Malinska udruga žena

maludzenaDana 19. studenog 2008. godine u Malinu je održana osnivačka skupština „Malinska udruga žena“ koja broji 60 članova.

Cilj udruge je afirmacija žena u društvu, okupljanje žena, druženje, humanitarne akcije, unapređenje života i rada u obitelji, očuvanje okoliša, suradnja s drugim udrugama te provođenje sportskih i drugih radnih aktivnosti. Obilježavanju ovog događaja uz načelnika općine Oriovac gosp. Antuna Pavetića nazočili su predsjednik Mjesnog odbora Malino gosp. Ðuro Pavelić i ostali uvaženi gosti.

Za predsjednicu udruge izabrana je gospođa Antonija Pavković, za podpredsjednicu gospođa Ružica Pavić i za tajnicu gospođa Renata Krznarić.

Obavijest srednjoškolcima 3. i 4. razreda

skolskibusObavještavaju se učenici 3. i 4. razreda srednjih škola s područja Općine Oriovac da početkom drugog polugodišta u zgradu općine Oriovac dostave potvrdu iz škole koju pohađaju, te osobnu iskaznicu ili domovnicu.

Na temelju dostavljenih dokumenata Općina će s javnim prijevoznicima regulirati plačanje prijevoza učenika.

Održana "27. smotra tamburaških sastava Brodsko-posavske županije"

U Slav.Kobašu u nedjelju 04.listopada održana 27. smotra tamburaških sastava Brodsko-posavske županije u organizaciji KUD „M.Gubec“. Smotra je započela već u 9.00 sati otvaranjem etnografske izložbe pod nazivom „U šokačkoj sobi“. Izloženi su ukrasni predmeti i ručni radovi koji su krasili sobe naših starih.Autori izložbe su Elizabeta Orić i Manda Mitrović.

U crkvi sv. Ivana Krstitelja održan je koncert na kojem su bili izvođači: muška pjevačka grupa KUD-a „Lovor“ Trnjani,tamburaški sastav „Slavonska duša“ iz Strizivojne i ženski crkveni pjevački zbor iz Kobaša uz pratnju časne sestre Lucije. Iz crkve se išlo u šokačko kolo na placu a zatim je u 17.30 sati započeo program tamburaških sastava.Poslije intoniranja Lijepe naše gledatelje su pozdravili predsjednik domaćina Antun Baćo i načelnik Općine Oriovac Antun Pavetić a službeno je Smotru otvorio pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu prof. Valdimir Štefanek. Sudjelovali su: S KUD-a „Lovor“ iz Trnjana,“Lađari“ iz Davora,T S KUD „Kolo“ iz Donje Bebrine,T S KUD-a „Tamburica“ iz Slav. Šamca,T S KUD-a „M.Gubec“ iz Slav.Kobaša,T S KUD „I.Filipović“ iz Vel. Kopanice,T S „Ais“ iz Starog Slatinika, T S KUD „I.G.Kovačić“ iz Beravaca, T S „Slavonska duša“ iz Strizivojne,T S F A Broda,T S „Evergreen“ iz Slav. Broda i T S „Šokački cvit“.

Izvedbe je pratio Ocjenjivački sud u sastavu : Mihael Ferić, Ivan Lekić i Marko Sekulić.Zaključak suda je bio da sve impresionira volja i htjenje za čuvanjem tradicije ali je i nagalašeno sviračko umijeće skoro svih sastava a pogotovo onih koji su skoro poluprofesionalci.Dobro je riješenje što se uz tambure našle dvojnice, samica i violine. Svi su uživali u izvedbi prve zadane točke a to je bećarac.Smotra nije imala praznog hoda niti razvlačenja jer su se sastavi pridržavali zadanih propozicija. Za najboljeg berdaša po prosudbi ocjenjivačkog suda proglašen je Bruno Lemešić iz T S F A Broda. Poslije programa održan je okrugli stol gdje su svi voditelji mogli čuti što o njihovim izvedbama misli Ocjenjivački sud. Izraženo je mišljenje da su svi sastavi vidno uznapredovali u umijeću sviranja na tamburi i da polako stasava nova generacija tamburaša. Ona linija između sastava koji sviraju u K U D-ima i profesionalaca što se tiče kvalitete je sve manja.

Iza službenog dijela nastavilo se uz zakusku i svirku do jutarnjih sati uz poziv domaćina na iduću 28.Smotru koja će biti 03. listopada 2009. Još da naglasimo da su program uspješno vodile članice KUD-a Mihaela Klasnić i Barbara Tandarić a pokrovitelj je bila Brodsko-posavska županija a supokrovitelj Općina Oriovac.

Više fotografija možete pogledati ovdje...

Službeni rezultati izbora za predsjednika Republike Hrvatske

Prema službenim rezultatima izbora za predsjednika Republike Hrvatske za Općinu Oriovac, objavljenima u 16 sati na dan 28. prosinca 2009. godine, od ukupno 5.562 registriranih birača, na predsjedničke izbore je izašao 2.441 birač, odnosno 43,89 %. Prebrojeno je 36 listića koji su ocijenjeni kao nevažeći, odnosno njih 1,47 %.

Rezultati s područja općine Oriovac donijeli su pobjedu prof.dr.sc. Ivi Josipoviću, kandidatu SDP-a, koji je osvojio 29,46 % glasova. Tijesnu utrku vodili su nezavisni kandidat Milan Bandić sa 16,18 % osvojenih glasova i prof.dr.sc. Andrija Hebrang (kandidat HDZ-a) koji je dobio naklonost birača u iznosu od 15,77 % glasova. Nezavisni kandidat Nadan Vidošević ostvario je rezultat od 10,53 % glasova.

Sraz u drugom krugu izbora za predsjednika Republike Hrvatske vodit će prof.dr.sc. Ivo Josipović i Milan Bandić.

Novogodišnje zabave na području općine Oriovac

KUD „Luka Ilić-Oriovčanin“ poziva sve one, koji se još nisu odlučili gdje će dočekati Novu godinu, da im se pridruže na Novogodišnjoj zabavi u Društvenom domu Oriovac.

U cijenu ulaznice od 180,00 kuna uračunata je neograničena konzumacija jela i pića, a za zabavni dio programa pobrinut će se jedan od najreprezentativnijih tamburaških sastava iz Nove Gradiške TS „Osma regimenta“.
Rezervacije se primaju na broj 098 611 897.

U Društvenom domu Lužani u organizaciji NK „Svjetlost“ iz Lužana, u Novu 2010. godinu možete ući uz provjerene tvorce dobre zabave, grupu „Bristol“ iz Klakara.

Cijena ulaznice od 170,00 kn uračunava večeru i kompletnu ponudu pića tokom cijele noći, te bogatu tombolu. Bezbrižan doček Nove godine dodatno opravdava i činjenica da NK „Svjetlost“ iza sebe već ima 10 godina iskustva u pripremanju novogodišnjih zabava.

Iduća 2010. godina najavljena je kao još jedna godina krize i ostalih nedaća, no kako bi sve palo u zaborav u opuštenoj atmosferi novogodišnjeg dočeka, nužno je navratiti u Slavonski Kobaš gdje će Vas u organizaciji NK „Slavonac“ dočekati vrhunski zabavljači, grupa „Grega Bend“, koja se na istom mjestu u isto vrijeme rado pojavljuje već petu godinu zaredom.

Za cijenu od 120 kuna organizator nudi juhu i pečenje s gljivama i salatom, bocu mineralne vode, 1 litru vina, pola litre rakije i 2 litre soka po osobi. Radost na Silvestarsku noć zasigurno će obogatiti tombola s vrijednim nagradama (mnogima i najvažniji dio večeri), u koju su se uključili i sponzori kao što su Adriatours putnička agencija iz Zagreba koja nudi putovanje u Prag za jednu osobu, te tvornica namještaja „Oriolik“ koja nagrađuje s jednim trosjedom. Među nagradama je i 7-dnevni smještaj u apartmanu u Sukošanu tokom 8. mjeseca.

Doček Nove godine također se organizira u Malinu. Domaćini su Dobrovoljno vatrogasno društvo Malino koje poziva na cjelovečernju zabavu uz grupu „Maheri“. Dobar provod vjerojatno će potrajati i do prvih jutarnjih sati u 2010. godini, s obzirom da je u cijenu ulaznice od 150 kuna uključena večera i neograničena konzumacija pića.

Božićni tamburaški koncert

Dana 26. prosinca 2009. godine u Društvenom domu Oriovac s početkom u 19,00 sati organizira se već tradicionalni Božićni koncert koji se ove godine s pravom naziva božićnim tamburaškim koncertom.

Idejni nositelj i organizator je Neno Seletković, voditelj škole tambure na području općine, koji će tom prigodom okupiti mlade tamburaške snage iz Osnovne škole „Dr. Stjepan Ilijašević“ iz Oriovca i područne škole iz Lužana. Njima se pridružju i tamburaši područne škole iz Slavonskog Kobaša pod vodstvom Antuna Baće.

Svi oni će imati veliku čast pratiti na tamburi jednog od najplodnijih predstavnika tamburaške glazbe Šimu Jovanovca, kao specijalnog gosta manifestacije.

Naravno, neće izostati ni nastupi KUD-a „Luka Ilić-Oriovčanin“, višegodišnjeg organizatora i sudionika oriovačkih božićnih koncerata, čija će pjevačka skupina nastupiti sa dvije točke prigodnih božićnih pjesama.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Oriovac

opcinagrbvijestU ponedjeljak 21. prosinca 2009. godine s početkom u 18 sati u Oriovcu će se održati godišnja Svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj će sudjelovati svi vijećnici i predstavnici mjesnih odbora s područja općine.

Uz osvrt na 2009. godinu i pregled realiziranih projekata, iznijet će se i planovi za iduću godinu. Na kraju sjednice svi će biti pozvani na prigodno druženje.

Održan godišnji koncert KUD-a Graničar iz Lužana i gostiju iz okolice Zadra

U subotu 12. prosinca 2009. u Društvenom domu Lužani s početkom u 19h pomlađeni KUD Graničar iz Lužana pod vodstvom Jadranka Mličevića održao je godišnji koncert i pokazao sav svoj trud tokom 2009. godine. Među sudionicima koncerta bili su i gosti iz Dalmacije KUD „Sv. Kata“ iz Zemunika pokraj Zadra i KUD „Nadin“ iz Zadra koji su izvodili pjesme i plesove svoga kraja.

Domaćini su organizirali pravu slavonsku svinjokolju pokraj Društvenog doma kako bi gostima iz Dalmacije prikazali kako se nekada obavljao taj tradicionalni običaj, pri čemu su svojom glavom platile dvije svinje. Članice udruge „Hrvatska žena“ iz Sibinja su pripremile bogatu večeru od proizvoda s obavljene svinjokolje, koja je poslužena u Drušvenom domu uz nazočnost oko 120 ljudi. Večeri su se pridružili i načelnik Općine Oriovac Antun Pavetić i njegov zamjenik Ivan Kuzmić. Sve prisutne je zabavljao TS „Šokački cvit“ iz Slavonskog Broda.

Proizvodi sa svinjokolja spremljeni su za sušenje i poslužit će za manifestaciju „Čijalo perja“ koja se održava u mjesecu siječnju u Oriovcu. Više fotografija možete pogledati ovdje.

Privremeno su obustavljeni radovi na sanaciji deponija u Radovanju

Radovi na sanaciji odlagališta otpada Radovanje dana 8. prosinca 2009. privremeno su obustavljeni zbog loših vremenskih uvjeta. Kiša je stvorila velike količine blata, pa će se radovi nastaviti čim to dozvole pogodniji vremenski uvjeti.

Radove sanacije odlagališta otpada Radovanje obavlja tvrtka Velcom d.o.o. iz Kalnika koja je već izvršila 80% radova.

Briga za stare i nemoćne

opcinagrbvijestPutem PSGO-a (Projekta socijalnog i gospodarskog oporavka) financiranog putem Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva i Svjetske banke, Općina Oriovac je nabavila dostavno vozilo marke Volkswagen Caddy koje će ubuduće služiti za podjelu obroka starim i nemoćnim osobama na području općine.

Krajem tjedna se očekuje podjela prvih obroka, a Općina ovim činom, započetim u duhu božićne darežljivosti a koji će ući u redovitu praksu, želi pokazati da brine i toj skupini stanovnika koja zaslužuje dostojan život ravnopravan svim građanima.

Vatrogasni malonogometni turnir

U sve bogatijoj ponudi zimskih malonogomentih turnira na ruralnim područjima, pridružilo se i Dobrovoljno vatrogasno društvo Oriovac koje 12. prosinca 2009. godine organizira Vatrogasni malonogometni turnir. Ova nogometna priredba specifična je po tome što pravo nastupanja imaju samo članovi dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasnih postrojbi (sa 100 kn kotizacije po ekipi).

Turnir će se održati u Sportskoj dvorani OŠ "Dr. Stjepan Ilijašević" u Oriovcu s početkom u 12 sati. Vrijedni organizatori svakako znaju kako dodatno izazvati pažnju posjetitelja, pa su osigurali i bogate tombole. Ulaz je slobodan, stoga nema zapreke da dođete i provjerite nogometne sposobnosti vatrogasaca, a pri tome se i dobro zabavite.

NAJAVE

2023 pokladno jahanje

INFORMACIJE


icon projekti

icon zastita zivotinja

reciklazno

komunalno

 dimnjacarske usluge

PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

meridiana slavonica logo 2

Službenik za informiranje:
Ana Bićanić Margetić
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 099/712-1349
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalni redar:
Dubravko Kolundžić
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Reciklažno dvorište
Mob. 099-490-3009


bpz.jpgfond-za-zastitu.jpglogo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-ora.jpglogo-uvvoo.pngmin-kulture.jpgmin-pro-ured.jpgmin-reg-razvoja.jpgslagalica.jpgsreddrzuredzademografiju.png