Obavijest izlagačima na Katarinskom sajmu

katarinski sajamPoštovani poduzetnici, vlasnici OPG-ova, obrtnici, kao i prijašnjih godina općina Oriovac je unajmila štand na Katarinskom sajmu za potencijalne izlagače. Štand je veličine 8 m2 i nalazi se u srednjem redu u Velikoj dvorani tako da se mogu koristiti frontalne strane. Molimo da nam se što prije javite u Općinu ako želite biti izlagači na tom sajmu.

"Učionica na otvorenom" u Slavonskom Kobašu

sjenica u kobasu 2018 1U srijedu 17.10.2018. godine u Slavonskom Kobašu svečano je otvorena sjenica koju je Kreativna udruga mladih Limes izgradila uz pomoć donacija iz građanske akcije "Učionica na otvorenom za sve" u sklopu programa "Naš doprinos zajednici" koji sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Osim zaklade projekat je sufinanciralo i pedesetak mještana općine Oriovac, ali i neke tvrke s ovog područja. Prisutnim učenicima i mještanima obratili su se predsjednik Udruge i predsjednik općinskog vijeća gdin Josip Jagodar, predsjednik Savjeta mladih naše općine gdin Matija Ervaćinović i načelnik općine Oriovac gdin Antun Pavetić koji je pohvalio inicijativu "Limesa" i naglasio kako bi i druge udruge s naše općine trebale tražiti druge izvore financiranja, a ne se bazirati samo na proračunska sredstva. Otvaranje je završilo prigodnim domjenkom.

sjenica u kobasu 2018 2

Naknada za troškove ogrijeva uplaćena kranjim korisnicima

drva 2018Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Brodsko-posavske županije temeljem članka 100 st. 3 Zakona o socijalnoj skrbi dana 16. listopada 2018. godine dostavilo je sredstva za priznavanje prava na naknadu troškova ogrijeva za 36 korisnika sa područja naše općine. Sredstva su isti dan prebačena na račune krajnjih korisnika.

U Novskoj održan znanstveni simpozij o Luki Iliću Oriovčaninu

znanstveni simpozij o luki ilicu oriovcaninu u novskojU ponedjeljak 15. listopada 2018. Novljansko akademsko društvo, Grad Novska i ogranak Matice Hrvatske u Novskoj održali su Znanstveni simpozij o Luki Iliću Oriovčaninu kojim je obilježena 140. obljetnica njegove smrti. Zamjenica načelnika Željka Čorak aktivno je sudjelovala u organizacijskom odboru ovog skupa, a predsjednik općinskog vijeća Josip Jagodar dao je svoj stručni doprinos ovom događaju prigodnim izlaganjem na temu "Ilićeve lovorike u spomen knjizi upravne općine Kobaš (1872. -1909.) i spomenici župe Sv. Ivana Krstitelja iz Slavonskog Kobaša (1824. -1958). Svojim su izvedbama posjetitelje skupa obradovali i članovi KUD-a Luka Ilić Oriovčanin iz Oriovca koji su na skupu izveli tri prigodne skladbe.

Javni poziv za pohađanje verificiranog programa obrazovanja odraslih osoba

opg genijeNa temelju odluke o financiranju Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se sufinanciraju iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020, Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina – Broj: UP.02.1.1.06.0020, od 05. rujna 2018. Lokalna akcijska grupa Zapadna Slavonija objavljuje:


JAVNI POZIV
za pohađanje verificiranog programa obrazovanja
odraslih osoba

pdfJavni poziv


1234

U Slavonskom Kobašu održana edukacija za rukovanje AEDplus uređajem

edukacija za rukovanje aedplus uredajemZavod za hitnu medicinu BPŽ danas je u Slavonskom Kobašu održao edukaciju za rukovanje AEDplus uređajem (defibrilator) koji je na zgradu vatrogasnog doma u Slavonskom Kobašu postavljen još u mjesecu srpnju. Obuku je prošlo 12 mještana i mještanki različitih dobnih skupina. Slavonski Kobaš odabran je na prijedlog predstavnika općine Oriovac kao mjesto koje je često ugroženo poplavama. Čestitamo svim polaznicima.

36. Smotra tamburaških sastava u Slavonskom Kobašu

36 smotra tamburasa kobas 2018Proteklog vikenda održana je 36. Smotra tamburaških sastava u Slavonskom Kobašu na kojoj se predstavilo 9 tamburaških sastava i kulturno-umjetničkih društava iz naše županije. Titulu najboljih odnijeli su TS "AIS" iz Slavonskog Broda koje će županiju predstavljati na Državnoj smotri tamburaša u Dugom selu, a domaćini KUD "Matija Gubec" iz Slavonskog Kobaša nastupiti će na Brodskom kolu 2019. godine. Neizostavan dio ove smotre je i izložba ručnih radova, ove godine na temu "Polutak Kobašanke", koju je pripremila gđa Manda Mitrović, a također i Kolo na placu koje je uslijedilo nakon koncerta u crkvi koje je odradio Veliki zbor župe Gospe od brze pomoći iz Slavonskog Broda. Smotru je otvorila zamjenica načelnika Željka Čorak, a u ime Brodsko-posavske županije sudionike i goste pozdravila je Klara Šćuka. (izvor: www.slavonskikobas-kudmg.com)

FOTOGALERIJA

Završena treća faza izgradnje javne rasvjete

javna rasvjeta malino 2018Završena je i treća faza izgradnje javne rasvjete na dionici od sredine Kujnika do željezničke stanice Lužani-Malino ukupne vrijednosti 410.102,25 od čega Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU financira projekt u iznosu od 250.000,00. Pripremljena je i dokumentacija za četvrtu fazu, od željezničke stanice do naplatnih kućica u Lužanima. Čeka se novi natječaj.

KUD Luka Ilić Oriovčanin gostovao u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska"

dobro jutro hrvatska 2018Veliki dan kako za KUD Luka Ilić Oriovčanin tako i za općinu Oriovac bio je 6. listopada 2018. Na poziv HRT-a KUD je imao priliku sudjelovati u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" u kojoj su svojim nastupom članovi KUD-a prikazali običaje zapadnog dijela brodskog Posavlja.
Osim što su nas upoznali s narodnim nošnjama, gledatelji su mogli upoznati i gasto navike Slavonaca te uživati u jako dobrom i ugodnom glazbeno-scenskom nastupu.
Godine rada i iskustva urodile su kvalitetnom i mnogobrojnom ekipom koja Općinu Oriovac promovira širom domovine Hrvatske, a mještane Općine Oriovac čini izrazito ponosnima.

Načelnik Općine sudjelovao na Danima regionalnog razvoja i EU fondova u Šibeniku

dani regionalnog razvoja 2018 1Načelnik općine Oriovac od četvrtka 04.10. do subote 07.10.2018. godine boravio je u Šibeniku na Danima regionalnog razvoja i EU fondova gdje je resorna ministrica Gabrijela Žalac predstavljala programe ministarstva za iduću godinu. Otvorenju je nazočio i premijer Andrej Plenković, a razne teme tijekom tri dana, obradili su brojni stručnjaci i predstavnici ministarstva kao i predstavnici iz drugih europskih zemalja.

dani regionalnog razvoja 2018 2

26. komemorativni skup

26 komemorativni skup 2018 1U nedjelju je 30. rujna 2018. sjećanje na Domovinski rat okupilo mještane općine Oriovac u parku kod spomen obilježja poginulim braniteljima. Obljetnica je to pogibelji 16 hrvatskih branitelja, pripadnika 108. brigade mahom s područja općine Oriovac. Uz ožalošćene roditelje, supruge, braću, sestre, sinove i kćeri, prijatelje i susjede, zahvalnost u obrani domovine došli su odati saborski zastupnik, Davor Vlaović, župan BPŽ, Danijel Marušić,  pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, Klara Šćuka te predstavnici Općine.
Program je počeo u 9.30 svetom misom u crkvi sv. Emerika koju je predvodio Saša Paveljak, župnik iz Lužana, zajedno s Goranom Kovačevićem, župnikom Župe Slavonski Kobaš i Zdravkom Radošom, oriovačkim župnikom.
Nakon položenih vijenca i kratke molitve kod spomenika u parku, uslijedila je 26. komemorativna sjednica u društvenom domu u Oriovcu.
U svom se obraćanju načelnik osvrnuo na stanje u državi i da je branitelji sigurno nisu tako zamišljali, ali je na nama da državu stvorimo boljom i pravednijom.
Tišina koja se mogla osjetiti i plač majki gledajući slike svojih sinova proželi su i saborskog zastupnika Davora Vlaovića i župana Marušića u njihovom obraćanju.
Vokalnom izvedbom prigodnih skladbi "Dajem ti srce" i "Bliže o Bože moj", Marija Stažić uz pratnju Gorana Neralića na gitari upotpunili su ovu sjednicu. Programu su se pridružili i učenici OŠ "Dr. Stjepan Ilijašević" domoljubnim recitacijama.
Po završetku sjednice predstavnici mjesta općine Oriovac zajedno s rodbinom poginulih branitelja uputili su se na groblja kako bi položili vijence, zaplili svijeće i dostojanstveno u molitvi još jednom zahvalili braniteljima što su dali ono najvrijednije, svoj život za domovinu Hrvatsku.

FOTOGALERIJA

NAJAVE

2023 pokladno jahanje

INFORMACIJE


icon projekti

icon zastita zivotinja

reciklazno

komunalno

 dimnjacarske usluge

PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

meridiana slavonica logo 2

Službenik za informiranje:
Ana Bićanić Margetić
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 099/712-1349
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalni redar:
Dubravko Kolundžić
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Reciklažno dvorište
Mob. 099-490-3009


bpz.jpgfond-za-zastitu.jpglogo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-ora.jpglogo-uvvoo.pngmin-kulture.jpgmin-pro-ured.jpgmin-reg-razvoja.jpgslagalica.jpgsreddrzuredzademografiju.png