Natječaj za prijem u radni odnos - odgojitelj/odgojiteljica

vrtic ivancica logo

Temeljem članka 26. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (NN br. 10/97,107/07 i 94/13), te  članka 50. Statuta ustanove Dječji vrtić Ivančica Oriovac Upravno vijeće Dječjeg vrtića „Ivančica Oriovac“  objavljuje


NATJEČAJ

za prijem u radni odnos radnika

1. ODGOJITELJ/ICA - 1 izvršitelj - određeno – pola radnog vremena  
                                       ( program predškole)
- 1 izvršitelj –  određeno – puno radno vrijeme
( program predškole)
- 2 izvršitelja – neodređeno – puno radno vrijeme
(odgojitelj/ica)        

pdfNatječaj

KUD Luka Ilić Oriovčanin održao svoj Godišnji koncert

bozicni koncert kud lio 2017U subotu 30.12.2017. održan je tradicionalni Godišnji koncert KUD-a Luka Ilić Oriovčanin iz Oriovca na kojem je predstavljeno nekoliko novih koreografija i prikaza običaja iz našeg kraja. Tako je za ovu prigodu voditeljica društva gđa Branka Peh na scenu postavila običaj "Pudarenja" ili čuvanja grožđa i prikazala nekoliko scena vezanih uz blagdane kroz koreografiju koju je nazvala "Od Badnjaka do sv. Tri kralja". Prepunu dvoranu oduševio je i nastup najmlađih tamburaša kao i nekoliko izvedbi muške i ženske pjevačke skupine. Nezaobilazne su i vrhunske izvedbe starijih tamburaša. Čestitke svim čuvarima tradicijske baštine i kulture na ustrajnosti. Općina Oriovac i dalje će biti potpora i podrška bila je poruka predstavnika Općine.

FOTOGALERIJA

Otvorenje privatnog dječjeg vrtića "Sunčica"

djecji vrtic suncica 2017 1Danas je gđa Mira Čuljat otvorila je u Oriovcu privatni vrtić "Sunčica". Na otvorenju su bili prisutni svi trenutni korisnici vrtića koji nisu krili svoje oduševljenje prekrasno uređenim ambijentom i novim igračkama. Kapacitet vrtića je 12-ero djece. Ovakve inicijative samozapošljavanja su za svaku pohvalu što je i načelnik općine istaknuo u svom pozdravnom govoru. Upravo radi toga općina Oriovac osigurala je roditeljima iste uvjete subvencioniranja troška boravka djece u ovom privatnom vrtiću kao što ih imaju i roditelji čija djeca borave u vrtiću "Ivančica Oriovac" kojem je osnivač općina Oriovac! Čestitke hrabroj gđi Miri i puno uspjeha u radu joj želimo!

djecji vrtic suncica 2017 2

djecji vrtic suncica 2017 3

KUD Matija Gubec i ove godine održao bogat Božićni koncert

bozicni koncert u kobasu 2017 1Večeras su mještani Slav. Kobaša i njihovi gosti mogli čuti pregršt božićnih pjesama na koncertu koji su pripremili članovi K U D-a Matija Gubec.
Izvođači su bili: pjevački zbor i tamburaški sastav K U D-a pod ravnanjem Antuna Baće, pjevački zbor crkve sv. Ivana Krstitelja i ženski vokalni sastav Golubice iz Batrine. Pjevale su se pjesme ne samo iz našeg kraja nego i one iz Dalmacije, Like, Zagorja, Međimurja i Baranje. Sve izvedbe gledatelji su s velikom pozornošću pratili, nagrađivali pljeskom, a nerijetko i zapjevali zajedno s izvođačima.
Svaka točka odisala je radošću i veseljem i porukom da ovi Božićni dani, usprkos poteškoćama, trpljenjima i ubrzanom ritmu svakodnevnice, bude u nama nadu i osjećaj Božje blizine koji pronalazimo u jaslicama.
Zbog toga, stisnimo svi srca, poklonimo se duboko Stvoritelju koji je uvijek s nama i upamtimo da je Bog postao čovjekom da bi čovjek mogao biti zajedno s Bogom, poruka je ovo0g koncerta. (izvor: www.slavonskikobas-kudmg.com)

bozicni koncert u kobasu 2017 2

bozicni koncert u kobasu 2017 3

bozicni koncert u kobasu 2017 4

Mještani obilježili Badnji dan

badnjak 2017 1Na Badnjak, lijepo i neuobičajeno toplo vrijeme okupilo je u samom centru Oriovca brojne mještane i članove Udruge vinogradara i voćara općine Oriovac. Razlog ovog okupljanja svakako je božićnog karaktera. Naime, ova vrijedna Udruga u suradnji sa ŠRU "Šaran" već duži niz godina povodom Badnjaka organizira blagdansko druženje uz kuhano vino i girice.
Predsjednica Udruge Marija Milašin poručuje da Udruga ne smije posustati u svome radu te da treba njegovati naše kršćanske običaje, a razlog više je i dobra suradnja s Općinom koja nam svake godine pomaže u ovoj organizaciji.

Događaj su posjetili i načelnik, Antun Pavetić, te njegova zamjenica Željka Čorak.

Dok su u Oriovcu ovo druženje započeli i održavaju vinogradari ovog mjesta, na drugoj strani Općine u Lužanima djeluje, jednako tako vrijedna, još jedna društvena organizacija. Riječ je o Moto klubu Sinovi ravnice koja je Badnji dan obilježila u centru Lužana kod spomenika poginulim braniteljima.
Mještani Lužana također su u dopodnevnim satima bili počašćeni kuhanim vinom.badnjak 2017 4
Predsjednik Moto kluba, Zlatko Kuleš, istaknuo je kako je ovo već četvrta godina u nizu da podupiru ovo blagdansko okupljanje. Osim sada već ustaljenjog Badnjaka, motosusreta, turnira u beli i koncerta, nastojat će u daljnjoj budućnosti raditi i na organizaciji novih društvenih događanja kroz godinu.

Načelnik Pavetić doista je ponosan na rad svih udruga i društvenih organizacija s područja općine te sa sigurnošću mogu izjaviti kako je općina Oriovac možda jedna od vodećih u kraju po broju manifestacija i ostalih događanja, poručio je načelnik.

Osvrćući se na ovaj događaj, zamjenicu načelnika Željku Čorak, posebno veseli što u općini ima događanja i što općina ima što ponuditi tijekom cijele godine kako domaćim mještanima tako i stranim posjetiteljima. Možda to nije još u onoj pravoj mjeri, ali iz svega ovoga je vidljivo kako temelji za razvoj turizma postoje. Treba ih podići na višu razinu, uključiti što veći broj domaćih proizvođača kako bismo uspjeli bolje prezentirati svoje domaće proizvode, izjavila je zamjenica.

badnjak 2017 5

badnjak 2017 2

badnjak 2017 3

U rad puštena LED rasvjeta u Ulici braće Radića

pustena rasvjeta 2017Jučer je u ulici Braće Radića (zapadno od središta Oriovca) do sredine naselja Kujnik puštena u rad nova ulična LED rasvjeta. Vrijednost projekta je 452.763,64 kn. Na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja ostvarili smo potporu od 250.000,00, a ostatak investicije financiran je proračunskim sredstvima općine Oriovac. Najavljuje se i nastavak radova do kraja Lužana u vrijednosti 1.200.000,00 već početkom 2018. godine.

Mještani Malina dobili na poklon božićne jaslice

malino jaslice 2017 1Božić je ove godine selo Malino obasjao drugačijim svjetlom nego inače. Mještani su svoju crkvu, uz tradicionalno božićno kićenje, ove godine obogatili umjetničkim djelom g. Josipa Solića. Riječ je o božićnim jaslicama s mnoštvom seoskih motiva. Ovom se poslu autor posvetio većinu svoga života, a kvalitetom dostigao zavdnu razinu i uspjeh.

Josip Solić je rođen u Slavonskom Brodu 1938. Od 1945. živi u Zagrebu, a 1971. seli u Veliku Goricu. Po zanimanju grafičar, bavio se različitim primjenjenim umjetničkim radovima. Izrađuje minuciozne, duhovite, zahtjevne i sadržajne jaslice, svake s pripadajućim profiliranim detaljima, obogaćene umjetničkom dušom hrvatske narodne pripadnosti s prisutnim  osjećajem za baštinu i običaje. G. Solić sudjelovao je na brojnim smotrama sa svojim kreacijama od kojih se mogu izdovojiti Bijele jaslice (stiropor, gips, boja), Jaslice u panju (drvo i keramika), Zeleni Betlehem (drvo, prirodni materijali, boja). Svoje prve jaslice izradio još 1962. za potrebe crkve u Novom Čiču.

Mještani sela Malina posebno su zahvalini za ovakav vrijedan poklon koji je najmlađim pogledima najviše postao zanimljiv.

malino jaslice 2017 2

malino jaslice 2017 3

Obavijest korisnicima usluga tvrtke "Jakob Becker d.o.o." o rasporedu odvoza u vrijeme nadolazećih blagdana

becker

Poštovani korisnici,

komunalni otpad u Općini neće se odvoziti 25. prosinca 2017. (Božić) i 1. siječnja 2018. (Nova godina).
Otpad će se voziti dana 30. prosinca 2017. (subota).

Također, komunalni otpad u općini Oriovac (naselja Radovanje, Malino, Ciglenik, Bečic, Živike i Pričac) neće se odvoziti 26. prosinca 2017. (Sv. Stjepan)
Otpad će se voziti u sljedećem redovnom odvozu dana 2. siječnja 2018. (utorak).

Hvala na razumijevanju.

Svim korisnicima želimo čestit Božić i sretnu i uspješnu Novu godinu!

Jakob Becker d.o.o.

Predstava "Svećenik krvave haljine" oduševila publiku

svecenik krvave haljine 117.12.2017. u 19. sati u Društvenom domu u Lužanima mladi župe Gospe Fatimske odigrali su svoj prvi kazališni komad pod nazivom Svećenik krvave haljine. Priča je to koja je proizašla iz istoimene knjige francuske autorice Raoul de Navery. Temelji se na istinitom događaju. Izvorno je radnja smještena u 19. stoljeće u Irsku, no mladi su radnju pomalo pretočili na naše područje, najavio je na samom početku predstave župnik župe Lužani, Saša Paveljak. Glavni je junak svećenik Patrik. Službovao je 78. godina, a kada je umro oplahivan je kao veliki dobročinitelj i štovan kao svetac. Glas o njemu proširio se po cijeloj Europi.
U ovoj predstavi župnik Patrik saznaje tko mu je ubio brata i to za vrijeme ispovjedi kada mu je tu informaciju povjerio ubojica. Svećenička služba nije mu dozvoljavala otkriti taj smrtni čin vlastima kako bi se ovozemaljska pravda sprovela u djelo. S tom je spoznajom zaključanom u sebi morao živjeti mnogo godina, a svo to vrijeme, ubojicu nije osuđivao, nego ga je, naprotiv, kršćanskom ljubavlju cijelo vrijeme molio za pokajanje.
Predstava je bila izuzetno dobro posjećena. Mlade su došli podržati načelnik Općine, Antun Pavetić i njegova zamjenica Željka Čorak te predsjednik Općinskog vijeća, Josip Jagodar. Osim domaćih mještana, zainteresiranih je bilo i iz okolnih područja.
Sav prikupljeni dobrovoljni prilog bio je za potrebe župnog karitasa, a župnik Saša zahvalio se svima koji su se odazvali te načelniku Općine bez čije pomoći predstava ne bi bila moguća.

svecenik krvave haljine 2

svecenik krvave haljine 3

svecenik krvave haljine 4

svecenik krvave haljine 5

svecenik krvave haljine 6

Božićna priredba Dječjeg vrtića Ivačnica Oriovac

bozicna predstava vrtic 2017 1U petak 15. prosinca 2017. godine Dječji vrtić Ivančica - Oriovac i ove je godine obilježio nadolazeće božićne blagdane i uspješan kraj kalendarske godine dječjim nastupima. Kroz različite scenske nastupe, kroz igru i ples, recitacije i igrokaz do izražaja su došli svi polaznici vrtića, svatko u svojoj skupini. Ono što posebno raduje jest blagdanski ugođaj i veseli dječji osmjesi koji se odlično uklapaju u ovaj mjesec radosti i mira, darivanja i ljubavi.
Ravnateljica vrtića, Blanka Stažić, nazočne je pozdravila, a posebno načelnika Antuna Pavetića i njegovu zamjenicu Željku Čorak kojima je prigodno uručen i mali poklon, dječje božićne rukotvorine, u znak pažnje i zahvale. Kino dvorana bila je uistinu mala za sve posjetitelje koji nestrpljenjem iščekuju sljedeći nastup mališana.

bozicna predstava vrtic 2017 2

bozicna predstava vrtic 2017 3

bozicna predstava vrtic 2017 4

bozicna predstava vrtic 2017 8

bozicna predstava vrtic 2017 9

bozicna predstava vrtic 2017 6

bozicna predstava vrtic 2017 5

Poziv na 5. sjednicu Općinskog vijeća

opcina oriovac

Poziv kojim Vas pozivamo na 5. sjednicu Općinskog vijeća općine Oriovac koja će se održati

19.12.2017.godine (utorak) s početkom u 18,00 sati

Sjednica će se održati u Vijećnici Općine Oriovac, Trg hrvatskog preporoda 1.

 

 pdfPoziv

NAJAVE

2023 pokladno jahanje

INFORMACIJE


icon projekti

icon zastita zivotinja

reciklazno

komunalno

 dimnjacarske usluge

PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

meridiana slavonica logo 2

Službenik za informiranje:
Ana Bićanić Margetić
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 099/712-1349
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalni redar:
Dubravko Kolundžić
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Reciklažno dvorište
Mob. 099-490-3009


bpz.jpgfond-za-zastitu.jpglogo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-ora.jpglogo-uvvoo.pngmin-kulture.jpgmin-pro-ured.jpgmin-reg-razvoja.jpgslagalica.jpgsreddrzuredzademografiju.png