Sveti Nikola u Slavonskom Kobašu

nikola u kobasu 2016 1KUM Limes organizirao je i ove godine 4.12.2016. posjet svetog Nikole Slavonskom Kobašu. Povorka od 6 konjanika: Igor Čuletić i Ivan Martić (barjaktari), Natalija Katanić, Marija Pesić, Matea Milojčić i Mihaela Vokić, te dvije zaprege: Marijana Čuletića koji je vozio svetog Nikolu i Mihaela Tandarića koji je vozio dva krampusa, prošla je kroz cijelo selo kako bi sveti Nikola oko 12.00 sati podijelio poklone djeci.

Svečana povorka prošla je ulicama Nikole Zrinskog, Stjepana Radića, Josipa Kozarca, Matije Gupca, svetog Florijana i Ante Starčevića. Potom su ušli u park gdje su djeca i odrasli dočekali svetog Nikolu. Putem je sveti Nikola dijelio poklone djeci koja nisu mogla doći u park, a ukupno je podijeljeno 150 poklona.

Ovim se putem Udruga mladih Limes iz Slavonkog Kobaša zahvaljuje svim donatorima koji su svojim donacijama pomogli da bi sveti Nikola mogao podijeliti poklone, potom vozačima zaprega i konjanicima koji su uveličali ovaj događaj te tvrtki MEDEX koja je napravila štap za svetog Nikolu i gospođi Ankici Rendić koja je sašila odijelo za svetog Nikolu.

Smatramo da je je ovo uspješna druga godina kako sveti Nikola dijeli poklone u parku u Slavonskom Kobašu. Nadamo se da će se i dalje uspješno obilježavati te pozivamo sve ovom prilikom da podrže i prate rad ove vrijedne Udruge.

nikola u kobasu 2016 3

nikola u kobasu 2016 2

nikola u kobasu 2016 6

nikola u kobasu 2016 4

nikola u kobasu 2016 5

 

Otvorenje preuređenog Markovog trga u Slavonskom Kobašu

markov trg 1Jučer je u 15.00 sati simbolično otvoren Markov trg u Slavonskom Kobašu koji je Udruga mladih iz Slavonskog Kobaša uređivala od rujna do kraja studenog 2016. godine. Projekt je sufinanciran sredstvima Zaklade Slagalica, donacijama mještana i tvrtke te općine Oriovac. Na otvorenju su prisustvovali upraviteljica Zaklade Slagalica Branka Kaselj, načelnik općine Oriovac Antun Pavetić, predsjednik Vijeća općine Oriovac Miroslav Maričić, voditelj ureda LAG-a “Posavina” Goran Jelić, predsjednik MO Slavonski Kobaš Mato Klarić, predsjednik DVD-a Slavonski Kobaš Marko Jagodar, velečasni Mijo Lasović te druge predstavnice Zaklade Slagalica, LAG-a “Posavina”, Udruge za mlade “Stup”, Bebrinske udruge mladih, Kluba mladih Orubica te članovi naše Udruge.

Na početku je predsjednik Josip Jagodar pozdravio sve prisutne i zahvalio im na dolasku. Goste je poveo u kratku šetnju preuređenim trgom te ukratko predstavio radove. Naglasio je kako će ovaj trg koristiti svim mještanima te ljudima izvan mjesta koji posjete Slavonski Kobaš. Nakon toga, u mjesnom domu predstavio je projekt i faze rada te pokazao projekciju slika prije i nakon uređenja. Potom je prisutne pozdravila upraviteljica Zaklade Slagalica Branka Kaselj te pohvalila KUM “Limes” na dobroj organizaciji i provedbi projekta. Između ostaloga, naglasila je kako Zaklada uvijek rado financira ovakve projekte. Načelnik Antun Pavetić zahvalio je na dobro provedenom projektu te naglasio kako je općina Oriovac uvijek podržavala ovakve projekte te da će i dalje to činiti. Zahvalio je članovima Udruge na znanju i spremnosti da svoje slobodno vrijeme iskoriste tako da rade za dobrobit cijelog mjesta.

Nakon svečanog dijela slijedila je zakuska.

markov trg 2

markov trg 3

Objavljena lista kandidata/kinja za prijam osoba na stručno osposobljavanje

opcina oriovac

Na temelju Javnog natječaja za prijam osoba na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa Klasa: 023-08/16-01/4, Urbroj: 2178/10-04-16-1, od 07.11.2016.godine, Povjerenstvo za prijam u službu općine Oriovac, sačinjavaju slijedeću:

LISTU KANDIDATA/KINJA  ZA
PRIJAM OSOBA NA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE
ZA ZASNIVANJE RADNOG ODNOSA U JEDINSTVENOM UPRAVNOM ODJELU OPĆINE ORIOVAC


Usmenom testiranju za radno mjesto REFERENT ZA FINANCIJE I PRORAČUN mogu pristupiti kandidati koji su ispunili formalne uvjete iz natječaja i to:
1.    ELIZABETA KOPIĆ, Naselje Kralja Tomislava 2/2, Slavonski Brod
2.    ANA DELIĆ, Stjepana Radića 37, Slavonski Kobaš
3.    IVANA  MARIĆ, Ivana Mertza 3, Slavonski Brod

Usmenom testiranju za radno mjesto REFERENT  ADMINISTRATIVNI TAJNIK  mogu pristupiti kandidati koji su ispunili formalne uvjete iz natječaja i to:
1.    BLANKA HRVOJEVIĆ, Naselje A.Hebrang 8/23, Slavonski Brod
2.    TATJANA ŠTANGRET, Braće Radića 81, Oriovac
3.    ANTONIJA BULJAN, Kraljice Jelene 65, Slavonski Brod

Usmeno testiranje održat će se u Vijećnici općine Oriovac, Trg hrvatskog preporoda 1, Oriovac, u ponedjeljak 28.11.2016.godine u 10,00 sati.

Napomena: Po dolasku na testiranje od kandidata će biti zatraženo predočavanje identifikacijske isprave radi utvrđivanja identiteta.


U Oriovcu, 22.11.2016.godine.

Povjerenstvo

 

Obilježena 25. obljetnice od pada Vukovara

obljetnica vukovara 2016 1Dana 17. studenog 2016. godine Savjet mladih općine Oriovac i Kreativna udruga mladih “Limes” iz Slavonskog Kobaša obilježili su 25. obljetnicu od pada Vukovara. Predstavnici Savjeta mladih općine Oriovac i Kreativne udruge mladih “Limes” iz Slavonskog Kobaša, zajedno s mještanima sela općine Oriovac zapalili su lampione i pomolili se za sve poginule branitelje i civile koji su poginuli u Domovinskom ratu i čiji životi su utkani u temelj današnje Republike Hrvatske.
 
Predstavnici su najprije zapalili lampione u Pričcu, a nakon toga, uputili su se u Živike. Potom su u 19.15 sati zapalili svijeće na spomen obilježju Domovinskog rata u Lužanima. Ondje se okupila nekolicina mještana i djece među kojima je bio i zamjenik načelnika gosp. Jadranko Miličević te ravnatelj OŠ “Ljudevit Gaj” gosp. Petar Delić. Nakon prigodnih riječi koje je uputio predsjednik Savjeta mladih općine Oriovac Josip Jagodar, predsjednik MO Lužani zahvalio je organizatorima što su organizirali paljenje lampiona i u Lužanima te rekao kako se nada da će se ta tradicija nastaviti. Nakon toga predstavnici su zapalili lampione u Cigleniku te u Bečicu gdje ih je pozdravio predsjednik MO Bečic i zahvalio na dolasku. Potom su svijeće zapaljene u Malinu i Kujniku. U Oriovcu su svijeće zapaljene u 19.25, a među prisutnim mještanima bio je načelnik općine Oriovac gosp. Antun Pavetić, predsjednica MO Oriovac gđa. Željka Čorak te predsjednik UVDDR “Otrovi”, pročelnice upravnog i financijskog odjela općine Oriovac. Nakon prigodnih riječi koje je uputio predsjednik Savjeta mladih, načelnik Antun Pavetić zahvalio je Savjetu mladih na hvalevrijednom poticaju te izrazio želju da to postane tradicionalno. Osim njega i predsjednik “Otrova” zahvalio je na ovom činu te izrazio spremnost na suradnju sa Savjetom mladih. U 19.45 predstavnici Savjeta zapalili su svijeće u Radovanju gdje se okupilo desetak mještana, a u 20.00 sati su lampioni zapaljeni i u Slavonskom Kobašu gdje se prisutnima obratio Josip Jagodar u ime Savjeta mladih i Kreativne udruge mladih “Limes”. Među četrdesetak mještana koji su se okupili bio je i predsjednik MO Slavonski Kobaš gosp. Mato Klarić.

obljetnica vukovara 2016 2

obljetnica vukovara 2016 3

obljetnica vukovara 2016 3

obljetnica vukovara 2016 3

obljetnica vukovara 2016 3

obljetnica vukovara 2016 3

obljetnica vukovara 2016 3

obljetnica vukovara 2016 3

obljetnica vukovara 2016 3

obljetnica vukovara 2016 3

obljetnica vukovara 2016 3

Održana javna tribina u organizaciji KLA “Jasni vidici“ Oriovac

tribina utjecaj alkohola 1Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti u Vatrogasnom je domu u Oriovcu za sve mještane održana javna tribina na temu „UTJECAJ ALKOHOLA NA OBITELJ“  u organizaciji KLA „Jasni vidici“ Oriovac, a pod pokroviteljstvom općine Oriovac. Na tribini je bilo prisutno više od 60 osoba: apstinenti i njihove obitelji te gosti među kojima su bili načelnik općine Oriovac, Antun Pavetić, župnik Zdravko Radoš, predstavnici ostalih 6 klubova liječenih alkoholičara Brodsko-posavske županije (KLA „Novi put“,  KLA „Fenix“, KLA „Dr. Vladimir Hudolin“, KLA“Vita“, KLA „Preporod“ i KLA“Centar“), predstavnici KUD-a „Luka Ilić Oriovčanin“ iz Oriovac, KUD-a „Graničar“ iz Lužana, UVDDR „Otrovi“, Udruga umirovljenika, ravnateljica vrtića „Ivančica“ Oriovac, predstavnici DVD-a Oriovac te gosti iz Velike Gorice KLA "Branko Lang" sa stručnom djelatnicom Marom Oroz i njezinim kolegama.
Za ugodno i kvalitetno predavanje zaslužne su:
- Tatjana Bakula –Vlaisavljević, dr.med.spec.neuropsihijatrije i uže specijalnosti iz alkoholizma i dr ovisnosti,
- Jelena Tadić, mag. psihologije koja je predstavila rad s djecom ovisnika o alkoholu pomoću radionica pod nazivom „Stazama prijateljstva“ i
- Martina Jurić, medicinska sestra, educirana stručna djelatnica u KLA „Jasni vidici“ Oriovac, koja je svojom prezentacijom prikazala rad Kluba na području općine Oriovac. Martina je već otprije znana i marljiva u Klubu, a svojom stručnošću, edukacijom i kreativnošću pokušava svaki sastanak učiniti zanimljivim i edukativnim kako za apstinenta tako i za njegovu pratnju.
Zanimljiva predavanja otvorila su niz pitanja o problemu ovisnosti o alkoholu koji ostavlja niz problema u obitelji, ponajviše na djeci, koja su najosjetljivija populacija našeg društva.  Alkoholizam se javlja u svim društvenim, socijalnim i ekonomskim skupinama. Smrtnost alkoholičara 3 puta je češća nego u općoj populaciji, a alkoholizam je najčešća bolest ovisnosti. Svaki alkoholičar je bio u jednoj fazi svoje bolesti tzv.“ umjereni potrošač“.
Karakteristike alkoholičara su: ovisnost  o alkoholnim pićima, gubitak kontrole kod pijenja, povećana tolerancija na alkohol, psihička i fizička ovisnost o alkoholu te simptomi kod sustezanja od alkohola. O svemu ovome, i o radu KLA "Jasni vidici", nazočne je upoznala ms. Jurić.
U KLA „Jasni vidici“ Oriovac dolazi se nakon bolničkoga liječenja na odjelu ovisnosti ili ambulantnoga liječenja u alkohološkoj ambulanti bolnica ili klinika  ili upućeni iz penalne ustanove na uvjetno odsluženje kazne.
KLA „Jasni vidici“ Oriovac je modificirana terapijska zajednica i temelji se na: zdravim oblicima življenja, ponašanja, discipline, dosljednosti,  odgovornosti i međusobne suradnje.
Značajnu ulogu u primarnoj djelatnosti mogu imati: vrtići, osnovne i srednje škole, religijske organizacije, sportske organizacije, zdravstvene i socijalne službe i javni mediji. KLA „Jasni vidici“ otvoren je prema zajednici u kojoj djeluje. Uz svoju osnovnu djelatnost, klub se uključuje i u preventivnu aktivnost na planu suzbijanja problematike vezane uz prekomjerno pijenje i u programe zaštite i unapređenje duševnoga zdravlja i zdravog načina življenja.

tribina utjecaj alkohola 2

tribina utjecaj alkohola 3

Udruga vinogradara i voćara općine Oriovac proslavila Martinje

martinje 2016 1Proteklog vikenda diljem Slavonije obilježen je blagdan sv. Martina, zaštitnika vinara i vinogradara. Svoju Martinjsku zabavu održali su i članovi Udruge vinogradara i voćara općine Oriovac. Okupili su se u mjesnom domu u Oriovcu, gdje je svaki vinar bio domaćin svojim gostima. Više detalja rekao nam je tajnik udruge, Ivo Bogunović – Mi smo kao udruga prvi put pokrenuli organizaciju Martinjske zabave, svatko je počastio svoje goste, a mi smo za uspomenu pripremili čaše, i naravno večeru. Uz tamburaše i obred krštenja mladog vina, odlično smo se zabavili.-

Martinje se još uvijek ne obilježava u Slavoniji kao Vinkovo ili Vincetovo, iako je i ovo vrijeme u životu vina izuzetno važno? – Tako je, to je vrlo ozbiljna stvar, jer mošt se mora pratiti svakodnevno, inače on za čas ode u krivu stranu. Vinogradar u ovom trenutku može puno napraviti, vino je obavilo svoju fermentaciju, ali ono je i dalje mlado vino, treba ga i dalje pratiti, osobito kod crnih vina. Do prvog pretoka kontinuirano pratimo vino, onda možda malo rjeđe, ali mi vinari to ne prepuštamo činiti i češće.-

Iako znanost danas može procese sazrijevanja mladog vina mogu pretočiti u egzaktne kemijske formule, za vinare u svemu tome još uvijek ima i neke čarolije, neke mistike? – Apsolutno. Svaki od vinara ima nekakav svoj recept praćenja, rada i razgovora sa svojim vinom. Pa onda kad vam dođu gosti i kad ponudite to svoje vino, to je prekrasna stvar. Kao i kod kulina, za njegovog vlasnika svaki je kulin odličan, ali svi prave ponekom svom receptu. Tako je i sa vinom.-

Načelnik općine Oriovac Antun Pavetić i sam je vinar – Mi vinari i vinogradari općine godinama obilježavamo Martinje, ali skromnije, u krugu prijatelja i članova udruge. Ove godine smo odlučili organizirati pravu zabavu, jer vidimo da se Martinje konačno ozbiljnije obilježava diljem Slavonije. Ne znam zašto se kod nas i prije nije značajnije obilježavalo Martinje, jer je ono izuzetno važan datum u vinogradarskoj godini. Stari ljudi kažu da se vina pretaču u mjesecima koji počinju slovom ‘S’, dakle studeni, siječanj i svibanj za one koji ga imaju.-

Ovogodišnji kum vina bio je poznati vinar Dražen Bogunović. (izvor: www.radioslavonija.hr)

Strategija razvoja općine Oriovac

strategija razvoja opcine oriovacOpćina Oriovac započela je  izradu Strategije razvoja općine Oriovac koja se izrađuje u suradnji sa CTR-om Slavonski Brod , i koja je trenutno u završnoj fazi , nakon čega se ide sa prezentacijom na Općinsko Vijeće općine Oriovac , koje će dati svoje mišljenje na istu sa eventualnim dopunskim prijedlozima .
Razvoj je u modernom vremenu punom složenih gospodarskih, društvenih i političkih izazova nepojmljiv bez strateškog planiranja. Ovaj dokument - Razvojna strategija Općine  predstavlja ključni strateški vodič kojim se definiraju smjernice razvoja na lokalnoj razini usuglašene sa svim dionicima.
Svrha strateškog planiranja je definiranje i prikupljanje informacija iz svih relevantnih izvora radi utvrđivanja ključnih elemenata -komunalnih, infrastrukturnih, društvenih i razvojnih potreba građana koji žive na prostoru koji obuhvaća strategija. Stoga je ova strategija ključni dokument budućeg razvoja općine Oriovac , sredstvo za uspješno upravljanje razvojem općine i ima  ključnu ulogu u procesu prijave projektnih ideja  na natječaje EU za financiranje različitih projekata  .
Ova razvojna strategija predstavlja dugoročni strateški dokument za razdoblje od 2016. do 2020. godine. Usklađena je s financijskom perspektivom Europske unije koja obuhvaća sedmogodišnji period od 2014. do 2020. godine.
Sukladno metodologiji strateškog planiranja pripremne radnje obuhvatile su tematske okrugle stolove sa raznim dionicima. Tekst strategije rezultat je rada tima za izradu strategije koji su sudjelovali u procesu strateškog planiranja.

Predstavnici Općine zapalili svijeće povodom blagdana Svih svetih

svi sveti 2016U povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana načelnik općine Oriovac, gospodin Antun Pavetić i zamjenik načelnika gospodin Jadranko Mličević, položili su vijenac i zapalili svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima s područja općine Oriovac koji su položili svoje živote na oltar domovine.
Nakon polaganja vijenca predstavnici Brodsko-posavske županije i općine Oriovac uputili su se na mjesna groblja gdje su zapalili svijeće i odali dužan pijetet devetnaestorici poginulih branitelja s područja općine.

svi sveti 2016 1

Glumci HKC ‘Bunjevačko kolo’ iz Subotice gostovali u Oriovcu

glumci subotica 2016Sinoć su u društvenom domu u Oriovcu članovi Hrvatskog kulturnog centra ‘Bunjevačko kolo’ iz Subotice, pred punom dvoranom odigrali predstavu ‘Č’a Grgina huncutarija’ na tekst Marijana Kiša, po motivima Đure Franciskovića. Nastavak je to lijepe i duge suradnje s KUD-om ‘Luka Ilić Oriovčanin’ rekla nam je predsjednica KUD-a Željka ČorakDrago nam je da su nam naši prijatelji pokazali još jedan dio svojih bunjevačkih običaja, ovaj put kroz jednu kazališnu predstavu, a time nastavljamo lijepu suradnju. Ovu smo dugu, jesensku večer skratili našim mještanima s puno humora. Mi smo inače prošle godina potpisali povelju o prijateljstvu, već smo nekoliko puta bili njihovi gosti i nastojimo svake godine da jedni druge posjetimo barem jednom.-

Iako glumci amateri, u ovoj su predstavi prepunu dvoranu do suza razveseliti i nasmijali vrsni glumci koji su prikazali zanimljivosti iz života Bunjevaca kroz razne životne situacije. Tema ove zanimljive komedije je ponos i škrtost glavnog glumca gazda Brune koji za zeta ne želi prihvatiti siromašnog susjeda. Naravno, gazdarica Amalka na strani je svoje kćeri, kao i birtašica Ljubica i naravno Čiča Grgo koji je smislio zanimljiv način kako da nasamare gazda Brunu i natjeraju ga da ruku svoje kćeri Ružice dobrovoljno da susjedu Beli. 
Ova predstava zbog svoje zanimljivosti , iako u izvedbi potpunih amatera, uvrštena je u redovan program Subotičkog i Somborskog kazališta. 

Marijan Kiš, voditelj dramskog odjela, glumac, režiser, scenograf glumačke skupine iz Subotice, rekao nam je nešto više o predstavi – Ovo je za nas vrlo interesantna predstava. Kad smo krenuli s radom upozorili su nas da je nekada postojalo sjajno pozorište u Subotici, koje je bilo nadaleko čuveno, pa da probamo igrati neke njihove stare, poznate komade. Ali pravi je problem bio adaptirati te stare komade koje su oni igrali, jer su bili dosta usporeni, a tekstovi pomalo zastarjeli. Moram priznati da nisam ni ja u tome uspio, morao sam napisati posve novi komad, ali sam se ipak naslonio na one stare teme. Riječ je, naravno, o komediji, poduga je, traje dva i pol sata, ali vjerujem da je publika uživala. Sada nas raduje nastavak druženja s našim prijateljima u Oriovcu.

Organizatori ovog događaja bili su članovi Kulturno umjetničkog društva Luka Ilić Oriovčanin iz Oriovca, a pokrovitelj je Općina Oriovac koja je i ovom prigodom pokazala da brine o kulturnom životu svoje općine i svih njenih žitelja. (izvor: www.radioslavonija.hr)

glumci subotica 2016 1

glumci subotica 2016 2

glumci subotica 2016 3

glumci subotica 2016 4

glumci subotica 2016 5

glumci subotica 2016 6

glumci subotica 2016 7

 

 

Mladi iz općine Oriovac u posjetu Vukovaru

mladi na ovcari 1Savjet mladih općine Oriovac i Kreativna udruga mladih „Limes“ iz Slavonskog Kobaša organizirali su putovanje mladih u Vukovar 29. listopada 2016. godine. Mladi iz Oriovca, Slavonskog Kobaša, Lužana, Živika, Malina, Radovanja, Ciglenika te prijatelji iz udruga mladih iz Brodskog Stupnika, Starog Slatnika, Stupničkih Kuta i Zbjega posjetili su herojski grad Vukovar i poklonili se žrtvama koje su pale u obrani Vukovara i Hrvatske. Obilazak s vodičem započeli su na Mjestu sjećanja Vukovarska bolnica 1991. Ondje su sa službenim vodičem pogledali film o vukovarskoj bolnici koja je 1991. godine postala ratna bolnica. Nakon filma, mladi su obišli atomsko sklonište u bolnici gdje su tijekom okupacije Vukovara zbrinute stotine ranjenika i bolesnika. Potom su se mladi u pratnji vodiča prošetali Vukovarom te zastali kod Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ koje je osnovano 2005. godine, zgrade Općinskog i Županijskog suda u Vukovaru, dvorcu Eltz, Hrvatskom domu i kući Lavoslava Ružičke. Pred svakom zgradom vodič je ispričao povijest navedenih zgrada i njihove sudbine kroz povijest. Obilazak je nastavljen na Memorijalnom groblju u Vukovaru. Službeni vodič ispričao je mladima koje je značenje groblja te objasnio što znače 983 bijela križa i grobovi u kojima su sahranjeni posmrtni ostaci, ali i prazni grobovi. Ondje su zapaljene svijeće. Nakon groblja, mladi su obišli Spomen dom Ovčara. Ondje im je voditelj Spomen doma Ovčara ispričao potresnu priču o zarobljenicima koji su bili smješteni u hangare te njihove nesretne sudbine. Nakon spomen doma, obišli su stratište Ovčara na kojemu su izvršavana ubojstva i gdje su pobacana tijela ubijenih zarobljenika. Ondje su također zapalili svijeće. Vukovarski vodotoranj bio je sljedeća stanica koju su obišli mladi, potom su se zaputili u franjevački samostan i crkvu sv. Filipa i Jakova. Ondje ih je dočekao župnik i gvardijan fra. Ivica Jagodić. Nakon filma o ratnom stradanju Vukovara u dvorani sv. Bono, gvardijan je mladima pokazao župnu crkvu te ispričao priču o stradavanju crkve i samostana. Obilazak je nastavljen u Memorijalnom muzeju Domovisnkog rata (vukovarska vojarna). Ondje su mladi obišli izložene eksponate. Posljednja ruta s vodičem bila je ona od rijeke Dunava, pokraj Radničkog doma i centra, do križa na ušću Vuke u Dunav. Na toj ruti vodič je ispričao povijest Vukovara od Vučedolske kulture do pada Vukovara. Nakon toga mladi su imali slobodno vrijeme, a na putu kući posjetili su još i Spomen dom hrvatskih branitelja Trpinjska cesta gdje su obišli bistu Blage Zadre. Svi sudionici su bili oduševljeni viđenim te su se sa sjetom na licu vratili kući. Očekuju da će Savjet mladih i dalje organizirati ovakva putovanja jer su spoznali da mladi premalo znaju našu Domovinu te da trebaju nastaviti s posjetima diljem Lijepe Naše.

mladi u vukovaru 2016 2

mladi u vukovaru 2016 3

mladi u vukovaru 2016 4

Plan prijma za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa

opcina oriovacNa temelju članka 47. Statuta općine Oriovac (Službeni vjesnik Brodsko-posavske županije br.10/09 i 07/13), a u svezi s člankom 93. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (N.N. br. 86/08 i 61/11), načelnik općine Oriovac dana 22.09.2016. godine donosi



IZMJENU I DOPUNU PLANA PRIJMA NA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE BEZ ZASNIVANJA RADNOG ODNOSA U JEDINSTVENOM UPRAVNOM ODJELU OPĆINE ORIOVAC ZA 2016. GODINU

pdfDokument

 

NAJAVE

2023 pokladno jahanje

INFORMACIJE


reciklazno

ora

oriokom

vrtic

icon projekti

icon zastita zivotinja

komunalno

 dimnjacarske usluge

PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

meridiana slavonica logo 2

Službenik za informiranje:
Ana Bićanić Margetić
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 099/712-1349
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalni redar:
Dubravko Kolundžić
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Reciklažno dvorište
Mob. 099-490-3009


bpz.jpgfond-za-zastitu.jpglogo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-ora.jpglogo-uvvoo.pngmin-kulture.jpgmin-pro-ured.jpgmin-reg-razvoja.jpgora.pngoriokom.jpgslagalica.jpgsreddrzuredzademografiju.pngvrtic.png