Javni natječaj za prijam na radno mjesto komunalni djelatnik

opcina oriovacPročelnica Jedinstvenog upravnog odjela općine Oriovac je , sukladno odredbama Zakona o službenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (N.N. br. 86/08 i 61/11), objavila JAVNI NATJEČAJ za prijam na radno mjesto komunalni djelatnik i komunalni djelatnik – voditelj poslova namještenika, u Odsjeku za komunalno gospodarstvo – vlastiti pogon za obavljanje komunalnih djelatnosti, 1 izvršitelj na neodređeno vrijeme uz obvezni probni rad od tri mjeseca.

pdfObavijest i upute

 

Božićni koncert u Slavonskom Kobašu

bozicni koncert kobas 2016U ponedjeljak 26. prosinca 2016. u 18.00 sati održan je Božićni koncert u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Slavonskom Kobašu. Vokalni solisti, pjevački zbor i tamburaški sastav KUD-a Matija Gubec, pod ravnanjem Antuna Baće, bili su izvođači svečanog Božićnog koncerta. Na programu su bile božićne pjesme, kako pučke tako i one novijeg datuma, i stranih kompozitora. Gledatelji su u prekrasno okićenoj crkvi, uživali u glazbenim točkama te pljeskom izražavali svoju zahvalnost na priređenom koncertu. Pjesmama je poslana poruka svim ljudima dobre volje da i u ostalim danima u godini budu jedni drugima prijatelji štujući vjeru i vjerske običaje. (izvor: www.slavonskikobas-kudmg.com)

bozicni koncert kobas 2016 2

bozicni koncert kobas 2016 3

bozicni koncert kobas 2016 4

Predblagdansko druženje na novoj tržnici u Oriovcu

badnjak 2016 1Na sam Badnjak u prijepodnevnim satima vrlo aktivna Udruga vinogradara i voćara općine Oriovac u suradnji sa ŠRU "Šaran" tradicionalnim okupljanjem u centru sela obilježili su ovaj predbožićni dan kako i priliči običaju, a i samim udrugama. Jedni su se pobrinuli za hranu i ispekli girice, a drugi za kuhano vino. Sve je ovo bilo besplatno i namijenjeno svim mještanima kojih je iz minute u minutu sve više stizalo.
Ovaj događaj nije prošao bez podrške Općine koja je cijeli događaj sponzorirala. Od brojnih mještana, podršku je došao dati i načelnik Općine, Antun Pavetić, koji se uvijek rado odazove na ovakve prigode i koji je, kako i sam kaže, uvijek spreman pomoći svim udrugama, klubovima i KUD-ovima s područja općine jer svojim radom oni to zaslužuju i ovom prilikom svima  im se zahvaljujem što svojim trudom i radom obogaćuju život u našem mjestu i općini, i čuvaju ponekad tradiciju i običaje od zaborava.
Pavetić je između ostalog istakao kako je, osim ovog zimskog ugođajbadnjak 2016 2a i ugodnog druženja, ovaj događaj po još nečemu poseban. Naime, cijelokupno ovo događanje odvija se na prostoru nove tržnice koja je ovim putem, možemo reći, i službeno otvorena. Na području općine djeluje veliki broj OPG-a te će im svakako ova tržnica dobro doći da svoje proizvode mogu plasirati lokalnom stanovništvu. Prilika je to da kupujemo hrvatsko, prije svega da kupujemo zdravo i vjerujem da će ovo mjesto u skoroj budućnosti biti jedna simbioza između domaćih proizvođača i lokalnih potrošača.
Tržnica je nastala u suradnji s Vijećem mjesnog odbora Oriovac  jer kao Općina uvijek nastojimo uvažiti godišnje planove, kako Oriovca, tako i vijeća svih ostalih sela u Općini, rekao je načelnik Pavetić.
Ugrijani kuhanim vinom svatko je sa sobom kao poklon poneo kući kalendar Udruge vinogradara i voćara na kojem su posebno istaknuti datumi važnijih manifestacija ove Udruge.

badnjak 2016 3

badnjak 2016 4

badnjak 2016 5

badnjak 2016 6

Javni poziv za isticanje kandidatura za članove Savjeta mladih

opcina oriovac

Na temelju Odluke o osnivanju Savjeta mladih općine Oriovac (Službeni vjesnik Brodsko-posavske županije br. 26/2015)  i Zaključka o pokretanju postupka izbora članova Savjeta mladih općine Oriovac, Općinsko vijeće općine Oriovac na 20.sjednici održanoj  13.12..2016.godine donosi

JAVNI POZIV
za isticanje kandidatura za članove
Savjeta mladih općine Oriovac

pdf Javni poziv

Održan Godišnji koncert KUD-a „LUKA ILIĆ ORIOVČANIN“ iz Oriovca

bozicni koncert lio 2016Kulturno umjetničko društvo „Luka Ilić Oriovčanin“ iz Oriovca tradicionalno je 17. prosinca 2016. godine održalo svoj Godišnji koncert i predstavio se domaćoj publici s novinama i postignućima iz proteklog razdoblja.
Ponovo su oduševili prepunu dvoranu duhovitim i veselim koreografijama iz našeg kraja, prekrasnim nošnjama i vrhunskom svirkom mnogobrojnih tamburaša, a također se publici predstavilo i nekoliko vokalnih solista, Zrinka Vučković, Branko Segetlija i općinski načelnik Antun Pavetić.
Također se mogao vidjeti i nastup dječje skupine koja također vrijedno radi tijekom cijele godine i osigurava stalno pomlađivanje skupine odraslih plesača, a samim time jamči i opstanak društva.
Na kraju koncerta vrijedni članovi predstavili su se koreografijom iz Međimurja i tako potvrdili da osim širokog repertoara slavonskih pjesama i plesova odlično predstvlja i kulturu drugih krajeva Lijepe naše!
Sve koreografije osmislila je voditeljica Branka Peh, a svoje oduševljenje radom i dostignućima nisu mogli sakriti niti brojni uzvanici pa je tako saborski zastupnik Davor Vlaović naglasio kako ovako kvalitetno društvo treba što više pomagati i zauzeo se da će kroz svoj rad i djelovanje u Saboru utjecati na veća izdvajanja za kulturno djelovanje amaterskih društava, a također i načelnik općine Oriovac naglasio je kako ima odličnu suradnju sa svim društvima s područja općine i kako se sa svima jednako ponosi i pomaže ih u njihovom radu i djelovanju.

Dječji vrtić Ivančica-Oriovac organizirao božićnu priredbu

bozicna priredba vrtic 2016 1Dana 14. prosinca 2016. u kino sali u centru Oriovca, održana je prigodna priredba povodom nadolazećih božićnih blagdana koju su priredili djeca dječjeg vrtića Ivančica-Oriovac i njihovi voditelji.
Dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a ovaj dječji program došli su podržati i predstavnici Općine, načelnik Antun Pavetić te pročelnica Anica Hemen.
Priredbu je otvorila ravnateljica dječjeg vrtića Blanka Stažić koja je pozdravila prisute i prigodnim tekstom uvela nazočne u daljnji program.
U lijepo uređenom scenskom prostoru, izmjenjivali su se različiti dječji uzrasti. Svaka je skupina pokazala, što pjesmom, što plesom, što recitacijama, ono što su kroz godinu marljivo vježbali i naučili. U tom nastupu koji je trajao nepunih sat vremena uistinu se moglo uživati u pravom blagdanskom ugođaju.
Po završetku priredbe ravnateljica se zahvalila svima na odazivu, a potom su se prisutni mogli zasladiti kolačima i keksima.

bozicna priredba vrtic 2016 2

bozicna priredba vrtic 2016 3

bozicna priredba vrtic 2016 4

bozicna priredba vrtic 2016 5

Odluka o donošenju strategije razvoja Općine Oriovac

opcina oriovacNa temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi („Narodne novine" broj 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 36/09, 150/11, 144/12, 19113 137/15) i članka 32. Statuta Općine Oriovac ("Službeni glasnik Brodsko-posavske županije" broj 10/09 i 7/13) Općinsko vijeće Općine Oriovac na svojoj 20. sjednici održanoj dana 13.12.2016. godine donijelo je

ODLUKU O DONOŠENJU STRATEGIJE RAZVOJA OPĆINE ORIOVAC

pdf Odluka o donošenju strategije razvoja Općine Oriovac

20. sjednica Općinskog vijeća

opcina oriovacPoziv kojim Vas pozivamo na 20. sjednicu Općinskog vijeća općine Oriovac koja će se održati 13.12.2016.godine (utorak) s početkom u 18,00 sati u vijećnici općine Oriovac sa sljedećim DNEVNIM REDOM:

pdf Dnevni red

Održan Godišnji koncert KUD-a "Graničar" iz Lužana

godisnji koncert luzani 2016Svake godine u prosincu članovi KUD-a „Graničar“ iz Lužana počaste svoje sumještane sa godišnjim koncertom te im zorno prikažu što su to sve naučili i radili protekle godine.
Godišnji koncert se održao 10. prosinca 2016. u mjesnom domu s početkom u 19 sati. Članovi su za mnogobrojnu publiku pripremili bogat program. Za početak su se predstavili Slavonijom, odnosno onim što najbolje znaju i što žive, a zatim je izvedena Hercegovačka poskočica Linđo koja uvijek izazove oduševljenje publike. Ženski je dio KUD-a otplesao Ražanačko kolo, koje su u tom dijelu Hrvatske plesale djevojke, a muškarci su ih promatrali kako bi si našli buduću suprugu. Najviše su izgleda imale jake i izdržljive djevojke koje su u kolu dobro stupčile, odnosno udarale nogama. Gospodin Dražan Domjanović doputovao je iz Splita te ih naučio stare splitske plesove, a gospodin Nikola Kramar je postavio koreografiju Korduna. Dakle, ovo je bio koncert s dvije nove koreografije koje dokazuju kako članovi tokom godine doista puno rade, uče i nastupaju na smotrama na koje ih se pozove. Uz velike folkloraše, nastupali su i njihovi najmlađi članovi s plesovima Slavonije i izvedbom pjesme Radujte se narodi, a u goste je došao i Hrvatski kulturni centar "Srijem" iz Srijemske Mitrovice. Gosti su se predstavili s dva izlaska koja su bila vrlo atraktivna i zanimljiva svima u gledalištu.
Reakcija publike na izvedeni program je bila izvrsna, popraćena pljeskom i željama da se vidimo dogodine, ali Lužanci ne čekaju toliko dugo već pozivaju sve ljude na 21. Lužansko čijalo perja koje će se održati 28. siječnja 2017.

Sveti Nikola darovao najmlađe

sv nikola 1Omiljeni dan najmlađih uzrasta 6. prosinca 2016. i u općini Oriovac ostao je zabilježen. Naime, općinu je danas pohodio sv. Nikola. Pregršt darova i pune ruke posla imao je taj, djeci najdraži, svetac. Sve je počelo u dječjem vrtiću Ivančica Oriovac gdje od malih nogu djecu uče kako moraju biti dobri i poslušni jer sv. Nikola daruje i voli upravo takvu djecu. Koliko su djeca u vrtiću bila vrijedna i dobra, nismo pitali tete koje ih čuvaju, nego recitacije, pjesmice i molitve, koje su različite dobne skupine, kao program dobrodošlice, priredile sv. Nikoli, dovoljno govore koliko vrijede ova mala srca. U takvoj toploj atmosferi, Nikola se teško rastao od djece te se uputio i u ostala mjesta u općini gdje su ga željno dočekivala druga djeca.
Za ovaj dan bogat slatkišima i dječjom radosti pobrinula se Općina koja je tradicionalno sponzor ovakvog događanja.

sv nikola 2

sv nikola 3

sv nikola 4

sv nikola 5

sv nikola 6

Održana Nacionalna konferencija savjeta mladih Republike Hrvatske

nacionalna konferencija savjeta mladih 2016 1Predstavnici Savjeta mladih općine Oriovac, predsjednik Josip Jagodar i tajnica Ana Delić, sudjelovali su od 2. do 4. prosinca 2016. godine na Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih Republike Hrvatske u Karlovcu. Konferenciju je u petak 2. prosinca otvorila ministrica demografije, obitelji i mladih i socijalne politike Nada Murganić. Potom je slijedilo izlaganje: Važnost mladih u politikama EU te uloga mladih u periodu predsjedanja EU, koje je održala zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić. Nakon kraće stanke održano je izlaganje Primjer dobre prakse: ANACEJ, koju su održali predstavnici Nacionalne udruge mladih i djece Republike Francuske. Nakon izlaganja uslijedila je svečana večera.nacionalna konferencija savjeta mladih 2016 2

Drugi dana održane su dvije radionice. Prvu radionicu održala je zaposlenica u Ministarstvu demografije, obitelji i mladih i socijalne politike, a tema je bila: Metodologija izvještaja o radu savjeta mladih Ministarstva demografije, obitelji i mladih i socijalne politike. Radionica je bila jako zanimljiva te se Josip Jagodar više puta uključio u raspravu kako bi dobili potrebne odgovore za daljnji rad i napredovanje Savjeta mladih općine Oriovac. Druga radionica bila je pod nazivom Izrada licence “Grad za mlad” i prezentacija primjera dobre prakse iz Slovenije “Mladim prijazna občina”. Drugi dan su naši predstavnici obišli i  Aquatiku – muzej slatkovodne ribe.

NAJAVE

2023 pokladno jahanje

INFORMACIJE


icon projekti

icon zastita zivotinja

reciklazno

komunalno

 dimnjacarske usluge

PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

meridiana slavonica logo 2

Službenik za informiranje:
Ana Bićanić Margetić
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 099/712-1349
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalni redar:
Dubravko Kolundžić
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Reciklažno dvorište
Mob. 099-490-3009


bpz.jpgfond-za-zastitu.jpglogo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-ora.jpglogo-uvvoo.pngmin-kulture.jpgmin-pro-ured.jpgmin-reg-razvoja.jpgslagalica.jpg