Održan godišnji koncert KUD-a „Graničar“

U subotu 14. prosinca u društvenom domu u Lužanima održan je godišnji koncert KUD-a „Graničar“.

Pred prepunom dvoranom društvenog doma u Lužanima, članovi KUD-a su izveli izvrstan program koji je obuhvatio plesove i pjesme iz cijele Hrvatske, a predstavili su i dječju skupinu, te po prvi put i mladi tamburaški sastav koji vodi Krunoslav Dražić.

Na koncertu je gostovala i pjevačka skupina „Golubice“, koja djeluje pri udruzi sv. Antun iz Batrine.

Opširnije / izvor: www.radioslavonija.hr

4. sjednica Općinskog vijeća

U četvrtak 19. prosinca 2013. godine s početkom u 17.30 sati u vijećnici Općine Oriovac, održat će se 4. sjednica Općinskog vijeća Općine Oriovac.

Poziv na sjednicu i dnevni red možete pročitati ovdje.

Sveti Nikola u školi u Slavonskom Kobašu

U petak 06. prosinca, učenici Osnovne škole u Slavonskom Kobašu su nestrpljivo pogledavali na vrata odakle bi trebao doći Sv. Nikola.

Pripremili su prigodan program, popraćen pljeskom roditelja koji su bili potpora onim najmlađim. Možda će doći i Krampus pa prisustvo starijih nije na odmet. Ipak Sv. Nikola je došao sam i donio puno krasnih darova pa su osmijesi zavladali na licima učenika.

Neki su bili hrabri pa su ga dodirivali a bilo je i onih koji su se držali majčinog zagrljaja. Na kraju darovi su podijeljeni - svi su bili zadovoljni a Sv. Nikola je otišao drugoj djeci. izvor: www.slavonskikobas-kudmg.com

Prezentacija Strategije razvoja ruralnog turizma Općine Oriovac

Nakon održana tri radna sastanaka na kojima su sudjelovali predstavnici Općine, Županije, društvenog i gospodarskog sektora i organizacija civilnog društva, izrađena je Strategija razvoja ruralnog turizma Općine Oriovac.

Do danas, plansko promišljanje o razvoju turizma na ovom području gotovo da i nije postojalo. Stoga izrada turističke strategije razvoja za Općinu Oriovac ima ključnu važnost u daljnjem upravljanju turističkim razvojem budući da implicira i inicira pojedinačne razvojne projekte s jasno utvrđenim aktivnostima, nositeljima, rokovima i prioritetima.

U srijedu 27. studenog u prostorijama Općine Oriovac koordinatori izrade Strategije, djelatnici Konzultantske kuće Sintagma, održali su prezentaciju ključnih dijelova Strategije razvoja ruralnog turizma Općine Oriovac, te upoznali sve prisutne s ciljevima i mjerama definiranim spomenutim strateškim dokumentom.

FOTOGALERIJA...

Javni natječaj za prodaju nekretnina u poduzetničkoj zoni „Čaplja“ u Oriovcu

Općina Oriovac objavila je Javni natječaj za prodaju nekretnina u poduzetničkoj zoni „Čaplja“ u Oriovcu.

Početna cijena iznosi 3,00 kune za 1 m2, odnosno 39.810,00 kuna za cijelu nekretninu. Kupac nekretnine u poduzetničkoj zoni ponuđenu cijenu plaća jednokratno prilikom zaključenja Ugovora. U cijenu zemljišta uključeno je neuređeno zemljište u prirodnom stanju sa pristupnom cestom do ruba zemljišta i vodovodnom mrežom. Nekretnine u poduzetničkoj zoni namijenjene su za: proizvodne sadržaje, uslužne sadržaje, skladišne sadržaje.

Ponude se predaju u općinu Oriovac neposredno ili putem pošte na adresu: OPĆINA ORIOVAC, TRG HRVATSKOG PREPORODA BR. 1, 35250 ORIOVAC s naznakom „Poduzetnička zona – ponuda – ne otvaraj“.

Na omotu treba naznačiti podatke o ponuditelju. Ponude treba dostaviti u roku od 15 dana od dana objave u javnom tisku. Otvaranje ponuda je javno i obavit će se 09.12.2013.godine u 13,00 sati u Vijećnici općine Oriovac. Eventualne dodatne informacije mogu se dobiti na telefon općine Oriovac 035/ 431-232 ili 431-036.

JAVNI NATJEČAJ

Krštenje mladog vina i proslava Martinja

Blagdan sv. Martina proslavila je i Udruga vinogradara i voćara općine Oriovac. U restoranu Lui, uz požeškog vinskog kardinala Vladu Bauera i tamburaše, oriovački su se vinari dobro zabavljali do sitnih noćnih sati. Načelnik općine Antun Pavetić i sam je član udruge, a o Martinju nam je rekao – Kod nas se uvijek više slavilo Vincekovo i toga se ne odričemo. Ali, Martinje se posljednjih godina sve više slavi i mi po treći put organiziramo krštenje mošta. Ugodno sam iznenađen brojem posjetitelja na ovoj zabavi i to je dobar znak, poruka da ovakve stvari možemo iskoristiti možda i u turističke svrhe.

OPŠIRNIJE www.radioslavonija.hr

Poziv na informativnu radionicu projekta "Ljekoviti vrt"

LAG Posavina poziva sve zainteresirane na informativnu radionicu o predstavljanju projekta Herb Garden Coop. (Ljekoviti vrt) koji se financira sredstvima Europske unije u okviru IPA programa, komponenta IV – Poboljšanje pristupa tržištu rada ugroženih skupina.

Projekt Herb Garden Coop ima za cilj povećati stopu samozapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba (duže od 5 godina) i nezaposlenih osoba – pripadnika nacionalnih manjina u Požeško-slavonskoj i Brodsko-posavskoj županiji kroz poticanje uzgoja i prerade ljekovitog bilja.

Informativna radionica će se održati 12.11.2013. u prostorima Vatrogasnog doma u Oriovcu, s početkom u 18 sati.

OPŠIRNIJE...

OBRAZAC ZA PRIJAVU

Kako registrirati OPG?

Čini se da u Hrvatskoj poljoprivredna proizvodnja, koja još uvijek u velikoj mjeri predstavlja neiskorišten potencijal, ipak počinje dobivati sve veći značaj.

Kako je obitelj temeljna jedinica društva, te institucija koja čuva ljudske vrijednosti, kulturalni i povijesni kontinuitet generacija, tako je i faktor stabilnosti i razvoja u proizvodnom smislu. Poljoprivredno gospodarstvo može djelovati kao obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG), obrt registriran za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, trgovačko društvo ili zadruga registrirana za obavljanje poljoprivredne djelatnosti. Mnogi se danas žele baviti poljoprivredom i vide svoju budućnost u proizvodnji, imaju inovativne ideje za poboljšanje načina funkcioniranja poljoprivrednog gospodarstva, poznate su im metode poljoprivredne proizvodnje, informirani su o načinima korištenja zemljišta, a što je najvažnije, imaju volju i spremni su djelovati zajedničkim snagama kako bi postigli svoj cilj. No, često im jednostavno nisu dostupne potrebne informacije o traženoj dokumentaciji za registriranje OPG-a.

Želite se baviti poljoprivredom, a ne znate kako započeti?

Opširnije…

31. smotra tamburaških sastava Brodsko-posavske županije

U organizaciji KUD-a „Matija Gubec“ iz Slavonskog Kobaša, a pod pokroviteljstvom Općine Oriovac i Brodsko-posavske županije u Kobašu je u nedjelju 6. listopada održana 31. smotra tamburaških sastava Brodsko-posavske županije.

Već tradicionalno, Smotra tamburaških sastava započela je otvaranjem etnografske izložbe čiji je autor Manda Mitrović, a tema je bila „Vezenke Kobašanki". Stotinjak raznovrsnih vezenki pokazalo je svu ljepotu ručnih radova naših baka i prabaka, odišući podnebljem u kojem se nalazi.

Svoj program u crkvi izvela je, u 16.00 sati, pučka pjevačka skupina „Snaše" iz Klakara, a sadržavao je crkvene napjeve. Zatim se na Placu ispred crkve igralo šokačko kolo u kojem su bili izvođači i gledatelji.

U dvorani Doma kulture odvijao se glavni program gdje je 15 tamburaških sastava (neki uz vokalne skupine) pokazalo svoje umijeće sviranja na tamburi. Sve okupljene pozdravio je u ime organizatora KUD-a „Matija Gubec" predsjednik Antun Baćo, u ime Općine Oriovac načelnik Antun Pavetić, a manifestaciju je otvorio dožupan Davor Vlaović u ime Brodsko-posavske županije.

U glavnom dijelu programa nastupali su: Šokci za pet iz Brodskog Vinogorja, KUD K. Šimić iz Podcrkavlja, KUD M. Gubec iz Slav. Kobaša, KUD M. Lanosović iz Orubice, KUD Ravnica iz St. Perkovaca, KUD I.G.Kovačić iz Beravaca, KUD Tamburica iz St. Petrovog sela, KUD I. Filipović iz Vel. Kopanice, KUD Šokadija iz Batrine, Jedini iz Slav. Broda, KUD L. Lukić iz Brod. Varoša, FA Broda, AIS iz Slav. Broda, Rubato iz N. Gradiške, Evergreen iz Slav. Broda.

Na kraju izvedbi Ocjenjivačka komisija u sastavu: Mihael Ferić, Krunoslav Seletković i Krunoslav Dražić voditeljima je iznijela svoja zapažanja i u dijalogu se moglo čuti sve što je dobro i ono što treba eventualno ispraviti. Tamburaški sastav iz Velike Kopanice izabran je da iduće godine bude predstavnik naše županije na 2. državnoj smotri u Zagrebu.

Zaključak je da je Smotra bila na visokom nivou kako s instrumentalne strane tako i one vokalne. Nije moglo na kraju proći bez ugodnog druženja uz mali domjenak i svirku, pjesmu i kolo. Izvor:www.slavonskikobas-kudmg.com

Fotogaleriju možete pogledati ovdje.

3. sjednica Općinskog vijeća

U četvrtak 10. listopada 2013. godine s početkom u 18.30 sati u vijećnici Općine Oriovac, održat će se 3. sjednica Općinskog vijeća Općine Oriovac sa sljedećim dnevnim redom:

1. Usvajanje Procjene ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije i Plana zaštite od požara – uvod Jadranko Mličević – predstavnik tvrtke IN Konzalting
2. Usvajanje zapisnika sa 2. sjednice Općinskog vijeća općine Oriovac
3. Aktualan sat
4. Usvajanje Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna općine Oriovac na dan 30.6.2013.godine – izvjestitelj Antun Pavetić
5. Izvješće o radu načelnika općine Oriovac za razdoblje siječanj – lipanj 2013.godine – izvjestitelj Antun Pavetić
6. Donošenje Odluke o raspoređivanju sredstava za financiranje političkih stranaka zastupljenih u Općinskom vijeću općine Oriovac za 2013.godinu. – izvjestitelj Anica Hemen
7. Izmjena Rješenja o imenovanju Povjerenstva za odabir najpovoljnije ponude za kupnju nekretnina u poduzetničkoj zoni Čaplja – izvjestitelj Anica Hemen
8. Donošenje Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o raspisivanju javnog natječaja za prodaju nekretnina u vlasništvu općine Oriovac – izvjestitelj Anica Hemen
9. Donošenje Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o priključenju na komunalne vodne građevine – izvjestitelj Anica Hemen
10. Donošenje Odluke o agrotehničkim mjerama za uređenje i održavanje poljoprivrednih rudina i mjerama zaštite od požara na poljoprivrednom zemljištu na području općine Oriovac – izvjestitelj Anica Hemen
11. Donošenje Odluke o imenovanju ulice u naselju Oriovac – izvjestitelj Anica Hemen

Sjećanje na poginule branitelje Općine Oriovac

U povodu obilježavanja Dana poginulih branitelja s područja Općine Oriovac i susjednih Općina Sibinj i Brodski Stupnik, u ponedjeljak je u Oriovcu održan 21. Komemorativini skup.

Svečanost obilježavanja započela je u 9,30 sati svetom misom za poginule hrvatske branitelje u Župnoj crkvi sv. Emerika u Oriovcu. Nakon toga, uslijedila je svečanost polaganja vijenaca spomen obilježja palim braniteljima, gdje su vijence položili obitelji poginulih branitelja, te predstavnici društvenog i političkog života.

Na komemorativnoj sjednici u kino dvorani Oriovac, govorili su načelnik Općine Oriovac Antun Pavetić, ratni zapovjednik 108. Brigade Ivan Didaković, te župan Danijel Marušić, koji je u svom govoru istaknuo kako se nesebična žrtva ne samo ovih 19 branitelja, nego i svih koji su svoje živote položili na oltar Domovine, te time osigurali slobodu i suverenitet Republike Hrvatske, ne smije niakada zaboraviti. Glazbeni dio programa sastojao se od kratkog klavirskog recitala Ane Orić. izvor:www.bpz.hr

OGLASI


INFORMACIJE


PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalna redarica:
Josipa Gavran Ećimović
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Zamjenica načelnika:
Željka Čorak
Mob. 099-379-7960
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png