„Razigrani lipicanci“

U organizaciji Prve Kobaške udruge ratara i stočara, u nedjelju 26. kolovoza 2012. godine u Slavonskom Kobašu održat će se športsko zabavni spektakli „Razigrani lipicanci“.

Program, pete po redu, manifestacije počet će u 13.30 sati povorkom zaprega kroz mjesto, u 15.00 sati slijedi otvaranje manifestacije, te kulturno umjetnički program. Konjički program najavljen je za 15.30 sati u okviru kojega će biti održana vožnja preciznosti, brzinska vožnja, vožnja unatrag, te galopska utrka. Po završetku svečanog dijela programa slijedi zajedničko druženje.

Kao i dosadašnjih godina, glavni pokrovitelj spomenute manifestacije je Općina Oriovac, a supokrovitelj Županija Brodsko-posavska.

Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Brodsko-posavske županije za 2013. godinu

Javne potrebe u kulturi za koje se sredstva osiguravaju iz proračuna Brodsko-posavske županije su kulturne djelatnosti, programi i manifestacije od interesa za Brodsko-posavsku županiju, a koje Županija programom utvrdi kao svoje javne potrebe i one koje su utvrđene zakonom.

Prijedlozi programa, pripremljeni u skladu s ovim Pozivom, dostavljaju se poštom u zatvorenoj omotnici ili osobnom dostavom preko pisarnice Brodsko-posavske županije na adresi: BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA, UPRAVNI ODJEL ZA OBRAZOVANJE, ŠPORT I KULTURU, Petra Krešimira IV/1 SLAVONSKI BROD.

OPŠIRNIJE - PRIJAVNICA

Proglašena elementarna nepogoda zbog suše

Uslijed dugotrajnog sušnog razdoblja, visokih temperatura i nedostatka oborina tijekom srpnja i kolovoza 2012. godine, a koje je zahvatilo cijelo područje Brodsko posavske županije, prouzročene su velike štete na poljoprivrednim usjevima proljetne sjetve, krmnim kulturama i povrću te višegodišnjim nasadima.

Zbog ove činjenice, župan Danijel Marušić, u ponedjeljak 13. kolovoza 2012., proglasio je stanje elementarne nepogode za područje čitave Brodsko posavske županije.

Župan je zadužio Županijsko povjerenstvo za procjenu štete od elementarne nepogode da odmah, zajedno sa stručnim povjerenstvima poduzmu sve aktivnosti i mjere radi procjene nastale štete, te da ga izvijeste o svom radu izvijeste. Župan obvezuje općinska i gradska povjerenstva da najkasnije u roku od osam dana podnesu izvješće o elementarnoj nepogodi.

Sukladno navedenom obavještavaju se poljoprivrednici s područja Općine Oriovac koji imaju štetu na usjevima da istu mogu prijaviti u prostorijama Općine.

Oriolik u novoj sezoni

Nogometni klub Oriolik u jeku je priprema za novu trećeligašku sezonu. Ono najteže polako je iza nogometaša u Oriovcu, a naporne fizičke pripreme ove su godine otežali i teški vremenski uvjeti s vrlo visokim temperaturama.

No, to nije previše poremetilo ritam i kvalitetu priprema, ističu u svlačionici jednog od ponajboljih klubova u Brodsko – posavskoj županiji. Sastav Oriolika je gotovo isti kao i prošle sezone uz dva do tri nova imena.

Naime, od Konopeka i Šunjerge očekuje se da potvrde epitet pojačanja, iz Slavonskog Kobaša stigao je Hasečić dok je u rad uključeno i nekoliko domaćih mladih igrača.

U novoj sezoni glavni je cilj mirno i sigurno zadržati trećeligaški status. Forma će se brusiti na pripremnim utakmicama, a nakon osvajanja općinskog turnira proteklog vikenda, nogometaši Oriolika u subotu će od 18 sati na domaćem terenu snage odmjeriti s Marsonijom. Izvor: www.sbtv.hr

Otvorenje dječjeg igrališta u Slavonskom Kobašu

Programom Hrvatskog crvenog križa, Gradskog društva Slavonski Brod, a donacijom Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj izgrađeno je igralište na placu u Slavonskom Kobašu. Svečanost potpisivanja Darovnog ugovora održana je u ožujku u prostorijama japanskog Veleposlanstva, a dječje igralište u Slavonskom Kobašu svečano je otvoreno u utorak 31. srpnja.

Na početku sve je ispred domaćina pozdravio načelnik Općine Oriovac gosp. Antun Pavetić, naglasivši kako je ovo vrlo vrijedan dar za djecu Slavonskog Kobaša a onda su kratak glazbeno-scenski program izveli tamburaški orkestar KUD-a „Matija Gubec“, dječji zbor i ritmička sekcija.

Pred velikim brojem mještana govorili su zatim predsjednik Hrvatskog crvenog križa gosp. dr. Josip Jelić i zamjenik župana Brodsko – posavske županije gosp. Davor Vlaović. Oni su istakli važnost ove donacije i zahvalili se svima koji su sudjelovali u ovom projektu.

Potom je riječ uzeo veleposlanik Japana gospodin Masaru Tsuji i u ime donatora Vlade Japana pozdravio sve nazočne i izrazio zadovoljstvo prijemom i ozračjem te naglasio čvrste prijateljske veze naših država, a zatim je svečano otvorio igralište na radost najmlađih koji su već bili na igračkama sretni što imaju svoj novi prostor za igru.

Veleposlaniku su na kraju predani simbolični pokloni koji su odražavali naše podneblje, a on se s radošću priključio djeci i tako potvrdio zadovoljstvo postignutim. izvor: slavonskikobas-kudmg.com

Nova Odluka načelnika

Na web stranicu Općine Oriovac dodali smo novu Odluku načelnika Općine o imenovanju osobe zadužene za nepravilnosti.

Novu Odluku možete pogledati u rubrici „Odluke“ ili klikom ovdje.

Održana Ribarska večer u Slavonskom Kobašu

Pod pokroviteljstvom Općine Oriovac, a u organizaciji NK „Slavonac“ u subotu 21. srpnja održana je već tradicionalna (peta po redu) gastronomska manifestacija „Ribarska večer“. Uz neizostavni fiš paprikaš, na jelovniku su se našli i šaran na ražnju, prženi som, riblji štapići i pohana šnicla od ikre i mlijeka.

Već na samom početku tražilo se mjesto više pod šatorom, pokazujući da je ova manifestacija već poznata i priznata ne samo u Slavonskom Kobašu nego i puno šire. Za dobar ugođaj pobrinuo se tamburaški sastav „Evergreen“ koji je svojim glazbenim umijećem pokrenuo mlađe na ples, a mala brodica Savom je vozila sve one koji su htjeli na vodi uživati u ovoj prekrasnoj večeri.

Zvuk tamburice i pjesma odjekivala je do sitnih jutarnjih sati pa čak ni kapi kiše nisu mogle prekinuti ovaj izuzetan „štimung" na obali Save.

Sedme Ribarske večeri

U subotu 14. srpnja u Lužanima će se održati gastronomska manifestacija Ribarske večeri. Ovu tradicionalnu manifestaciju već sedmu godinu za redom organiziraju članovi Športsko ribolovne udruge „Orljava“.

Početak pripravljanja jela i druženje najavljeno je za poslijepodnevne sate, a na jelovniku će se naći specijaliteti kako od slatkovodne, tako i od morske ribe.

Kao i proteklih godina glavni pokrovitelj lužanskih Ribarskih večeri je Općina Oriovac.

Održane Oriovačke žetvene svečanosti

U nedjelju 01. srpnja u Oriovcu je održana tradicionalna folklorna manifestacija „Oriovačke žetvene svečanosti“. Spomenutu manifestaciju već 11-tu godinu za redom uspješno organiziraju članovi mjesnog Kulturno umjetničkog društva „Luka Ilić Oriovčanin“.

Program manifestacije započeo je mimohodom sudionika ulicama Oriovca, a zatim je svih 10 KUD-ova nastupilo u središnjem parku. Uz domaćine iz Oriovca u svečanom programu nastupili su gosti iz Gundinaca, Topuskog, Slav. Kobaša, Neuma, Siča, Bebrine, Lužana, Odžaka, Rešetara i Subotice.

Na samom početku programa u oriovačkom parku sve prisutne su pozdravili načelnik Općine Oriovac Antun Pavetić, zamjenik župana Davor Vlaović, te predsjednica KUD-a Željka Čorak, koja je ujedno i istakla kako ove godine manifestacija ima i međunarodni karakter, jer su uz domaće nastupili i KUD-ovi iz BiH i bunjevačkih Hrvata iz Subotice. Općina Oriovac je kao i sve naše Općine prebogata tradicijom i tradicijskom kulturom, a na njezinom području djeluju tri odlična KUD-a koji organiziraju po jednu manifestaciju, a Općina Oriovac ih podržava koliko god može“ istaknuo je načelnik Antun Pavetić.

U okviru Oriovačkih žetvenih svečanosti održana je i zanimljiva izložba ručnih radova, a nakon svečanog dijela programa organizirano je plesno večer uz tamburašku glazbu. FOTOGALERIJA 1... FOTOGALERIJA 2...

11. Oriovačke žetvene svečanosti

11. godinu za redom Kulturno umjetničko društvo „Lika Ilić Oriovčanin“ 01. srpnja 2012. godine organizira folklornu manifestaciju „Oriovačke žetvene svečanosti“. Program manifestacije započet će u 17.00 sati svečanim mimohodom članova kulturno umjetničkih društava i konjogojskih zaprega od OŠ "Dr. Stjepan Ilijašević" do centra Oriovca.

Program će se nastaviti u parku gdje će nastupiti mnogobrojni KUD-ovi iz Hrvatske i susjednih zemalja. Nakon dvosatnog folklornog programa, u večernjim satima priprema se zabava za sve sudionike, mještane i goste uz nastup poznatih sastava i solista.

U prijepodnevnim satima „Oriovačkih žetvenih svečanosti“ u crkvi sv. Emerika služi se misa, a nakon nje članice KUD-a, uz pomoć mještanki izlažu i prodaju domaće kolače. Članovi društva u prostoru KUD-a pripremaju uvijek novu i zanimljivu izložbu kojom prikazuju stare običaje, s posebnim naglaskom na žetvu i žetvene običaje oriovačkog kraja.

Uz bogatu gastronomsku ponudu osigurana je dobra zabava u prekrasnom ambijentu oriovačkog parka. Organizatori manifestacije pozivaju sve ljubitelje folklornog izričaja, dobre gastronomije i vrhunskih vina da posjete 11. Oriovačke žetvene svečanosti.

„Kobaško ljeto 2012.“

Kao i proteklih godina i ovo ljeto udruge i sportski klubovi iz Slavonskog Kobaša organiziraju sadržajno ljeto za sve svoje sumještane i goste.

Razne manifestacije s kulturno-umjetničkim, sportskim, gastronomskim i vjerskim programom održavat će se čitavo ljeto, te će time uvelike doprinijeti cjelokupnoj turističkoj ponudi Općine Oriovac.

Organizatori spomenutih manifestacija su NK „Slavonac“, KUD „Matija Gubec“, „Prva kobaška udruga ratara i stočara“, Mjesni odbor Slavonski Kobaš, te Župni ured. Glavni pokrovitelj Kobaškog ljeta 2012. je Općina Oriovac.

Program „Kobaškog ljeta 2012.“ možete pogledati klikom ovdje.

NAJAVE

2023 pokladno jahanje

INFORMACIJE


reciklazno

ora

oriokom

vrtic

icon projekti

icon zastita zivotinja

komunalno

 dimnjacarske usluge

PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

meridiana slavonica logo 2

Službenik za informiranje:
Ana Bićanić Margetić
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 099/712-1349
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalni redar:
Dubravko Kolundžić
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Reciklažno dvorište
Mob. 099-490-3009


bpz.jpgfond-za-zastitu.jpglogo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-ora.jpglogo-uvvoo.pngmin-kulture.jpgmin-pro-ured.jpgmin-reg-razvoja.jpgora.pngoriokom.jpgslagalica.jpgsreddrzuredzademografiju.pngvrtic.png