Razvojna strategija općine Oriovac

grb

Vodič za građane - proračun za 2024.

proracun

TZ Meridiana Slavonica - vodič

corona

Izjava o pristupačnosti internetske stranice

kalendar

Značajni radovi u cijeloj Općini

Tijekom ove godine na cjelokupnom području Općine Oriovac obavljaju se mnogobrojni radovi na objektima u općinskom vlasništvu. Tako je u Oriovcu uređena fasada zgrade u kojoj se nalazi FINA i Narodna knjižnica i čitaonica, te fasada zgrade kino dvorane. Uređeno je pročelje vatrogasnog doma, promijenjena je stolarija, a u unutrašnjosti su obavljeni soboslikarski radovi. U Oriovcu je ove godine obnovljen i župni stan, postavljena je nova kovana ograda, te su okončani radovi na sanitarnom čvoru u vjeronaučnoj dvorani.

U okviru uređenja zgrade u kojoj se nalazi FINA i knjižnica uređena je i unutrašnjost stana koji je u vlasništvu Općine, a u kojem, bez naknade, stanuje osoba sa stopostotnim invaliditetom. U suradnji sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u planu je realizacija projekta uređenja fasade i izmjena stolarije na zgradi Općine čime će se uz novu fasadu dobiti kvalitetna toplinska izolacija, odnosno velika ušteda energije.

Osim u Oriovcu dosta se radilo i u ostalim općinskim naseljima, pa je tako u naselju Pričac u potpunosti uređen Društveni dom, u Živikama su uz uređenje središta mjesta dovršeni radovi na proširenju objekta nogometnog kluba, gdje su veći dio radova izveli sami mještani, a Općina je sudjelovala kupovinom građevinskog materijala. U naselju Lužani uređen je sanitarni čvor u Društvenom domu, kompletno uređen prostor buduće ambulante hitne medicine čiji se početak rada očekuje uskoro. U Društvenom domu u tijeku su radovi postavljanja keramičkih pločica, laminata, te elektroinstalacija. U Ribičkoj kući u Lužanima uveden je solarni sustav električne energije sa snagom koja zadovoljava potrebe ŠRU „Orljava“, te je time pokazano kako u Općini Oriovac sve više razmišljaju o obnovljivim izvorima energije.

U Slavonskom Kobašu u tijeku su radovi uređenja fasade Društvenog doma, izmjena dijela stolarije, uređenje pročelja zgrade KUD-a „Matija Gubec“, te su završeni radovi na postavljanju nove kovane ograde ispred župnog stana u samom središtu mjesta. Naselje Bečic, jedino naselje na području Općine koje nema adekvatnog prostora za razna društvena zbivanja, Uskoro bi moglo dobiti Društveni dom. Naime, ovih dana završena je projektna dokumentacija za izgradnju istoga. Od radova još treba spomenuti i uređenje središta naselja Malino, početak izgradnje tribine na nogometnom igralištu u Cigleniku, gradnja sanitarnog čvora pri Ribičkoj kući ŠRU „Šaran“, uređenje okoliša doma u Kujniku, a predstoji instaliranje kotla na pelete za sustav centralnog grijanja Društvenog doma u naselju Radovanje.

Od značajnih infrastrukturnih radova za izdvojiti je završetak izgradnje druge etape kanalizacije u Oriovcu. Uskoro slijedi rekonstrukcija ceste Malino – Slavonski Kobaš, čija vrijednost radova iznosi 2,7 milijuna kuna, bez PDV-a, a 80% sredstava osigurano je kroz Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva. U skorom planu je još i asfaltiranje pristupne ceste kod dograđenog dijela OŠ „Ljudevit Gaj“ i nogometnog igrališta u Lužanima, te sanacija ceste prema naselju Mlinci u Oriovcu. Svakako je za istaći i ugovor koji je potpisan proteklih dana s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva u vrijednosti 1,2 milijuna kuna, a odnosi se na izgradnju infrastrukture u Poduzetničkoj zoni „Čaplja“, a čiji se početak radova očekuju još ove jeseni.

Uz navedene kapitalne projekte koji su realizirani ili će biti realizirani do kraja tekuće godine, Općina Oriovac ima u planu projekte kojima će u bližoj budućnosti nastojati osigurati svim svojim stanovnicima kvalitetniji životni standard, ali i osigurati osnovne uvijete za razvoj gospodarstva na cjelokupnom području Općine.

NAJAVE

2023 pokladno jahanje

INFORMACIJE


icon projekti

icon zastita zivotinja

reciklazno

komunalno

 dimnjacarske usluge

PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

meridiana slavonica logo 2

Službenik za informiranje:
Ana Bićanić Margetić
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 099/712-1349
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalni redar:
Dubravko Kolundžić
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Reciklažno dvorište
Mob. 099-490-3009


bpz.jpgfond-za-zastitu.jpglogo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-ora.jpglogo-uvvoo.pngmin-kulture.jpgmin-pro-ured.jpgmin-reg-razvoja.jpgslagalica.jpg