Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora poljoprivrednicima na području općine Oriovac za 2020. godinu

opcina oriovac

Dana 22.01.2020. godine objavljen je Javni poziv za dodjelu potpora poljoprivrednicima na području općine Oriovac za 2020.godinu.
Općinskim proračunom osigurano je ukupno 25.000,00 kuna, odnosno pojedinačno po 5.000,00 kuna za 5 (pet) poljoprivrednika i to po redoslijedu zaprimanja zamolbi.
Na Javni poziv do 05.02.2020.godine zaprimljeno je 7 (sedam) zamolbi, sve udovoljavaju uvjetima iz Odluke i potpora se dodjeljuje slijedećim poljoprivrednicima po redoslijedu zaprimanja i to:

1. Tomislav Nikičić, Ante Starčevića 15, Slavonski Kobaš,
2. Vladimir Margetić, Vladimira Nazora 66, Lužani,
3. Mihael Tandarić, Ante Starčevića 26, Slavonski Kobaš,
4. Vinko Pavković, Živike 93, Lužani,
5. Anto Lalić, Nikole Zrinskog 42, Slavonski Kobaš.

Ovim putem obavještavamo sve zainteresirane da su predviđena sredstva za potpore mladim poljoprivrednicima ISKORIŠTENA.

Udruga mladih iz Oriovca organizirala predavanje na temu "Kako postavljati osobne ciljeve?"

kako postavljati osobne ciljeve 2020 18. veljače 2020. Udruga za mlade Oriovac koja već aktivno djeluje godinu dana za mještane je organizirala predavanje pod nazivom "Kako postavljati osobne ciljeve". Predavač je bio Mario Zulić, diplomirani psiholog, osnivač i glavni urednik portala Nepopularna psihologija. Uz to, u praksi se bavi organizacijskom psihologijom i agilnim metodologijama rada.
Zanimljiva tema iz područja psihologije pronašla je interes kako kod mlađih tako i kod starijih mještana. Mario nas je u uvodu upoznao sa važnosti ciljeva i sposobnosti fokusiranosti na dugoročnu korist kod male djece te načine na koje ciljevi koriste u psihoterapiji i organizacijskoj psihologiji. Fokus predavanja je bio stavljen na karakteristike ciljeva koji imaju veću vjerojatnost postizanja od samog početka. Naučili smo kako takvi ciljevi moraju biti specifični, mjerljivi, izazovni ali dostižni, važni za nas osobno te imati vremenski definiran rok. Publika je bila uključena u davanje primjera iz vlastitog iskustva kako bi se potaknulo razmišljanje o ovim dimenzijama osobnih ciljeva. U zadnjem dijelu predavanja smo se osvrnuli na to kako izgleda mapa postavljanja ciljeva te koje nam to stvari mogu pomoći u ostvarivanju cilja kao i one koje nam mogu biti prepreke. Zanimljivo je istaknuti kako je naglašeno da naša bliska okolina poput obitelji i prijatelja mogu biti važni resursi ali i prepreke u ostvarivanju naših ciljeva. Nakon pitanja je odvojeno vrijeme za pitanja i raspravu.  
S obzirom da su se tijekom predavanja pokazala zainteresiranost za pitanja i teme vezane uz razvoj i ponašanje djece Udruga je odlučila u svibnju organizirati predavanje psihologa Nepopularne psihologije na tu temu.
Na samom kraju se obratila i predsjednica Udruge Renata Zulić Milača: „Jako smo zadovoljni posječenošću današnjeg predavanja. Ipak je ovo prvi puta da se ovakvo predavanje odvija u našem mjestu, za iduće se nadamo još većem broju posjetitelja. Sve buduće događaje možete pratiti na našoj facebook stranici UMO - Udruga za mlade Oriovac. Novi članovi su dobrodošli da u što većem broju doprinosimo organizaciji sadržaja u našoj Općini.“ Najavila je puno više društvenih i kulturnih događanja u Općini Oriovac. Neka od njih su: natjecanje u igranju šaha, Uskrsne dječje radionice, proljetni hUMOhod Oriovačkim brdom, daljnja predavanja iz područja društvenih znanosti te mnoga druga događanja.

kako postavljati osobne ciljeve 2020 2

kako postavljati osobne ciljeve 2020 5

kako postavljati osobne ciljeve 2020 3

kako postavljati osobne ciljeve 2020 4

 

Još jedna zanimljiva komedija u izvedbi Brodskog Brodveja

minska posla 2020 1U petak 7.2.2020. Slavonski Brodvej oriovačkoj je publici priredio novi kazališki komad, komediju pod nazivom "Minska posla". Predstava iz jednog čina izvedena je prema tekstu Kristine Kegljen, a u njoj sudjeluju dva lika Luka Stilinović - Stipica i Matej Safundžić - Darinko koji su se već ranije dokazali u ovim krajevima.

U predstavi dva pirotehničara, dvojica kolega različitih godina po pirotehničkom iskustvu, izazivaju naizmjenično po život opasne situacije, pri čemu prolaskom kroz minsko polje stari pokušava nadmudriti mlađeg u pirotehničkom znanju te "slučajno" završe obojica na mini. U tom trenutku bliskog susreta sa smrću međusobno razmjenjuju razne informacije o svojim životima, iskustvima i obitelji.

Po završetku predstave zamjenica načenika obratila se s nekoliko rječi i zahvalila glumačkoj ekipi što nas je i ovaj put ugodno zabavila i nasmijala.

minska posla 2020 2

Proveden postupak Ocjene o potrebi strateške procjene utjecaja na okoliš

opcina oriovacSukladno odredbama Uredbe o informiranju i sudjelovanju zainteresirane javnosti u pitanjima zaštite okoliša (N.N. br. 64/08), informira se javnost da je  općina Oriovac u suradnji sa Upravnim odjelom za komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša Brodsko-posavske županije provela postupak Ocjene o potrebi strateške procjene utjecaja na okoliš  V. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja općine Oriovac.


Nakon provedenog postupka, a sukladno mišljenju navedenog Odjela, kojim je utvrđeno da je postupak proveden u skladu sa Zakonom o zaštiti okoliša (N.N. 80/13, 153/13, 78/15, 12/18 i 18/18) i Uredbom o strateškoj procjeni utjecaja plana i programa na okoliš (N.N. 3/17), donijeta je Odluka kojom se utvrđuje da nije potrebno provesti stratešku procjenu utjecaja na okoliš za V. Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja općine Oriovac.

pdfOdluka - V. izmjene i dopune PPUOO

Općinsko vijeće općine Oriovac objavljuje Javni poziv za isticanje kandidature za članove Savjeta mladih općine Oriovac

opcina oriovac

Na temelju članka 4. Odluke o osnivanju Savjeta mladih općine Oriovac i Zaključka Općinskog vijeća općine Oriovac (KLASA:022-01/19-01/54, URBROJ: 2178/10-01-19-1) od 24.9.2019.godine, Općinsko vijeće općine Oriovac objavljuje


 

JAVNI POZIV
za isticanje kandidatura za članove
Savjeta mladih općine Oriovac

pdfJavni poziv za isticanje kandidatura za članove Savjeta mladih općine Oriovac
pdfObrazac za isticanje kandidature za izbor članova i zamjenika članova Savjeta mladih općine Oriovac
pdfPrivitak 1. - Očitovanje o prihvaćanju kandidature za člana/zamjenika člana Savjeta mladih općine Oriovac
pdfPrivitak 2 - Popis predlagatelja koji pripadaju neformalnoj skupini mladih

DVD Oriovac organizator 2. Zimskog kupa u spajanju usisnog voda

2 zimski kup 2020U subotu 1. 2. 2020. održan 2. Zimski kup u spajanju usisnog voda u organizaciji DVD-a Oriovac. Pokrovitelj natjecanja bila je Općina Oriovac, a o interesu za ovo natjecanje govori i prepun dom sudionika iz širih dijelova Lijepe naše. Ukupno je nastupilo 30 ekipa u sljedećim kategorijama: Muški A, Žene A, Muški B i Žene B.
Za sve kategorije uručeni su pehari za prva 3 mjesta, a najbolje je vrijeme i prijelazni pehar osvojila ekipa DVD-a Hrelić (Zagrebačka županija) u muškoj A kategoriji.
Po završetku natjecanja za sve je uzvanike organiziran i nezaboravan provod uz svirače.

FOTOGALERIJA

Sv. Vinko i Vinobus okupili vinogradare i voćare općine Oriovac

vincetovo 2020 1Očuvanje vinogradarskih običaja obiljžavanjem blagdana sv. Vinka vinogradari i voćari općine Oriovac nastavili su kao i svake godine 22. siječnja simboličnim okupljanjem ispred kapelice sv. Vinka na brdu Čerin pri čemu je tradicionalno uslijedila posveta  vinograda. Ove je godine posveta protekla u nešto drugačijem sastavu, mogli bismo tako reći, jer je od ljeta 2019. godine Župa Oriovac dobila novog pastira, vlč. Vicka Obradovića.
Okupljeni su se okrijepili vinom i drugim delicijama koje su pripremili članovi Udruge i članovi njihovih obitelji, a potom je uz molitvu i blagoslov koji je predvodio je župnik Obradović usllijedio i svečani obred.
Nakon blagoslova okupljeni su se nastavili družiti u kući vinogradara i voćara te uz kuhani grah i vino proslavili svog zaštitnika.

Samo nekoliko dana poslije 25. siječnja Turistička zajednica općine Oriovac u suradnji s Udrugom vinogradara i voćara općine Oriovac četrnaesti put za redom dočekala je Vinobus radio Slavonije. Dočekani su nedaleko od tržnice na privatnom imanju obitelji Kemec.
Ovoga puta gosti iz cijele Hrvatske, koji su bili putnici Vinobusa, okupljeni su u prekrasnom ambijentu privatnog objekta obitelji Kemec koji se nalazi kod tržnice u centru Oriovca, a koji se pokazao kao prava lokacija za ovakve prigode.
Vrijedni i vrsni vinogradari s područja Općine iskoristili su ovu prigodu te su prezentirali svoja kvalitetna vina i čak uspjeli ostvariti nove kontakte vezane za daljnje poslovanje i prodaju.
Hvala svima koji su sudjelovali u dočeku i organizaciji, posebno obitelji Kemec i Udruzi vinogradara i voćara!

FOTOGALERIJA

24. Čijalo perja u Lužanima

cijalo perja 2020U subotu 25. siječnja KUD "Graničar" iz Lužana organizirao je 24. po redu Čijalo perja. Nekada normalna pojava, a danas manifestacija očuvanja od zaborava ovog dijela kulture, Čijalo perja u Lužanima rado je posjećeno i poznato svim uzrastima kako mladima tako i starima.
Upravo za to očuvanje tradicije godinama se brinu marljivi članovi KUD-a "Graničar" koji je protekle godinu dobio i ozbiljniji podmladak.
Večer su upotpunili gosti iz Bebrine, Zadubravlja, Novog Grada i Harkanovaca, a poseban doprinos ovom događaju pripada Filipu Beketiću, autoru komičnog scenskog igrokaza koji se s nestpljenjem iščekuje svake godine.
Predsjednica KUD-a Danijela Vinković, pozdravila je načelnika Općine, Antuna Pavetića,  i njegovu zamjenicu Željku Čorak, kao i sve druge uvažene goste i simpatizete koji rado pomažu rad KUD-a. Posebno se zahvalila predstavnicima drugih društava koji su se odazvali pozivu i upotpunili ovaj predivan program.
Po završetku programa TS "Tkanica" pobrinuo se za dobar provod i dobru atmosferu.

 

FOTOGALERIJA

Javni poziv za dodjelu potpora poljoprivrednicima na području općine Oriovac za 2020. godinu

opcina oriovac

Općinsko vijeće općine Oriovac na svojoj 19.sjednici održanoj 18.12.2019.godine donijelo je Odluku o poticanju poljoprivrede na području općine Oriovac za čega su sredstva osigurana u Proračunu općine Oriovac za 2020.godinu.

Pozivamo zainteresirane poljoprivrednike da podnesu zahtjev za korištenje ovih mjera sukladno uvjetima navedenim u Odluci.
Prijave se zaprimaju u općinu Oriovac do iskorištenja predviđenih sredstava o čemu ćemo izvijestiti putem naše službene stranice.

 U prilogu se nalazi:
1. Odluka o poticanju poljoprivrede na području općine Oriovac

 

 

Održana Izborna skupština Vinogradara i voćara općine Oriovac

izborna skupstina uvvo 2020 118. siječnja 2020. održana je Izborna skupština Udruge vinogradara i voćara općine Oriovac.
Nakon obraćanja predsjednice Udruge, počeo je i službeni dio nakon kojeg je izabrano novo vodstvo Udruge. Mjesto predsjednika i dalje je pripalo jedinoj kandidatkinji Mariji Milašin dok je Upravni odbor promijenjen s nekoliko mlađih članova.

Skupštinu su posjetili i mnogi gosti iz okolnih Općina, a bili su nazočni i predstavnici Općine, Josip Jagodar, predsjednik Vijeća i AntunPavetić, načelnik Općine.
U svom je obraćanju načelnik izrazio zadovoljstvo radom Udruge, naglasio kako je važno što se polako aktiviraju i mlađi članovi, a posebno je istaknuo jako dobru promociju vina našeg vinogorja na jednom od najznačajnijih svjetskih sajmova poljoprivrede i prehrambene industrije Zeleni tjedan 2020. koji se održava u Berlinu. Ondje svoje proizvode prezentira OPG Vučković koji je član Udruge vinogradara i voćara općine Oriovac što je velika čast i na ponos kako Udruzi tako i cijeloj Općini.

U nastavku su svoju podrušku domaćinu pružili mnogi gosti i predstavnici drugih općinskih organizacija - Ribičkog društva, KUD-a Oriovac, DVD-a Oriovac...

Tamburaški sastav Lengeri već imaju razvijen dobar partnerski odnos s Udrugom te su i ovaj put imali zadatak upotpuniti večer i održati dobru atmosferu uz bogat stol i dobra domaća vina.

izborna skupstina uvvo 2020 2

izborna skupstina uvvo 2020 3

izborna skupstina uvvo 2020 4

Javni natječaj za prodaju građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni „Čaplja“ u Oriovcu

opcina oriovac

Na temelju članka 391.st.1. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima (N.N. br. 91/96, 68/98, 137/99, 22/00, 73/100, 129/00, 114/01, 79/06, 141/06, 146/08, 38/09, 153/09, 143/12 i 152/14) i Odluke o uvjetima, cijeni i postupku prodaje nekretninama u poduzetničkoj zoni „Čaplja“ u Oriovcu (Službeni vjesnik Brodsko-posavske županije br. 17/2008 i 10/2015)  i Izmjeni i dopuni Odluke o uvjetima, cijeni i postupku prodaje nekretnina u poduzetničkoj zoni „Čaplja“ u Oriovcu Klasa: 22-01/16-01/44 od 15.06.2016.godine,  općina Oriovac dana 17.01.2020.godine raspisuje

J A V N I    N A T J E Č A J

za prodaju građevinskog zemljišta u
Poduzetničkoj zoni „Čaplja“ u Oriovcu

 

pdfTekst javnog natječaja

pdfUpute za prijavitelje

 

OGLASI


INFORMACIJE


reciklazno

dimnjacarske usluge

PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

meridiana slavonica logo 2

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalna redarica:
Josipa Gavran Ećimović
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Reciklažno dvorište
Mob. 099-490-3009


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png