Popravljeni satovi na crkvi u Slavonskom Kobašu

Ovih dana završeni su radovi na popravku satova na tornju crkve u Slavonskom Kobašu. Naime, na inicijativu župnika gosp. Mije Lasovića i članova crkvenog odbora nedavno se krenulo u rekonstrukciju i popravak kazaljki na crkvenom satu koje je prije dosta godina zaustavila dotrajalost i korozija.

Kako su radovi završeni na vrijeme, mještani župe Slavonski Kobaš opet mogu čuti otkucaje sata s tornja, što kod starijih generacija budi sjećanje na neka prošla vremena. Financijska sredstva koja su bila potrebna za navedenu rekonstrukciju i popravak osigurali su sami župljani na što su posebno ponosni.

Derbi kola pripao „Orioliku“

U Oriovcu je odigrano 14. kolo 4. Hrvatske nogometne lige između drugoplasiranog „Oriolika“ i trećeplasiranog „Metalca“ iz Osijeka. Navedeni derbi je opravdao sva očekivanja, naime gledatelji su vidjeli 5 golova, te važnu pobjedu Oriovčana od 3:2.

Domaći su golovima Živanića i Mličevića u prvih 50. minuta imali vodstvo s 2:0, da bi u 66. minuti Radić smanjio na 2:1. Vrlo brzo Caban povećava vodstvo Oriolika na 3:1, a do kraja je Meter uspio samo ublažiti poraz Osječana u Oriovcu kod vrlo dobrog „Oriolika“.

Ovom pobjedom ekipa „Oriolika“ učvrstila se na drugom mjestu na tablici, s četiri boda više u odnosu na „Metalac“.

Policija provodi akciju „Jesenski radovi“

Policijski službenici prometne policije Slavonski Brod provode preventivnu akciju pod nazivom „Jesenski radovi“.

Cilj akcije je poboljšanje stanja sigurnosti u oblasti prometa, smanjenje broja stradalih u prometnim nesrećama. Policija na ovakav način apelira na vozače traktora, upozoravajući ih na poštivanje zakonske odredbe u vezi iznošenja blata sa poljoprivrednih površina na kolnik, kako bi na takav način dali svoj doprinos sigurnosti cestovnog prometa.

Osim toga, policija je traktoriste upozoravala da u prometu koriste isključivo registrirana i osigurana vozila.

Blagdan Svih svetih

1. studenoga - Na blagdan Svih svetih prisjećamo se naših najmilijih koji više nisu među nama. Groblja i posljednja počivališta postaju mjesta naše zahvale i prisjećanja.

Svi sveti su svetkovina koja je, bez obzira na vjersku pripadnost, prihvaćena kao zajednička civilizacijska vrijednost. Stoga je to i državni praznik u svim zemljama zapadne kulture. Dan kada se, uz svijeće podno križeva i kapelica, prisjećamo onih koji više nisu s nama, s nadom da su svi oni u svjetlu vjere pronašli svoj mir. Svi sveti su u kršćanskom kalendaru posvećeni svima svetima, ali ne samo onima koje znamo, koje je Crkva proglasila svetima i uzdigla na čast oltara, nego i onom anonimnom mnoštvu pokojnika koji su se spasili i čija su imena kako se vjeruje upisana u Božjoj knjizi života.

U petak 29. listopada povodom blagdana Svih svetih čelnici Općine Oriovac, te predstavnici županijske Udruge branitelja položit će vijence i zapaliti svijeće na grobovima 19 poginulih branitelja u Domovinskom ratu.

Izaslanstvo DVD „Oriovac“ u pogonima poduzeća Flammifer d.o.o.

Dana 28. listopada 2010. godine predsjednik DVD „Oriovac“ gospodin Antun Jošić, predsjednik Povjerenstva za nabavku vozila gospodin Željko Vlk, zapovjednik VP DVD „Oriovac“ gospodin Dagmar Kratofil i tajnik DVD „Oriovac“ gospodin Ivica Terzić, posjetili su pogonske hale poduzeća Flammifer d.o.o. iz Ozlja.
Nakon srdačnog prijema od strane uprave poduzeća, izvršen je obilazak pogonskih hala i uvid u trenutno stanje izrade vozila koje je u završnoj montaži, odnosno ostaje još samo montaža vatrogasne opreme i alata. Izaslanstvo DVD „Oriovac“ vrlo je zadovoljno kvalitetom i dinamikom radova, te može izraziti samo riječi pohvale upravi i djelatnicima poduzeća Fammifer d.o.o. na stručnom radu i angažmanu pri izradi ovog vozila, jer su u dogovorenim rokovima izvršili sve ugovorne obveze. FOTOGALERIJA...

Gostovanje KUD - a „Matija Gubec“

U subotu 16. listopada 2010. godine održat će se tradicionalni 8. susreti kulturno - umjetničkih društava pod imenom „Matija Gubec“. Ove godine susreti se održavaju u Sotinu, a podsjećamo da su 5. susreti održani u Slavonskom Kobašu kad su domaćini bili članovi lokalnog KUD-a.

Na manifestaciji u Sotinu sudjelovat će društva iz Zagreba, Gornje Stubice, Tavankuta (Srbija), Donjeg Miholjca, Ilače, Bakovića (BiH), Rume (Srbija), Slav.Kobaša i domaćini iz Sotina. Izvođači će tokom dana razgledati mjesto, biti primljeni kod gradonačelnika grada Vukovara, obaviti molitvu u crkvi BDM, te navečer izvesti programe u Domu kulture. Poslije je previđena zakuska i plesna večer za sve sudionike, goste i uzvanike.

Niskonaponska mreža na stupovima

Ovih dana u Slavonskom Kobašu očekuje se završetak radova premještaja niskonaponske mreže električne energije s krovova stambenih objekata na betonske stupove. Trenutno je u tijeku rekonstrukcija električne mreže u Ulici Matije Gupca. Na novim betonskim stupovima bit će postavljena i ulična rasvjeta. Iako su izvođači imali dosta poteškoća zbog same konfiguracije terena nadaju se da će veći dio poslova biti okončan u planiranom vremenu.

Sredstva za financiranje navedenog projekta osigurala je Općina Oriovac i Elektra. Mještani Slavonskog Kobaša će po završetku navedenih radova dobiti znatno kvalitetniju i stabilniju opskrbu električnom energijom, koja je do sada zbog dotrajalih vodova bila slaba toliko da su pojedina kućanstva imala problema prilikom upotrebe kućanskih aparata.

Dan neovisnosti

Dana 8. listopada u Hrvatskoj se kao državni blagdan obilježava Dan neovisnosti, u sjećanje na dan kada je Sabor Republike Hrvatske 1991. godine jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ.

Sabor je pritom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ, te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više, kao takva, ne postoji.

Današnji je dan, stoga, prigoda da izrazimo duboku zahvalnost svima koji su se u domovinskoj i iseljenoj Hrvatskoj angažirali u obrani Domovine, u prvom redu hrvatskim braniteljima, od kojih su mnogi dali svoje živote za hrvatsku slobodu i neovisnost.

Svim svojim mještanima Općina Oriovac upućuje iskrene i srdačne čestitke povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske.

Održana 28. smotra tamburaških sastava u Slavonskom Kobašu

U nedjelju 02. listopada 2010. godine u Slavonskom Kobašu održana je 28. smotra tamburaških sastava Brodsko - posavske županije „Kobaš 2010“. Organizatori priredbe bili su i ove godine članovi KUD -a „Matija Gubec“ iz Slavonskog Kobaša. Cijeli program odvijao se pod pokroviteljstvom Općine Oriovac, Brodsko - posavske županije, te Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Program je započeo otvaranjem etnografske izložbe „Bakina kujna“ gdje su posjetitelji mogli vidjeti starinsko posuđe, te namještaj kakav se nekad koristio po kućama u slavonskim selima. Postav ove vrlo posjećene izložbe priredile su članice KUD - a Manda Mitrović i Elizabeta Orić.

Obilježen dan poginulih branitelja

U četvrtak 30. rujna 2010.godine u Oriovcu je u prijepodnevnim satima upriličen 18. po redu komemorativni skup povodom obilježavanja dana poginulih branitelja s područja Općine Oriovac.

Nakon svete mise za sve poginule branitelje održane u crkvi svetog Emerika, svi prisutni su se uputili kod spomen obilježja palim braniteljima gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Nakon odavanja počasti poginulim braniteljima, u Društvenom domu upriličena je komemorativna sjednica na kojoj su nazočili: izaslanica Brodsko - posavske županije Dubravka Pitlović, vijećnik županijske skupštine Dario Pavić, zamjenica gradonačelnika Slavonskog Broda Ilijana Vrbat Pejić, Predstavnik MORH-a Perica Čalušić, Udruga roditelja poginulih branitelja, predstavnici Zavičajnog kluba Oriovčana iz Zagreba, predstavnik UHDDR-a Marijan Milinković, predstavnici Općina Sibinj i Brodski Stupnik, ravnatelji Osnovnih Škola iz Oriovca i Lužana, predsjednici mjesnih odbora, te predstavnici političkih stranaka i medija.

Na svečanoj su sjednici učenici Osnovne Škole „Dr.Stjepan Ilijašević“ iz Oriovca pročitali prigodne pjesme, a nazočnima su se još obratili Ilijana Vrbat Pejić i Perica Čalušić. Načelnik Općine Antun Pavetić također je iskazao svoju zahvalnost riječima: „Njihova je žrtva velika i mi ćemo im uvijek biti zahvalni, ne samo mi nego i buduće generacije“.

28. Smotra tamburaških sastava

U nedjelju 03. listopada 2010. godine KUD „Matija Gubec“ iz Slavonskog Kobaša organizira još jednu tradicionalnu smotru tamburaških sastava Brodsko - posavske županije. Pokrovitelji 28. Smotre tamburaških sastava Brodsko - posavske županije „Kobaš 2010“ su Općina Oriovac, Brodsko - posavska županija te Ministarstvo kulture.

Raznovrsni program počinje u 09:00 sati, otvorenjem etnografske izložbe „Bakina kujna“. U 16:00 sati u mjesnoj crkvi održat će se koncert tamburaškog sastava „Evergreen“ iz Slavonskog Broda, a za 16:30 najavljeno je „Kolo na placu“. Ocjenjivački dio programa započet će u 17:30 sati uz sudjelovanje 12 tamburaških sastava. Stručni ocjenjivački sud čine Mihael Ferić kao predsjednik, te Duško Topić i Krunoslav Dražić kao članovi.

OGLASI


INFORMACIJE


reciklazno

dimnjacarske usluge

PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

meridiana slavonica logo 2

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalna redarica:
Josipa Gavran Ećimović
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Reciklažno dvorište
Mob. 099-490-3009


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png