"Razigrani lipicanci" na Savi "pod Bajerom"

U organizaciji Konjogojstvene udruge «Slavonija» iz Slavonskog Broda u nedjelju 30.08.2009. s početkom u 16:00 sati u Slavonskom Kobašu na Savi «pod Bajerom» održat će se 2. po redu tradicionalna manifestacija «Razigrani lipicanci». Glavni inicijator i pokretač ovog događaja je gosp. Antun Tunja Sekulić, a povodom istoga očekuju se gosti iz županije, općine, te veliki broj mještana kao i gosti iz šire okolice općine.

Na manifestaciji pod pokroviteljstvom Općine Oriovac i Brodsko-posavske županije sudjelovat će najmanje 12 konjskih zaprega prvenstveno s područja Općine Oriovac, ali i cijele županije, te zaprege iz Zagreba i iz Kutine. U sklopu programa manifestacije održat će se natjecanje u brzini, preciznosti vožnje i galopska utrka, a svoj doprinos upotpunjenju programa svojim nastupima dat će KUD «Matija Gubec» iz Slavonskog Kobaša i gosti iz Oriovca, KUD « Luka Ilić-Oriovčanin».

Slična događanja su se na ovome području odvijala od davnina, a manifestacija «Razigrani lipicanci» je realizacija želje Antuna Tunje Sekulića i Općine Oriovac da se ova lijepa tradicija ponovno oživi.

II. malonogometni turnir za poginule i umrle vatrogasce

U subotu 22.08.2009. godine s početkom u 16:00 sati u organizaciji DVD «Lužani», u mjestu Lužani održati će se II. memorijalni malonogometni turnir za sve poginule i umrle vatrogasce.

Naslov prvaka brane pripadnici DVD «Oriovac», a za najbolje ekipe osigurana su priznanja te prijelazni pehar. Za sve sudionike predviđena su topla jela i hladno piće. Kotizacija po ekipi je 120,00 kn, a sudjelovanje dozvoljeno isključivo vatrogascima. Prijave ekipa su moguće i na sam dan natjecanja, a za sada je prijavljeno pet ekipa. Za sve obavijesti potrebito se obratiti predsjedniku DVD «Lužani», gospodinu Stjepan Štrku – mobitel broj 099/7846007 ili tajniku gospodinu Mladenu Stanišiću na mobitel broj 091/5651349.

Organizator DVD «Lužani» Vas sa veseljem očekuje na ovoj manifestaciji, te se nadaju da ćete doći puni sportskog duha na ovo prijateljsko druženje.

2. edukativna radionica

U okviru provedbe projekta „Revitalizacija područja Općine Oriovac, te unaprijeđenje kvalitete života stanovništva“ u petak 21. kolovoza 2009. godine održati će se 2. po redu edukatvna radionica s početkom u 19:00 sati u prostorijama općine.

Putem „Programa socijalnog i gospodarskog oporavka“; potkomponenta „Socijalna uključenost“, Općina Oriovac je ishodila sredstva u iznosu 489.600,00 kuna, kojima je pokrenuta realizacija projekta pod nazivom „Poboljšanje kvalitete života starih i nemoćnih na području Općine Oriovac“, a kojim programima se potiče ekonomska i socijalna revitalizacija područja od posebne državne skrbi.

Općina u suradnji s Hrvatskom strankom umirovljenika je organizator ovih radionica s kojima će se nastojati potaći razvoj volonterizma među stanovništvom na području Općine Oriovac, a koje će u najvećoj mjeri biti usmjerene ka najpotrebitijim članovima naše zajednice, poglavito starim i nemoćnim osobama.

Provođenje edukativnih radionica kao vrlo bitnog segmenta u provedbi ovog hvale vrijednog projekta povjereno je konzultantskoj kući “Sintagma” na čelu sa gđom. Senkom Vranić dipl.oec. kao stručnom suradniku s dugogodišnjim iskustvom u razvoju civilnog sektora i održavanju radionica ovakvog tipa.

Hodočašće u Slavonskom Kobašu

Već godinama se uoči blagdana Velike Gospe u Marijanskom svetištu Kloštru u Slavonskom Kobašu okuplja mnoštvo hodočasnika, štovatelja kraljice Hrvata.

Obilježavanje ovog zapovijedanog blagdana katoličke crkve počinje u petak 14.08. u 17:00h svetom ispovijedi nakon koje će požeški biskup Antun Škvorčević predvoditi zavjetnu svetu misu i procesiju. Uslijediti će klanjanje u crkvi Majke Božje Kloštarske koje će trajati do
00:00 h.

Na samu Veliku Gospu, u subotu 15.08.2009., u 07:00 h bit će još jedna prilika za svetu ispovijed. U 08.00 h održat će se grkokatolička, a u 11:00 h poldanja sveta misa predvođena pleterničkim župnikom Antunom Čorkovićem.

Postoji zanimljiva legenda vezana uz svetište u Kloštru koja bi Vas mogla ponukati da posjetite ovo svetište, a kaže da su Osmanlije otele sliku Majke Božje te je preko mosta odnijeli na desnu obalu rijeke Save, u današnji Bosanski Kobaš, no slika je preplivala Savu i vratila se natrag u Kloštar neoštećena.

Svakako ne zaboravite iskazati svoje štovanje Djevici Mariji na ovaj dan i dođite u Kloštar ili neko od brojnih Marijanskih svetišta diljem Hrvatske.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Svim žiteljima Općine Oriovac , a posebno braniteljima Domovinskog rata i sudionicima oslobodilačke Oluje, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, 5. kolovoza, čestitaju zaposlenici Općine Oriovac, članovi Općinskog vijeća i načelnik, gosp. Antun Pavetić.

Održan 19. nogometni turnir “Oriovac 2009.”

U organizaciji NK Oriolika u subotu i nedjelju, 01. i 02. kolovoza 2009. godine, održan je nogometni turnir koji se tradicionalno svake godine održava prvi vikend u mjesecu kolovozu, a pod pokroviteljstvom je Općine Oriovac.

Na veliku radost okupljenih Oriovčana koji su došli dati podršku domaćim igračima momčad oriovačkog NK Oriolika osvojila je prvo mjesto. Uz domaćina “Oriolik” na turniru su još nastupili NK”NAŠK” iz Našica, te “MV Croatia” i NK “Slobodnica” iz Slavonskog Broda, dok je sa tribina utakmice pratilo nekoliko stotina gledatelja, dajući na taj način potvrdu o kvaliteti ovog turnira.

U prvoj polufinalnoj utakmici između “Oriolika” i “NAŠK-a” odlučivali su jedanaesterci nakon kojih je bilo 8:7 za NK”Oriolik”, dok je “MV Croatia” s 3:0 u drugom polufinalnom susretu pobjedila “Slobodnicu”.

Finalna utakmica odigrana je između dvije najbolje momčadi turnira, “Oriolika” i “MV Croatije”, a Oriovčani su slavili pogotkom Gorana Jurića s 1:0. U borbi za treće mjesto “Slobodnica” je s uvjerljivih 4:0 pobjedila momčad “NAŠK-a”.
Za najboljeg igrača turnira proglašen je vratar pobjedničkog NK “Oriolik” Mario Jagnjić.

Kao i prijašnjih godina, nakon odigrane finalne utakmice, dodjeljeni su prigodni pehari svim ekipama i najboljem pojedincu, što je i zaključilo ovogodišnji turnir.

Edukativna radionica "Razvoj volonterizma"

Edukativna radionica na temu „Razvoj volonterizma“ održati će se u subotu, 01. kolovoza, s početkom u 11 sati u prostorijama starog kina, pored zgrade društvenog doma u Oriovcu, a u okviru provedbe projekta „Revitalizacija područja Općine Oriovac, te unaprijeđenje kvalitete života stanovništva“ . Kako smo ranije obavijestili, putem „Programa socijalnog i gospodarskog oporavka“; potkomponenta „Socijalna uključenost“ Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Općina Oriovac je ishodila sredstva u iznosu 489.600,00 kuna, kojima je pokrenuta realizacija projekta pod nazivom „Poboljšanje kvalitete života starih i nemoćnih na području Općine Oriovac“, a kojim programima se potiče ekonomska i socijalna revitalizacija područja od posebne državne skrbi.

Cilj ovakve organizirane edukacije je poticanje volonterskih aktivnosti među stanovništvom na području Općine Oriovac, a koje će u najvećoj mjeri biti usmjerene ka najpotrebitijim članovima naše zajednice, poglavito starim i nemoćnim osobama.

Uključivanje mladih s područja Općine, ali i svih zainteresiranih osoba za volonterski rad, doprinjet će razvoju cjelokupne zajednice, te će potaknuti uključivanje mladih na aktivno sudjelovanje u životu i razvoju unutar zajednice.

Provedba edukativne radionice povjerena je „Sintagmi“ konzultantskoj kući iz Okučana, na čelu sa Senkom Vranić dipl.oec. kao stručnom suradniku sa dugogodišnjim iskustvom u razvoju civilnog sektora i održavanju radionica ovakvog tipa.

Nogometni turnir u Oriovcu

U subotu i nedjelju, 01. i 02. kolovoza 2009. godine u Oriovcu održati će se nogometni turnir u organizaciji NK „Oriolika“ koji se tradicionalno svake godine održava prvi vikend u mjesecu kolovozu.

Uz domaćina NK „Oriolik“, snage će međusobno odmjeriti trećeligaš NK „Našk“ iz Našica, te NK „Slobodnica“ i „MV Croatia“ iz Slavonskog Broda.

U subotu u 16,15 h na rasporedu je nogometna utakmica između našega NK „Oriolika“ i NK „Našk“ dok će se finalna utakmica održati u nedjelju s početkom u 18,15 h.

Kao i prijašnjih godina, nakon odigrane finalne utakmice, predviđeno za 20,00 h, pobjednicima i sudionicima ovogodišnjeg nogometnog turnira načelnik Općine Oriovac, gosp. Antun Pavetić uručiti će prigodne pehare.

Stoga, dođite i bodrite naše Oriovčane!

Izmjene i dopune PPUO Oriovac

opcinagrbvijestOpćina Oriovac započela je s izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja općine čiji je primarni cilj stvaranje uvjeta za formiranje gospodarske zone na području naselja Lužani.

Svi mještani Općine Oriovac mogu izvršiti javni uvid u Izmjene i dopune PPUO i to u prostorijama vijećnice Općine Oriovac, svakim radnim danom od 07 – 15 h, od ponedjeljka, 27.07.2009. godine.

U četvrtak, 30.07.2009. godine s početkom u 12,00 h ujedno će se održati i javna rasprava o Izmjenama i dopunama PPUO u prostorijama Dobrovoljno vatrogasnog društva „Lužani“.

Javni uvid u Izmjene i dopune PPUO moguće je izvršiti do dana 09.08.2009. godine, stoga ovim putem pozivamo sve mještane Općine Oriovac da eventualne sugestije i primjedbe podnesu Općini Oriovac u prethodno navedenom roku.

Svečano otvorenje nogometnog stadiona u Slavonskom Kobašu

Proteklog vikenda, u nedjelju, 26.07.2009. godine na nogometnom stadionu NK „Slavonac“ u Slavonskom Kobašu svečano je otvoreno novo nogometno igralište i prošireni sportski objekti istoimenog nogometnog kluba.

Sve aktivnosti oko uređenja nogometnog stadiona i pripadajućeg sportskog objekta započele su još prije 3 godine kada je Općina Oriovac kupila parcelu poljoprivrednog zemljišta tik uz nogometno igralište kako bi isto površinom i gabaritima zadovoljavalo norme za potrebe održavanja nogometnih utakmica.

Općina Oriovac kao inicijator i glavni nositelj projekta obnove predmetnog sportskog kompleksa uložila je znatna financijska sredstva u uređenje istoga; nogometno igralište zasijano je novom prvoklasnom travom koja se sastoji od 10 različitih smjesa, a koju koriste i svi renomirani nogometni klubovi na području Republike Hrvatske, što itekako govori o kvaliteti iste.

Memorijalni turnir u spomen na poginule branitelje

opcinagrbvijestPod pokroviteljstvom Općine Oriovac i u organizaciji županijskog drugoligaša NK «Svjetlost» održat će se 16. tradicionalni nogometni turnir u Lužanima u spomen na lužanske branitelje poginule u Domovinskom ratu.

U polufinalnim susretima koji će se odigrati u subotu 18. srpnja sastat će se NK «Mladost» iz Malina i NK «Svačić Bagi» iz Starog Slatnika.

U nedjelju 19. srpnja će se igrati utakmice za treće mjesto i finalni susret, a u 16:00h će snage omjeriti NK «Oriolik» iz Oriovca i NK «Slavija» iz Pleternice.

Ovaj memorijalni turnir koji se održava od 1994. godine nastojanje je obitelji, prijatelja, suboraca i Općine Oriovac da žrtve branitelja koji su svoje živote dali za našu slobodu ne padnu u zaborav.

OGLASI


INFORMACIJE


reciklazno

dimnjacarske usluge

PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalna redarica:
Josipa Gavran Ećimović
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Reciklažno dvorište
Mob. 099-490-3009


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png