U Jastrebarskom održana Noć prvaka

noc prvaka hms 2019U Jastrebarskom je proteklog vikenda održana Noć prvaka Hrvatskog motociklističkog saveza na kojem su dodijeljena priznanja najboljima u Moto cross i Quad cross natjecanjima. Predstavnici našeg općinskog kluba, Extreme cluba Malino, također su nazočili tom događaju i primili su priznanja za osvojena sljedeća mjesta:
1.mjesto KUP-a Krapinsko-zagorske županije
1.mjesto KUP-a grada Zagreba
1.mjesto KUP-a RH Vilko Sever
1.mjesto prvenstva RH u kategoriji QUAD
1.mjesto - najbolji vozač ( Damjan Brinovšek )
1.mjesto - najbolji timovi vozača ( RP Racing tim )
Puno uspjeha želimo im i u 2019. godini!

KUD Graničar u Lužanima održao 23. Čijalo perja

cijalo perja luzani 2019U mjesnom domu u Lužanima sinoć je u organizaciji KUD-a Graničar održano 23. Čijalo perja, jedinstvena tradicijska manifestacija kojom se nastoji očuvati gotovo zaboravljeni običaj čijanja perja u Slavoniji. Predsjednica KUD-a Graničar Danijela Vinković je istaknula da je Čijalo ove godine u idealnim, hladnim zimskim uvjetima, u kakvima se nekad i održavalo čijalo - Ljudi bi se nekad okupili, djevojke su za udaju trebale imati spremne, jastuke i perine, pjevao se ljubavac, muški bi zadirkivali djevojke, na neki način ugovarali su se brakovi, jedan lijepi zimski običaj. Večeras su nam stigli HKU Trenk iz Nove Gradiške, KUD Luka Ilić oriovčanin i KUD Javor iz okolice Novske.-

Željka Čorak, zamjenica načelnika općine Oriovac i sama je članica KUD-a Luka Ilić Oriovčanin - Ovo je jedna od najstarijih manifestacija na području općine, KUD Graničar to odlično organizira i naravno ima našu punu podršku. Ovo je običaj koji mlade generacije više nemaju gdje vidjeti osim na ovakvoj manifestaciji i zato je jako važno da se ona nastavi.- (izvor: www.radioslavonija.hr)

Javni natječaj za dodjelu financijskih sredstava udrugama i drugim organizacijama civilnog društva za 2019.

opcina oriovac

Temeljem  članka  14.  Pravilnika  o  financiranju  aktivnosti,  projekata  i/ili programa od interesa za opće dobro koje provode udruge sredstvima proračuna Općine Oriovac (Klasa: 022-01/15-01/93, Urbroj: 2178/10-01-15-1), načelnik općine Oriovac raspisuje

J A V N I    N A T J E Č A J

za dodjelu financijskih sredstava udrugama i drugim organizacijama civilnog društva koje pridonose razvoju sporta, kulture, te programe rada drugih službenih zajednica

 

pdfTekst javnog natječaja

pdfUpute za prijavitelje

wordObrazac opisa aktivnosti

wordObrazac proračuna aktivnosti

wordObrazac izjave o nepostojanju dvostrukog financiranja

 

Uspješno obilježen blagdan sv. Vinka

vinobus 2019 3U subotu 19. siječnja 2019. povodom blagdana sv. Vinka, TZ općine Oriovac ugostila je Vinobus radio Slavonije koji revno svake godine obilazi vinogradarske destinacije Brodsko-posavske županije.
Na prostoru tržnice predstavnici Udruge vinogradara i voćara općine Oriovac, načelnik, zamjenica načelnika i brojni mještani dočekali su raspjevane putnike Vinobusa i predstavnike medija. Uz kuhano vino i slavonske delicije nije se ni primjetilo da je temperatura ispod ništice, a snježne pahulje koje su vijorile u zraku, bile su dobar motiv za još koju čašu kuhanog vina.
Obilježavanje Vincetova nastavilo se i u nedjelju 20. siječnja u vinogradarskoj kući gdje je Udruga vinogradara i voćara za svoje članove i goste pripremila kuhani grah s kobasicom i naravno, vino svih vrsta i boja.
Druženju tu nije bio kraj jer su i sam dan sv. Vinka domaći vinogradari obilježili svatko na svoj način u svom vinogradu. Tako je ovaj dan započeo okupljanjem vinogradara u brdu Čerin kod kapelice sv. Vinka gdje župnik Zdravko Radoš izveo obrede posvete i krštenja kako je u tradiciji toga dana.
Uz kratko druženje i okrijepu, svatko se uputio u svoj vinograd.
Tako je blagdan sv. Vinka i ove godine protekao u dobrom rapoloženju i pjesmi okupljanjem ljubitelja dobre kapljice.

vinobus 2019 1

vinobus 2019 2

vinobus 2019 4

vinobus 2019 5

vinobus 2019 6

vinobus 2019 7

 

Godišnji plan objave natječaja za financiranje aktivnosti, projekta i/ili programa od interesa za opće dobro u 2019.

opcina oriovac

Jedinstveni upravni odjel Općine Oriovac na temelju članka 12. Pravilnika o financiranju aktivnosti, projekata i/ili programa od interesa za opće dobro koje provode udruge sredstvima proračuna Općine Oriovac Klasa: 022-01/15-01/93, Urbroj: 2178/10-01-15-1 donosi

Godišnji plan objave natječaja za financiranje aktivnosti, projekta i/ili programa od interesa za opće dobro koje provode udruge u 2019. godini

pdfGodišnji plan

Šampion Vinkovite 2019. graševina Martina Grozdanovića iz Oriovca

martin grozdanovicNajbolja vina 16. Vinkovite, 16. općinskog i 5. međužupanijskog ocjenjivanja mladih vina, koje je održano danas u Bukovlju, imaju vinarije Grozdanović iz Oriovca, vlasnika Martina Grozdanovića za graševinu, Veleučilište Požega za merlot i vinarija Jakobović iz Vetova za rajnski rizling. Šampion Vinkovite je Martin Grozdanović iz Oriovca, čija je graševina u pripetavanju pobijedila rajnski rizling Branka Jakobovića. Najbolje crveno vina ima merlot Veleučilišta Požega.  Ove godine na Vinkovitu je prijavljeno čak 118 uzoraka iz cijele Slavonije i dijelova Podravine. Domaćin manifestacije je i ove godine bila Udruga vinogradara i vinara "Igrač" Bukovlje – Vranovci, uz pokroviteljstvo općine Bukovlje i tvrtke Bukovlje d.o.o.
- Prvi put sam šampion u svojoj kratkoj karijeri. Bilo je nekih zlatnih medalja, ali ovo je prvi put da sam šampion na nekom ocjenjivanju. Imao sam dva uzorka, jednu litarsku graševinu koja je dobila 82 boda, a ova šampionska je dobila 86 bodova. To je graševina iz oriovačkog vinogorja, moja proizvodnja je oko tri do tri pol tisuće litara. To je suho vino, sa 12 do 12,6% alkohola, ima lijepu mineralnost, lepršavost, lijepu zlatno-žutu boju, sve neke odlike dobrih vina - rekao je Martin Grozdanović. (izvor:www.radioslavonija.hr)

Poziv udrugama za dostavu izvješća

opcina oriovacUdruge čiji su se projekti ili programi tijekom 2018. godine sufinancirali iz proračuna općine Oriovac, dužne su dostaviti izvješća o realizaciji projekta/programa i utrošenim finacijskim sredstvima.

Rok dostave izvješća najkasnije do 31.01.2019. godine.

Obrasci se mogu preuzeti na stranici te dostaviti na adresu:

Općina Oriovac, Trg hrvatskog preporoda 1, 35250 Oriovac

wordObrazac opisnog i finacijskog izvješća za 2018. godinu

exIzvještaj o potrošnji proračunskih sredstava

Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja

opcina oriovacNa 12. sjednici Općinskog vijeća donesen je Program mjera kojima se planira stambenim zbrinjavanjem pomoći mladim obiteljima s područja općine Oriovac.
Ovim Programom mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja, Općina namjerava pomoći svom stanovništvu u rješavanju stambene problematike koja je jedan od najvećih problema, posebice kada je riječ o mladim obiteljima,ali i radi sve većeg raseljavanja za boljim uvjetima života.  

Imajući u vidu  sve veće emigracije lokalnog stanovništva, kao osnovni cilj i prioritet budućeg razvoja Općine nameće se zadržavanje postojećih i privlačenje novih stanovnika. Za realizaciju tog cilja potrebno je omogućiti i izgradnju stambenog fonda kao i drugih javnih građevina koje prate opće potrebe stanovnika i stanovanje.  Razvoj naselja i količina površina za njihov nesmetani razvoj na prostoru  Općine  su vrlo povoljni. Ne postoje prostorna ograničenja koja bi usporavala ili ograničavala njihov razvoj, jer je planskom dokumentacijom osigurano dovoljno prostora za smještaj i razvoj naselja.

Glavni cilj koji se želi postići ovim Programom je uspostaviti učinkovit, efikasan i operativan sustav mjera i aktivnosti koji će rezultirati poticanjem povratka, ostanka i naseljavanja stanovništva na području općine Oriovac, a sve u svrhu demografske revitalizacije.
Korisnici  mjera i olakšica iz ovog Programa su mladi. Više o Programu doznajte ovdje.

Raspisan javni natječaj za dodjelu stipenija za ak. god. 2018./19.

opcina oriovacNa temelju članka 8. Odluke o stipendiranju studenata s područja općine Oriovac  i Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o stipendiranju studenata s područja općine Oriovac, Načelnik općine Oriovac raspisuje

JAVNI  NATJEČAJ
za dodjelu stipendije

Raspisuje natječaj za dodjelu 3 (tri) stipendije. Korištenje stipendije odobrava se korisniku za akademsku godinu 2018/2019.
Korištenje odobrene stipendije nastupa po potpisivanju ugovora, a isplaćuje se za tekuću 2019.godinu  u iznosu od 800,00 kuna mjesečno.

pdfJavni natječaj

Odluka o neradnm nedjeljama i blagdanima

opcina oriovacNova je godina u općini Oriovac počela dobrim vijestima za sve zaposlenike trgovčkih objekata. Naime odlukom Vijeća Općine na 12. sjednici utvrđene su neradne nedjelje i blagdani kako za sve trgovačke objekte tako i za pokretne trgovine.
Odluka je to koju su pozdravili mnogi mještani, a ovaj potez omogućio je brojnim zaposlenicima da nedjelju provedu u obiteljskom okruženju.
Odluka se primjenjuje od 1. siječnja 2019.

OGLASI


1.

Posao... 31.08.2019.


Ustanova za zdravstvenu njegu u kući Jelica Gajger zapošlajva medicinsku sestru na neodređeno radno vrijeme. Početak rada 9.9.2019.
Uvjeti:
- SSS
- licenca za sapostalni rad
- B kategorije i osobni automobil
- područje rada općina Oriovac

Kontakt: 091/5277317

INFORMACIJE


PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-155, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png