Plan provođenja sustavne deratizacije na području općine Oriovac

eco energyPoštovani mještani, tvrtka Eco Energy d.o.o. iz Slavonskog Broda provoditi će sustavnu preventivnu deratizaciju na području općine Oriovac u periodu od 03.06.2019. do 08.06.2019. i to prema rasporedu koji je u prilogu. Molim Vas za suradnju i da omogućite da svoj posao obave na adekvatan način.

raspored deratizacija 2019

Rezultati ocjenjivanja vina 21. Oriovite

U društvenom domu u Oriovcu održano je ocjenjivanje vina 201924.5.2019. 21. po redu ocjenjivanje vina. Već 4. godinu međunarodnog karaktera, ovaj je događaj zainteresirao ponovno i okupio brojne proizvođače crnih, bijelih i desertnih vina. Ovogodišnja manifestacija bilježi 119 uzoraka vrhunskih vina kako je rekao predsjednik ocjenjivačke komisije Ivica Perak. Pod njegovim vodstvom dvije su komisije sastavljene svaka od 5 članova u ovoj, za vinogradare, uspješnoj sezoni imale težak posao, ali već iskusnim organoleptičkim sposobnostima proglasili su ovogodišnjeg Šampiona Oriovite. Ta je čast ove godine pripala Visiji Aurea iz Kaptola koja je nastupila s nekoliko uzoraka, ali najviše je mjesto ostvario Sauvignon blanc iz 2017. godine. Time je ovo vino i pobjednik u kategorii bijelih vina dok je u kategoriji crnih vina najviše bodova dobio Zvonko Kvesić iz Brodskog Stupnika. Njegov je Syrah osvojio 87 bodova što je za 0,67 bodova manje od šampionskog vina.
Ukupno 22 zlatne boce potvrđuju kvalitetu vina ove godine.

Čast organizirati ovakvu manifestaciju opet je pripala Udruzi vinogradara i voćara općine Oriovac uz pomoć Općine, Turističke zajednice općine Oriovac i Turističke zajednice Brodsko-posavske županije.

pdfRezultati

ocjenjivanje vina 2019 2

ocjenjivanje vina 2019 3

TZ općine Oriovac ostvarila potporu za izradu smeđe signalizacije

opcina oriovacTuristička zajednica općine Oriovac ostvarila je 19.000,00 kn potpore za izradu smeđe signalizacije na svom području.
Oznakama će se obilježiti dio turističkih znamenitosti kako bi se turisti, kojih je u našim krajevima sve više, mogli lakše snalaziti i posjetiti iste.

Poziv na 15. sjednicu Općinskog vijeća

opcina oriovac

kojim Vas pozivamo na 15. sjednicu Općinskog vijeća općine Oriovac koja će se održati  31.05.2019.godine (petak) sa početkom u 20,00 sati u vijećnici općine Oriovac sa sljedećim

D N E V N I M    R E D O M :

1. Usvajanje zapisnika sa 14. sjednice Vijeća općine Oriovac
2. Aktualan sat
3. Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna općine  Oriovac za 2018.godinu – izvjestitelj Antun Pavetić
4. Odluka o raspodjeli rezultata poslovanja na dan 31.12.2018.godine – izvjestitelj Antun Pavetić
5. Odluka o korekciji financijskog rezltata za 2018.godinu. – izvjestitelj Antun Pavetić
6. Odluka o donošenju Procjene rizika od velikih nesreća za općinu Oriovac – izvjestitelj Željka Čorak
7. Izvješće o ostvarenju programa kapitalnih ulaganja u objekte općine Oriovac u 2018.godini – izvjestitelj Anica Hemen
8. Izvješće o ostvarenju programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području općine Oriovac za 2018.godinu – izvjestitelj Anica Hemen
9. Izvješće o ostvarenju programa održavanja komunalne infrastrukture za 2018.godinu. na području općine Oriovac – izvjestitelj Anica Hemen
10. Izvješće o ostvarenju programa tekućeg i investicijskog održavanja objekata za 2018.godinu na području općine Oriovac – izvjestitelj Anica Hemen
11. Izvješće o ostvarenju programa rada Vlastitog pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti u općini Oriovac za 2018.godinu. – izvjestitelj Anica Hemen
12. Izmjena i dopuna Odluke o zajedničkom obavljanju poslova komunalnog redara – izvjestitelj Anica Hemen
13. Odluka o stavljanju van snage Odluke o pokretanju postupaka izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja općine Oriovac – izvjestitelj Antun Pavetić

 S poštovanjem,

 
PREDSJEDNIK VIJEĆA
OPĆINE ORIOVAC

Josip Jagodar, mag. edu.v.r.

pdfP O Z I V

 

Odobreno novih 250.000,00 kn za nastavak izgradnje LED rasvjete na županijskoj prometnici Malino - Lužani

pustena rasvjeta 2017Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je općini Oriovac novih 250.000,00 kn za nastavak izgradnje LED rasvjete na županijskoj prometnici Malino - Lužani. Ovim projektom i učešćem iz općinskog proračuna, mještani Lužana dobiti će visoko kvalitetnu i ekološki prihvatljivu rasvjetu kakvu smo do sada izgradili na dionici od Radovanja do Malina.

Velika potpora DVD-u Oriovac kroz mjeru 7.4.1

dvd oriovac 2019Dobrovoljno vatrogasno društvo Oriovac ostvarilo je 3.199.332,08 kn potpore na natječaju Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju kroz mjeru 7.4.1. "Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu". Općina Oriovac pomogla je apliciranje na natječaj kroz izradu projektne dokumentacije, a važno je naglasiti da je postotak financiranja 100% , što znači da se iz proračuna DVD-a neće morati izdvajati dodatna sredstva za proširenje i rekonstrukciju vatrogasnog doma. Članovima DVD-a Oriovac čestitke na uloženom trudu i nadamo se da će uskoro mnoge mještane ugostiti u novim prostorima.

Odražana 21. Oriovačka fišijada

fisijada 2019 1U nešto malo drugačijem izdanju, Fišijada je 18. svibnja  2019. ponovno okupila strastvene ljubitelje ribljih specijaliteta, a one najhrabrije stavila u međusobno sučeljavanje kuhanjem fiša. Ukupno 35 kotlića i majstora iz svih krajeva županije ispunilo je park, a pobjedu su odnijela 3 najpoželjnija fiša po ocjeni komisije. Tako je prva nagrada pripala Josipu Kitanoviću iz Velike Kopanice, dok su sljedeća dva mjesta redom pripala Josip Antolović iz Beravaca i Danijelu Boraniću iz Oriovca koji je ovom prigodom nastupio za Kuću dida Tunje.
Organizator se u njaboljoj mjeri potrudio osigurati što bolje uvjete koje je nažalost ove godine pokvarila kiša.
Dobra glazba tamburaškog sastava Lengeri  i dobra atmosfera ipak je prevagnila te kiša nije mogla pokvarti ovakvu dobro uhodanu manifestaciju.
Fišijadu su posjetili i saborski zastupnik Davor Vlaović, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, Klara Šćuka te načelnik Općine Antun Pavetić.

fisijada 2019 3

fisijada 2019 4

fisijada 2019 5

fisijada 2019 6

fisijada 2019 7

fisijada 2019 8

fisijada 2019 9

fisijada 2019 10

U Gradskoj knjižnici Slavonski Brod predstavljen Zbornik znanstveno-stručnog skupa o Luki Iliću Oriovčaninu

zbornik lio 2019 1Povodom Dana povijesti, u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod 17. svibnja 2019. predstavljen je Zbornik znanstveno-stručnog skupa o Luki Iliću Oriovčaninu. Zbornik su predstavili: Marijan Šabić, Dunja Vanić, Dinko Župan i Stanko Andrić, a skupu je bio nazočan načelnik općine Oriovac Antun Pavetić.

zbornik lio 2019 2

Javni poziv o upisu djece rane i predškolske dobi

vrtic ivancica logoTemeljem članka 35. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (NN 10/97, 107/07, 94/13), članka 18. Statuta i članka 5. Pravilnika o upisu djece i ostvarivanju prava i obveza korisnika usluga u dječjem vrtiću „Ivančica Oriovac“, Upravno vijeće Dječjeg vrtića „Ivančica Oriovac“ donijelo je Odluku o upisu djece za pedagošku godinu 2019/2020. i objavljuje


JAVNI POZIV
o upisu djece rane i predškolske dobi
u redovni program predškolskog odgoja i obrazovanja
za pedagošku godinu 2019. / 2020. na području Općine Oriovac

Zahtjevi za upis i nastavak korištenja usluga Dječjeg vrtića „Ivančica Oriovac“ primati će se od 13. svibnja 2019. godine do 24. svibnja 2019. godine u prostorijama Dječjeg vrtića „Ivančica Oriovac“, Luke Ilića bb u vremenu od 07,00 do 13,00 sati. Roditelji skrbnici zahtjeve za upis i Zahtjeve za nastavak korištenja usluga vrtića dokumentaciju za upis dužni su osobno dostaviti u prostorije Dječjeg vrtića „Ivančica Oriovac“.
Javnom objavom objavljuje se upis u program njege, odgoja, obrazovanja, zdravstvene zaštite, prehrane i socijalne skrbi djece rane i predškolske dobi.

pdfJavni poziv
pdfIzjava o članovima zajedničkog kućanstva
pdfIzjava roditelja/skrbnika - dovođenje djeteta
pdfZahtjev za nastavak korištenja usluga u 2019.
pdfZahtjev za upis djeteta - redovni 2019.
pdfInicijalni upitnik

U Oriovcu obilježen Praznik rada na bavarski način

majban 2019Praznik rada u Oriovcu ove je godine obilježen kao nikad prije. Mirsad Dinalić, uspješan poduzetnik iz Njemačke, čovjek hrvatskih korijena, počastio je naše lokalno stanovništvo prigodnim programom postavljanja majbana na jedan tradicionalan bavarski način.
Sa svog imanja, od kuće koju je sagradio prošle godine na brdu Čerin, sa svojim je prijateljima, kako stranim tako i našim domaćim mještanima, kroz selo proneo "majban", posebno odabrano i ukrašeno visoko deblo. Na tom putu kroz selo zaustavio se na nekoliko lokacija gdje su osvježenje priredili pojedini domaćini iz sela.
U ime Općine i Turističke zajednice u samom centru Oriovca, dočekao ih je načelnik općine Antun Pavetić. Najavio je buduću suradnju sljedeće godine kako bi taj stari običaj, koji je u Oriovcu nažaolst izumro, ponovno oživio.
Krug se zatvorio ponovno na Mirzinom imanju gdje je posebnom tehnikom podignut majban.
Ono što je važno naglasiti, majban se podiže u zrak polako na način da se podigne metar-dva, pa se onda napravi pauza i pije. Nakon predaha, opet koji metar u zrak i tako se to rastegne s nekoliko pauza na dosta sati. Naravno da se sve to može odraditi kroz nekoliko minuta, ali poanta je ispijanju piva kroz što češće pauze, druženju i nazdravljanju.
Na podignutom majbanu se nalaze i određeni grbovi i simboli onih poduzetnika koji ga podižu.
Druženju i ispijanju piva na bavarski način pridružili su se i pojedini članovi Udruge vinogradara i voćara općine Oriovac. Bilo je to nezaboravno i prvo ovakvo iskustvo na oriovačkom terenu.

majban 2019 1

majban 2019 2

majban 2019 7

majban 2019 10

majban 2019 10

majban 2019 12

majban 2019 3

majban 2019 5

Prijedlog Odluke o donošenju Procjene rizika od velikih nesreća za općinu Oriovac

opcina oriovac

Otvoreno je savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu Procjene rizika od velikih nesreća za općinu Oriovac koju je izradila radna skupina osnovana Odlukom o postupku izrade Procjene rizika od velikih nesreća za općinu Oriovac i osnivanju Radne skupine za izradu Procjene rizika od velikih nesreća za općinu Oriovac.
Procjenom rizika utvrdit će se rizici i prijetnje koje mogu zadesiti područje općine Oriovac  i analizirati postojeće snage sustava civilne zaštite kao mogući odgovor na utvrđene rizike  i prijetnje.
 Mogući rizici na području općine Oriovac su:
• Poplave izazvane izlijevanjem rijeka
• Epidemije i pandemije
• Ekstremne temperature
• Industrijske nesreće
• Ekstremna suša
• Potresi
• Tuča
• Mraz
• Nesreće u željezničkom prometu
• Nesreće u cestovnom prometu
Procjenu rizika je potrebno donijeti jer je ona temeljni dokument za niz akata kojima se utvrđuju snage civilne zaštite u kvantitativnom i kvalitativnom smislu poput odluke o osnivanju postrojbi civilne zaštite, odluke  o određivanju pravnih osoba od interesa za sustav civilne zaštite i odluke o određivanju pravnih osoba od interesa za sustav civilne zaštite, plan djelovanja civilne zaštite i plan vježbi civilne zaštite.
Obveza izrade procjene rizika od velikih nesreća regulirana člankom 17. Zakona o sustavu civilne zaštite , a izrađuje se sukladno Smjernicama za izradu procjena rizika od velikih nesreća koje donose izvršna tijela jedinica područne (regionalne) samouprave.
Procjena rizika za područje Općine Oriovac (u daljnjem tekstu: Procjena rizika) izrađena je sukladno Smjernicama za izradu procjene rizika od velikih nesreća Brodsko – posavske županije, KLASA: 810- 01/17-01/06, URBROJ: 2178/1-11-01-17-3 od 16. ožujka 2017. godine.

Nakon popunjavanja obrasca za samoprocjenu i dobivenih rezultat utvrđena je obveza izrade Procjene rizika.
Slijedeći rezultat samoprocjene načelnik Općine je donio slijedeće normativne akte:

- ODLUKU o izradi Procjene rizika od velikih nesreća za područje Općine Oriovac.
- ODLUKU o osnivanju Radne skupine za izradu procjene rizika od velikih nesreća za područje Općine Oriovac.
- RJEŠENJE o imenovanju članova Radne skupine za izradu procjene rizika od velikih nesreća za područje Općine Oriovac.
IN konzalting d.o.o. iz Slavonskog Broda, Baranjska 18, određen je kao konzultant iz prve grupe stručnih poslova u području planiranja civilne zaštite, tijekom izrade Procjene rizika.
Prije upućivanja Općinskom vijeću općine Oriovac na donošenje, provest će se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u trajanju od 13 dana, putem objave na internetskim stranicama općine Oriovac.
Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću traje od  28.4. do 28.5.2019. godine.
Obrazac s primjedbama i prijedlozima možete uputiti do  28.5.2019.godine na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na adresu :Općina Oriovac , Trg hrvatskog preporoda 1 , 35250 Oriovac.

pdfPrijedlog odluke procjena rizika

pdfObrazac sudjelovanja u postupku savjetovanja s javnošću

pdfProcjena rizika

 

OGLASI


INFORMACIJE


PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalna redarica:
Josipa Gavran Ećimović
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Zamjenica načelnika:
Željka Čorak
Mob. 099-379-7960
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png