Pozivna regata Kobaš 2019.

kajak kanu 2019 1Danas je na rijeci Savi u Slavonskom Kobašu u organizaciji KKK Oriolik održana Pozivna regata Kobaš 2019. U zanimljivim i uzbudljivim utrkama sudjelovale su ekipe: KKK Belišće, KKK Olimpik, KKK Marsonia, KKK Maglaj, KKK Kupa i KKK Oriolik. Natjecali su se kadeti i juniori u ženskoj i muškoj konkurenciji u kajaku jednosjedu i dvosjedu a isto tako i u kanuu. Svi veslači su izuzetno motivirano izveslali svoje dionice te zaslužuju pohvale a istakli bi posebno Luku Lipovca (KKK Olimpik), Rafaela Kolundžića (KKK Oriolik) i Leonu Pavlešin (KKK Olimpik).
Na kraju se veslao maraton koji je ponudio zanimljivu utrku kako kajakaša tako i kanuista. (izvor: www.slavonskikobas-kudmg.com)

 kajak kanu 2019 2

kajak kanu 2019 3

Svečano proslavljena još jedna manifestacija ocjenjivanja vina - Oriovita 2019.

oriovita 20194. međunarodna Oriovita doživjela je svoj vrhunac 1. lipnja 2019. Preko 250 posjetitelja okupilo se na ovogodišnjoj degustaciji ocijenjenih vina i zabavi koju je priredila Udruga vinogradara i voćara općine Oriovac. Kroz zanimljivu večer program je vodila predsjednica Udruge, Marija MIlašin. Kroz natjecanja parova u ispijanju vina, plesu i pjevanju, goste je čekala i pokoja nagrada, a svim natjecateljima Oriovite svečano su uručene diplome, priznanja i zahvalnice. Posebno valja istaći goste koji su prepoznali kvalitetu ove manifestacije i, osim predavanja svoga vina na ocjenjivanje, došli čak iz Bjelovara, Našica, Kutjeva, Kaptola, ali ne treba zaboraviti ni one iz, ne tako dalekog, Cernika, Sibinja, Brodskog Stupnika, Starog Petrovog Sela i drugih okolnih općina i gradova.
Vinarija Kaptol zasluženi je šampion ovogodišnje Oriovite. Sa svojim je vinom Sauvignon blanc iz 2017. osvojila ukupno 87,67 bodova. Time je ovo vino i pobjednik u kategoriji bijelih vina dok je u kategoriji crnih vina najviše bodova dobio Zvonko Kvesić iz Brodskog Stupnika. Njegov je Syrah osvojio 87 bodova što je za 0,67 bodova manje od šampionskog vina.
Manifestaciju je kao i svake godine došao podržati načelnik Općine i njegova zamjenica koji su se nazočnima obratili pozdravnim govorom, a također i natjecateljima svečano uručili diplome i priznanja. Tamburaški sastav Lengeri već su se imali prilike dokazati kvalitetom na ovim prostorima te dobar provod nije niti ovog puta izostao.

Time je uspješno završena još jedna u nizu manifestacija ocjenjivanja vina.

FOTOGALERIJA

Plan provođenja sustavne deratizacije na području općine Oriovac

eco energyPoštovani mještani, tvrtka Eco Energy d.o.o. iz Slavonskog Broda provoditi će sustavnu preventivnu deratizaciju na području općine Oriovac u periodu od 03.06.2019. do 08.06.2019. i to prema rasporedu koji je u prilogu. Molim Vas za suradnju i da omogućite da svoj posao obave na adekvatan način.

raspored deratizacija 2019

Rezultati ocjenjivanja vina 21. Oriovite

U društvenom domu u Oriovcu održano je ocjenjivanje vina 201924.5.2019. 21. po redu ocjenjivanje vina. Već 4. godinu međunarodnog karaktera, ovaj je događaj zainteresirao ponovno i okupio brojne proizvođače crnih, bijelih i desertnih vina. Ovogodišnja manifestacija bilježi 119 uzoraka vrhunskih vina kako je rekao predsjednik ocjenjivačke komisije Ivica Perak. Pod njegovim vodstvom dvije su komisije sastavljene svaka od 5 članova u ovoj, za vinogradare, uspješnoj sezoni imale težak posao, ali već iskusnim organoleptičkim sposobnostima proglasili su ovogodišnjeg Šampiona Oriovite. Ta je čast ove godine pripala Visiji Aurea iz Kaptola koja je nastupila s nekoliko uzoraka, ali najviše je mjesto ostvario Sauvignon blanc iz 2017. godine. Time je ovo vino i pobjednik u kategorii bijelih vina dok je u kategoriji crnih vina najviše bodova dobio Zvonko Kvesić iz Brodskog Stupnika. Njegov je Syrah osvojio 87 bodova što je za 0,67 bodova manje od šampionskog vina.
Ukupno 22 zlatne boce potvrđuju kvalitetu vina ove godine.

Čast organizirati ovakvu manifestaciju opet je pripala Udruzi vinogradara i voćara općine Oriovac uz pomoć Općine, Turističke zajednice općine Oriovac i Turističke zajednice Brodsko-posavske županije.

pdfRezultati

ocjenjivanje vina 2019 2

ocjenjivanje vina 2019 3

TZ općine Oriovac ostvarila potporu za izradu smeđe signalizacije

opcina oriovacTuristička zajednica općine Oriovac ostvarila je 19.000,00 kn potpore za izradu smeđe signalizacije na svom području.
Oznakama će se obilježiti dio turističkih znamenitosti kako bi se turisti, kojih je u našim krajevima sve više, mogli lakše snalaziti i posjetiti iste.

Poziv na 15. sjednicu Općinskog vijeća

opcina oriovac

kojim Vas pozivamo na 15. sjednicu Općinskog vijeća općine Oriovac koja će se održati  31.05.2019.godine (petak) sa početkom u 20,00 sati u vijećnici općine Oriovac sa sljedećim

D N E V N I M    R E D O M :

1. Usvajanje zapisnika sa 14. sjednice Vijeća općine Oriovac
2. Aktualan sat
3. Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna općine  Oriovac za 2018.godinu – izvjestitelj Antun Pavetić
4. Odluka o raspodjeli rezultata poslovanja na dan 31.12.2018.godine – izvjestitelj Antun Pavetić
5. Odluka o korekciji financijskog rezltata za 2018.godinu. – izvjestitelj Antun Pavetić
6. Odluka o donošenju Procjene rizika od velikih nesreća za općinu Oriovac – izvjestitelj Željka Čorak
7. Izvješće o ostvarenju programa kapitalnih ulaganja u objekte općine Oriovac u 2018.godini – izvjestitelj Anica Hemen
8. Izvješće o ostvarenju programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području općine Oriovac za 2018.godinu – izvjestitelj Anica Hemen
9. Izvješće o ostvarenju programa održavanja komunalne infrastrukture za 2018.godinu. na području općine Oriovac – izvjestitelj Anica Hemen
10. Izvješće o ostvarenju programa tekućeg i investicijskog održavanja objekata za 2018.godinu na području općine Oriovac – izvjestitelj Anica Hemen
11. Izvješće o ostvarenju programa rada Vlastitog pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti u općini Oriovac za 2018.godinu. – izvjestitelj Anica Hemen
12. Izmjena i dopuna Odluke o zajedničkom obavljanju poslova komunalnog redara – izvjestitelj Anica Hemen
13. Odluka o stavljanju van snage Odluke o pokretanju postupaka izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja općine Oriovac – izvjestitelj Antun Pavetić

 S poštovanjem,

 
PREDSJEDNIK VIJEĆA
OPĆINE ORIOVAC

Josip Jagodar, mag. edu.v.r.

pdfP O Z I V

 

Odobreno novih 250.000,00 kn za nastavak izgradnje LED rasvjete na županijskoj prometnici Malino - Lužani

pustena rasvjeta 2017Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je općini Oriovac novih 250.000,00 kn za nastavak izgradnje LED rasvjete na županijskoj prometnici Malino - Lužani. Ovim projektom i učešćem iz općinskog proračuna, mještani Lužana dobiti će visoko kvalitetnu i ekološki prihvatljivu rasvjetu kakvu smo do sada izgradili na dionici od Radovanja do Malina.

Velika potpora DVD-u Oriovac kroz mjeru 7.4.1

dvd oriovac 2019Dobrovoljno vatrogasno društvo Oriovac ostvarilo je 3.199.332,08 kn potpore na natječaju Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju kroz mjeru 7.4.1. "Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu". Općina Oriovac pomogla je apliciranje na natječaj kroz izradu projektne dokumentacije, a važno je naglasiti da je postotak financiranja 100% , što znači da se iz proračuna DVD-a neće morati izdvajati dodatna sredstva za proširenje i rekonstrukciju vatrogasnog doma. Članovima DVD-a Oriovac čestitke na uloženom trudu i nadamo se da će uskoro mnoge mještane ugostiti u novim prostorima.

Odražana 21. Oriovačka fišijada

fisijada 2019 1U nešto malo drugačijem izdanju, Fišijada je 18. svibnja  2019. ponovno okupila strastvene ljubitelje ribljih specijaliteta, a one najhrabrije stavila u međusobno sučeljavanje kuhanjem fiša. Ukupno 35 kotlića i majstora iz svih krajeva županije ispunilo je park, a pobjedu su odnijela 3 najpoželjnija fiša po ocjeni komisije. Tako je prva nagrada pripala Josipu Kitanoviću iz Velike Kopanice, dok su sljedeća dva mjesta redom pripala Josip Antolović iz Beravaca i Danijelu Boraniću iz Oriovca koji je ovom prigodom nastupio za Kuću dida Tunje.
Organizator se u njaboljoj mjeri potrudio osigurati što bolje uvjete koje je nažalost ove godine pokvarila kiša.
Dobra glazba tamburaškog sastava Lengeri  i dobra atmosfera ipak je prevagnila te kiša nije mogla pokvarti ovakvu dobro uhodanu manifestaciju.
Fišijadu su posjetili i saborski zastupnik Davor Vlaović, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, Klara Šćuka te načelnik Općine Antun Pavetić.

fisijada 2019 3

fisijada 2019 4

fisijada 2019 5

fisijada 2019 6

fisijada 2019 7

fisijada 2019 8

fisijada 2019 9

fisijada 2019 10

U Gradskoj knjižnici Slavonski Brod predstavljen Zbornik znanstveno-stručnog skupa o Luki Iliću Oriovčaninu

zbornik lio 2019 1Povodom Dana povijesti, u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod 17. svibnja 2019. predstavljen je Zbornik znanstveno-stručnog skupa o Luki Iliću Oriovčaninu. Zbornik su predstavili: Marijan Šabić, Dunja Vanić, Dinko Župan i Stanko Andrić, a skupu je bio nazočan načelnik općine Oriovac Antun Pavetić.

zbornik lio 2019 2

Javni poziv o upisu djece rane i predškolske dobi

vrtic ivancica logoTemeljem članka 35. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (NN 10/97, 107/07, 94/13), članka 18. Statuta i članka 5. Pravilnika o upisu djece i ostvarivanju prava i obveza korisnika usluga u dječjem vrtiću „Ivančica Oriovac“, Upravno vijeće Dječjeg vrtića „Ivančica Oriovac“ donijelo je Odluku o upisu djece za pedagošku godinu 2019/2020. i objavljuje


JAVNI POZIV
o upisu djece rane i predškolske dobi
u redovni program predškolskog odgoja i obrazovanja
za pedagošku godinu 2019. / 2020. na području Općine Oriovac

Zahtjevi za upis i nastavak korištenja usluga Dječjeg vrtića „Ivančica Oriovac“ primati će se od 13. svibnja 2019. godine do 24. svibnja 2019. godine u prostorijama Dječjeg vrtića „Ivančica Oriovac“, Luke Ilića bb u vremenu od 07,00 do 13,00 sati. Roditelji skrbnici zahtjeve za upis i Zahtjeve za nastavak korištenja usluga vrtića dokumentaciju za upis dužni su osobno dostaviti u prostorije Dječjeg vrtića „Ivančica Oriovac“.
Javnom objavom objavljuje se upis u program njege, odgoja, obrazovanja, zdravstvene zaštite, prehrane i socijalne skrbi djece rane i predškolske dobi.

pdfJavni poziv
pdfIzjava o članovima zajedničkog kućanstva
pdfIzjava roditelja/skrbnika - dovođenje djeteta
pdfZahtjev za nastavak korištenja usluga u 2019.
pdfZahtjev za upis djeteta - redovni 2019.
pdfInicijalni upitnik

OGLASI


1.

Jakob Becker d.o.o.  11.11.2019.


Dana 25.11.2019. (ponedjeljak) odvozi se glomazni otpad iz Općine Oriovac.
Građevinski otpad, opasni otpad, traktorske gume, elektronski otpad NE ODVOZIMO!.

 

INFORMACIJE


PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-155, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png