Brojni projekti i svijetla budućnost općine Oriovac

dan opcine 2019Više od 8 milijuna kuna iz europskih fondova u protekloj se godini slilo u općinu Oriovac. Vrijedan je to pokazatelj, istaknuo je načelnik Antun Pavetić na obilježavanju Dana općine, kako misle na svoje sugrađane i žele im stvoriti preduvjete za ostanak.

Tako su uvedene demografske mjere poput rodiljnih naknada, pomoći pri stambenom zbrinjavanju za mlade obitelji, stipendije te sufinanciranje školskog prijevoza i dječjeg vrtića.

Kroz program 'Zaželi' zaposleno je 17 žena koje starijim sugrađanima pomažu u kućanstvu, a ne treba zaboraviti ni energetsku obnovu i dogradnju dječjeg vrtića, za što je izdvojeno preko 4 milijuna kuna. Osobito veseli što je i sam izvođač radova iz općine, a ovih dana počinje i gradnja reciklažnog dvorišta u vrijednosti od 2,4 milijuna kuna.

Josip Jagodar, predsjednik Općinskog vijeća, istaknuo je kako misle i na mlade poljoprivrednike, za koje će pokušati izboriti natječaj za dodjelu državnog poljoprivrednog zemljišta, ali i poticaje.

Svečanoj sjednici nazočili su i župan Danijel Marušić, te saborski zastupnici Davor Vlaović i Ljubica Maksimčuk, ali i načelnici te predstavnici brojnih udruga. (izvor: www.radioslavonija.hr)

Odluka o neodržavanju izbora članova Vijeća srpske nacionalne manjine

opcina oriovac

Na osnovi članaka 21. i 41. točke 4. Zakona o izboru vijeća i predstavnika nacionalnih manjina („Narodne novine", broj 25/19, dalje: Zakon) Općinsko izborno povjerenstvo Općine Oriovac na sjednici održanoj 16. travnja 2019. donijelo je

ODLUKU
O NEODRŽAVANJU IZBORA ČLANOVA VIJEĆA
SRPSKE NACIONALNE MANJINE U OPĆINI ORIOVAC

Utvrđuje se da se izbori članova viječa srpske nacionalne manjine u Općini Oriovac raspisani za 5. svibnja 2019. neće održati jer Općinsko izborno povjerenstvo Općine Oriovac, u zakonom propisanom roku, nije zaprimilo niti jednu pravovaljanu listu kandidata na navedenim izborirna. Odluku u cijelosti pruzimite ovdje.

PREDSJEDNIK OPĆINSKOG IZBORNOG POVJERENSTVA
MARIO  MEANDŽIJA v.r.

Oriovac, 17.04.2019.godine.

Lokacije spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada na području općine Oriovac

kontejneriSpremnici za odvojeno sakupljanje otpadnog papira,plastike i stakla postavljeni su:
• Oriovac – centar kod tržnice
• Radovanje – kod Društvenog doma
• Kujnik – kod Društvenog doma
• Malino –kod Društvenog doma
• Lužani – centar kod Društvenog doma
• Ciglenik – u parku kod Društvenog doma
• Bečic – u centru kod kapelice
• Živike –u centru kod Društvenog doma
• Pričac – u centru kod Društvenog doma
• Slavonski Kobaš – u centru kod Društvenog doma

Lokacije spremnika za metal i tekstil postavljeni su :
• Oriovac –u centru kod tržnice
• Lužani – u centru kod Društvenog doma
• Slavonski Kobaš – u centru kod Društvenog doma

Poziv na prethodnu provjeru znanja i sposobnosti - komunalni redar

opcina oriovac

Na temelju članka 22. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (N.N. br. 86/08, 6/11 i 04/18), Povjerenstvo za provedbu natječaja za prijam u službu na radno mjesto Komunalni redar za obavljanje poslova komunalnog redarstva za općine Oriovac, Brodski Stupnik, Sibinj i Bebrina 1 (jedan) izvršitelj  na neodređeno vrijeme, dana 15.04.2019.godine objavljuje

P O Z I V
NA PRETHODNU PROVJERU ZNANJA I SPOSOBNOSTI

Dana  24.04.2019.godine obavit  će se pisano testiranje za obavljanje poslova komunalnog  redara, u prostoriji Vijećnice općine Oriovac, Trg hrvatskog preporoda br.1, 35250 Oriovac  s početkom u  11,000 sati.
Smatra se da je kandidat, koji nije pristupio prethodnoj provjeri znanja putem pisanog testiranja, povukao prijavu na natječaj.
Formalne uvjete javnog natječaja za radno mjesto komunalnog redara ispunjava, a time ujedno ostvaruje  i pravo pristupa testiranju slijedeći prijavljeni kandidati:

1. Josipa Gavran Ećimović, Ilije Martinovića 33  iz  Starog Slatinika


Na testiranje je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu.
Ne postoji mogućnost naknadnoga pisanog testiranja, bez obzira na razloge koji pojedinog kandidata eventualno priječe da testiranju pristupi u naznačeno vrijeme.
Pisani test sastojat će se od 10 pitanja. Svaki točan odgovor bodovat će se s 1 bod, što će dati broj bodova postignutih na pisanoj provjeri (od 1 do 10).
Testiranje traje  45 minuta.
Rezultati testiranja objavit će se dana 25.04.2019.godine na oglasnim  pločama  i na web stranicama općina Oriovac, Brodski Stupnik, Sibinj i Bebrina.
Intervju (razgovor) s kandidatima koji uspješno polože Test (sa onima koji su ostvarili najmanje 50% bodova iz pisanog testa), obavit će se  24.04.2019.godine u Vijećnici općine Oriovac s početkom u 12,00 sati.
Ovaj poziv upućen je kandidatima poštom, objavljen je na web stranicama i oglasnim pločama općina Oriovac, Brodski Stupnik, Sibinj i Bebrina dana  15.04.2019.godine.
O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.
           


Povjerenstvo za provedbu natječaja

pdfPoziv

Održana promocija zbornika radova sa znanstveno-stručnog skupa o Luki Iliću Oriovčaninu

promocija zbornika 2019 1Jučer je u kino sali u Oriovcu održana promocija zbornika radova sa znanstveno-stručnog skupa o Luki Iliću Oriovčaninu. Promociji su nazočili brojni ugledni stručnjaci koji su o ovom znamenitom Ilircu iznijeli važne podatke o njegovom djelovanju i ostavštini koju nam je podario,a brojna publika s pozornošću je pratila zanimljiva izlaganja. Skupu su se obratili dr.sc. Stanko Andrić, voditelj podružnice Hrvatskog instituta za povijest, dr.sc. Anica Bilić, recenzentica zbornika, dr.sc. Marijan Šabić, urednik zbornika, Josip Jagodar, urednik zbornika i predsjednik općinskog vijeća i Željka Čorak, zamjenica načelnika Općine Oriovac i predsjednica KUD-a Luka Ilić Oriovčanin iz Oriovca.

promocija zbornika 2019 2

promocija zbornika 2019 4

promocija zbornika 2019 3

Kreću radovi izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta Oriovac

reciklazno dvoriste 2019Još jedan važan projekat za općinu Oriovac i sve njene mještane ulazi u finalnu fazu. Potpisom ugovora između tvrtke IKS iz Oriovca i Općine Oriovac kreću radovi izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta Oriovac. Vrijednost ugovora je 2.376.190,13 kn, a tvrtka IKS izvest će radove u suradnji s lokalnim tvrtkama Orioelektro i Metal Malino. Važno je naglasiti da je Općina Oriovac među prvim općinama u Brodsko-posavskoj županiji koja je aplicirala i ostvarila sredstva za izgradnju reciklažnog dvorišta putem natječaja Ministarstva zaštite okoliša i energetike. Početak radova planira se u narednim tjednima.

Potpisani prvi ugovori o subvenciji kupnje ili gradnje prve nekretnine

potpisivanje ugovora stambeno 2019Danas su u vijećnici općine Oriovac načelnik općine gdin Antun Pavetić i 7 mladih obitelji s područja općine Oriovac potpisali Ugovore o subvenciji prilikom kupnje ili gradnje prve nekretnine. Svaki ugovor vrijedan je 30.000,00 kn i, po riječima zadovoljnih korisnika, znatno će olakšati riješavanje ovog, za mlade ljude, važnog životnog pitanja. Ukupan fond koji je općina Oriovac izdvojila iz svog proračuna za 2019. godinu iznosi 300.000,00 kn.
Čestitamo svima koji su ostvarili ovo pravo i želimo im da što prije usele u svoje nove domove.

potpisivanje ugovora stambeno 2019 2

U Slavonskom Kobašu održan koncert pučkih korizmenih napijeva

korizmeni koncert u kobasu 2019Jučer je u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Slavonskom Kobašu održan koncert pučkih korizmenih pripovjednih napijeva Slavonije i Srijema u izvedbi ženske pjevačke grupe Zwizde iz Zagreba. Gledatelji su mogli uživati u zaista predivnim glasovima i pomno izabranim točkama koje je izabrao njihov voditelj Pavo Begovac.
Ovo nije njihov prvi nastup u Slav. Kobašu jer su svoje programe izvodili i na smotrama tamburaških sastava. (izvor: www.slavonskikobas-kudmg.com)

Održana konferencija za medije povodom završetka radova na dječjem vrtiću

konferencija vrtic 2019 2Jučer je u Dječjem vrtiću "Ivančica Oriovac" održana konferencija za medije u povodu završetka radova na energetskoj obnovi zgrade dječjeg vrtića. Konferenciji su prisustvovali predstavnici iz Fonda za energetsku učinkovitost, projektanti, nadzorni inžinjeri, izvođač radova i predstavnici općine Oriovac! Svi zajedno utvrdili su da je 704.780,35 kn utrošeno na najbolji mogući način, u poboljšanje kvalitete boravka naših najmlađih mještana koji su naša budućnost.

konferencija vrtic 2019 1

Dežurstvo za zaprimanje kandidacijskih lista za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina

opcina oriovac

Dežurstvo za zaprimanje kandidacijskih lista za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave Republike Hrvatske mogu se predati u Općini Oriovac

- 04.04.2019. i 05.04.2019.godine.                          od 9,00  do 15,00 sati
- 06.04.2019. i 07.04.2019.godine.                          od 10,00 do 14,00 sati
- 08.04.2019. do 12.04.2019.godine.                       od 9,00  do 15,00  sati
- 13.04.2019. i 14.04.2019.godine.                           od 9,00  do 20,00 sati
- 15.04.2019.godine.                                                 od 9,00 do 24,00 sati

PREDSJEDNIK OĆINSKOG IZBORNOG POVJERENSTVA
MARIO  MEANDŽIJA v.r.

Oriovac, 04.04.2019.godine.

Obavijest o raspisivanju izbora za članove vijeća nac. manjina i predstavnike nac. manjina

bpz grb

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 28. ožujka 2019. godine donijela je:

1. Odluku o raspisivanju izbora za članove vijeća nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne ( regionalne ) samouprave i
2. Odluku o raspisivanju izbora za predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne ( regionalne ) samouprave.

Odluke su stupile na snagu 3. travnja 2019. godine, a objavljene su u "Narodnim novinama" broj 32 /19, od 29. 3. 2019. godine.

Za dan održavanja izbora određena je nedjelja 5. svibnja 2019. godine.

U skladu s navedenim odlukama izbori za članove vijeća nacionalnih manjina na razini Brodsko-posavske županije raspisani su za romsku i srpsku nacionalnu manjinu, Gradu Slavonskom Brodu za bošnjačku, romsku i srpsku nacionalnu manjinu, Gradu Nova Gradiška za srpsku nacionalnu manjinu, Općini Bebrina za ukrajinsku nacionalnu manjinu, a u općinama Bukovlje, Cernik, Donji Andrijevci, Dragalić, Garčin, Gornji Bogičevci, Okučani.
Oriovac i Stara Gradiška za srpsku nacionalnu manjinu.

Izbori za predstavnika nacionalne manjine na razini Brodsko-posavske županije raspisani su za albansku, bošnjačku i ukrajinsku nacionalnu manjinu, a Gradu Slavonskom Brodu za albansku nacionalnu manjinu.

Obavještavaju se punoljetni pripadnici nacionalnih manjina, državljani Republike Hrvatske, koji imaju prebivalište na području gradova i općina u sastavu Brodsko-posavske županije, da  u Uredu državne uprave, Službi za opću upravu u Slavonskom Brodu, Petra Krešimira IV. br. 1 (telefon 035/216-173, telefaks 035/443-006 i e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ) i Odsjeku za opću upravu u Ispostavi Ureda u Novoj Gradiški, Trg kralja Tomislava 1 ( telefon 035/217-320, telefaks 035/362-745 i e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ) mogu izvršiti provjeru upisa u registar birača prema mjestu svog prebivališta svakim

radnim danom od 7,00 do 15, 00 sati

te eventualno podnijeti zahtjev za upis, dopunu ili ispravak upisa u registar birača uz predočenje osobne iskaznice.

Pozivaju se pripadnici nacionalnih manjina koji će napuniti 18 godina života do održavanja izbora da se izjasne o nacionalnoj pripadnosti. Na dan izbora birači se ne mogu izjašnjavati o nacionalnoj pripadnosti.

Rok za podnošenje zahtjeva za upis, dopunu, ili ispravak podataka u registru birača istječe
u srijedu, 24. travnja 2019. godine.

Birači koji prilikom dolaska na biračko mjesto utvrde da nisu upisani u izvatke iz popisa birača mogu na dan izbora dobiti potvrdu za glasovanje za sve vrijeme glasovanja od ovlaštene osobe Ureda državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji i to u:
1. Sjedištu u Slavonskom Brodu, Petra Krešimira IV. br. 1,
2. Ispostavi Ureda u Novoj Gradiški, Trg kralja Tomislava 1.Obavijest biračima
Objava biračima

OGLASI


1.

Posao... 31.08.2019.


Ustanova za zdravstvenu njegu u kući Jelica Gajger zapošlajva medicinsku sestru na neodređeno radno vrijeme. Početak rada 9.9.2019.
Uvjeti:
- SSS
- licenca za sapostalni rad
- B kategorije i osobni automobil
- područje rada općina Oriovac

Kontakt: 091/5277317

INFORMACIJE


PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-155, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png