Radne bilježnice i pisanke za sve učenike s područja općine Oriovac

pocetak skole 2019Općina Oriovac je i ove godine za sve učenike osnovnih škola s područja općine osigurala radne bilježnice i pisanke u vrijednosti cca 150.000,00 kn kako bi roditeljima olakšala školovanje djece i polazak u školu svima učinila manje stresnim.

Svima učenicima, učiteljima i profesorima želimo uspješnu novu školsku godinu!

Obavijest o subvencioniranju mjesečne karte učenicima srednjih škola

opcina oriovac

Obavještavaju se učenici srednjih škola s područja općine Oriovac koji putuju vlakom da će općina Oriovac za školsku godinu 2019./2020. isplaćivati mjesečne karte u iznosu od 25% od ukupnog iznosa mjesečne karte. Kako bi ostvarili pravo na subvenciju učenici su obvezni u općinu Oriovac - Knjižnica– donijeti:

- TEKUĆI ILI ŽIRO RAČUN – obvezno iskopirati prednju i zadnju stranu kartice računa
Učenici koji nisu punoljetni prilikom otvaranja računa u Hrvatskoj pošti  (Oriovac ili Lužani) ili drugoj banci trebaju doći s roditeljem/skrbnikom te ponijeti svoje rodne listove i učenik i roditelj/skrbnik
- OSOBNU ISKAZNICU obvezno iskopirati prednju i zadnju stranu iskaznice),
- PRESLIKU KARTICE HŽ-a S FOTOGRAFIJOM obvezno iskopirati prednju i zadnju stranu iskaznice),
- R-1 račun - dokaz  za kupljenu mjesečnu kartu
- POTVRDU IZ ŠKOLE O UPISU
- Kontakt telefon i e-mail adresu

NAVEDENU DOKUMENTACIJU DOSTAVITI
- U OPĆINU ORIOVAC – KNJIŽNICA

- UČENICI KOJI PUTUJU AUTOBUSOM  OBVEZNI SU SAMO POTVRDU IZ ŠKOLE PREDATI PRIJEVOZNIKU TE NE MORAJU DOLAZITI I DONOSITI NAVEDENU DOKUMENTACIJU U OPĆINU.


ZA SVE DODATNE INFORMACIJE  MOŽETE NAZVATI NA TEL: 430-147

OPĆINA ORIOVAC

Sufinanciranje kemijske analize tla u 2019. godini

analiza tla 2017Općina Oriovac u suradnji sa Regionalnim centrom za biotehnološka istraživanja i razvoj Brodsko-posavske županije ponovo sufinancira uzimanje uzoraka za analizu tla. Svi zainteresirani poljoprivrednici, voćari i vinogradari mogu popuniti obrazac u prilogu i dostaviti ga u zgradu općine Oriovac. Analiza se financira iz tri izvora, 50 % ili 195,00 kn po uzorku snosi Brodsko-posavska županija, 30 % ili 117,00 kn općina Oriovac, a 20 % ili 78,00 kn ide na teret krajnjeg korisnika usluge. Ova analiza provoditi će se do 31.12.2019. godine.

pdfObrazac o uzimanju uzoraka za analizu tla

Vlč. Vicko Obradović novi je župnik Župe sv. Emerika

novi zupnik 2019 2Jučer, u nedjelju 25.08.2019. Župa sv. Emerika u Oriovcu dobila je novog župnika, vlč. Vicka Obradovića. U službu ga je uveo msgr. Antun Prpić, župnik u Brodskom Stupniku. Mnogobrojni mještani nazočili su svečanoj svetoj misi na kojoj je novi župnik prisegnuo i obratio se župljanima, a ovim putem također mu izražavamo dobrodošlicu i želimo puno uspjeha u radu.

novi zupnik 2019 1

novi zupnik 2019 4

novi zupnik 2019 3

novi zupnik 2019 5

 

 

Oproštaj župljana sa župnikom Zdravkom Radošom

oprostaj sa zupnikom 2019Ove su se nedjelje, 18.8.2019., u župnoj crkvi sv. Emerika na misnoj liturgiji župljani oprostili od svog župnika vlč. Zdravka Radoša koji je zadnjih sedam godina marljivo vršio Božju službu u oriovačkoj župi. Podsjetimo da je Biskup Požeške biskupije mons. Antun Škvorčević u srpnju donio dekret o razrješenju službe župnika Župe sv. Emerika u Oriovcu te ga imenovao župnikom Župe Presvetog Trojstva u Daruvaru.
Mnogi su suzama pokazali kakav čovjek napušta Župu Oriovac, a na samom završetku misnog slavlja, načelnik Općine, Antun Pavetić, i njegova zamjenica Željka Čorak, prigodinim su se riječima, poklonom te pokojom suzom oprostili od župnika Radoša.
Oproštaj s mještanima nastavio se u župnom dvorištu, a ovim putem velečasnom Zdravku želimo uspjeh u njegovom daljnjem djelovanju.

oprostaj sa zupnikom 2019 11

oprostaj sa zupnikom 2019 8

oprostaj sa zupnikom 2019 6

oprostaj sa zupnikom 2019 10

oprostaj sa zupnikom 2019 3

oprostaj sa zupnikom 2019 4

oprostaj sa zupnikom 2019 5

Općini Oriovac isporučen novi traktor s ralicom i tarupom

novi traktor 2019 1Jučer je Općini Oriovac isporučen novi traktor s ralicom i tarupom za potrebe komunalnog održavanja javnih površina.
Podsjetimo da je Općina Oriovac prijavom na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda, ostvarila iznos od 195.000,00 kuna za nabavku traktora s priključcima za potrebe Komunalnog pogona.
Raspisan je javni natječaj i odabran je najpovoljniji ponuditelj čija ponuda za novi traktor s ralicom i tarupom iznosi 350.000,00 kuna  sa PDV-om, te će općina iz svog Proračuna sufinancirati sa razlikom sredstava u iznosu od  155.000,00 kuna. Općina koja broji 10 naselja ima velike potrebe za kvalitetnom mehanizacijom jer su površine koje je potrebno održavati iznimno velike.

 

novi traktor 2019 2

novi traktor 2019 3

novi traktor 2019 4

novi traktor 2019 6

 

 

 

Održano državno prvenstvo u kajaku i kanuu na jezeru Jarun

drzavno prvenstvo kajak kanu 2019 1Dana 19. 20. i 21. srpnja održano je Državno prvenstvo u kajaku i kanuu na jezeru Jarun u Zagrebu na kojem se natjecalo i naše društvo Kajak kanu klub Oriolik iz Slavonskog Kobaša!

"KKK Oriolik" pod vodstvom trenera Predraga Kolundžića u kategoriji kadeta od 12 klubova koji su se natjecali, osvojio je ekipno 3. mjesto!

U kategoriji juniora od ukupno12 klubova, KKK Oriolik je osvojio ekipno vrlo vrijedno 2. mjesto,a dosta naših veslača pojedinaca osvojilo je odličja. Među najistaknutijim pojedincima ističemo natjecatelje: Karla Pejića kajakaša i Kristijana Katanića kanuista.

drzavno prvenstvo kajak kanu 2019 2

drzavno prvenstvo kajak kanu 2019 3

drzavno prvenstvo kajak kanu 2019 4

Reciklažno dvorište u općini Oriovac

reciklazno dvoriste 2019 3Općina Oriovac je kandidiranjem na Javni poziv Ministarstva zaštite okoliša i energetike dobila financijska sredstva u iznosu od 2.281.970,02 kuna  što je 85 % od ukupnog iznosa izgradnje reciklažnog dvorišta.

Projekt je sufinancirala EUROPSKA UNIJA IZ KOHEZIJSKOG FONDA – EUROPSKI STRUKTURNI I INVESTICIJSKI FONDOVI.

Kao najpovoljniji ponuditelj izabrana je tvrtka I.K.S. vlasnika Silvija Karaule iz Oriovca, s kojom je zaključen ugovor o građenju i ovih dana su započeli i radovi na gradilištu.

Građenje reciklažnog dvorišta uključuje građevinske radove, opremu i nadzor, tehničku pomoć za upravljanje projektom i provedbu informativno – obrazovnih aktivnosti.

Svrha izgradnje reciklažnog dvorišta je doprinos povećanju količine odvojeno prikupljenog komunalnog otpada, a time  i smanjenje količine otpada koji se prikuplja putem koncesionara.

reciklazno dvoriste 2019 2

Rekonstrukcija dječjeg vrtića "Ivančica Oriovac"

rekonstrukcija vrtica 2019Općina Oriovac je u 2018. godini potpisala Ugovor sa AGENCIJOM ZA PLAĆANJA U POLJOPRIVREDI, RIBARSTVU I RURALNOM RAZVOJU za projekt „Rekonstrukcija dječjeg vrtića "Ivančica Oriovac" u iznosu od 3.456.781,39 kuna.

Intenzitet potpore je 100 % u sklopu EUROPSKOG POLJOPRIVREDNOG FONDA ZA RURALNI RAZVOJ: EUROPA ULAŽE U RURALNA PODRUČJA.

Općina Oriovac je raspisala javni natječaj za rekonstrukciju Dječjeg vrtića i izabran je najpovoljniji ponuditelj: PROJEKT INŽENJERING d.o.o. iz Požege sa kojim je zaključen ugovor o izvođenju radova, koji započinju 30.07.2019. godine.

Očekivani rezultati projekta su poboljšana kvaliteta života lokalne zajednice na području Općine Oriovac, izgrađen i  moderno opremljen objekt dječjeg vrtića i uređen okoliš.

Projektom rekonstrukcije dječjeg vrtića, dogradnje, uređenja i opremanja objekta stvorit će se infrastrukturni i pedagoški uvjeti za izvođenje programa predškolskog odgoja i obrazovanja za dodatnih 40 djece u odnosu na postojeće kapacitete Dječjeg vrtića.

program ruralnog razvojaapprrr

Izvješće o javnom uvidu u prijedlog Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH

opcina oriovac

Na temelju članka 29. Zakona o poIjoprivrednom zemljištu (NN br. 20/18 i 115/18), načelnik Općine Oriovac dana 12.07.2019. godine donosi

IZVJEŠČE 0 PROVEDENOM JAVNOM UVIDU U PRIJEDLOG PROGRAMA RASPOLAGANJA POLJOPRIVREDNOG ZEMIJIŠTA U VLASNIŠTVU REPUBLIKE HRVATSKE ZA OPĆINU ORIOVAC


Obavještava se javnost i zainteresirana javnost da je proveden javni uvid u prijedlog Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske za općinu Oriovac.
Tijelo nadležno za izradu programa: Općina Oriovac, Trg hrvatskog preporoda 1, 35250 Oriovac
Datum Programa:  svibanj 2019. godine
Obuhvat Programa:  područje općine Orlovac
Propisi slijedom kojega se Program donosi:  Zakon o poljoprivrednom zemljištu (NN br. 20/18 i 115/18)
Način davanja mišljenja, primjedbi i prijedloga:  prijedlog Programa bio je na javnom uvidu u trajanju od 15 dana i to od 03.06.2019. do 16.06.2019. godine


Prijedlog Programa bio je na javnom uvidu na službenoj web stranici općine Oriovac, www.oriovac.hr zajedno sa popratnom dokumentacijom. Obavijest o početku javnog uvida objavljena je u Večernjem listu od 3. lipnja 2019. godine. U tiskanom obliku prijedlog Programa sa popratnom dokumentacijom bio je izložen u prostorijama općine Oriovac, Trg hrvatskog preporoda 1, Oriovac, radnim danom u vremenu od 7,00 do 15,00 sati. Tijekom trajanja javnog uvida javnost i zainteresirana javnost mogla je dati svoja očitovanja, primjedbe i prijedloge putem priloženog obrasca. Do kraja javnog uvida zaprimljena je jedna primjedba prijedloga.  Sukladno članku 29 st. 7. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (NN br. 20/18 i 115/18), o prigovoru je odlučilo Općinsko vijeće općine Oriovac na svojoj 16. sjednici održanoj 11.07.2019. godine. Općinsko vijeće općine Oriovac nakon razmatranja zaprimljenog prigovora je odlučiio da se prigovor ne prihvaća.

pdfOBRAZLOŽENJE

 

Izvješće o javnom uvidu na prijedlog Odluke o pravima i pomoćima u sustavu socijalne skrbi na području općine Oriovac

opcina oriovac

Nakon raspisivanja Javnog poziv za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u postupku donošenja Odluke o pravima i pomoćima u sustavu socijalne skrbi i završetka istog, Općina Oriovac donosi Izvješće o javnom uvidu na prijedlog Odluke o pravima i pomoćima u sustavu socijalne skrbi na području općine Oriovac.

Izvješće možete preuzeti ovdje.

 

NAJAVE

2023 pokladno jahanje

INFORMACIJE


reciklazno

ora

oriokom

vrtic

icon projekti

icon zastita zivotinja

komunalno

 dimnjacarske usluge

PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

meridiana slavonica logo 2

Službenik za informiranje:
Ana Bićanić Margetić
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 099/712-1349
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalni redar:
Dubravko Kolundžić
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Reciklažno dvorište
Mob. 099-490-3009


bpz.jpgfond-za-zastitu.jpglogo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-ora.jpglogo-uvvoo.pngmin-kulture.jpgmin-pro-ured.jpgmin-reg-razvoja.jpgora.pngoriokom.jpgslagalica.jpgsreddrzuredzademografiju.pngvrtic.png