Velika potpora DVD-u Oriovac kroz mjeru 7.4.1

dvd oriovac 2019Dobrovoljno vatrogasno društvo Oriovac ostvarilo je 3.199.332,08 kn potpore na natječaju Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju kroz mjeru 7.4.1. "Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu". Općina Oriovac pomogla je apliciranje na natječaj kroz izradu projektne dokumentacije, a važno je naglasiti da je postotak financiranja 100% , što znači da se iz proračuna DVD-a neće morati izdvajati dodatna sredstva za proširenje i rekonstrukciju vatrogasnog doma. Članovima DVD-a Oriovac čestitke na uloženom trudu i nadamo se da će uskoro mnoge mještane ugostiti u novim prostorima.

Odražana 21. Oriovačka fišijada

fisijada 2019 1U nešto malo drugačijem izdanju, Fišijada je 18. svibnja  2019. ponovno okupila strastvene ljubitelje ribljih specijaliteta, a one najhrabrije stavila u međusobno sučeljavanje kuhanjem fiša. Ukupno 35 kotlića i majstora iz svih krajeva županije ispunilo je park, a pobjedu su odnijela 3 najpoželjnija fiša po ocjeni komisije. Tako je prva nagrada pripala Josipu Kitanoviću iz Velike Kopanice, dok su sljedeća dva mjesta redom pripala Josip Antolović iz Beravaca i Danijelu Boraniću iz Oriovca koji je ovom prigodom nastupio za Kuću dida Tunje.
Organizator se u njaboljoj mjeri potrudio osigurati što bolje uvjete koje je nažalost ove godine pokvarila kiša.
Dobra glazba tamburaškog sastava Lengeri  i dobra atmosfera ipak je prevagnila te kiša nije mogla pokvarti ovakvu dobro uhodanu manifestaciju.
Fišijadu su posjetili i saborski zastupnik Davor Vlaović, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, Klara Šćuka te načelnik Općine Antun Pavetić.

fisijada 2019 3

fisijada 2019 4

fisijada 2019 5

fisijada 2019 6

fisijada 2019 7

fisijada 2019 8

fisijada 2019 9

fisijada 2019 10

U Gradskoj knjižnici Slavonski Brod predstavljen Zbornik znanstveno-stručnog skupa o Luki Iliću Oriovčaninu

zbornik lio 2019 1Povodom Dana povijesti, u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod 17. svibnja 2019. predstavljen je Zbornik znanstveno-stručnog skupa o Luki Iliću Oriovčaninu. Zbornik su predstavili: Marijan Šabić, Dunja Vanić, Dinko Župan i Stanko Andrić, a skupu je bio nazočan načelnik općine Oriovac Antun Pavetić.

zbornik lio 2019 2

Javni poziv o upisu djece rane i predškolske dobi

vrtic ivancica logoTemeljem članka 35. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (NN 10/97, 107/07, 94/13), članka 18. Statuta i članka 5. Pravilnika o upisu djece i ostvarivanju prava i obveza korisnika usluga u dječjem vrtiću „Ivančica Oriovac“, Upravno vijeće Dječjeg vrtića „Ivančica Oriovac“ donijelo je Odluku o upisu djece za pedagošku godinu 2019/2020. i objavljuje


JAVNI POZIV
o upisu djece rane i predškolske dobi
u redovni program predškolskog odgoja i obrazovanja
za pedagošku godinu 2019. / 2020. na području Općine Oriovac

Zahtjevi za upis i nastavak korištenja usluga Dječjeg vrtića „Ivančica Oriovac“ primati će se od 13. svibnja 2019. godine do 24. svibnja 2019. godine u prostorijama Dječjeg vrtića „Ivančica Oriovac“, Luke Ilića bb u vremenu od 07,00 do 13,00 sati. Roditelji skrbnici zahtjeve za upis i Zahtjeve za nastavak korištenja usluga vrtića dokumentaciju za upis dužni su osobno dostaviti u prostorije Dječjeg vrtića „Ivančica Oriovac“.
Javnom objavom objavljuje se upis u program njege, odgoja, obrazovanja, zdravstvene zaštite, prehrane i socijalne skrbi djece rane i predškolske dobi.

pdfJavni poziv
pdfIzjava o članovima zajedničkog kućanstva
pdfIzjava roditelja/skrbnika - dovođenje djeteta
pdfZahtjev za nastavak korištenja usluga u 2019.
pdfZahtjev za upis djeteta - redovni 2019.
pdfInicijalni upitnik

U Oriovcu obilježen Praznik rada na bavarski način

majban 2019Praznik rada u Oriovcu ove je godine obilježen kao nikad prije. Mirsad Dinalić, uspješan poduzetnik iz Njemačke, čovjek hrvatskih korijena, počastio je naše lokalno stanovništvo prigodnim programom postavljanja majbana na jedan tradicionalan bavarski način.
Sa svog imanja, od kuće koju je sagradio prošle godine na brdu Čerin, sa svojim je prijateljima, kako stranim tako i našim domaćim mještanima, kroz selo proneo "majban", posebno odabrano i ukrašeno visoko deblo. Na tom putu kroz selo zaustavio se na nekoliko lokacija gdje su osvježenje priredili pojedini domaćini iz sela.
U ime Općine i Turističke zajednice u samom centru Oriovca, dočekao ih je načelnik općine Antun Pavetić. Najavio je buduću suradnju sljedeće godine kako bi taj stari običaj, koji je u Oriovcu nažaolst izumro, ponovno oživio.
Krug se zatvorio ponovno na Mirzinom imanju gdje je posebnom tehnikom podignut majban.
Ono što je važno naglasiti, majban se podiže u zrak polako na način da se podigne metar-dva, pa se onda napravi pauza i pije. Nakon predaha, opet koji metar u zrak i tako se to rastegne s nekoliko pauza na dosta sati. Naravno da se sve to može odraditi kroz nekoliko minuta, ali poanta je ispijanju piva kroz što češće pauze, druženju i nazdravljanju.
Na podignutom majbanu se nalaze i određeni grbovi i simboli onih poduzetnika koji ga podižu.
Druženju i ispijanju piva na bavarski način pridružili su se i pojedini članovi Udruge vinogradara i voćara općine Oriovac. Bilo je to nezaboravno i prvo ovakvo iskustvo na oriovačkom terenu.

majban 2019 1

majban 2019 2

majban 2019 7

majban 2019 10

majban 2019 10

majban 2019 12

majban 2019 3

majban 2019 5

Prijedlog Odluke o donošenju Procjene rizika od velikih nesreća za općinu Oriovac

opcina oriovac

Otvoreno je savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu Procjene rizika od velikih nesreća za općinu Oriovac koju je izradila radna skupina osnovana Odlukom o postupku izrade Procjene rizika od velikih nesreća za općinu Oriovac i osnivanju Radne skupine za izradu Procjene rizika od velikih nesreća za općinu Oriovac.
Procjenom rizika utvrdit će se rizici i prijetnje koje mogu zadesiti područje općine Oriovac  i analizirati postojeće snage sustava civilne zaštite kao mogući odgovor na utvrđene rizike  i prijetnje.
 Mogući rizici na području općine Oriovac su:
• Poplave izazvane izlijevanjem rijeka
• Epidemije i pandemije
• Ekstremne temperature
• Industrijske nesreće
• Ekstremna suša
• Potresi
• Tuča
• Mraz
• Nesreće u željezničkom prometu
• Nesreće u cestovnom prometu
Procjenu rizika je potrebno donijeti jer je ona temeljni dokument za niz akata kojima se utvrđuju snage civilne zaštite u kvantitativnom i kvalitativnom smislu poput odluke o osnivanju postrojbi civilne zaštite, odluke  o određivanju pravnih osoba od interesa za sustav civilne zaštite i odluke o određivanju pravnih osoba od interesa za sustav civilne zaštite, plan djelovanja civilne zaštite i plan vježbi civilne zaštite.
Obveza izrade procjene rizika od velikih nesreća regulirana člankom 17. Zakona o sustavu civilne zaštite , a izrađuje se sukladno Smjernicama za izradu procjena rizika od velikih nesreća koje donose izvršna tijela jedinica područne (regionalne) samouprave.
Procjena rizika za područje Općine Oriovac (u daljnjem tekstu: Procjena rizika) izrađena je sukladno Smjernicama za izradu procjene rizika od velikih nesreća Brodsko – posavske županije, KLASA: 810- 01/17-01/06, URBROJ: 2178/1-11-01-17-3 od 16. ožujka 2017. godine.

Nakon popunjavanja obrasca za samoprocjenu i dobivenih rezultat utvrđena je obveza izrade Procjene rizika.
Slijedeći rezultat samoprocjene načelnik Općine je donio slijedeće normativne akte:

- ODLUKU o izradi Procjene rizika od velikih nesreća za područje Općine Oriovac.
- ODLUKU o osnivanju Radne skupine za izradu procjene rizika od velikih nesreća za područje Općine Oriovac.
- RJEŠENJE o imenovanju članova Radne skupine za izradu procjene rizika od velikih nesreća za područje Općine Oriovac.
IN konzalting d.o.o. iz Slavonskog Broda, Baranjska 18, određen je kao konzultant iz prve grupe stručnih poslova u području planiranja civilne zaštite, tijekom izrade Procjene rizika.
Prije upućivanja Općinskom vijeću općine Oriovac na donošenje, provest će se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u trajanju od 13 dana, putem objave na internetskim stranicama općine Oriovac.
Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću traje od  28.4. do 28.5.2019. godine.
Obrazac s primjedbama i prijedlozima možete uputiti do  28.5.2019.godine na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na adresu :Općina Oriovac , Trg hrvatskog preporoda 1 , 35250 Oriovac.

pdfPrijedlog odluke procjena rizika

pdfObrazac sudjelovanja u postupku savjetovanja s javnošću

pdfProcjena rizika

 

Zatvoren natječaj za potporu pri kupovini ili gradnji prve nekretnine

opcina oriovac

Obavijest svim mještanima općine Oriovac da je natječaj za potporu pri kupovini ili gradnji prve nekretnine zatvoren jer su iskorištena sva predviđena sredstva. Načelnik Antun Pavetić i njegova zamjenica Željka Čorak čestitaju svima koji su ostvarili pravo na ovu potporu te žele da što prije usele u svoje nove domove.

 

Ostvareno 195.000,00 kn na natječaju Ministarstva graditeljstva

opcina oriovac

Općina Oriovac ovog je tjedna ostvarila 195.000,00 kn za nabavku traktora s priključcima za potrebe komunalnog pogon kandidiranjem na natječaju Ministarstva graditeljstva. Općina koja broji 10 sela ima velike potrebe za kvalitetnom mehanizacijom jer su površine koje je potrebno održavati iznimno velike. Ovaj iznos omogućit će kupovinu novog traktora i potrebnih priključaka i olakšati i ubrzati rad djelatnika komunalnog pogona.

 

Rješenje o određivanju biračkih mjesta na području Općine Oriovac

opcina oriovac

Na osnovi članka 51. Zakona o izboru vijeća i predstavnika nacionalnih manjina (Narodne novine, broj 25/19), Općinsko izborno povjerenstvo Općine ORIOVAC na sjednici održanoj 10.04.2019. donijelo je

RJEŠENJE
O ODREĐIVANJU BIRAČKIH MJESTA NA PODRUČJU OPĆINE ORIOVAC

Na području Općine ORIOVAC određuju se biračka mjesta:
1. Biračko rnjesto broj 1. u: OPĆINSKA ZGRADA ORIOVAC, PROSTORIJA KOMUNALNOG REDARA, ORIOVAC, TRG HRVATSKOG PREPORODA BR. 1
na kojem će glasovati birači albanske, bošnjačke, romske, srpske i ukrajinske nacionalne manjine s prebivalištem u gradu/općini: ORIOVAC
2. Biračko mjesto broj 2. u: OPĆINSKA ZGRADA OPĆINE SIBINJ, SIBINJ, 108, BRIGADE ZNG BR. 6
na kojem će glasovati birači albanske, bošnjačke, romske, srpske i ukrajinske nacionalne manjine s prebivalištem u gradu/općini: BRODSKI STUPNIK, SIBINJ

 

PREDSJEDNIK OPĆINSKOG IZBORNOG POVJERENSTVA
MARIO  MEANDŽIJA

Oriovac, 26.04.2019.godine.

Još jedna zanimljiva izložba braće Pavletić

tematski park pavletic 2019 1U ponedjeljak 22. travnja 2019. otvorena je jedinstvena izložba vrijednih umjetnika, braće Pavletić iz Malina koja je po treći put u ovako velikom broju publiku ostavila bez daha. Program su obogatili brojni ugledni gosti. Pater Mariano Paserini  je govorio o budućem hrvatskom blaženiku Ivanu Bonifaciju Pavletiću. Osvrt na skulpture dao je kustos Muzeja Moslavine, gdin Mladen Mitar. Program je vodio predsjednik ogranka Matice Hrvatske, gdin Dragutin Pasarić, a okupljenima se obratio i gdin Marinko Markota iz Pleternice prigodnom recitacijom te krčki knez Mikula IV, dugogodišnji prijatelj obitelji Pavletić. Izložbu je otvorila zamjenica načelnika Željka Čorak.
Svi zainteresirani mogu pogledati izložene eksponate svaki dan u dvorištu obitelji Pavletić u Malinu.

DSC 5258

DSC 5278

DSC 5293

DSC 5313

DSC 5303

DSC 5270

DSC 5263

Potpisan Sporazum o suradnji na projektu poboljšanja infrastrukture za širokopojasni internet

sporazum o sirokopojasnom internetu 2019Danas je u velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije potpisan Sporazum o suradnji na projektu poboljšanja infrastrukture za širokopojasni internet između općine Oriovac i Brodsko-posavske županije.
Ovaj Projekt se provodi u okviru Okvirnog nacionalnog programa za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja (ONP), sukladno kojem će se prijaviti na natječaj za sufinanciranje od strane fondova Europske unije. Projektom se planira izgradnja otvorene pristupne mreže elektroničkih komunikacija sljedeće generacije (NGA).
Sporazum je u ime općine Oriovac potpisao načelnik Antun Pavetić.

OGLASI


1.

Posao... 31.08.2019.


Ustanova za zdravstvenu njegu u kući Jelica Gajger zapošlajva medicinsku sestru na neodređeno radno vrijeme. Početak rada 9.9.2019.
Uvjeti:
- SSS
- licenca za sapostalni rad
- B kategorije i osobni automobil
- područje rada općina Oriovac

Kontakt: 091/5277317

INFORMACIJE


PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-155, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png