37. smotra tamburaških sastava Brodsko-posavske županije

37 smotra tamburaskih sastava 2019 1Danas je u Slavonskom Kobašu bio pravi praznik tambure jer je održana 37. smotra tamburaških sastava Brodsko-posavske županije. U vrlo raznolikom i bogatom programu mještani i gosti posjetom su potvrdili svoju naklonost i ljubav prema glazbenoj pučkoj tradiciji.
U 9.00 sati otvorena je etnografska izložba pod nazivom „Oj, žito žela“. Autor izložbe je Manda Mitrović a koautor Ankica Rendić. Svi koji su pogledali izložbu bili su zadivljeni postavom gdje je u detalje pokazan stari običaj žetve. Posebno su se isticali odjevni predmeti koji su se tom prilikom nosili a obučene lutke bile su vjerne kopije tadašnjih žetelaca.
Popodne u 16.30 h u mjesnoj crkvi održan je koncert na kojem su sudjelovali učenici Glazbene škole iz Slav. Broda točnije Josip Matanović na braču i Nikola Vincek na bisernici (mentorica Gorana Jagarinec) uz korepetitora prof. Hrvoja Aušića. I ovim nastupom su potvrdili da su pobjednici državnih prvenstava u svojim kategorijama.
Na koncertu nas je oduševila ženska pjevačka skupina KUD-a „M. A. Relković“ iz Davora sa izvedbama duhovnih pučkih pjesama. Čisto troglasno pjevanje s karakterističim načinima izvedbe njihovog kraja i lakoća pjevanja glavna su obilježja ove skupine.
Glavni program započeo je u 17.30 h u Domu kulture. U uvodnom dijelu domaćine, goste i izvođače pozdravili su predsjednik KUD-a Antun Baćo, načelnik Općine Oriovac Antun Pavetić a Smotru je u ime Županije otvorila pročelnica Klara Šćuka. Zatim je voditeljica Kristina Nikičić redom najavljivala tamburaške sastave: KUD-a „Graničar“ iz Stupničkih Kuta, KUD-a „Matija Gubec“ iz Slav. Kobaša, KUD-a „Podvinje“ iz Podvinja, KUD-a „Drežnik“ iz Drežnika, Folklornog ansambla „Broda“, TS „AIS“ iz Slav. Broda i tamburaški orkestar KUD-a „Tamburica“ iz Starog Petrovog Sela. Kao gosti nastupili su i učenici Glazbene škole iz Slav. Broda i Gareš'ki kulturni centar točnije pjevačka grupa uz tradicijske instrumente. Ocjenjivački sud u sastavu Krunoslav Dražić, Damir Butković i Tihomir Ivanetić izabrao je TS KUD-a „Drežnik“ za nastup na Brodskom kolu a na Državnoj smotri će našu županiju predstavljati TS FA „Broda“. U kategoriji orkestara na Državnu smotru ide TO KUD-a "Tamburica" iz St. Petrovog Sela.
Na Okruglom stolu sa voditeljima članovi Ocjenjivačkog suda su pohvalili sve sastave koji su nastupili i time dokazali vrijednost tamburaške glazbe.
Poslije službenog dijela programa nastavilo se svirati i pjevati sve do jutarnjih sati.
Spomenimo da je pokrovitelj ove priredbe Ministarstvo kulture R H a supokrovitelji Brodsko-posavska županija i Općina Oriovac.
Mi organizatori zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji ove glazbene priredbe. (izvor: www.www.slavonskikobas-kudmg.com)

Humanitarna akcija Hrvatskog crvenog križa „Ne dvoji, za drugog izdvoji"

hckObavještavamo mještane općine Oriovac da će Hrvatski crveni križ, Gradsko društvo crvenog križa Slavonski Brod provoditi 47. Humanitarnu sabirnu akciju „Solidarnost na djelu 2019. godine“ koja će se u cijeloj Republici Hrvatskoj provoditi

U četvrtak, 10. listopada 2019. godine
Pod nazivom
„Ne dvoji za drugog izdvoji“

Volonteri crvenog križa obilazit će sva domaćinstva i ponuditi bonove u apoenima od 5 kuna s molbom da na taj način pomognemo bolesne, siromašne, nemoćne i napuštene.
Svi volonteri koji sudjeluju u akciji biti će označeni znakom oznakama (prslucima, majicama, potvrdama, bedževima) Crvenog križa.
Ovim putem molimo naše mještane da se uključe i pomognu u provedbi ove akcije.

Općina Oriovac

Općina Oriovac ugostila sudionike 3. humanitranog oldtimer maratona

3 humanitarni oldtimer maraton 2019 1U subotu 5.10.2019.Općina Oriovac bila je domaćin sudionicima 3. humanitranog oldtimer maratona.
Organizator ovog maratona i ove je godine OTK "Kurbla". Boro Golenko, predsjednik OTK "Kurbla" upoznao nas je pobliže s radom Kluba koji djeluje od 2005. godine s ciljem promoviranja tehničke kulture, očuvanje starih automobila, motocikala, radnih i poljoprivrednih strojeva, odnosno oldtimer vozila. Članovi su aktivni u prikupljanju, restauriranju i izlož3 humanitarni oldtimer maraton 2019 8bama starodobnih vozila u Hrvatskoj i inozemstvu, a njihova aktivnost već duži niz godina poprima i humanitarni oblik što je cilj ovog 3. oldtimer maratona.
Ovim se maratonom prikupljaju sredstva za SOS Dječje selo Ladimirevci.
Okupljanje sudionika započelo je u Garešnici. Prvi dan maratona obuhvaćao je rutu do Vukovara, dok je sljedeći dan ova povorka krenula put Osijeka u obližnje selo Ladimirevci gdje su se predala prikupljena sredstva za djecu.
Maratonu se odazvalo 8 klubova iz svih svih dijelova Hrvatske, Međimurja, Čakovca pa čak i iz Zadra.
Ljubav prema starim vozilima koja prisutna u ovim ljudima ne može se mjeriti jer kako znaju reći kada ih jednom "uhvati hrđa" jednostavno je ne mogu tako lako se riješiti. Najstarije vozilo ovog maratona je motor Salinea iz 1949. u vlasništvu Bernarda Beršića iz Čakovca.

Općina Oriovac tako je otvorila svoja vrata sudionicima maratona i goste počastila ručkom u prostorijama DVD-a Oriovac. Načelnik se obratio nazočnima, ponudio i buduću suradnju, a u znak zahvalnosti uručena mu je zahvalnica za doprinos u organizaciji ovog humanitanog čina.

3 humanitarni oldtimer maraton 2019 2

3 humanitarni oldtimer maraton 2019 3

3 humanitarni oldtimer maraton 2019 4

3 humanitarni oldtimer maraton 2019 5

3 humanitarni oldtimer maraton 2019 6

3 humanitarni oldtimer maraton 2019 7

3 humanitarni oldtimer maraton 2019 9

3 humanitarni oldtimer maraton 2019 10

Predstavnici TZ općine Oriovac na Danima hrvatskog turizma

dani hrvatskog turizma 2019 12. i 3. listopada na salašu Savus održavaju se Dani hrvatskog turizma na kojima sudjeluju i predstavnici Turističke zajednice općine Oriovac.
To su OPG Čaldarević, TOG Kereković i OPG Vučković.
Ovaj događaj okupio je predstavnike Ministarstva turizma, HGK, turističkih agencija i ostalih dionika u turizmu, a cilj mu je privući što više turista u ove naše pomalo zaboravljene krajeve.

dani hrvatskog turizma 2019 2

dani hrvatskog turizma 2019 3

 

dani hrvatskog turizma 2019 4

dani hrvatskog turizma 2019 5

 

Općina Oriovac domaćin 3. Humanitarnog oldtimer maratona

3 humanitarni oldtiemr maraton 2019Općina Oriovac u subotu 05.10.2019. biti će domaćin 3. Humanitarnog oldtimer maratona, a svrha organizacije je prikupljanje pomoći za Dječje SOS selo Ladimirevci. Sudionici maratona biti će u Oriovcu između 13.00 i 14.30 h pa svi zainteresirani mogu pogledati ove očuvane stare automobile i podržati humanu akciju.
Automobili će biti izloženi na parkiralištu preko puta crkve sv. Emerika u središtu Oriovca.

Udruga mladih organizirala 1. Jesenski humohod

1 humohod 2019 1Udruga mladih Oriovac proteklog je vikenda organizirala 1. Jesenski humohod, humanitarnu šetnju prekrasnim krajolikom oriovačkih vinograda na kojoj su jednako uživali i članovi udruge i njihovi prijatelji koji su došli dati podršku ovoj akciji,a najviše su uživala brojna djeca za koju je osmišljen vrlo interesantan program.
Sudionici šetnje zaustavili su se u vinogradima obitelji Vučković i obitelji Aladrović gdje su se kratko osvježili,a program je završen u prostorima Udruge vinogradara i voćara općine Oriovac koji su donirali jabuke za sve učesnike.
Ovu aktivnost i sve prisutne pozdravio je i načelnik općine gdin Antun Pavetić.

1 humohod 2019 2

1 humohod 2019 3

1 humohod 2019 4

1 humohod 2019 5

1 humohod 2019 6

 

Udruga KLA "Jasni vidici" svečano obilježila 10 godina uspješnog rada

kla tribina 2019 1Udruga KLA Jasni vidici iz Oriovca u ponedjeljak 30.09.2019. svečano je obilježila 10 godina uspješnog rada i djelovanja na prevenciji, edukaciji i uključenosti ovisnika u širu zajednicu,a kroz svoj rad okupila je brojne članove sa puno šireg područja od same općine Oriovac.
Podršku ovoj udruzi svesrdno pruža stručni tim psihijatrijskog odjela bolnice Dr. Josip Benčević iz Slavonskog Broda predvođeni doktoricom Tatjanom Bakula Vlaisavljević, ali inicijativu i provedbu svih ideja i projekata provodi naša vrijedna mještanka medicinska sestra Martina Jurić.
Naravno, općina Oriovac stoji i iza ove udruge kao i iza svih ostalih udruga koje djeluju na našoj općini kroz financiranje njihovih projekata i aktivnosti,a prema riječima načelnika Pavetića, koji je pozdravio skup i čestitao na uspješnom radu, tako će ostati i ubuduće.

kla tribina 2019 2

kla tribina 2019 3

kla tribina 2019 5

kla tribina 2019 4

Dan poginulih branitelja općine Oriovac, Brodski Stupnik i Sibinj

27 komemorativni skup 201930.09.2019. obilježen je Dan poginulih branitelja općine Oriovac, Brodski Stupnik i Sibinj.
U župnoj crkvi sv.Emerika održana je sveta misa, nakon koje je uslijedilo polaganje vijenaca kod spomen obilježja u središtu Oriovca, a obilježavanje je završeno komemorativnom sjednicom u Društvenom domu u Oriovcu na kojoj su nazočili: predstavnik Ministarstva branitelja i izaslanik ministra Tome Medveda gdin Branko Cindrić, saborski zastupnik gdin Davor Vlaović, predstavnica Brodsko-posavske županije gđa Klara Ščuka, načelnik općine Brodski Stupnik gdin Goran Jelinić i njegov zamjenik gdin Petar Lovinčić, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata predvođenih našom Udrugom veterana dragovoljaca domovinskog rata "Otrovi", predstavnici policije, škola, vrtića i udruga s područja općine Oriovac.
Komemorativna sjednica, koju su umjetnički uveličali mladi glazbenici Marija Stažić i Goran Neralić, kao i učenici OŠ Dr. Stjepan Ilijašević iz Oriovca, bila je iznimno dirljiva i svečana kako to ove žrtve i zaslužuju.
Neka im je vječna hvala i slava i neka im je laka hrvatska gruda...

JAVNI POZIV Za prijam u radni odnos na određeno vrijeme u programu zapošljavanja žena – „Zaželi“ u projektu „Radom za zajednicu i sebe!“

zazeli 2018Na temelju Odluke o financiranju Ministarstva rada i mirovinskog sustava (KLASA:910-04/17-07/10, URBROJ:524-06-02-01/1-18-153, od 01.02.2018.godine) te Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se sufinanciraju iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020 „Zaželi –program zapošljavanja žena„ Broj: UP.02.1.1.05.0093 (KLASA:910-04/18-07/33, URBROJ:524-06-02-01/1-18-1 od 16.03.2018. godine) LAG Posavina objavljuje:

J A V N I   P O Z I V
Za prijam u radni odnos na određeno vrijeme u programu zapošljavanja žena
„Zaželi" u projektu „Radom za zajednicu i sebe!"


Pozivaju se sve zainteresirane nezaposlene žene s područja općina Brodski Stupniki  Oriovac  da  dostave  prijave  za zasnivanje radnog odnosa na određeno vrijeme u LAG Posavina za potrebe provedbe aktivnosti u sklopu Projekta „Radom za zajednicu i sebe!“ za radno mjesto DJELATNICA ZA POMOĆ U KUĆI.

pdfJavni poziv

zazeli 2018

Poziv na prvu kreativnu radionicu

opcina oriovacUdruga umirovljenika općine Oriovac poziva zainteresirane članice i članove udruge da dođu u četvrtak 26.09.2019. u 18 h u prostorije Udruge (zgrada KUD-a ) na prvu kreativnu radionicu koju pokreće gđa Reza Špehar. Učiti će se raditi radove na svili, slike s prešanim cvijećem, razne ukrase od kukuruzovine, košare i dr od papira. Naći će se za svakoga po nešto!
Pozvani su svi članovi koji žele nešto naučiti i družiti se da dođu.

Izvedena kajkavska satirična komedja pod nazivom "Skupština"

predstava skupstina 2019U organizaciji UVDDR "Otrovi" u nedjelju 22.9.2019. u domu u Lužanima za sve je mještane izvedena kajkavska satirična komedja pod nazivom Skupština. Radnja ove komedije smještena je u kajkavske prostore, točnije u selo Črevo. Kako i sam naziv predstave kaže, u predstavi se sastaje mjesni odbor organizirajući godišnju skupštinu na kojoj donose bitne odluke za selo i raspravljaju o tekućim problemima. Problematika oslikava opće društvene probleme današnjice prikazujući na komičan način obnašanje vlasti.
Društveni je dom gotovo u cijelosti bio ispunjen, publika je iz minute u minutu ispoljavala suze i smijeh, a predstavu je posjetio i načelnik Općine Antun Pavetić te župnik Saša Paveljak.

OGLASI


INFORMACIJE


PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalna redarica:
Josipa Gavran Ećimović
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Zamjenica načelnika:
Željka Čorak
Mob. 099-379-7960
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png