Dostava prijedloga za kreiranje općinskog proračuna za 2020.

opcina oriovacPozivamo mještane općine Oriovac da dostave svoje prijedloge i ideje za kreiranje općinskog proračuna za 2020. godinu.

Opširnije...

Sjećanje na poginule branitelje povodom blagdana Svih svetih

svi sveti 2019 1Načelnik Antun Pavetić i zamjenica načelnika Željka Čorak položili su danas vijenac i upalili svijeću kod spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata u povodu sutrašnjeg blagdana Svih svetih.

svi sveti 2019 2

Donesena procedura upravljanja i raspolaganja nekretninama u vlasništvu Općine Oriovac

opcina oriovac

Na temelju članka 18. Statuta općine Oriovac  (Službeni vjesnik Brodsko posavske županije broj 10/09, 7/13 i 4/18) i Uredbe o sastavljanju i predaji Izjave o fiskalnoj odgovornosti i izvještaja o primjeni fiskalnih pravila  (NN br 95/19) načelnik općine Oriovac donosi

Opširnije...

Obavijest izlagačima na Katarinskom sajmu

katarinski sajam logoI ove je godine Općina Oriovac zakupila prostor na Katarinskom sajmu za svoje izlagače.
Raspolažemo s ukupno 20 m2 te ovim putem molimo sve potencijalne izlagače da popune obrazac u prilogu i dostave ga putem maila u Općinu. Mail adresa na koju se šalju prijavnice je Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Potrebno je popuniti samo osnovne podatke o tvrtki ili OPG-u i proizvodima koji se izlažu.
Rok za dostavu obrazaca je 06.11.2019.

pdfPrijavnica

Novi vizualni identitet poštanskog ureda u Oriovcu

novi postanski ured 2019 3Zahvaljujući dobroj suradnji lokalne samouprave s Hrvatskom poštom, poštanski ured u Oriovcu dobio je novi, moderan izgled.
Trošak bojanja zidova i obnovu podova financirala je općina Oriovac iz svog proračuna, a namještaj i ostala oprema investicija su Hrvatske pošte.

novi postanski ured 2019 2

Poziv na 18. sjednicu Općinskog vijeća

opcina oriovac

kojim Vas pozivamo na 18. sjednicu Općinskog vijeća općine Oriovac koja će se održati  30.10.2019.godine (srijeda) s početkom u 19,00 sati u vijećnici općine Oriovac sa sljedećim

D N E V N I M    R E D O M :

1. Usvajanje zapisnika sa 17.sjednice Općinskog vijeća
2. Aktualan sat
3. Donošenje odluke o imenovanju Povjerenstva za uvođenje u posjed poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Oriovac – izvjestitelj Anica Hemen
4. Donošenje Odluke o imenovanju Općinskog povjerenstva za provođenje natječaja za zakup/prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Oriovac – izvjestitelj Anica Hemen
5. Donošenje Odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Oriovac – izvjestitelj Anica Hemen
6. Donošenje Odluke o raspisivanju javnog natječaja za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Oriovac – izvjestitelj Anica Hemen
7. Donošenje Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o davanju u zakup i kupoprodaji poslovnih prostora u vlasništvu općine Oriovac – izvjestitelj Anica Hemen

 S poštovanjem,

 
PREDSJEDNIK VIJEĆA
OPĆINE ORIOVAC

Josip Jagodar, mag. edu.

pdfP O Z I V

 

24. Smotra folklornih pjevačkih skupina Brodsko-posavske županije - „Mili Bože, svi pjevaju lipo“

pjevacke skupine 2019 1U Slavonskom Kobašu u subotu, 26.10.2019. u Domu kulture održana je 24. Smotra folklornih pjevačkih skupina Brodsko-posavske županije pod nazivom „Mili Bože, svi pjevaju lipo“ u organizaciji KUD-a "Matija Gubec" i F A "Broda".
Poslije pozdravnih riječi Antuna Baće (KUD M. Gubec) i Josipa Perčevića (FAB) Smotru je otvorila v.d. pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu dr.sc. Anica Vukašinović.
Zatim je voditeljica Kristina Nikičić redom najavila ove pjevačke skupine: KUD "MATIJA GUBEC", Sl.Kobaš . HKUD "BIĐANI", Bicko Selo, KUD", IVAN GORAN KOVAČIĆ", Beravci, KUD", DREŽNIK", Drežnik , KUD", POSAVAC", Kaniža , P.P.S.", VESELI SLATINČANI", Stari Slatnik , KUD", SELJAČKA SLOGA", , KUD", ŠOKADIJA", Batrina , MPS KUD", BERISLAVIĆ", Novi Grad , KUD", RAVNICA", Stari Perkovci , MPS", VESELI ŠOKCI", Sl.Brod , KUD", ŠOKADIJA", Šumeće , KUD", VESELA ŠOKADIJA", Gundinci, ŽPS KUD", BERISLAVIĆ", Novi Grad. Njihove izvedbe pratila je Stručna komisija u sastavu: Adam Pavić, Duško Topić, Nikola Novosel i prof. Zvonimir Toldi. Za najbolju počimalju izabrana je članica KUD-a iz Beravaca Manuela Zujić a za najbolje vokalnog solistu Zvonko Vidaković iz Zadubravlja. (izvor: www.slavonskikobas-kudmg.com)

Još jedan uspješan koncert KUD-a Graničar

godisnji koncert kud a granicar 2019 1Ove je godine Godišnji koncert KUD-a Graničar održan 26.listopada 2019 u mjesnom domu u Lužanima s početkom u 19 sati.
Članovi su za svoju vjernu publiku pripremili bogat program zajedno sa svojim gostima iz Zemunika, Privlake i Podvinja. Na početak program je otvoren pjesmom Zlatovez, te su uslijedile pozdravne riječi predsjednice KUD-a Danijele Vinković i  načelnika Antuna Pavetić.
Nastavili smo sa Slavonijom, odnosno onim što najbolje znamo i što živimo, obučeni u prekrasne  nošnje, poručila je predsjednica KUD-a.
Nakon toga uslijedio je kratki skeč Filipa Beketića i snaše Marijane Jukić, a potom su na pozornicu izašli gosti iz Podvinja.
Mlade članice KUD-a Graničar prikazale su običaj Dodole ili prizivanja kiše zajedno s domaćicom Janjom Stanišić, a gosti iz Zemunika Donjeg poveli su nazočne svojim nastupom u Ravne Kotare dok su članovi KC Klasije iz Privlake prikazali ponešto iz vinkovačkog kraja.
U samoj završnici domaćini su nastupili bunjevačkim plesovima..
Uz zahvale svima na kraju koncerta ostalo nam je da započnemo s pripremama za tradicionalno Čijalo Perja, riječi su predsjenice KUD-a, Danijele Vinković.

Polaznici Dječjeg vrtića "Ivančica Oriovac" posjetili Općinu povodom Dana kruha

dani kruha dv ivancica 2019 1U ponedjeljak 14.10.2019.godine svojim su nas posjetom obradovali najmlađi članovi naše lokalne zajednice, korisnici usluga našeg Dječjeg vrtića "Ivančica Oriovac", a povod im je bio obilježavanje Dana kruha. Kako ovaj sada već tradicijski posjet i nalaže, dječica su donijela razne proizvode od brašna, a načelnik i djelatnice jedinstvenog upravnog odjela dočekali su ih s prigodnim darom.

dani kruha dv ivancica 2019 2

Privremena lista kandidata koji su/nisu ostvarili pravo na stipediju Općine Oriovac

opcina oriovac

Na temelju članka 11. Odluke o stipendiranju studenata s područja općine Oriovac i provedenog natječaja za dodjelu stipendija,  Povjerenstvo za dodjelu stipendija utvrdilo je i objavljuje Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija studentima s područja općine Oriovac.

U roku od 8 dana od dana objavljivanja Prijedloga liste svaki kandidat može podnijeti pisani prigovor na listu Općinskom načelniku općine Oriovac.
Prijedlog liste kandidata objavljen je dana  14.10.2019.godine, a prigovori na listu mogu se podnijeti zaključno sa  22.10.2019.godine.
Općinski načelnik donosi Odluku o prigovoru u roku 8 dana od dana isteka za podnošenje prigovora.
Odluka načelnika o prigovoru je konačna.

 

- PRIVREMENA LISTA KANDIDATA –


1. Tonino Jukić, Ciglenik, Slavonska 38
2. Marija Stazić, Radovanje 2
3. Dajana Dimitrijević, Radovanje 96
4. Ana Marosavljević, Bečic 7
5. Ana Dubočanac, Lužani, Vladimira Nazora 170
6. Mihael Andrić, Matije Gupca 66, Slavonski Kobaš
7. Dolores Siroglavić, Radovanje 62
8. Bruno Hemen, Frankopanska 133, Oriovac
9. Lorena Orašinović, Malino, Matije Gupca 70


Povjerenstvo za
dodjelu stipendija

Javni poziv za isticanje kandidatura za članove Savjeta mladih

opcina oriovac

Na temelju Odluke o osnivanju Savjeta mladih općine Oriovac donesene na 14.sjednici Općinskog vijeća općine Oriovac (Službeni vjesnik Brodsko-posavske županije br. 26/2015) i Zaključka o pokretanju postupka izbora članova Savjeta mladih općine Oriovac, Općinsko vijeće općine Oriovac na 17.sjednici održanoj  24.09.2019.godine donosi

JAVNI POZIV
za isticanje kandidatura za članove
Savjeta mladih općine Oriovac

pdfJavni poziv za isticanje kandidatura za članove Savjeta mladih općine Oriovac
pdfZaključak - pokretanje postupka izbora i imenovanja članova Savjeta mladih
pdfObrazac za isticanje kandidature za izbor članova i zamjenika članova Savjeta mladih općine Oriovac

OGLASI


INFORMACIJE


PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalna redarica:
Josipa Gavran Ećimović
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Zamjenica načelnika:
Željka Čorak
Mob. 099-379-7960
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png