Voda iz vodovoda nije za piće! - OBAVIJESTI

Objavljeno 3. travnja 2018. u 14:30

voda nije za pice 2Zbog dodavanja još jednog mjesta podjele vode, novi je raspored cisterne sljedeći:
08.00 - 10.00 h Oriovac
10.15 - 13.00 h Sl. Kobaš
13.15 - 14.30 h Radovanje (ispred doma)
15.30 - 17.30 h Oriovac
17.45 - 19.30 h Slavonski Kobaš
19.45 - 21.00 h Oriovac
Isti se primjenjuje od srijede 04.04.2018. godine.

Budući da je voda u bocama namijenjena ugroženim skupinama, starima i nemoćnima, koji ne mogu doći do mjesta gdje se voda toči, molimo sve mještane koji su pokretni i u mogućnosti doći po vodu iz spremnika ili cisterne neka uzimaju vodu iz cisterne.
Kako je dječji vrtić osiguran spremnikom od 1.000 L i djeca dobivaju zdravstveno ispravnu vodu, roditelji nemaju razloga za brigu.
Hvala onima koji vode brigu o starima i nemoćnima.


Objavljeno 2. travnja 2018. u 09:30

voda nije za pice 2Rapored cisterne s pitkom vodom do daljnjeg:
- 08.00 do 10.00 h u Oriovcu ispred vatrogasnog doma
- 10.30 h do 12.30 h u Slavonskom Kobašu u centru
- 14.00 do 16.00 h  u Oriovcu ispred vatrogasnog doma
- 16.30 do 19.00 h biti će u centru Slavonskog Kobaša
- 19.30 do 21.00 h u Oriovcu ispred vatrogasnog doma.
O svim izmjenama rasporeda pravovremeno ćemo Vas informirati.
Za vrijeme kada cisterna nije na predviđenom mjestu dijelit će se voda u kanisterima od 6 l.
Hvala svima na strpljenju i razumijevanju!


Objavljeno 1. travnja 2018. u 14:00

voda nije za pice 2Od 14.00 do 16.00 h cisterna je pred vatrogasnim domom u Oriovcu.
Od 16.30 do 19.00 h biti će u centru Slavonskog Kobaša, a onda opet od 19.30 do 21.00 h u Oriovcu.

 

 

 


Objavljeno 31. ožujka 2018. u 20:00

voda nije za pice 2Raspored cisterne za nedjelju 01.04.2018.
Ujutro od 08.00 do 10.00 h cisterna će biti u Oriovcu na istom mjestu, kod vatrogasnog doma, a od 10.30 h do 12.30 h u Slavonskom Kobašu u centru.

 

 

 


Objavljeno 31. ožujka 2018. u 11:40

voda nije za pice 2Cisterna s pitkom vodom od 13.30 do 18.00 h ponovo će biti kod vatrogasnog doma u Oriovcu, a od 18.00 do 20.00 h vraća se u Slavonski Kobaš kako bi se mještani osigurali sa zalihama za sutra.
Sve mještane zahvaćene ovom izvanrednom situacijom molimo za strpljenje i razumijevanje, a svima onima koji imaju pitku vodu u Oriovcu, Kujniku, Malinu, Lužanima, Živikama, Pričcu, Cigleniku i Bečicu od srca se zahvaljujemo što pomažu u opskrbi i što su rado otvorili vrata svojih domova i pomogli svima koji su zatražili vodu!

 


Objavljeno 31. ožujka 2018. u 10:10

voda nije za pice 2Cisterna s pitkom vodom od 10.30 h do 13.30 h biti će smještena u centar Slavonskog Kobaša.
Molimo mještane Radovanja i Oriovca da se u tom periodu snađu kod nekoga u ulici Braće Radića ili nekoj drugoj ulici ili naselju zapadno od župnog stana.
Opskrba u Oriovcu za sada teče bez poteškoća.
Hvala svima na razumijevanju!

 


Objavljeno 31. ožujka 2018. u 08:00

voda nije za pice 2Voda NITI PROKUHANA nije za upotrebu, naglašavamo NE KONZUMIRAJTE VODU IZ VODOVODA!!!!!
Ova obavijest odnosi se na mještane naselja Slavonski Kobaš, Radovanje i Oriovac (ulice od Slavonskog Broda prema centru Oriovca ). Konkretno, sve ulice i naselja od Župnog stana prema Novoj Gradišci u Oriovcu imaju pitku i potpuno ispravnu vodu koja dolazi iz vodocrpilišta Davor.
Na područje naše općine stigla je cisterna s pitkom vodom koja će se stalno dopunjavati i molimo sve mještane Radovanja, Sl.Kobaša i ulica koje su ranije spomenute u Oriovcu da dođu do vatrogasnog doma u Oriovcu sa svojim bocama i kanisterima gdje će dobiti pitku vodu dok ne stignu zalihe iz robnih rezervi RH.


Objavljeno 30. ožujka 2018. u 19:00

vodovod sbPoštovani mještani općine Oriovac!
ovim putem Vas obavještavamo da je Centar za obavješćivanje (112 ) dojavio kako voda iz vodovoda Slavonski Brod nije za piće na području općine Oriovac, Brodski Stupnik, Sibinj, Podcrkavlje te  grada Slavonskog Broda. Molimo da do daljnjeg ne konzumirate vodu i pratite nove objave.
Hvala svima na razumjevanju.

Extreme klub iz Malina uspješno otvorio sezonu natjecanja u quadcrossu

prvenstvo hrvatske savski marof 4 2018Novoosnovani Extreme klub iz Malina uspješno je otvorio sezonu na državnom prvenstvu u motocrossu i quadcrossu koje se u ponedjeljak 2. travnja 2018. održalo u Savskom Marofu. Ove su godine članovi Kluba odlučili pomesti konkurenciju što obećavaju i dobri rezultati već nakon prve utrke. U tome ih nisu spriječili i nešto lošiji uvjeti na stazi kao posljedica nepovoljnog i kišovitog vremena prethodnih tjedana koji su organizatorima pravili ogromne probleme. Osvojivši prva mjesta među 18 natjecatelja različitih dobnih skupina, i više su nego dobri rezultati. Za izdvojiti je osvojeno prvo, drugo i treće mjesto u natjecanju vozača, timski je osvojeno prvo i drugo, a kao klub osvojili su prvo mjesto čime su konkurenciji već, moglo bi se reći, debelo odmakli - upoznao nas je osnivač Kluba Zoran Nožinić.prvenstvo hrvatske savski marof 4 2018 2
Prvenstvo se sastoji od 7 utrka, odnosno natjecanja koje ove godine kreću početkom travnja pa sve do kraja listopada. Vožnja se odvija na nekoliko lokacija, a izdvojiti možemo Jastrebarsko, Savkski Marof, Zabok, Krašić i naše selo Malino.

Klub Extreme osnovan je početkom veljače ove godine. Čini ju trenutno devet vozača kojima možemo pridodati i inicijatora osnivanja Udruge, Zorana Nožinića, njegove zamjenike Marija Katinića i Igora Kalajdžića te tajnika Marija Vračića. Od samog osnutka odgovorno su se uhvatili posla i odlučno krenuli na utrke Prvenstva Hrvatske. Posebno ih veseli što ovom mjestu mogu dočarati taj adrenalin i mirise motora jer će se nekoliko utrka održati i u našoj Općini. U Malinu na brdu Lazine, Klub je u tu svrhu formirao stazu za natjecanje koja ispunjava sve uvjete ovog prvenstva te je spremna malo selo Malino barem na jedan dan u motosvijetu učiniti velikim kao i samu općinu Oriovac.
U Malinu će se održati dvije utrke. Prva početkom srpnja, a druga, završna utrka, očekuje se polovicom listopada. Kako se radi o velikoj i odgovornoj organizaciji, svaka je pomoć od strane mještana dobro došla kao i ostalih Udruga s područja Općine, poručio je organizator.

prvenstvo hrvatske savski marof 4 2018 4

prvenstvo hrvatske savski marof 4 2018 3

U Malinu održana izložba skulptura od drveta masline i vinove loze

izlozba arteco 2018U ponedjeljak 02.04.2018. godine u vatrogasnom domu u Malinu udruga Arteco i Turistička zajednica općine Oriovac upriličili su nesvakidašnji događaj, izložbu skulptura od drveta vinove loze.
Događaj su obogatili brojni ugledni gosti. Izložbu je otvorio i o radu umjetnika kao i o porijeklu njihova prezimena, govorio je Dragutin Pasarić, publicist iz Kutine. Izlaganje o umjetničkoj vrijednosti skulptura iznio je kustos Muzeja Moslavine, povjesničar umjetnosti Mladen Mitar. O obilježavanju 900-e godišnjice spomena Knezova Krčkih Frankopana govorio je predsjednik udruge Petar Kopanica i kao znak zahvale dodjelio Povelju Knezova Krčkih umjetničkom voditelju Udruge Arteco Zoranu Pavletiću, kao dugogodišnjem prijatelju i suradniku općine Punat na otoku Krku.
Ispred Turističke zajednice brojnim posjetiteljima obratio se načelnik općine Antun Pavetić i naglasio dobru suradnju s udrugom koja će se, nada se, nastaviti i u buduće.
Za kraj programa Amatersko kazalište Zamka predstavilo se vrlo zanimljivom predstavom na kajkavskom narječju.
Zabavni dio programa obogatili su Matija i Goran Pocrnić, članovi grupe Strong.
Obitelji Pavletić veliko hvala na odličnoj organizaciji ovog događaja.

Fotogalerija

Obavijest učenicima srednjih škola koji putuju vlakom

opcina oriovacObaviještavamo učenike srednjih škola s područja općine Oriovac koji putuju vlakom da će Općina Oriovac od travnja  2018.  godine isplaćivati subvenciju u iznosu od 25% od ukupnog iznosa mjesečne kartne na njihove tekuće ili žiro račune, te su učenici obvezni osobno u Općinu Oriovac  do  16.04.2018. godine dostaviti sljedeće:


1. ŽIRO ILI TEKUĆI RAČUN (kopirati prednju i zadnju stranu kartice računa)
Učenici mogu otvoriti tekući račun u hrvatskoj pošti  u Oriovcu ili Lužanima.
Za otvaranje tekućeg računa  u Hrvatskoj pošti učenici koji nisu punoljetni  trebaju obvezno doći s roditeljem/skrbnikom te ponijeti svoju osobnu iskaznicu i rodni list .

2. OSOBNU ISKAZNICU  (kopirati prenju i zadnju stranu)

3. ISKAZNICU HŽ-a (kopirati prenju i zadnju stranu iskaznice)

4. R-1 RAČUN (za kupljenu mjesečnu kartu)

Za svaki sljedeći mjesec  (svibanj, lipanj) učenici su obvezni dostaviti kopiranu iskaznicu HŽ-a i R-1 račun koji će moći dostaviti putem e-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZA SVE DODATNE INFORMACIJE MOŽETE NAZVATI NA
KONTAKT TELEFON: 431-008

OPĆINA ORIOVAC

Blagdanski ugođaj u oriovačkom parku

sretan uskrs 2018Ovog je Uskrsa park u centru Oriovca ukrasila obitelj Pavletić iz Malina svojim specifičnim umijećem pretvaranja odbačenih maslinovih stabala i trsova u različite figure i motive iz prirode. Uz ovu su prigodu iskoristili uskršnje motive i kreirali uskršnje gnijezdo, zeca i jaje čime je park dobio pravi blagdanski ugođaj. Za sve je ljubitelje ove umjetnosti organizirana i izložba radova udruge Arteco čiji su osnivači braća Pavletić. Izložba će za sve mještane biti otvorena u ponedjeljak 2. travnja 2018. u vatrogasnom domu u Malinu s početkom u 14.00 sati, a povodom nadolazećih blagdana

sretan i blagoslovljen Uskrs svim mještanima općine Oriovac
žele općinski načelnik, zamjenica, predsjednik i članovi općinskog vijeća
te djelatnici upravnog i komunalnog odjela
!

Javni poziv za prijam u radni odnos u programu zapošljavanja žena „Zaželi"

zazeli 2018Na temelju Odluke o financiranju Ministarstva rada i mirovinskog sustava (KLASA: 910-04/17-07/10, URBROJ: 524-06-02-01/1-18-153, od 01.02.2018.godine) te Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se sufinanciraju iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020 "Zaželi - program zapošljavanja žena" Broj: UP.02.1.1.05.0093 (KLASA:910-04/18-07/33, URBROJ:524-06-02-01/1-18-1 od 16.03.2018. godine) LAG Posavina objavljuje:

J A V N I   P O Z I V
Za prijam u radni odnos na određeno vrijeme u programu zapošljavanja žena
„Zaželi" u projektu „Radom za zajednicu i sebe!"


Pozivaju se sve zainteresirane nezaposlene žene s područja Općina Brodski Stupnik, Nova Kapela i Oriovac da dostave prijave za zasnivanje radnog odnosa na određeno vrijeme u LAG Posavina za potrebe provedbe aktivnosti u sklopu Projekta „Radom za zajednicu i sebe!" za radno mjesto DJELATNICA ZA POMOĆ U KUĆI.
• Broj traženih radnika: 60
• Mjesto rada: Poslovi će se obavljati na području Općina Brodski Stupnik, Nova Kapela i Oriovac
• Radno vrijeme: puno radno vrijeme
• Vrsta Ugovora: Ugovor o radu na određeno puno radno vrijeme
• Trajanje radnog odnosa: Trajanje radnog odnosa je 24 mjeseca
Ciljane skupine:
• nezaposlene žene bez obzira na duljinu prijave u evidenciji HZZ-a s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda i sl., liječene ovisnice o drogama, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci, pripadnice romske nacionalne manjine, beskućnice, majka djece s 3 i više malodobne djece, majka djeteta s teškoćama u razvoju, majka djeteta oboljelog od malignih bolesti, majka djeteta udovica, samohrana majka.
• nezaposlene žene prijavljene u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem.
Opis poslova:
• pomoć u dostavi namirnica
• pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika
• pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora / domova krajnjih korisnika

pdfJavni poziv

zazeli 2018

Odluka o dodjeli financijskih sredstava udrugama i drugim organizacijama civilnog društva

opcina oriovacTemeljem članka 22. Pravilnika o financiranju aktivnosti, projekata i ili programa od interesa za opće dobro koje provode udruge sredstvima proračuna općine Oriovac (Službeni vjesnik Brodsko-posavske županije broj 12/16), a na prijedlog Povjerenstva za provedbu natječaja i ocjenjivanja prijavljenih aktivnosti, projekata i/ili programa od interesa za opće dobro koje provode udruge sredstvima proračuna Općine Oriovac (Klasa: 022-01/15-01/93, Urbroj: 2178/10-04-15-1, od 15.12.2015.) općinski načelnik općine Oriovac, donosi

ODLUKU
o dodjeli financijskih sredstava udrugama i drugim organizacijama civilnog društva
koje doprinose razvoju sporta, kulture, te drugim službenim zajednicama iz proračuna općine Oriovac za 2018. godinu


Podaci o Davatelju financijskih sredstava:
OPĆNA ORIOVAC,
Trg hrvatskog preporoda 1,
35250, Oriovac
OIB: 67632922243
Odgovorna osoba: Antun Pavetić, općinski načelnik

pdfOdluka

Proglašene izvanredne mjere obrane od poplave

vodostaj 2018Poštovani mještani naselja uz sliv Orljave i Save, Stožer civilne zaštite u stalnom je kontaktu s predstavnicima Hrvatskih voda koji su nadležni za obranu od poplave. Proglašene su izvanredne mjere obrane od poplave, ali još uvijek nema potrebe za intervencijom nikoga osim stručnih službi. Pratite stanje na stranicama Općine, pogotovo pripadnici Civilne zaštite.
U 14.00 h održan je sastanak Županijskog stožera civilne zaštite na kojem je zaključeno da djelatnici Hrvatskih voda 24 sata dežuraju na nasipu i u pripravnosti imaju napunjene vreće s pijeskom u slučaju potrebe. Također, kontroliraju se izvori i procjedi u nasipu. Nema potrebe za dodatnim dežurstvima niti za aktiviranjem pripadnika civilne zaštite. U srijedu 21.03. zakazan je sljedeći sastanak na kojem će biti doneseni novi zaključci.

Izvedena kazališna predstava "Kisik"

kisik 2018 117. ožujka 2018. u društvenom domu u Oriovcu mlada glumačka ekipa, oriovčanka Ivana Vukićević i njezin partner na sceni Nenad Pavlović, za domaću su publiku pripremili neobično zanimljiv kazališni komad pod nazivom "Kisik". Predstava je to nastala po tekstu Ivana Viripajeva, ruskog pisca mlađe generacije, koji se u svijetu ubraja  među izvođenije autore novijeg ruskoga podneblja.

Na prvu, naziv predstave "Kisik" ne govori mnogo. Pomalo konfuzan početak ubrzo prerasta u priču koja obiluje biblijskim izrekama i mnoštvom asocijacija u kojima se međusobno isprepliću različite teme iz kojih se mogu izdvojiti društvena i egzistencijalna, te moralna pitanja. Razgovaralo se odnosu muškarca i žene, ljubavi i religiji te je pouka da svatko diše svojim plućima i udiše "kisik" za kakav se opredijeli, odnosno svakoga od nas pokreće u životu neka vrsta "kisika" da živimo život za koji se odlučimo.
Glumci su na zanimljiv način ostvarivali kontakt s publikom naglašavajući da je i publika dio ovih životnih priča.

Na samom kraju predstave, zamjenica načelnika Željka Čorak pohvalila je dobaru dramsku predstavu i najavila daljnju suradnju s glumicom Vukićević. Prisjetila se kako je Ivanin prvi nastup upravo potekao na bini ovog društvenog doma kada je kao član KUD-a Luka Ilić Oriovčanin sudjelovala u njihovom programu.
Riječi zahvalosti uzvratila je glumica Ivana svima prisutnima, a posebno načelniku Općine Oriovac, Antunu Pavetiću, za pomoć, suradnju i interes koji pokazuje za ovakva kulturna događanja.

Uz mlade Župe Gospe Fatimske iz Lužana i Ivanu Vukićević kulturni život općine Oriovac dobiva jedno novo svjetlo na pozornici što će svakako obradovati ljubitelje kazališta.

kisik 2018 5

kisik 2018 6

kisik 2018 2

kisik 2018 3

kisik 2018 4

 

Potpisan Ugovor za zapošljavanje žena "Zaželi"

izvor: facebook Općine OriovacZamjenica načelnika i predsjednica LAG-a Posavina potpisala je 16. ožujka 2018. u Novskoj Ugovor za zapošljavanje žena "Zaželi" vrijedan 8.380.856,77 kn u okviru kojeg će se na području općine Oriovac zaposliti 15 žena iz kategorije teže zapošljivih osoba. Žene će s radom početi sredinom svibnja i ovim putem pozivamo sve nezaposlene žene s područja Općine da prate daljnje aktivnosti vezane uz natječaj za zapošljavanje.

izvor: facebook Općine Oriovac

izvor: facebook Općine Oriovac

U postupku izrade projektne dokumentacije za proširenje dječjeg vrtića "Ivančica Oriovac"

vrtic ivancica logoOpćina Oriovac u postupku je izrade projektne dokumentacije za proširenje Dječjeg vrtića "Ivančica Oriovac" koji trenutno pohađa 68-ero djece. Pošto je na listi čekanja još 15-ero djece, a trenutno je raspisan natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku usmjeren poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama, Općina Oriovac odlučila se kandidirati na ovaj natječaj i ući u postupak dogradnje postojećeg vrtića. Nadamo se pozitivnom odgovoru i što većem broju djece korisnika vrtića.

prosirenje vrtica 2018 1

prosirenje vrtica 2018 2

OGLASI


INFORMACIJE


PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalna redarica:
Josipa Gavran Ećimović
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Zamjenica načelnika:
Željka Čorak
Mob. 099-379-7960
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png