Otvoreno savjetovanje o nacrtu Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama

opcina oriovac

Otvoreno savjetovanje o nacrtu Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama

- Odluka o životinjama

- Obrazloženje uz Odluku o životinjama

- Obrazac za provedbu savjetovanja

- Obrazac za savjetovanje

 

Potpisani ugovori o radu za projekt "Radom za zajednicu i sebe"

ugovori radom za zajednicu i sebe 1U ponedjeljak 30. travnja 2018. petnaest žena potpisalo je u vijećnici Općine Oriovac Ugovor o zasnivanju radnog odnosa. Radi se o projektu pod nazivom "Radom za zajednicu i sebe" na koji se Općina Oriovac prijavila u suradnji s LAG-om Posavina, Općinom Nova Kapela i Općinom Brodski Stupnik. Svim zaposlenicama čestitamo i želimo puno uspjeha u poslu koji će obavljati u naredne dvije godine, zaželila je zamjenica načelnika Željka Čorak.

ugovori radom za zajednicu i sebe 2

KLA "Jasni vidici" organizirao predstavu "Zavirite u moj film"

zavirite u moj film 127.04.2018. u društvenom domu u Oriovcu održana je kazališna predstava „Zavirite u moj film“ koju je organizirao Klub liječenih alkoholičara „Jasni vidici“ Oriovac. Predstavu su izveli članovi Udruge za unapređenje mentalnog zdravlja „Vrapčići“ iz Slavonskoga Broda pod vodstvom akademskih glumaca Mateja Safunđića i Luke Stilinovića.
Predstava je počela u pozitivnom ozračju gledatelja i članova Udruge „Vrapčići“. Na predstavi je bilo prisutno oko 60 gledatelja koji su oduševljeno nekoliko puta zapljeskali fenomenalnim glumačkim sposobnostima amaterskih glumaca iz Udruge „Vrapčići“
Organizator se zahvalio prisutnima, a posebno Udruzi „Vrapčići“ te suorganizatoru Općini Oriovac i načelniku Antunu Pavetiću koji već duži niz godina podržava i prati rad obog Kluba.

zavirite u moj film 2

zavirite u moj film 3

Završno obilježavanje Dana općine Oriovac

dan opcine 2018 2U punoj dvorani društvenog doma u Oriovcu održan je koncert kulturno umjetničkih društava s područja Općine kojim je završeno obilježavanje Dana općine Oriovac.
Publika je uživala u pjesmama i plesovima, ne samo Slavonije, nego i Like i otoka Suska.
Društva su pokazala da su specifična i vrlo kvalitetna i da sa srcem rade na očuvanju tradicije i kulturne baštine Lijepe naše.
Koncertu je osim načelnika gdina Antuna Pavetića i predsjednika općinskog vijeća gdina Josipa Jagodara nazočio i načelnik susjedne općine Bebrina gdin Ivan Brzić.

Fotogalerija

Poziv na 8. sjednicu Općinskog vijeća

opcina oriovac

kojim Vas pozivamo na 8. sjednicu Općinskog vijeća općine Oriovac koja će se održati  26.04.2018.godine (četvrtak) s početkom u  20,00 sati u vijećnici općine Oriovac sa sljedećim

D N E V N I M    R E D O M :

1. Usvajanje zapisnika sa 7. sjednice Vijeća općine Oriovac
2. Aktualan sat
3. Izbori u Mjesnim odborima na području općine Oriovac
a) Donošenje Odluke o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnih odbora
na području općine Oriovac.

S poštovanjem,


PREDSJEDNIK VIJEĆA
OPĆINE ORIOVAC

Josip Jagodar, mag. edu.

pdfPoziv

25 godina postojanja Općine Oriovac

dan opcine oriovav 2018 aDan općine, proslavila je u utorak, 17.travnja gospodarski najrazvijenija općina u Brodsko-posavskoj županiji, općina  koja ima izvorni proračun oko 6 milijuna kn i dodatnih 9 milijun kuna povučenih iz različitih vanjskih izvora financiranja za projekte koje općina Oriovac provodi u svojim naseljima i s ciljem zadovoljavanja potreba stanovnika općine u svim segmentima života.

Načelnik Antun Pavetić je u svom izvješću govorio o programima koje Općina provodi i polučenim rezultatima: „Razvijamo Općinu u  gospodarskom, socijalnom, kulturnom , sportskom i svim ostalim segmentima društva koji su zadani zakonodavnim okvirom kao što su komunalno gospodarstvo, građenje te odgoj i obrazovanje. Izgrađeni su novi nogostupi u Kujniku, Malinu, u planu su nogostupi u Radovanju, Lužanima, izgrađena je nova led rasvjeta u središtu Oriovca, a poslovi se nastavljaju u Kujniku i Lužanima. Napravili smo veliki iskorak kroz projekte energetske obnove kuća u privatno vlasništvu , prije dvije godine smo po broju projekata energetske obnove bili peti u Republici Hrvatskoj, trenutno radimo na energetskoj obnovi zgrada koje su u javnoj funkciji te višim stambenim zgradama, u tijeku je i priprema za obnove javnih zgrada u Slavonskom Kobašu i u Lužanima. Ovih dana započinje i energetska obnova dječjeg vrtića Ivančica kojemu je osnivač Općina Oriovac, za koji planiramo i proširenje jer u Oriovcu postoje liste čekanja za upis u vrtić. Pripremama projektnu dokumentaciju za obnov cesta, proširenje školske športske dvorane, kontinurao uređujemo društvene domove.“

Naglasio je kako su u narednom periodu prioriteti izgradnja reciklažnih dvorišta i vodovodna mreža na relaciji Lužani Slavonski Kobaš te se posebno osvrnuo na potporu koju općina pruža civilnom sektoru i građanima.

„Financijski podupiremo udruge s područja općine, stipendiramo studente, sufinanciramo prijevoz srednjoškolaca, provodimo projekt „Zaželi“ kojim zapošljavamo nezaposlene žene i pomažemo starijim osobama u ostvarivanju kvalitetnijeg življenja. Znamo se nositi sa svim elementarnim i drugim nepogodama kao što su bile poplave i problem s pitkom vodom koji smo imali zbog onečišćenja vode u brodskom vodovodu.

Općina Oriovac je gospodarski, infrastrukturno, socijalno, kulturno, sportski stabilna i uređena općina, možda najuređenija u Brodsko-posavskoj županiji na što sam ponosan i zahvaljujem na suradnji svim svojim suradnicima, to je rezultat zajedničkog rada.“ Zaključio je načelnik Pavetić.

Prisutnima na svečanoj sjednici Općinskog vijeća obratio se i čestitao Dan općine saborski zastupnik Davor Vlaović: „Općina Oriovac je lider  i u nju se ogledaju susjedne općine, a to mogu činiti i mnogi drugi u Hrvatskoj. U općini Oriovac načelnik  Pavetić, njegova zamjenica Željka Čorak i vijećnici prepoznaju potrebe građana i preslikavaju ih u projekte. U Oriovcu su bogatstvo ljudi , čestitam vam na tomu. Da biste bili još uspješniji potrebna je funkcionalna i financijska decentralizacija države, danas većinu sredstava povlače u Zagreb i njegova okolica, premalo je projekata u Slavoniji. To moramo mijenjati jer Slavonija umire. U Oriovcu se čeka na mjesto u vrtić na tomu vam čestitam i neka tako ostane“ zaključio je Vlaović.

Na svečanoj sjednici općinskog vijeća prisutni su bili predsjednici mjesnih odbora, predsjednici civilnih udruga, gospodarstvenici, ravnatelju ustanova, načelnici susjednih općina, predstavnici Brodsko-posavske županije. Svi su za općinu Oriovac imali samo riječi pohvale. (izvor: www.radioslavonija.hr)

Fotogalerija

JAVNI POZIV: Prijavite građevine koje sadrže azbest

prijavite gradevine koje sadrze azbestOpćina Oriovac poziva sve vlasnike / korisnike građevina u kojima se nalazi ugrađen azbest kao građevni materijal (kuće, pomoćni objekti, poljoprivredni i gospodarski objekti i sl.) da dostave podatke o lokacijama tih građevina, kao i podatke o procjeni količine, vrste i stanju materijala za koje je izvjesno da će postati azbestni otpad. Općina Oriovac podatke o građevinama koje sadrže azbest prikuplja temeljem članka 18. stavka 1. Pravilnika o građevnom otpadu i otpadu koji sadrži azbest („Narodne novine“ br. 69/16) te ih je obvezan dostaviti  Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Prema navedenom Pravilniku, vlasnici, odnosno korisnici građevina u kojima se nalazi azbest, dužni su odazvati se pozivu i dostaviti zatražene podatke, a sve s ciljem planiranja sustava gospodarenja građevnim otpadom koji sadrži azbest. Rok za prijavu je 1. srpnja 2018. godine dostavom prijavnog obrasca  -
„Prijava građevina u kojima se nalazi azbest na području Općine Oriovac“.
Popunjeni i potpisani obrasci mogu se dostaviti:
•    osobno u općinu Oriovac , Trg hrvatskog preporoda 1 , Oriovac
•    poštom na adresu: Općina Oriovac , Trg hrvatskog preporoda 1 , 35250 Oriovac
•    elektroničkim putem na e-mail :Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Pozivamo Vas stoga da se dostavom podataka o građevini koja sadrži azbest, a kojoj ste vlasnik / korisnik, uključite u planiranje sustava gospodarenja otpadom jer pravilnim i savjesnim gospodarenjem otpadom doprinosimo očuvanju okoliša i našeg zdravlja. Za dodatne informacije i upite možete se obratiti na telefon općine Oriovac  broj 431-232  Odgovor na pitanje što je azbest potražite na mrežnim stranicama http://www.fzoeu.hr/

pdfObrazac za prijavu

Besplatan tečaj za pčelare i prerađivače mlijeka

hpsss logoU organizaciji Hrvatske poljoprivredno-šumarske savojetodavne službe održava se:
- Tečaj „Dobra pčelarska praksa“ za sve koji se bave pčelarstvom profesionalno ili iz hobija
Mjesto i vrijeme održavanja: društveni dom u Radovanju, 16.4.-19.4.2018. (ponedjeljak do četvrtak) od 8.00-13.00 sati

- Tečaj „Prerada mlijeka“ na kojem se teoretski i praktično uči o tehnologiji proizvodnje sireva, i to: svježeg sira, polutvrdog i tvrdog sira, kuhanog sira, albuminskog sira ili skute, sira škripavca, mozarele, maslaca i jogurta.
Mjesto i vrijeme održavanja: društveni dom u Radovanju, 16.4.-20.4.2018. (ponedjeljak do petak) od 9.30-15.00 sati
Nakon završenih tečaja dobije se certifikat za osposobljenost za rad na tim poslovima.
Tečaj je besplatan za sve polaznike.

Voda na području Slavonskog Broda smatra se zdravstveno ispravnom

hzjz logoU cilju pravovremenog i jasnog obavještavanja javnosti u skladu s ovlastima propisanim člankom 12. Zakona o vodi za ljudsku potrošnju, Stručno povjerenstvo za vodu za ljudsku potrošnju je dana 9. travnja 2018. godine održalo telefonsku Sjednicu te je, uzimajući u obzir sve rezultate praćenja vode za ljudsku potrošnju kroz razdoblje od tjedan dana, zaključilo da se voda za ljudsku potrošnju na području Slavonskog Broda smatra zdravstveno ispravnom i može se koristiti za piće i ostale potrebe kućanstva.

U skladu s člankom 12. Stavak 5.  Zakona o vodi za ljudsku potrošnju, Povjerenstvo smatra da javni isporučitelj vodnih usluga treba nastaviti uzorkovanje i kontrolu crpilišta i mreže sukladno državnom planu monitoringa i u skladu s redovnim planovima internih kontrola vodovoda.

Stručno povjerenstvo za vodu namijenjenu ljudskoj potrošnji

(izvor: www.hzjz.hr)

Još jedna uspješna sezona za KK "Rekord-tim"

kk rekord tim 2018Još jedna uspješna sezona takmičenja u Drugoj košarkaškoj ligi Istok završena je službeno protekli vikend. Visoko drugo mjesto, odmah iz prvaka KK "Đakovo", koje je ove sezone bilo u kontinuitetu najuvjerljivije i zasluženo osvojilo naslov prvaka, govori o ozbiljnosti kluba i potencijalima koje ima. Odigrano je ukupno 16 utakmica od kojih je 12 dobivenih, a 6 izgubljenih.
Vjerojatno bi pobjeda bilo i više da se nisu događali problemi poput bolesti igrača i ostali izostanci iz opravdanih razloga na koje, nažalost, nismo mogli utjecati. Želimo se od srca zahvaliti općini Oriovac i poduzeću Rekord-tim koji su nas i ove sezone pratili kako financijski tako i logistički jer bi bez istih bilo nemoguće igrati ovako zahtjevnu ligu kao što je Druga liga. Isto tako zahvaljujemo se i našim dragim navijačima koji su i ove sezone pohodili naše utakmice, izjavio je tajnik Kluba, Miro Eđed.
Sada slijedi mali odmor, a onda kreću pripreme i slaganje ekipe za iduću sezonu u kojoj će se naglasak staviti na mlađe, domaće igrače koji će uz domaćeg trenera činiti okosnicu ekipe u idućoj sezoni natjecanja.
Predsjednik Kluba Darko Šikić pozdravlja sve ljubitelje košarke u općini Oriovac kao i one koji će to postati.

Voda iz vodovoda nije za piće! - OBAVIJESTI

Objavljeno 3. travnja 2018. u 14:30

voda nije za pice 2Zbog dodavanja još jednog mjesta podjele vode, novi je raspored cisterne sljedeći:
08.00 - 10.00 h Oriovac
10.15 - 13.00 h Sl. Kobaš
13.15 - 14.30 h Radovanje (ispred doma)
15.30 - 17.30 h Oriovac
17.45 - 19.30 h Slavonski Kobaš
19.45 - 21.00 h Oriovac
Isti se primjenjuje od srijede 04.04.2018. godine.

Budući da je voda u bocama namijenjena ugroženim skupinama, starima i nemoćnima, koji ne mogu doći do mjesta gdje se voda toči, molimo sve mještane koji su pokretni i u mogućnosti doći po vodu iz spremnika ili cisterne neka uzimaju vodu iz cisterne.
Kako je dječji vrtić osiguran spremnikom od 1.000 L i djeca dobivaju zdravstveno ispravnu vodu, roditelji nemaju razloga za brigu.
Hvala onima koji vode brigu o starima i nemoćnima.


Objavljeno 2. travnja 2018. u 09:30

voda nije za pice 2Rapored cisterne s pitkom vodom do daljnjeg:
- 08.00 do 10.00 h u Oriovcu ispred vatrogasnog doma
- 10.30 h do 12.30 h u Slavonskom Kobašu u centru
- 14.00 do 16.00 h  u Oriovcu ispred vatrogasnog doma
- 16.30 do 19.00 h biti će u centru Slavonskog Kobaša
- 19.30 do 21.00 h u Oriovcu ispred vatrogasnog doma.
O svim izmjenama rasporeda pravovremeno ćemo Vas informirati.
Za vrijeme kada cisterna nije na predviđenom mjestu dijelit će se voda u kanisterima od 6 l.
Hvala svima na strpljenju i razumijevanju!


Objavljeno 1. travnja 2018. u 14:00

voda nije za pice 2Od 14.00 do 16.00 h cisterna je pred vatrogasnim domom u Oriovcu.
Od 16.30 do 19.00 h biti će u centru Slavonskog Kobaša, a onda opet od 19.30 do 21.00 h u Oriovcu.

 

 

 


Objavljeno 31. ožujka 2018. u 20:00

voda nije za pice 2Raspored cisterne za nedjelju 01.04.2018.
Ujutro od 08.00 do 10.00 h cisterna će biti u Oriovcu na istom mjestu, kod vatrogasnog doma, a od 10.30 h do 12.30 h u Slavonskom Kobašu u centru.

 

 

 


Objavljeno 31. ožujka 2018. u 11:40

voda nije za pice 2Cisterna s pitkom vodom od 13.30 do 18.00 h ponovo će biti kod vatrogasnog doma u Oriovcu, a od 18.00 do 20.00 h vraća se u Slavonski Kobaš kako bi se mještani osigurali sa zalihama za sutra.
Sve mještane zahvaćene ovom izvanrednom situacijom molimo za strpljenje i razumijevanje, a svima onima koji imaju pitku vodu u Oriovcu, Kujniku, Malinu, Lužanima, Živikama, Pričcu, Cigleniku i Bečicu od srca se zahvaljujemo što pomažu u opskrbi i što su rado otvorili vrata svojih domova i pomogli svima koji su zatražili vodu!

 


Objavljeno 31. ožujka 2018. u 10:10

voda nije za pice 2Cisterna s pitkom vodom od 10.30 h do 13.30 h biti će smještena u centar Slavonskog Kobaša.
Molimo mještane Radovanja i Oriovca da se u tom periodu snađu kod nekoga u ulici Braće Radića ili nekoj drugoj ulici ili naselju zapadno od župnog stana.
Opskrba u Oriovcu za sada teče bez poteškoća.
Hvala svima na razumijevanju!

 


Objavljeno 31. ožujka 2018. u 08:00

voda nije za pice 2Voda NITI PROKUHANA nije za upotrebu, naglašavamo NE KONZUMIRAJTE VODU IZ VODOVODA!!!!!
Ova obavijest odnosi se na mještane naselja Slavonski Kobaš, Radovanje i Oriovac (ulice od Slavonskog Broda prema centru Oriovca ). Konkretno, sve ulice i naselja od Župnog stana prema Novoj Gradišci u Oriovcu imaju pitku i potpuno ispravnu vodu koja dolazi iz vodocrpilišta Davor.
Na područje naše općine stigla je cisterna s pitkom vodom koja će se stalno dopunjavati i molimo sve mještane Radovanja, Sl.Kobaša i ulica koje su ranije spomenute u Oriovcu da dođu do vatrogasnog doma u Oriovcu sa svojim bocama i kanisterima gdje će dobiti pitku vodu dok ne stignu zalihe iz robnih rezervi RH.


Objavljeno 30. ožujka 2018. u 19:00

vodovod sbPoštovani mještani općine Oriovac!
ovim putem Vas obavještavamo da je Centar za obavješćivanje (112 ) dojavio kako voda iz vodovoda Slavonski Brod nije za piće na području općine Oriovac, Brodski Stupnik, Sibinj, Podcrkavlje te  grada Slavonskog Broda. Molimo da do daljnjeg ne konzumirate vodu i pratite nove objave.
Hvala svima na razumjevanju.

OGLASI


1.

Jakob Becker d.o.o.  11.11.2019.


Dana 25.11.2019. (ponedjeljak) odvozi se glomazni otpad iz Općine Oriovac.
Građevinski otpad, opasni otpad, traktorske gume, elektronski otpad NE ODVOZIMO!.

 

INFORMACIJE


PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-155, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png