Održano 1. vinarsko predavanje "Vinarstvo u praksi i čaši"

vinarstvo u praksi i casi 1Usprkos godišnjim odmorima Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba neumorno odrađuje svoj posao na terenu. Dokaz je upravo predavanje koje se održalo 8. i 9. kolovoza 2018. u društvenom domu u Radovanju na temu proizvodnje vina od same berbe do stavljanja u boce. Prvo je to predavanje takvog tipa u Hrvatskoj financirano iz Mjere 1 Programa ruralnog razvoja kroz projekt Vinarstvo u praksi i čaši.
Voditeljica projekta Nataša Puhelek Puština i njeni stručni suradnici Vlasta Rubeša Vili, Joško Bubalo, Marija Milašin, Goran Josipović i Višnja Šimunović osmilsili su i organizirali ovaj tečaj u trajanju 14 školskih sati. Obrađivani su zanimljivi vinarski procesi kroz teme određivanja roka berbe, bolesti i mana vina, organoleptičkog ocjenjivanja i brojne druge.
Radionica se sastojala od teorijskog i praktičnog dijela. Poseban naglasak treba staviti na praktični dio gdje su polaznici mogli uvidjeti glavne mane i bolesti vina te upoznati i naučiti kako se nositi s uzrocima ovih problema koje svakom vinaru zadaju velike glavobolje.
Općina Oriovac tako je prva otvorila svoja vrata gostima predavačima i polaznicima i na taj način pozdravila ovaj zanimljiv i koristan projekt koji će domaćim proizvođačima vina biti od velikog značja i pomoći kako bi podigli kvalitetu svojih proizvoda, a time i plasman na tržištu.

vinarstvo u praksi i casi 2

vinarstvo u praksi i casi 3

vinarstvo u praksi i casi 4

U tijeku III. faza izgradnje javne LED rasvjete na području općine Oriovac

3 faza javne rasvjete 2018 1Počela je III. faza izgradnje javne LED rasvjete na području općine Oriovac. Ova faza obuhvaća područje od sredine Kujnika do željezničke postaje Lužani-Malino. Projekt vrijednosti 320.000,00 kn financira se sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 250.000,00, a ostatak vrijednosti iz proračuna Općine.
Sljedeća faza je nastavak izgradnje od željezničke postaje preko Lužana sve do kraja katastarske općine odnosno do naplatne postaje Hrvatskih autocesta. Projektna je dokumentacija u potpunosti spremna te se iščekuje raspisivanje natajčaja.

3 faza javne rasvjete 2018 2

3 faza javne rasvjete 2018 3

Položeni vijenci povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

dan domovinske zahvalnosti 2018Jučer su pripadnici UVDDR "OTROVI" zajedno s predstavncima Općine odali počast herojima koji su svoje živote položili na oltar domovine. Neka im je vječna hvala i slava!
Tim povodom svim mještanima općine Oriovac čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti!

dan domovinske zahvalnosti 2018 2

Javno savjetovanje o Strategiji izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom

opcina oriovacOpćina Oriovac u svrhu donošenja Strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom na području Općine Oriovac za razdoblje od 2018. – 2021. godine objavljuje javno savjetovanje o istoj. Javno savjetovanje trajat će 30 dana.

pdfStrategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom na području Općine Oriovac za razdoblje od 2018. – 2021. g.

Pozitivna ocijena projektnom prijedlogu "Građenje reciklažnog dvorišta Oriovac"

opcina oriovacPozitivno je ocijenjen projektni prijedlog "Građenje reciklažnog dvorišta Oriovac" Faza 2 te projektni prijedlog prelazi u sljedeću Fazu 3 (provjera prihvatljivosti izdataka). Uskoro bi općina Oriovac mogla krenuti u gradnju reciklažnog dvorišta čime će postati među prvim općinama u Brodsko-posavskoj županiji koja se može pohvaliti ovakvim projektom.

pozitivna ocjena reciklaznog dvorista 2018

 

Nogometni klub "Mladost" Malino obilježio 70 godina postojanja

obiljezavanje 70 godina nk malino 201821. srpnja 2018. bio je veliki dan za selo Malino. Mukotrpnim radom i zalaganjem mještana NK "Mladost", usprkos teškim vremenima, proslavilo je svoj 70. rođendan. Događaj je započeo svečanom sjednicom u prostorijama kluba na kojoj su nazočili svi nekadašnji članovi te načelnik Općine. Sjednicu je otvorio Damir Kajmić, a ubrzo je kratko izlaganje na temu osnivanja i kronologije kluba prezentirao Mladen Orašinović. Nazočnima se obratio i načelnik Općine koji je kratko dotaknuo problem financijskog dijela današnjeg vremena i mladih igrača, ali je također obećao potporu u daljnjem radu i napredovanju kako ovog kluba tako i sporta u cijeloj općini.
U svojim obraćanjima uzvanici su, svatko iz svojeg kuta gledišta, prezentirali određene događaje iz prošli što su bile vrijedne informacije svim mladim naraštajima. Doista je to bila bogata kronologija, a od članova koji su govorili svakako treba istaći Ivana Sušića, Josipa Dujmovića, Josu Pavelića...
Predstavnici kluba simboličnim su podjelama Zahvalnica izabranim članovima iskazali zahvalnost za doprinos u radu koji su kroz godine dali ne samo klubu nego i selu Malinu.
Interesanto je da su u svom obraćanju svi iskazali posebnu čast i zahvalnost pokojom Petru Kuterovcu - Peri, čime je ovaj događaj u selu Malinu ostavio još jedan znamen. Naime, Uprava nogometnog kluba odlučila je nogometno igralšte nazvati imenom čovjeka koji je najviše doprinio razvoju kluba te se je nakon završetka sjednice svjedočilo otkrivanju spomen ploče SRC "Petar Kuterovac".
Slavlje se nastavilo prijateljskom utakmicom između domaćina i NK "Graničar" iz Magić Male te druženjem dugo u noć uz tamburaški sastav "Fijaker".

Održana "Ribaska večer" u Slavonskom Kobašu

pod bajerom 2018U Slavonskom Kobašu pod bajerom na Savi u subotu, 21.07.  je održana  „Ribarska večer“, prava pučka zabava uz riblje specijalitete i glazbu. Organizator N K „Slavonac“ pripremio je raznovrstan jelovnik: šaran u rašljama, som, fiš-paprikaš i šaran-potkova. Plesalo se i pjevalo uz grupu „Dilberi“ do kasno u noć.
Poseban pečat svemu davala je rijeka Sava koja je mirno i tiho tekla dajući nam do znanja da je i ona dio ove gastro-zabavne manifestacije.

Općina Oriovac domaćin prvenstva Hrvatske u quadu i supercrossu

prvenstvo hrvvatske 201815.7.2018. održano je dugoočekivano prvenstvo Hrvatske u quadu i supercrossu. Ovog je puta domaćin bilo selo Malino. Organizator Extreme club Malino Oriovac potrudilo se osigurati što kvalitetnije uvjete i stvoriti stazu koja će vozačima osigurati visoku dozu adrenalina. Na cjelokupnoj organizaciji i uloženom trudu zahvalila se i zamjenica načelnika, Željka Čorak, koja  je ovo natjecanje izdvojila kao jedno u nizu sportskih događanja koje općina Oriovac može ponuditi. Na natjecanju je bila zastupljena uobičajena klasifikacija - juniori u klasi 50, 65 i 85, seniori u klasama mx-2 i mx-open te B-liga i veterani. Među najmlađima nagrade su osvojili Aleks Novak kojem su se na postolju pridružili i Karlo Jurinić i Jurica Pranjčić. Klubsku je pobjedu kod juniora odnio Motoklub Bedekovčina, a timska pobjeda pripala je klubu Valvoline Alis tim Šipek. U seniorskom natjecanju za izdovjiti je nastup Mateja Jaroša iz MK Požega Promet, koji je zauzeo zasluženo prvo mjesto, a pratili su ga Nikola Hranić iz MK Bedekovčina te Kristijan Jakopec iz MCK Trp Marović.
Matija Kelava bio je prvi u najjačoj kategoriji, a cjelokupni poredak uskoro će biti objavljen.

Na natjecanju su bili prisutni i gosti iz susjednih država. Nakon ove utrke slijedi ljetna stanka, a natjecanje se nastavlja koncem ljeta i s radošću općina Oriovac može se pohvaliti kako će do kraja sezone još jednom biti domaćin ovakvog natjecanja.

4. hodočašće Udruge Kutina-Vukovar

4 hodocasce udruge kutina vukovar9. srpnja 2018. bio je početak 4. hodočašća Udruge Kutina-Vukovar. Ove je godine sudjelovalo 18 hrvatskih branitelja u tradicionalnom pješaćenju od Kutine do Vukovara.
Na njihovom je putovanju Oriovac je bio jedna od destinacija za odmor i okrijepu. Hodočasnike je dočakala zamjenica načelnika, Željka Čorak, te pripadnici UVDDR-a "Otrovi" u centru Oriovca kod spomenika poginulim braniteljima pri čemu su zapaljenje svijeće i odana počast i poginulim braniteljima s područja naše općine.
Osim odavanja počasti poginulim braniteljima, ovogodišnje hodočašće humanitanog je karaktera. Sve donacije upućene su Udruzi djeci s posebnim potrebama "Vukovarske iskrice".

DSC 3144

DSC 3162

DSC 3167

Obavijest roditeljima polaznika dječjeg vrtića Ivančica Oriovac

vrtic ivancica logoPoštovani roditelji, obaviještavamo vas da su sva djeca za koju ste predali upisnu dokumentaciju (bilo da se radi o nastavku korištenja usluge ili o upisu u vrtić) primljena u DV „Ivančica Oriovac“ za pedagošku godinu 2018./2019.
Prema zakonu o zaštiti osobnih podataka nikakva imena neće biti objavljivana. Prema pravilniku Ustanove o upisu za pojedine kategorije stiču se bodovi koji daju prednost pri upisu djeteta u vrtić. Ukoliko želite saznati broj bodova s koliko je dijete upisano možete saznati kod ravnateljice u uredu svaki dan od 26. lipnja do 6. srpnja 2018. godine i to isključivo roditelj ili skrbnik djeteta.
Zajednički roditeljski sastanak za svu djecu upisanu u novu pedagošku godinu 2018./2019. bit će 29. kolovoza 2018. godine u 17 sati, kad ćete saznati i koje dijete ide u koju odgojnu skupinu te koja mu je odgojiteljica, a bit će to prilika za potpisivanje ugovora te još nekih privola na koje nas obvezuje novi zakon o zaštiti osobnih podataka.


Ravnateljica Vrtića
Blanka stažić

 

Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske za Općinu Oriovac

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018Općinsko vijeće općine Oriovac dana 07.06.2018.godine u zakonskom roku donijelo je Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske za općinu Oriovac. Navedenim programom regulirano je raspolaganje poljoprivrednim zemljištem putem zakupa, prodaje, zakupa za ribnjake i određene su čestice za povrat. Program raspolaganja odmah je nakon donošenja upućen u Ured za poljoprivredu Brodsko-posavske županije i na suglasnost u Ministarstvo poljoprivrede. Iz županije je dobiveno pozitivno mišljenje te se ovih dana također  očekuje i od Ministarstva.

Obzirom da se dio poljoprivrednog zemljišta prostire i na području ekološke mreže (Natura 2000), sukladno članku 29. točka 13. obveza je provesti i postupak ocjene prihvatljivosti Programa za ekološku mrežu prema posebnom propisu iz područja zaštite prirode. Nažalost, sve će to oduzeti vremena za početak raspolaganja poljoprivrednim zemljištem, no zakonske odredbe moraju se poštivati. Pretpostavka je da raspolaganje poljoprivrednim zemljištem neće započeti prije jesenskih dana, a sve objave vezane uz ovu temu bit objavljene na službenim stranicama Općine.

DOKUMENTI


pdfProgram raspolaganja polj. zemljištem i Odluka
pdfUVJERENJE - Upravni odjel za graditeljstvo i prostorno uređenje
pdfSlužba za gospodarstvo i imovinsko pravne poslove
pdfUVJERENJE - Hrvatske šume
pdfHrvatske vode
pdfUpravni odjel za poljoprivredu
pdfHrvatski centar za razminiranje
 

PRIKAZ RASPOLAGANJA PO KATASTARSKIM ČESTICAMA I OBLICIMA RASPOLAGANJA


pdfk.č. Bečic - karta
pdfk.č. Bečic - tablica

pdfk.č. Ciglenik - karta- karta
pdfk.č. Ciglenik - tablica

pdfk.č. Kujnik - karta- karta
pdfk.č. Kujnik - tablica

pdfk.č. Lužani - karta- karta
pdfk.č. Lužani - tablica

pdfk.č. Malino - karta
pdfk.č. Malino - tablica

pdfk.č. Oriovac - karta
pdfk.č. Oriovac - tablica

pdfk.č. Radovanje - karta
pdfk.č. Pričac - tablica

pdfk.č. Radovanje - karta
pdfk.č. Radovanje - tablica

pdfk.č. Slavonski Kobaš - karta
pdfk.č. Slavonski Kobaš - tablica

pdfk.č. Živike - karta
pdfk.č. Živike - tablica

 

OGLASI


INFORMACIJE


PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalna redarica:
Josipa Gavran Ećimović
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Zamjenica načelnika:
Željka Čorak
Mob. 099-379-7960
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png