Sufinanciranje kemijske analize tla

analiza tla 2017Sufinanciranje analize tla nastavlja se i u 2018. godini. Na području općine Oriovac u suradnji s Regionalnim centrom za biotehnološka istraživanja „Bio-Tech“ u Slavonskom Brodu, naši poljoprivrednici mogu vrlo povoljno i kvalitetno obaviti kemijsku analizu plodnosti tla, odnosno uzorka zemlje sa svog poljoprivrednog gospodarstva, što im je (ako su prijavljeni u sustavu) i zakonska obveza svakih pet godina, ali i prilika da, na osnovu saznanja o tome kakvo im je tlo, mogu prilagoditi gnojidbu istoga za sljedeću sezonu. Postupak ispitivanja tla organizira BPŽ u suradnji s Općinom Oriovac.

Za prijavu je potrebno popuniti priloženi obrazac koji se može preuzeti i osobno kod zamjenice načelnika Željke Čorak.

pdfObrazac o uzimanju uzoraka za analizu tla

Blagoslovljene dvije obnovljene kapelice na Mlincima

izvor: facebook Općine OriovacU subotu 29.09.2018.godine blagoslovljene su dvije obnovljene kapelice na Mlincima u Oriovcu! Inicijativa i ideja obnove krenula je od gđe Ljerke Walat i njenog supruga Tomasa, koji su uglavnom vlastitim sredstvima i radom, kapelicama osigurali "novo ruho". Kapelice je posvetio oriovački župnik vlč. Zdravko Radoš, a susjedi su se pobrinuli da se nakon blagoslova svi posjetitelji okrijepe i osvježe i provedu ugodno poslije podne u prirodi. Gđi Ljerki, kojoj želimo puno zdravlja i sreće, ovim putem se zahvaljujemo na odrađenoj akciji i inicijativi i neka ju Bog nagradi za njena velika djela.

izvor: facebook Općine Oriovac

izvor: facebook Općine Oriovac

izvor: facebook Općine Oriovac

izvor: facebook Općine Oriovac

 

Načelnik ugostio državnog prvaka u kajak/kanuu i predstavnike KKK Oriolik

kkk kod nacelnika 2018Načelnik općine Oriovac ugostio je danas u svom uredu Stjepana Ivezića, državnog prvaka u kajak kanuu, disciplina K-1 pojedinačno. Državno prvenstvo u kajaku i kanuu održano je od 31.08. do 02.09.2018.godine na zagrebačkom jezeru Jarun. Moramo naglasiti da je i ekipno naš klub iz Slavonskog Kobaša KKK "Oriolik" ostvario zapažene rezultate i visoko drugo mjesto. Trener Predrag Kolundžić ističe i mladu nadu ženskog veslanja, Samantu Prozorac, koja je u paru osvojila treće mjesto u kategoriji kadeta, a da je ovaj sport jako dobro razvijen svakako potvrđuje i činjenica da naši veslači poput Rafaela Kolundžića veslaju i za reprezentaciju Hrvatske. Kako ističe predsjednik kluba Stjepan Pišonić, svih ovih rezultata ne bi bilo bez mukotrpnog rada svih članova kluba, ali i bez pomoći Općine Oriovac na čemu se svesrdno zahvalio u ime svih članova.

Donesena Odluka o proglašenju stanja elementarne nepogode

opcina oriovac

Obavještavaju se mještani općine Oriovac da je donesena Odluka o proglašenju stanja elementarne nepogode izazvane olujnim nevremenom praćenog jakom kišom i tučom na poljoprivrednim kulturama, višegodišnjim nasadima, plastenicima i građevinskim objektima na području općine Oriovac.

Za prijem štete potrebno je ponijeti broj tekućeg računa ili žiro računa, broj katastarske čestice ili izvod iz Upisnika u Arkod, a  nastalu materijalnu štetu možete prijaviti u Općini Oriovac od

12.rujna 2018. – 19.rujna 2018.godine
u vremenu od 8,00 – 14,30 sati

OPĆINA ORIOVAC

Obavijest učenicima srednjih škola o subvencioniranju mjesečne karte

opcina oriovac

Obaviještavamo učenike srednjih škola s područja općine Oriovac koji putuju vlakom da će Općina Oriovac za šk. godinu 2018./19.  godinu isplaćivati subvenciju u iznosu od 25% od ukupnog iznosa mjesečne karte, te su učenici obvezni osobno u općinu Oriovac dostaviti sljedeće:

1. Potvrdu iz škole o redovnom upisu u šk. godinu 2018./19.

2. TEKUĆI ILI ŽIRO RAČUN učenika (kopirati prednju i zadnju stranu kartice računa)

NAPOMENA: Za otvaranje tekućeg računa ILI ŽIRO račina u bilo kojoj banki, učenici koji nisu punoljetni trebaju obvezno doći s roditeljem/skrbnikom te sa sobom ponijeti svoju osobnu iskaznicu i rodni list .
Učenici mogu otvoriti tekući račun u Hrvatskoj pošti  u Oriovcu ili Lužanima.

3. OSOBNU ISKAZNICU (obavezno kopirati prednju i zadnju stranu)

4. ISKAZNICU HŽ-a (obavezno kopirati prednju i zadnju stranu iskaznice)

5. R-1 RAČUN (za kupljenu mjesečnu kartu)

ZA SVE OSTALE INFORMACIJE MOŽETE NAZVATI NA TELEFON: 431-008

OPĆINA ORIOVAC

Zamjenica načelnika posjetila prvašiće Osnovne škole "Dr. Stjepan Ilijašević"

prvi dan skole 2018 1Prigodnim program na početku školske godine dočekani su prvašići u osnovnoj školi "Dr. Stjepan Ilijašević". Zamjenica načelnika Željka Čorak također je došla ohrabriti ove mališane i zaželjeti im puno uspjeha u novoj školskoj godini.

S ponosom ističemo da je ovo već druga godina kako Općina Oriovac roditeljima učenika osnovnih škola pomaže kupovinom bilježnica i radnih bilježnica, ali aktivno sudjeluje i u drugim potrebama osnovnoškolaca i njihovih učitelja. Tako ove godine uvodimo i edukaciju za neplivače za učenike trećih razreda, ali i financiramo jednog asistenta za potrebite učenike, poručila je zamjenica Čorak.

Medijski je ovaj projekt danas popratila ekipa Radio Slavonije, a prigodni program za učenike i roditelje osmislila je učiteljica Julijana Kolundžić.

prvi dan skole 2018 2

Javni poziv za upis djece u program predškole za 2018./19.

vrtic ivancica logoTemeljem članka 23a. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narodne novine broj NN 10/97, 107/07, 94/13.), Državnog pedagoškog standarda predškolskog odgoja i naobrazbe (Narodne novine 63/08, 90/10) te Pravilnika o sadržaju i trajanju programa predškole (Narodne novine 107/14.) Upravno vijeće ustanove Dječji vrić „Ivančica Oriovac“ objavljuje:


JAVNI POZIV
ZA UPIS DJECE U PROGRAM PREDŠKOLE ZA 2018./2019.
PEDAGOŠKU GODINU

Upis djece obavlja se u dječjem vrtiću Ivančica Oriovac na adresi Luke Ilića bb, Oriovac.

pdfJavni poziv

pdfZahtjev za upis

Razigrani lipicanci u Slavonskom Kobašu

razigrani lipicanci kobas 2018Slavonski Kobaš bio je i ove godine domaćin svim zaljubljenicima konja i konjičkog športa. U organizaciji konjogojske udruge „Slavonija“ i suorganizatora KUM-a „Limes“ danas je po deseti puta održana športsko-zabavna manifestacija „Razigrani lipicanci“. Pokrovitelji su bili Općina Oriovac i Brodsko-posavska županija. Iako vrijeme (kiša) nije dopustilo da se održi konjički program, povorka svatovskih zaprega kroz selo pokazala je koliko puno, i u današnje vrijeme, Slavonci cijene svoju tradiciju. Još jednom smo bili svjedoci nevjerojatne ljubavi i pažnje prema konjima – lipicancima i s ponosom smo se radovali kako sve više ima mladih koji cijene i vole ove najplemenitije čovjekove prijatelje. Ove godine domaćin  je bio Mihael Mika Tandarić gdje su u njegovom dvorištu svi bili ugošćeni. Poslije povorke zaprege su na konjičkom poligonu pod bajerom na Savi, uspkros kiši, provezle i počasni krug, a stručni sud i gledatelji proglasili su najuspješnije.

Po izboru stručnog suda najbolja zaprega je bila Marijana Čuletića. Drugo mjesto je zauzela zaprega Mihaela Tandarića dok je treće mjesto osvojila zaprega Tomislava Ivića. Po izboru gledatelja prva je bila zaprega Željka Matijevića, druga Ivana Stanišića, a treća Marijana Benića. Zaprega Mate Jagodanovića proglašena je kao naizvornija, najatraktivniju zapregu vozila je Marija Pesić, a najupareniju Ivan Marošević. Poslije proglašenja svi sudionici u Domu kulture su uz večeru i ugodan razgovor zaključili kako su u našoj Županiji potrebni ovakvi događaji, a domaćini su najavili sljedeće godine „ Razigrane lipicance 2019 “. (izvor: www.slavonskikobas-kudmg.com)

Preminuo ugledni liječnik, Oriovčanin Stjepan (Mijo) Bačić

mijo bacic22.8.2018. dragi Oriovčanin, ugledni liječnik, zastupnik u Hrvatskom saboru, zamjenik ministra zdravstva i ravnatelj Kliničke bolnice Merkur, ali nadasve veliki čovjek Stjepan (Mijo) Bačić , iznenada preminuo u svom domu u Zagrebu u 73. godini života. Vrijeme pogreba bit će 27. kolovoza 2018. Općina Oriovac organizirat će prijevoz za mještane i prijatelje kojih je "doktor Mija" u Oriovcu i obližnjim mjestima imao jako puno. Autobus kreće u ponedjeljak 27. kolovoza u 12.00 h ispred crkve u Oriovcu.
Za rezervaciju mjesta u autobusu javiti se na broj 431-032 ili mob 099-379-7960.
Neka mu je vječna hvala i slava....počivao u miru Božjem.

U tijeku su radovi na energetskoj obnovi dječjeg vrtića

energetska obnova djecjeg vrtica 2018 1vrtic 6      vrtic 5

Općina Oriovac je 24.10.2017. godine potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020., s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost  za projekt „Energetska obnova Dječjeg vrtića „Ivančica Oriovac“ , u okviru natječaja Energetske obnove zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja koji se sufinancira iz EUROPSKE UNIJE – EUROPSKOG FONDA ZA REGIONALNI RAZVOJ.
Projekt energetske obnove sastoji se od zamjene vanjske stolarije , izrade vanjske fasade , uređenja spuštenog stropa, zamjena oluka i ostalo.
Cilj projekta je energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića koji će rezultirati smanjenjem potrošnje energije za grijanje /hlađenje kroz integrirani pristup.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 704.780,35 kuna. Vrijednost odobrenih bespovratnih sredstava iznosi 442.188,53 kuna, odnosno 62,74%, a iznos od 262.591,82 kuna odnosno 37,26% je obveza općine Oriovac.
Kako bi osigurala ostatak sredstava općina Oriovac se javila na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i potpisala Ugovor o dodjeli sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, kojim je odobren odnosno od 206.544,04 kuna za ovaj projekt i time je osiguran odnosno „pokriven“ i financijski udio općine.

vrtic 7vrtic 8

 

vrtic 1

vrtic 2

 

vrtic 3

vrtic 4

 

Javni poziv za upis djece u kraći odgojno – obrazovni program Udruge za djecu „Bubamara“

udruga bubamaraUdruga za djecu „Bubamara“ objavila je Javni poziv za upis djece u kraći odgojno – obrazovni program (igraonica) Udruge za djecu „Bubamara“. Pozivaju se roditelji koji su zainteresirani za upis svoje djece starosti od tri do šest godina.
Popunjenu prijavnicu pootrebno je dostaviti u Općinu do 22.08.2018. godine.

pdfPrijavnica

OGLASI


INFORMACIJE


PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalna redarica:
Josipa Gavran Ećimović
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Zamjenica načelnika:
Željka Čorak
Mob. 099-379-7960
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png