Godišnji koncert KUD-a Graničar ponovo oduševio posjetitelje

godisnji koncert luzani 2017Svake godine druga subota u mjesecu prosincu rezervirana je za Godišnji koncert KUD-a Graničar koji svoje sumještane u ovo predblagdansko vrijeme počasti svojim nastupom te im zorno prikažu što su to sve naučili i radili protekle godine.
Godišnji koncert održao se 09.12.2017 godine u Mjesnom domu s početkom u 19 sati.
Članovi su za svoju vjernu publiku pripremili bogat program. Za početak su se predstavili Slavonijom, odnosno onim što najbolje znaju i što žive, obučeni u prekrasne svečane nošnje.
Nakon toga uslijedio je kratki skeč našeg Filipa Beketića, te pozdravne riječi predsjednice KUD-a Danijele Vinković i zamjenice načelnika Željke Čorak koja je ujedno i predsjednica KUD-a Luka Ilić Oriovčanin iz Oriovca, naših dragih prijatelja. Muška pjevačka skupina izvela nam je prekrasnu adventsku pjesmu Tihoj noći, zatim smo se uputili pjesmom i plesom kroz cijelu Hrvatsku.
Od Bunjevke, Međimurja, Like pa sve do Prigorja koje nam je ove godine bila nova koreografija koju smo postavili uz pomoć koreografa gosp. Ratka Poznić.
Uz velike folkloraše predstavili su se i naši najmlađi s plesovima Slavonije i izvedbom pjesme Oj pastiri čudo novo, a u goste su nam došle članice KUD-a Podvinje i to Ženska pjevačka skupina Bećaruše sa svojim "bećarskim" pjesmama.
Reakcija publike na izvedeni program bila je izvrsna, popraćena pljeskom i ovacijama, ali Lužanci ne čekaju dugo već pozivaju sve zainteresirane na 22. Lužansko čijalo perja koje će se održati 27.01.2018. godine.

FOTOGALERIJA

Potpisan Sporazum o suradnji na projektu razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa internetu

siroko pojasni internet sastanak 2017U četvrtak 07. prosinca 2017., učinjen je prvi korak provedbe strategije širokopojasnog pristupa internetu.

Između Brodsko- posavske županije i šesnaest općina potpisan je Sporazum o suradnji na projektu razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja.

Načelnik općine Oriovac također je potpisao sporazum koji je zasigurno prvi korak provedbe strategije širokopojasnog pristupa, a cilj je unaprijediti kakvoću i opseg razvoja uz pojačane aktivnosti u uklanjanju uočenih prepreka i nedostataka.

Poziv svim zainteresiranima za sudjelovanje na jednodnevnim specijalističkim Programima usavršavanja iz područja javne nabave

dib pametna rjesenjaKonzultantska tvrtka DIB PAMETNA RJEŠENJA d.o.o. poziva sve zainteresirane da sudjeluju na jednodnevnim specijalističkim Programima usavršavanja iz područja javne nabave.

Svi programi usavršavanja odobreni su od Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Uprave za sustav javne nabave.

Pohađanjem Programa usavršavanja stječu se uvjeti za obnavljanje certifikata u području javne nabave. Po završetku programa sudionici dobivaju Potvrde o pohađanju programa usavršavanja.

Tvrtka DIB PAMETNA RJEŠENJA d.o.o. je specijalizirana za pružanje savjetodavnih usluga iz područja javne nabave, financija, računovodstva, interne revizije, informatike, EU fondova i poticajnih sredstava. Od 2013. postala je ovlašteno tijelo od strane Ministarstva gospodarstva, Republike Hrvatske, za provođenje Programa izobrazbe i redovitog usavršavanja u području javne nabave.

Više o svemu možete pročtati ovdje.

Obilježen blagdan sv. NIkole

sv nikola u vrticu 2017Blagdan sv. Nikole nije prošao neopažen u općini Oriovac. Dan kada su sva djeca posebno dobra i kada s nestrpljenjem iščekuju dolazak Svetog Nikole, započeo je prvim događanjima u dječjem vrtiću Ivančica-Oriovac. Ovaj svetac naklonjen djeci uvijek je darežljive ruke te je za svako dijete pripremio vrećicu punu slatkiša kako za dobru i marljivu djecu tako i za one koji ponekad možda to i ne budu.
Sveti je Nikola bio u pratnji crnoga Krampusa. Ovaj dvojac kroz kratke nastupe u svim je mjestima zabavio i izmamio osmjeh na dječja lica, ali nasmijao i roditelje. Kada Krampus nije znao brojati do deset, najhrabrija djeca bi mu odvažno pomogla.
U Društvenom domu u Lužanima djeca su prigodnim programom uspjela iznenaditi Svetog Nikolu svojim scenskim nastupom i pjesmama.

Fotogalerija

Mještani općine Oriovac obilježili početak adventa

advent 2017 1Došlo je vrijeme pripreme za Božić, vrijeme koje nazivamo advent. Kako ga inače povezujemo s četiri svijeće, upravo su tako mještani općine Oriovac ukrasili svoja mjesta i simbolično zapalili prvu svijeću. Svako selo na svoj način osmislilo je ovaj znameniti čin, a posebno veseli što se i Oriovac ove godine na jedan poseban način uključio u obilježavanje Adventa.
Naime djelatnice i djelatnici upravnog i komunalnog odjela općine Oriovac izradili su adventski vijenac u parku, središtu općine, kako bi svi mještani mogli u nadolazećim blagdanima uživati u pogledu na predivno osvjetljen vijenac.

advent 2017 3

advent 2017 2

advent 2017 4

advent 2017 5

Započela izgradnja nogostupa u selu Malino

staze u malinu 2017U tijeku je izgradnja nogostupa u selu Malino s južne strane županijske ceste.
Iako već nekoliko tjedana traju, hladno vrijeme ne bi trebalo uvelike utjecati na izvođenje radova te se planira ove godine i uspješan završetak spomenute staze. Duljina novoizgrađenih staza kreće se oko nepunih 2 km. Ovaj je projekt samo dio plana sanacija staza u našim selima, poručila je zamjenica načelnika, a u sljedećim godina nastojat ćemo, u skladu s mogućnostima, udovoljiti i ostalim potrebama naših mještana iz drugih sela.

staze u malinu 2017 2

Održana 2. tribina "Mladi i ovisnost"

tribina mladi i ovisnost 2017U ponedjeljak 27.11. 2017. održana je druga javna tribina pod nazivom "Mladi i ovisnost" u organizaciji KLA "Jasni vidici" iz Oriovca. Udruga je to koja, osim s članova s područja općine Oriovac, radi i s osobama kojima je potrebna pomoć u odvikavanju od raznih ovisnosti i s drugih općina, Nove Kapele, Brodskog Stupnika i Sibinja.

Uz brojne  vrsne predavače skupu je nazočio veliki broj zainteresiranih mještana i predstavnika udruga kao i načelnik općine i njegova zamjenica i pokazalo se da je svijest o utjecaju ovisnosti na društvo u cjelini na zavidnoj razini. Općina Oriovac prati rad udruge " Jasni vidici" od samog početka djelovanja i tako će svakako i ostati, potvrdio je načelnik općine gdin Pavetić u svom obraćanju prisutnima.

tribina mladi i ovisnost 2017 2

tribina mladi i ovisnost 2017 3

tribina mladi i ovisnost 2017 4

Turistička zajednica ugostila srednjoškolce iz Rijeke

posjet rijeckih srednjoskolaca 2017Turistička zajednica općine Oriovac ugostila je grupu od 70 srednjoškolaca Srednje ekonomske škole iz Rijeke koji su u povratku iz Vukovara svratili u Oriovcu i poklonili se žrtvama Domovinskog rata s našeg područja. Zamjenica načelnika Željka Čorak ljubazno ih je dočekala i zaželjela im dobrodošlicu te im ukratko prezentirala i ostale znamenitosti poput Turske česme, crkve sv. Emerika, spomenika Ilircima, barunu Filipoviću, a na kraju su degustirali izvorne slavonske delicije poput čvaraka, krvavice, kulina, orahnjače, makovnjače i štrudle. Otišli su puni dojmova, a ravnateljica škole predložila je nastavak suradnje škole i općine Oriovac.

Prijedlog proračuna općine Oriovac za 2018.

opcina oriovac

Općina Oriovac objavila prijedlog proračuna za 2018. godinu

 

 pdfPrijedlog proračuna opcine Oriovac za 2018.

4. sjednica Općinskog vijeća

opcina oriovac

Poziv kojim Vas pozivamo na 4. sjednicu Općinskog vijeća općine Oriovac koja će se održati

23.11.2017.godine (četvrtak) s početkom u 18,00 sati

Sjednica će se održati u Vijećnici Općine Oriovac, Trg hrvatskog preporoda 1.

 

 pdfPoziv

Diljem općine Oriovac zapaljeni lampioni

obljetnica vukovar 2017 117. studenoga 2017. okupio je u općini Oriovac mnoge mještane kako bi se u kratkoj molitvi i tišini prisjetili Grada Heroja. Savjet mladih, NK Oriolik, predstavnici vatrogasnih društava te predstavnici UVDDR Otrovi i ostali mještani u svojim su mjestima zapalili lampione i odali počast svim palim žrtvama u obrani Vukovara. Događaj su podržali i zamjenica načelnika Željka Čorak i predsjednik Općinskog vijeća Josip Jagodar. Posebno veseli što ovu tradiciju njeguju kako stariji tako i mlađi naraštaji svjesni važnosti Domovinskog rata i uloge koju je grad Vukovar odigrao ranih devedesetih.

vukovar 6

vukovar 2

vukovar 3

OGLASI


INFORMACIJE


dimnjacarske usluge

PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalna redarica:
Josipa Gavran Ećimović
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Zamjenica načelnika:
Željka Čorak
Mob. 099-379-7960
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Reciklažno dvorište
Mob. 099-490-3009


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png