Rezultati izbora za predstavnika srpske nacionalne manjine

izbori nac manjineOpćinsko izborno povjerenstvo Općine Oriovac, nakon izbora za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave provedenih 31. svibnja 2015., utvrđuje i objavljuje rezultate izbora za prestavnika srpske naconalne manjine u Općini Oriovac.

pdfREZULTATI

Održana edukacija za potencijalne korisnike Podmjere 6.3.

lag edukacijaU Oriovcu je 29.svibnja 2015.g. održana edukacija za potencijalne korisnike Podmjere 6.3. – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, koju je organizirala LAG Posavina u suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i Agencijom za plaćanja u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Na radionici je prisustvovalo 50- tak sudionika, poljoprivrednika, OPG-ova, predstavnici savjetodavnih službi, CTR – Županijske razvojne agencije BPŽ i Razvojna agencija grada Slavonskog Broda. Predavači su bili Niko Čubela iz Ministarstva poljoprivrede, Luka Miškić i Luka Musić iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

lag edukacija 1

Sudionicima je predstavljen Natječaj za Podmjeru 6.3. na kojem su prihvatljivi korisnici mala poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 eura do 7.999 eura, koji udovoljavaju uvjetima i kriterijima propisanim Pravilnikom i ovim natječajem. (izvor: www.lag-posavina.hr)

lag edukacija 3

Nema bojazni od izlijevanja Orljave

orljava 2015Pripadnici Vatrogasne postrojbe DVD Oriovac i danas su na tri mjesta ispumpavali podrume pune vode, što zbog porasta vodostaja rijeke Orljave, što zbog većeg obima oborinskih voda. Tako su danas 27.05.2015. godine od 08,00 sati pa sve do 20,00 sati ispumpavali vodu iz podruma u mjestu Ciglenik, a u kraćim vremenskim razmacima u popodnevnim satima na dvije adrese u Oriovcu.
Osim toga ophodno su izvršili i obilazak područja općine Oriovac koja su do sada u ranijem periodu evidentirana kao kritična područja, no za sada nema bojazni za mjerama obrane od poplave zbog pada vodostaja.
O svim radnjama sačinjena su izvješća koja su dostavljena dežurnoj službi DUZS, Područnog ureda Slavonski Brod kao i VZ Brodsko-posavske županije.

Izvještava Ivica Terzić, predsjednik DVD Oriovac.

Poziv na edukaciju za potencijalne korisnike Podmjere 6.3-Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava

lag posavinaPozivamo sve zainteresirane poljoprivredne proizvođače na edukaciju za potencijalne korisnike Podmjere 6.3-Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava koju organizira LAG Posavina zajedno sa Općinom Oriovac te u suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Predavači će biti djelatnici MP i Agencije za plaćanja,a prezentirati će se sama mjera, postupak prijave, te posebno postupak izrade poslovnog plana.

Edukacija će se održati 29.svibnja 2015.godine sa početkom u 10 sati u prostoru Kino sale Oriovac, Trg hrvatskog preporoda 1, Oriovac.

Rješenje o određivanju biračkih mjesta

opcina oriovacNa osnovi članka 136. Zakona o lokalnim izborima ("Narodne novine", br. 144/12), članka 33. alineja 3. i članka 65. Zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave ("Narodne novine", br. 33/01, 10/02, 155/02, 45/03, 43/04, 40/05, 44/05 - pročišćeni tekst, 109/07 i 24/11) Općinsko izborno povjerenstvo Općine ORIOVAC donosi

 

URBROJ: 013-01/15-01/8
KLASA: 2178/10-04-15-1

R J E Š E N J E
O ODREĐIVANJU BIRAČKIH MJESTA

Na području Općine ORIOVAC određuju se sljedeća biračka mjesta:

  1. BIRAČKO MJESTO BROJ 1. ORIOVAC u: OPĆINSKA ZGRADA ORIOVAC, PROSTORIJA KOMUNALNOG REDARA, ORIOVAC, TRG HRVATSKOG PREPORODA BR. 1

koje obuhvaća birače albanske, romske, srpske i ukrajinske nacionalne manjine

s prebivalištem u gradu/općini: ORIOVAC

 

2. BIRAČKO MJESTO BROJ 2. SIBINJ u: OPĆINSKA ZGRADA OPĆINE SIBINJ, SIBINJ, 108. BRIGADE ZNG BR. 6

koje obuhvaća birače albanske, romske, srpske i ukrajinske nacionalne manjine

s prebivalištem u gradu/općini: BRODSKI STUPNIK, SIBINJ

 

U ORIOVCU, 21.05.2015.

PREDSJEDNIK OIP-a

Damir Polak

Izbor predstavnice/predstavnika srpske nacionalne manjine

opcina oriovacOpćinsko izborno povjerenstvo Općine Oriovac donijelo je rješenje kojim se utvrđuje da je lista kandidata za izbor predstavnice/predstavnika srpske nacionalne manjine pravovaljana te objavljuje istu.

pdfIzbori - Nacionalne manjine

 

Još jedna vrijedna donacija DVD-u Oriovac

dvd kacigeU nedjelju 10. svibnja 2015. godine DVD Oriovac je dobio još jednu vrijednu i značajnu donaciju vatrogasne opreme.
Radi se o donaciji iz Nizozemske i to više desetaka zaštitnih vatrogasnih kaciga marke Rosenbauer i desetak vatrogasnih zaštitnih dvodjelnih odijela.

Ovom donacijom DVD Oriovac je u cijelosti opremio svoju Vatrogasnu postrojbu, a dio starije opreme i dio opreme iz ove donacije biti će dodijeljen DVD-ima na području općine Oriovac nadvd odijelakon pregleda iste.
Ovom prigodom se od sveg srca i najiskrenije zahvaljujemo našem donatoru i velikom prijatelju vatrogastva gospodinu Vladi Makeku.

Unaprijed zahvalni.


Ivica Terzić, predsjednik DVD-a Oriovac

Visoka vinska akademija održala kolokvij u Oriovcu

kolokvij-uvvooNa poziv Udruge vinogradara i voćara općine Oriovac, članovi slavonskobrodske Visoke vinske akademije jučer su na brdu Čerin iznad Oriovca, u vinskoj klijeti oriovačkih ljubitelja vina održali svoj proljetni kolokvij. Nastavak je to lijepog prijateljstva između ove dvije udruge, koje je počelo obilježavanjem blagdana Martinja. Domaćini su za ugledne goste pripremili ukusne gastro specijalitete i odlična oriovačka vina. Predsjednik Udruge vinogradara i voćara Vladimir Prpić Prčo je naglasio – Posebno mi je drago da je Akademija došla u Oriovac. Ovo je inače i prvi autobus koji je došao skroz do naše klijeti, tako da je i to dobra vijest, ali ima još puno posla da bi se tom cestom moglo doći po svakakvom vremenu. Imamo velike planove za ovaj prostor, te se nadamo da će nam članovi Akademije doći i češće i uvjeriti se u realizaciju onog što ovdje želimo napraviti. Inače, ono što nas u dogledno vrijeme prvo očekuje je Oriovita, pa smo svim članovima Akademije odmah poklonili čaše s kojima na Orioviti mogu besplatno piti koliko god žele. Inače, iskoristit ću  priliku i pozvati sve vinare da se prijave svojim udrugama, a pojednici već mogu naći osnovne podatke na našim stranicama. Manifestacija se održava 6. lipnja, a tjedan dana prije je prikupljanje uzoraka, onda utorak je predocjena, ocjena je u srijedu 3. lipnja. Predsjednik komisije koja je sastavljena od deset vrsnih enologa je i dalje Ivica Perak. Pozivam sve vinare da se uključe, da sudjeluju, da malo razmijenimo iskustva i učimo jedni od drugih. Pozivam sve i na Fišijadu koja će se održati u sklopu Oriovite, 6. lipnja.

U ime Visoke vinske akademije domaćinima je na gostoprimstvu zahvalio visoki rektor Antun Sabolski – Ja sam zahvalan udruzi na ovako lijepom dočeku. Ambijent je prekrasan, pogled na ribnjake i Motajicu očarava. To su naši dragi prijatelji, koji proizvode odlično vino, a mi smo tu da ga trošimo. Jako su nas lijepo primili, to se rijetko doživljava i mi smo obećali da ćemo opet doći. Naša glavna zadaća i jest promoviranje naših vinara i našeg lijepog vinorodnog kraja.-

Članovi akademije su domaćinima uručili i poklon za uspomenu na ovaj posjet, u drvetu izrezbareni hrvatski grb, djelo akademijskog umjetnika Vlade Krajnovića Lulaša.

Načelnik općine Oriovac Antun Pavetić, koji je i sam vinar, ujedno i član udruge, pozdravio je suradnju dvije ugledne institucije i najavio nove projekte oriovačke Udruge vinogradara i voćara – Ideja za ovaj posjet došla je još za Martinje. Ovo je jedno lijepo druženje u našoj klijeti. Drago mi je da je došlo do ove suradnje. Ali mi možemo puno više od ovoga, očekujem još kvalitetniju suradnju. Vidite da je naša klijet već jedno ugodno mjesto za druženje, ali naši planovi su daleko veći. Mi smo u fazi izrade projekta za jedan veći objekt na ovom području, vrijedan gotovo milijun eura, dobili smo novce za izradu projekta i tu se  spremamo za velike stvari. Osim vinogradarskih poslova, bit će tu i prerade voća, a naravno i turistički potencijal ovog mjesta je izuzetan.-

Druženje se nastavilo do večernjih sati, a dogovoren je i skori nastavak suradnje. Za kraj valja istaknuti da se Visoka vinska akademija priprema za odlazak u Zagvozd kod kuma Vedrana Mlikote, gdje će u srpnju, na Festivalu glumca posjetiteljima prirediti jednu slavonsku enogastronomsku prezentaciju. (izvor: www.radioslavonija.hr)

Zahtjev za prodajom izravnom pogodbom poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske

apz-logoObavijest o podnesenom valjanom zahtjevu za prodaju izravnom pogodbom poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Oriovac.
Na temelju članka 50. stavka 1. Zakona o poljoprivrednom zemljištu prodaje se poljoprivredno zemljište u vlasništvu države koje graniči sa zemljištem podnositelja zahtjeva, a nalazi se izvan proizvodno-tehnoloških cjelina, čija veličina u Kontinentalnoj regiji Republike Hrvatske nije veća od 1 ha, koje je označeno kao:
k.č.br. 81/1b (81/5) u k.o. Malino, vinograd,
površine 0,0989 ha, tržišna cijena iznosi 1.997,29 kn.

Zahtjev za prodaju izravnom pogodbom mogu podnijeti i druge zainteresirane osobe koje ispunjavaju uvjete iz članka 50. stavka 1. Zakona o poljoprivrednom zemljištu i u propisanom roku dostave dokaze Agenciji.
Rok za dostavu zahtjeva je 15 dana računajući od prvog idućeg dana nakon objave ove Obavijesti na mrežnoj stranici Agencije za poljoprivredno zemljište. (www.zemljiste.mps.hr).

Potpuni dokument možete preuzeti ovdje.

Energetska obnova obiteljskih kuća

energijaFond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ponovno je pokrenuo Program energetske obnove obiteljskih kuća.
Cilj je energetski obnoviti  obiteljske kuće  kako bi se povećala energetska učinkovitost kućanstava, smanjili mjesečni troškovi za  energiju  i  vodu za  30% pa do čak 60% te ukupno poboljšala kvaliteta života.

Za bespovratna sredstva se prijavljujete direktno u Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a prijave se obrađuju prema redoslijedu zaprimanja. Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća će biti otvoren do iskorištenja predviđenih sredstava ili do konca 2015. godine.

Što se sufinancira?

  • Zamijena vanjske stolarije
  • Toplinska zaštita ovojnice grijanog prostora – vanjskog zida, krova, stropa, ukopanih dijelova i poda
  • Ugradnja kondenzacijskog plinskog kotla
  • Ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije – sunčanih toplinskih pretvarača (kolektora), kotlova na biomasu, dizalica topline, fotonaponskih pretvarača

O uvjetima sufinanciranja i potrebnim obrascima možete se informirati na www.fzoeu.hr.

PROMOTIVNI LETAK

JAVNI POZIV

VODIČ - Kako do sredstava za energetsku obnovu kuća - 2015.

POPIS CERTIFIKATORA

exPRIJAVNI OBRAZAC

Javni natječaj za dodjelu stipendija studentima

opcina-oriovacNa temelju članka 8. Odluke o stipendiranju studenata s područja općine Oriovac Klasa: 022-01/15-01/12, Urbroj: 2178/10-01-15-1 od 12.03.2015.godine., načelnik općine Oriovac raspisuje

 

 

 

JAVNI  NATJEČAJ
za dodjelu stipendija studentima
s područja općine Oriovac

I.

Za  2015.godinu općina Oriovac raspisuje Javni natječaj za dodjelu stipendija studentima s područja općine Oriovac.
Korištenje stipendije odobrava se korisnicima za vrijeme trajanja studija, odnosno do završetka zadnje studijske akademske godine.
Korištenje odobrene stipendije nastupa po potpisivanju ugovora, a isplaćuje se za tekuću 2015.godinu u iznosu od 800,00 kuna mjesečno.

II.

Pravo sudjelovanja na Javni natječaj imaju redovni studenti viših škola i fakulteta i to:
-    da su državljani Republike Hrvatske,
-    da imaju prebivalište na području općine Oriovac,
-    da su redovni studenti viših škola i fakulteta,
-    da su osobe do navršene 26 godine života,
-    da su redovno upisani u višu godinu studija (viši semestar) u odnosu na prošlu akademsku godinu.

III.

Kriteriji za pravo prvenstva na dodjelu stipendija su:
-    materijalni (socijalni) status,
-    uspjeh koji student, odnosno učenik postigao u prethodnoj studentskoj odnosno školskoj godini
Studentima slabijeg socijalnog stanja smatraju se kandidati čiji prosjek prihoda po članu zajedničkog domaćinstva  ne prelazi 750,00 kuna u tromjesečju koji prethodi podnošenju prijave za stipendije.
Kao prihod domaćinstva ne ubraja se: doplatak za djecu, naknade na ime tjelesnog oštećenja, stalna novčana socijalna pomoć, naknada za njegu i pomoć.
Bodovanje po osnovi materijalnog/socijalnog statusa:
(prosječni prihod po članu obitelji):
-    do 300,00 kn …………………………………………………………………..  55 bodova
-    301,00 – 400,00 kn …………………………………………………………..  45 bodova
-    401,00 – 500,00 kn …………………………………………………………..  35 bodova
-    501,00 – 600,00 kn …………………………………………………………..  25 bodova
-    601,00 – 700,00 kn …………………………………………………………..  15 bodova
-    701,00 – 750,00 kn …………………………………………………………..    5 bodova

Ostali socijalni uvjeti:

-    student bez oba roditelja…………………………………………………. 10 bodova
-    student bez jednog roditelja……………………………………………..   5 bodova
-    obitelj s dva studenta ……………………………………………………..  5 bodova
-    obitelj s tri i više studenata………………………………………………  10 bodova
-    student čiji je roditelj bio sudionik domovinskog rata……...............   10 bodova

Bodovanje po osnovi općeg uspjeha studenta odnosno učenika u prethodnoj studentskoj odnosno školskoj godini.

             Bodovanje:

-    prosjek ocjena  4,71 - 5,00………………………………………………  65 bodova
-    prosjek ocjena  4,51 - 4,70………………………………………………  55 bodova
-    prosjek ocjena  4,31 - 4,50………………………………………………  45 bodova
-    prosjek ocjena  4,11 - 4,30………………………………………………  35 bodova
-    prosjek ocjena  3,91 - 4,10………………………………………………  25 bodova
-    prosjek ocjena  3,71 - 3,90………………………………………………  15 bodova
-    prosjek ocjena  3,50 - 3,70………………………………………………    5 bodova
-    prosjek ocjena 3,490 i niži ne ispunjava uvjete za stipendiranje.

IV.

Dodijeljena studentska stipendija je nepovratna uz ispunjenje slijedećih uvjeta korisnika stipendije:
-    da je redovno upisao višu godinu studija te dostavio potvrdu o upisu najkasnije do 30.studenoga tekuće godine,
-    da je dostavio kopiju diplome ili potvrdu o završetku studija, najkasnije istekom apsolventskog staža od jedne godine
-    da je izvršio sve obveze regulirane ugovorom.
Korisnik je dužan vratiti primljeni iznos stipendije ako nije izvršio obveze iz stavka 1. i 2. ovog članka.

V.

Prijave (zamolbe) i izjave o broju članova zajedničkog domaćinstva podnose se popunjavanjem obrazaca koje se nalaze na web stranici općine Oriovac: www.oriovac.hr, ili u općini Oriovac.
Popunjene prijave, izjave i dokumentacija predaju se u općinu Oriovac poštom ili na urudžbeni zapisnik osobno s naznakom: „NATJEČAJ ZA STIPENDIJE“, na adresu:

OPĆINA ORIOVAC
TRG HRVATSKOG PREPORODA BR. 1
35250 ORIOVAC

Nepotpuno popunjene i ne potpisane prijave neće se uzeti u razmatranje.


VI.

Za ostvarivanje prava na stipendiju potrebno je dostaviti slijedeću dokumentaciju:
-    prijavu za dodjelu stipendije,
-    potvrdu fakulteta o upisu na fakultet, odnosno za studente viših godina studija potvrdu o upisu u višu godinu studija,
-    uvjerenje o prebivalištu izdanu od MUP-a,
-    presliku domovnice,
-    presliku osobne iskaznice,
-    izjavu ovjerenu kod Javnog bilježnika da se ne ostvaruje pravo na drugu stipendiju ili neku drugu vrstu potpore za stipendiranje,
-    presliku svjedodžbe o završetku srednjoškolskog obrazovanja (svjedodžba 4.razreda) za studente I.godine,
-    potvrda o prosjeku primanja članova zajedničkog domaćinstva u prethodna 3 mjeseca izdana i ovjerena od strane poslodavca ili nadležne službe Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje
-    potvrda o broju članova zajedničkog domaćinstva
-    uvjerenje nadležnog ureda za obranu o statusu hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata
-    presliku indeksa, potvrdu o tijeku studiranja ili drugi odgovarajući dokument iz kojeg je vidljiv tijek studiranja, odnosno redovan upis u višu godinu studija.

VII.

Student koji je ostvario pravo na stipendiju obvezan je općini prijaviti svaku promjenu činjenica temeljem kojih je ostvario pravo na stipendiju.
Ukoliko se utvrdi da korisnik stipendije nije prijavio promjene iz prethodnog stavka, a promjene su takve naravi da bi mu pravo na stipendiju trebalo prestati. Korisnik je dužan vratiti iznos stipendije koji je primio, a na koji nije imao pravo.

VIII.

Rok za prijavu na natječaj je zaključno s 8. svibnja 2015.godine.


IX.

Nakon isteka roka za podnošenje prijave Komisija za stipendiranje studenata u skladu s odlukom o stipendiranju studenata s područja općine Oriovac utvrdit će prijedlog liste za dodjelu stipendija. Prijedlog liste objavit će se na web stranici općine Oriovac.

Načelnik općine Oriovac

Antun Pavetić

OGLASI


INFORMACIJE


PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalna redarica:
Josipa Gavran Ećimović
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Zamjenica načelnika:
Željka Čorak
Mob. 099-379-7960
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png