Oglas za prijam na radno mjesto komunalni djelatnik

opcina oriovacPročelnica Jedinstvenog upravnog odjela općine Oriovac je, sukladno odredbama Zakona o službenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (N.N. br. 86/08 i 61/11), objavila OGLAS za prijam na radno mjesto komunalni djelatnik, u Odsjeku za komunalno gospodarstvo – vlastiti pogon za obavljanje komunalnih djelatnosti, 2 izvršitelja na određeno vrijeme u trajanju od šest mjeseci uz obvezni probni rad od 2 mjeseca.

Cijeli dokument preuzmite ovdje

pdfObavijest kandidatima za prijam u radni odnos - komunani djelatnik na određeno vrijeme

Objavljena lista kandidata za dodjelu stipendija

opcina oriovacKomisija za stipendiranje studenata na temelju prijava na Javni natječaj objavljen 5. lipnja 2015. u skladu s Odlukom i Izmjenom Odluke o stipendiranju studenata s područja općine Oriovac utvrdila je sljedeću listu kandidata:

 

 

  1. ANDREA PRSKALO                                                        70 bodova
  2. VALENTINA BAZINA                                                        58 bodova
  3. VIKTORIJA ERGOVIĆ                                                     55 bodova
  4. STJEPANA TOMLJENOVIĆ                                             35 bodova
  5. TAJANA VONIĆ                                                               35 bodova
  6. KRISTINA BABIĆ                                                             18 bodova
  7. FILIP KOVAČEVIĆ                                                           18 bodova
  8. BARBARA ĆELAP                                                           15 bodova
  9. IVONA HEMEN                                                                13 bodova
  10. IVAN PRSKALO                                                                 8 bodova

Uređen Društveni dom u Živikama

dom zivike 1Općina Oriovac i ove je godine nastavila s radovima na uređenju društvenih domova pa su tako ove godine u ožujku započeli, a u lipnju završeni radovi na adaptacija društvenog doma u Živikama. Što se tiče unutarnjeg uređenja, napravljeni su sljedeći radovi: skidanje lamperije s bočnih zidova u velikoj sali doma, izmijenjen je dio dotrajale stolarije i postavljena nova plastična stolarija, bojana je postojeća stolarija, izolirani su i ličeni svi zidovi, kako u velikoj sali tako i u ostavi i kuhinji, a nanesen je i dekorativni sep u boji. Sanitarni je čvor obnovljen. Što se tiče dom zivike 2vanjskih radova, postavljena je nova fasada te je sanirano krovište doma. Također je kompletno obnovljena i uređena fasada i sanirano krovište na crkvi Svete Katarine, a bojana je i ograda oko crkve kao i potporni zidovi na parkiralištu. Moramo spomenuti da su Živičani dobili i rasvjetu na nogometnom igralištu postavljanjem dvaju reflektora Tako su Živičani dobili ljepše i uređenije selo.

crkva zivike

Održane 14. Oriovačke žetvene svečanosti

zetvene svecanosti 2015Sinoć su u Oriovcu održane 14. ‘Oriovačke žetvene svečanosti’. U organizaciji KUD-a ‘Luka Ilić Oriovčanin’ i uz pokroviteljstvo općine Oriovac i Brodsko-posavske županije, ova tradicijska manifestacija okupila je kulturno umjetnička društva iz Lužana, Slavonskog Kobaša, Starog Topolja, Vrbja, Josipovca, Banove Jaruge, Pleternice i Svetog Križa Začretja. Program je počeo još u prijepodnevnim satima svečanom misom u župnoj crkvi sv. Emerika, a nastavljen je svečanom povorkom KUD-ova kroz Oriovac. Uz domaćine i Dječju skupinu KUD-a Luka Ilić Oriovčanin, brojni su gostujući KUD-ovi oduševili publiku svojim nastupima. U Društvenom domu trebala je biti održana tradicionalna etno izložba ručnih radova, narodnih nošnji i starih predmeta koji su korišteni uz žetvene radove, ali je zbog kiše odgođena. Zamjenik župana Brodsko-posavske županije Davor Vlaović je naglasio da ova manifestacija ima posebnu vrijednost – U ime Županije čestitam na organizaciji članovima KUD-a i općini Oriovac. Ovdje je desetak KUD-ova koji će nam se predstaviti u najboljem svjetlu. Mi podržavamo ovakve manifestacije i želimo da se čuva tradicija ovog kraja i da se s pjesmom krene u žetvu. Želimo svim proizvođačima da žetva bude dobra, da bude dobar i dohodak, a ova je manifestacija jedan dobar uvod u sve to i drago mi je da sam danas ovdje.-

Antun Pavetić, načelnik općine Oriovac – Meni je kao načelniku drago da ovo traje i da je iz godine u godinu sve bolje. Mali je to dokaz da ovakvih manifestacija u Oriovcu ne nedostaje, da bez obzira na sve svakodnevne poslove još uspijevamo i čuvati tradiciju. Sva tri KUD-a s područja općine su ovdje, sva tri župnika su ovdje i to govori o jednom zajedništvu koje vlada, o bliskosti i o jednom dobru. Koristim priliku da najavim da na području općine Oriovac slijedi još nekoliko lijepih događanja, ‘Ribarske večeri’ u Sl. Kobašu i Lužanima, bit će tu i nogometnih turnira, ljeto će sigurno biti i dalje zanimljivo.-

Željka Čorak, predsjednica KUD-a Luka Ilić Oriovčanin – Više smo nego zadovoljni, očito su se naši župnici izmolili za dobro vrijeme. To ne bi bio taj dojam da smo program morali preseliti u Dom, pa smo sretni zbog toga. Svi su se pozvani KUD-ovi odazvali, to su sve naši prijatelji, kod kojih i mi gostujemo, svi su se predstavili raznoliko, prekrasnim programima u najboljem svjetlu.-

U večernjem programu za dobru zabavu pobrinuo se TS “Rubato”, a za goste su domaćini pripremili raznovrsnu ponudu domaće slavonske hrane i vrhunskih oriovačkih vina. (izvor: www.radioslavonija.hr)

Održan 1. moto susret u Lužanima

bikeri19. i 20. lipnja u Lužanima kraj rijeke Orljave po prvi su put članovi moto kluba "Sinovi ravnice" za ljubitelje rock glazbe i ljubimaca na dva kotača organizirali moto susret i priuštili svim zainteresiranima jedinstvene trenutke za pamćenje. Dobru organizaciju nije uspjela omesti ni kiša koja se u nekoliko navrata pojavila. Iako mlad i mještanima nepoznat, klub "Sinovi ravnice" može se pohvaliti popriličnim brojem članova, točnije 43, a u ime kluba o ovom susretu i radu obratio se u nekoliko rečenica blagajnik kluba - Zlatko Kuleš.

Klub je osnovan 13. listopada 2013. godine s jednim jasnim ciljem - drublagajnik motoklubženje i pomoć onima kojima je pomoć potrebna. Kao što sam rekao, Klub ima humanitarni karakter pa bih rado spomenuo neke humanitare akcije koje smo ovih godina uspješno proveli, a to su pomoć poplavljenim područjima, pomoć jednom našem hrvatskom branitelju čije ime neka ostane anonimno, jednoj obitelji iz Lužana.

Naš prirotet dakle nije novac, nego druženje, razvoj ovoga mjesta i pomoć, kako ugroženima, tako i pomoć kroz različite oblike suradnje s ostalim udrugama i klubovima. Želja nam je ići naprijed, razvijati se i okupljati nove članove na koje pokušavamo isto tako prenijeti naš moto i educirati ih na način da im ukažemo kako nije cilj samo podići motor na zadnji kotač i divljati po ulicama nego pokazati solidarnost i druželjubivost.

Suradnja s ostalim udrugama naše općine također neizostaje i ovom se prilikom želim zahvaliti i nogometnom klubu i lovačkom društvu, tvrtki TEP "Đuro Đaković", a posebno moram pohvaliti ŠRU "Orljava" koji su nam, između ostalog, uvelike pomogli u organizaciji ovog susreta iznajmljivanjem svog objekta. Kada govorimo o suradnji u lokalnoj zajednici, želio bih najaviti i jednu našu sljedeću akciju humanitarnog karaktera, a to je pomoć Osnovnoj školi u Oriovcu ličenjem zidova i uređenjem učionica.

I na samom kraju posebno bih se zahvalio načelniku Antunu Pavetiću koji je pokazao razumijevanje i financijski potpomogao ovaj moto susret. Vjerujem da će se ova suradnja nastaviti i dalje te da mogu najaviti i sljedeći susret "bikera" sljedeće godine u isto ovo vrijeme, ovisno naravno o danima vikenda koji se u mjesecu lipnju poklope.

Tako je ova dvodnevna manifestacija ponovno otvorila vrata Općine Oriovac mnogim gostima iz susjednih mjesta, gradova i županija, ali i Europe jer kako nas je izvjestio predsjednik kluba, Nino Gušić, ovaj su događaj uveličali i gosti iz Njemačke, Austrije te Bosne i Hercegovine.

bikeri2 2015

>>> fotogalerija <<<

NK "Oriolik" domaćin Nacionalnog razvojnog kampa za mlade

nk oriolik 2015NK Oriolik u sezoni 2014/2015 završio je na predzadnjem 15. Mjestu te je tim rezultatom izborio ostanak u III. HNL-Istok. Spomenimo i to da je NK Oriolik jedini predstavnik iz Brodsko-posavske županije koji se takmiči u II. HNL-Istok što je svojevrstan iskorak i pokazatelj da se u Oriovcu odlično radi u svim starosnim kategorijama. U Oriovcu je od 15.6.-17.6. održan i Nacionalni razvojni kamp za mlade, godišta 2003. i 2004., gdje je sudjelovalo tridesetak polaznika među kojima su bile i djevojčice. Za sve je polaznike omogućeno korištenje objekta NK Oriolika sa svim pratećim sadržajem. Organizator je osigurao najbolju moguću kvalitetu travnjaka za trening, adekvatno stanje svlačionica i ostalih prostorija za momčad. Kadeti NK Oriolika natjecali su se u 1. kvalitetnoj ligi s renomiranim imenima kao što su Osijek, Cibalia, Marsonia, te su osvojili 12. mjesto u konkurenciji 14 klubova. S obzirom da im je ovo bila prva sezona u tako jakoj ligi  rezultat je očekivan.
Juniori su se također natjecali u istoj ligi te su sezonu okončali na 13. mjestu u konkurenciji 14. klubova.
Vrijedi spomenuti i ostale nogometne klubove s područja općine koji se natječu u nižim županijskim ligama. Tako je NK Slavonac iz Slavonskog Kobaša natječe u 2. ŽNL-Centar završio na 6. mjestu, NK Mladost Malino koji se također natječe u 2. ŽNL-Centar  završio je na 7. mjestu, NK Omladinac Ciglenik-Bečic koji se natječe u 3. ŽNL-Centar završio je na 5. Mjestu, te NK Svjetlost se natjecao u 1. ŽNL-Centar sezonu je završio na poslijednjem 14. mjestu tako da će se iduće sezone  natjecati u nižoj ligi.

nacionalni kamp za mlade

Odluka o proglašenju elementarne nepogode

bpzZbog šteta uzrokovanih prekomjernim padalinama za područje općine Oriovac, Brodski Stupnik, Davor, Nova Kapela, Sibinj i Staro Petrovo Selo donosi se Odluka o proglašenju stanja elmentarne nepogode. Cjelovit tekst Odluke nalazi se u nastavku.

pdfOdluka o proglašenju stanja elementarne nepogode

Oriovita i fišijada – manifestacije na ponos općini Oriovac

oriovita fisijadaU organizaciji Brodsko-posavske županije, Općine Oriovac, Poljoprivredno savjetodavne službe i ‘Udruge vinogradara i voćara Općine Oriovac’, jučer je u Oriovcu održana 5. međužupanijska, 7. županijska i 17. manifestacija „ORIOVITA 2015.“ Uz nekoliko predavanja, ocjenjivanje vina, održan je i Poljoprivredno-gospodarstveni sajam, te fišijada, na kojoj se okupilo pedesetak natjecatelja. Kao što smo već objavili, Frankovka Zvonka Katavića iz Zoljana, berba 2012. godine – šampionsko je vino ovogodišnje Oriovite, a osvajači Zlatne boce Oriovite 2015. su Vinarija Stupnički Dvori za Chardonnay, Graševinu i Muškat žuti, Matanić Franjo iz Brodskog Stupnika za Cuvee, Jukić Damir iz Brodskog Stupnika za Cabernet Sauvignon i Cuvee, Dragica Vučković za Cabernet Sauvignon, Ivan Kralj, Mirko Kralj i Martin Grozdanović iz Oriovca za graševinu, te OPG Margite Aladrović za Cabernet Franc i Merlot. Na Fišijadi je među pedesetak prijavljenih ekipa pobijedila Udruga majstora kotlića Slavonije i Baranje iz Osijeka.

Župan Danijel Marušić pohvalio je organizatore manifestacije – Oriovita je predivna manifestacija, koju županija apsolutno podržava. Moram reći da smo nedavno ponudili oriovačka vina i u Bruxellesu, na službenom predstavljanju naše županije, a posebno mi je drago da mogu reći da su neki  njemački i belgijski gospodarstvenici pokazali veliko zanimanje za Cabernet sauvignon obitelji Vučković. Nakon svih službenih provjera to će vino možda i službeno biti u ponudi europskim vinoljupcima. Čestitam načelniku Pavetiću na odličnom radu i ustroju ove manifestacije, na zaštiti tradicije i gospodarstva u ovoj općini, te svim nagrađenim vinarima i majstorima fiša.-

oriovita 2015 1

Davor Vlaović, zamjenik župana BP županije  je istaknuo – Čestitke organizatorima, Udruzi vinogradara i voćara, ali i općini koja ovo podržava. Vidimo stalni napredak iz godine u godinu, i u vinima i u broju natjecatelja u kuhanju fiša, pa i na ovom malom gospodarskom sajmu. Čestitam svima koji su osvojili nagrade i svima koji su sudjelovali. Posebno mi je drago što je toliko vinara stiglo iz drugih županija, to smo i željeli i zato i podržavamo ovu manifestaciju.-

oriovita 2015 2

Načelnik općine Oriovac, Antun Pavetić više je nego zadovoljan ovogodišnjom Oriovitom  – Udruge rade sjajno, svako svoj dio posla. Puno je ljudi, malo mi je žao što su naši KUD-ovi iz Oriovca i Lužana danas na putovanjima, imaju svoje dogovorene nastupe, a i dosta je ljudi otišlo u Sarajevo na doček sv. Oca, ali i ovako je došlo puno ljudi sa drugih destinacija. Odlična je ponuda ribe, vina su vrlo dobra, s obzirom na lošu vinogradarsku godinu, ali svejedno ima nekoliko sjajnih vina i drago mi je da je odaziv bio tako velik i da ima toliko gostiju iz drugih županija.-

oriovita 2015 3

Frankovka Zvonka Katavića iz Zoljana, berba 2012. godine – šampionsko je vino ovogodišnje Oriovite, međužupanijske manifestacije u ocjenjivanju vina. Evo dojmova šampiona Oriovite, Zvonka Katavića – Ovo mi je treći put da sam na Orioviti. Prvi put kad sam bio osvojio sam zlatnu bocu, prošle godine sam osvojio srebrnu, a sad evo opet zlato, ali i šampionska titula.

Crna vina su općenito bolja ove godine? – Da, općenito su crna vina, pogotovo frankovka, bila otpornija na ovakve vremenske uvjete, kakvi su bili lani, ona ima otporniju kožicu od bijelih sorti. Frankovka je inače puno otpornija i zahvalnija za proizvodnju. Ja inače proizvodim još graševinu, također kontroliranog porijekla. Možete nas pronaći u Našicama, Vinogradska 9, tamo se može kupiti naše vino u rinfuzi.-

Vladimir Prpić, predsjednik Udruge vinogradara i voćara općine Oriovac ističe – Vrlo sam zadovoljan, budući da su dva autobusa Oriovčana u Sarajevu zbog dolaska sv. Oca, naš KUD je također na gostovanju, pa ima i drugih događanja, poput Kutjeva, tako da se poklopilo puno toga. No srećom, došli su brojni drugi ljudi iz nekoliko županija, tu je prošlo preko tisuću ljudi, puno je ekipa koje kuhaju fiš, tako da je ovo odlično i drago mi je da se nismo toliko potrudili uzalud.-

Ukupni pobjednik Oriovite je vinarija Stupnički Dvori. Voditelj vinarije Lev Mezhibovskiy kaže – Moram reći da je ovo uspjeh cijele ekipe. Kao prvo moram pohvaliti Martina Grozdanovića, našeg enologa, ali i sve u našoj vrijednoj ekipi. I u vinogradima i u podrumu. To je za nas veliko iskustvo i priznanje.-

Enolog Stupničkih dvora, Martin Grozdanović nam je rekao – Ove godine sam se osamostalio i došao iz jedne velike firme u drugu, vodim jednu veliku, odličnu ekipu, volim taj posao i to je najvažnije, radimo to svim srcem i nadam se da ćemo ovako i nastaviti.-

Sve u svemu, još jedna sjajna Oriovita, na kojoj se za dobru zabavu  brinuo i TS Element. (izvor: www.radioslavonija.hr)

11. sjednica Općinskog vijeća

opcina oriovacPoziv kojim Vas pozivamo na 11.sjednicu Općinskog vijeća općine Oriovac koja će se održati 11.06.2015.godine. (četvrtak) s početkom u 19,00 sati u vijećnici općine Oriovac sa sljedećim

 

 

D N E V N I M    R E D O M :

 

1.      Usvajanje zapisnika sa 9.sjednice  Općinskog vijeća općine Oriovac

2.      Aktualan sat

3.      Donošenje Izmjene Odluke o komunalnim djelatnostima koje se mogu obavljati dodjelom koncesije na području općine Oriovac – izvjestitelj Anica Hemen

4.      Donošenje Odluke o uvjetima cijeni i postupku prodaje nekretnina u Poduzetničkoj zoni „Čaplja“ u Oriovcu – izvjestitelj Antun Pavetić

5.      Donošenje Odluke o imenovanju Povjerenstva za provedbu natječaja za prodaju nekretnina u Poduzetničkoj zoni Čaplja“ Oriovac – izvjestitelj Anica Hemen

6.      Donošenje Odluke o obilježavanju obljetnice pogibije oriovačkih žrtava – izvjestitelj Antun Pavetić

7.      Donošenje Odluke o usklađenju Prostornog plana uređenja općine Oriovac sa zakonom o prostornom uređenju (N.N. br. 153/13) – izvjestitelj Antun Pavetić

 

S poštovanjem,

 

                                                                                                                  

 

                                                                            PREDSJEDNIK OPĆINSKOG VIJEĆA

                                                                                            OPĆINE ORIOVAC

                                                                               Miroslav Maričić, univ.spec.oec., v.r.

 

3. javni natječaj za dodjelu stipendija studentima

opcina-oriovac

Na temelju članka 8. Odluke o stipendiranju studenata s područja općine Oriovac Klasa: 022-01/15-01/12, Urbroj: 2178/10-01-15-1 od 12.03.2015.godine. i Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o stipendiranju studenata s područja općine Oriovac Klasa: 022-01/15-01/35, Urbroj: 2178/10-04-15-1 od 29.svibnja 2015.godine, načelnik općine Oriovac raspisuje

 

JAVNI NATJEČAJ

za dodjelu stipendija studentima

s područja općine Oriovac

 

I.

 

Za 2015.godinu općina Oriovac dodijelit će 5 (pet) stipendija.

Korištenje stipendije odobrava se korisnicima za vrijeme trajanja studija, odnosno do završetka zadnje studijske akademske godine.

Korištenje odobrene stipendije nastupa po potpisivanju ugovora, a isplaćuje se za tekuću 2015.godinu u iznosu od 800,00 kuna mjesečno.

II.

 

Pravo sudjelovanja na Javni natječaj imaju redovni studenti viših škola i fakulteta i to:

-          da su državljani Republike Hrvatske,

-          da imaju prebivalište na području općine Oriovac,

-          da su redovni studenti viših škola i fakulteta,

-          da su osobe do navršene 26 godine života,

-          da su redovno upisani u višu godinu studija (viši semestar) u odnosu na prošlu akademsku godinu.

III.

 

Kriteriji za pravo prvenstva na dodjelu stipendija su:

-          materijalni (socijalni) status,

-          uspjeh koji student, odnosno učenik postigao u prethodnoj studentskoj odnosno školskoj godini

Studentima slabijeg socijalnog stanja smatraju se kandidati čiji prosjek prihoda po članu zajedničkog domaćinstva ne prelazi 750,00 kuna u tromjesečju koji prethodi podnošenju prijave za stipendije.

Kao prihod domaćinstva ne ubraja se: doplatak za djecu, naknade na ime tjelesnog oštećenja, stalna novčana socijalna pomoć, naknada za njegu i pomoć.

Bodovanje po osnovi materijalnog/socijalnog statusa:

(prosječni prihod po članu obitelji):

-          do 300,00 kn ……………………………………………………………………   55 bodova

-          301,00 – 400,00 kn ………………………………………………………….. 45 bodova

-          401,00 – 500,00 kn ………………………………………………………….. 35 bodova

-          501,00 – 600,00 kn ………………………………………………………….. 25 bodova

-          601,00 – 700,00 kn ………………………………………………………….. 15 bodova

-          701,00 – 750,00 kn ………………………………………………………….. 5 bodova

Ostali socijalni uvjeti:

-          student bez oba roditelja…………………………………………………. 10 bodova

-          student bez jednog roditelja…………………………………………….   5 bodova

-          obitelj s dva studenta ……………………………………………………..   5 bodova

-          obitelj stri i više studenata………………………………………………   10 bodova

-          student čiji je roditelj bio sudionik domovinskog rata…….   10 bodova

Bodovanje po osnovi općeg uspjeha studenta odnosno učenika u prethodnoj studentskoj odnosno školskoj godini.

             Bodovanje:

-          prosjek ocjena 4,71 – 5,00……………………………………………… 65 bodova

-          prosjek ocjena 4,51 – 4,70……………………………………………… 55 bodova

-          prosjek ocjena 4,31 - 4,50……………………………………………… 45 bodova

-          prosjek ocjena 4,11 – 4,30……………………………………………… 35 bodova

-          prosjek ocjena 3,91 – 4,10……………………………………………… 25 bodova

-          prosjek ocjena 3,71 - 3,90……………………………………………… 15 bodova

-          prosjek ocjena 3,50 - 3,70………………………………………………   5 bodova

-          prosjek ocjena 3,49 i niži ………………………………………………...   3 boda

 

IV.

 

Dodijeljena studentska stipendija je nepovratna uz ispunjenje slijedećih uvjeta korisnika stipendije:

-          da je redovno upisao višu godinu studija te dostavio potvrdu o upisu najkasnije do 30.studenoga tekuće godine,

-          da je dostavio kopiju diplome ili potvrdu o završetku studija, najkasnije istekom apsolventskog staža od jedne godine

-          da je izvršio sve obveze regulirane ugovorom.

Korisnik je dužan vratiti primljeni iznos stipendije ako nije izvršio obveze iz stavka 1. i 2. ovog članka.

V.

 

Prijave (zamolbe) i izjave o broju članova zajedničkog domaćinstva podnose se popunjavanjem obrazaca koje se nalaze na web stranici općine Oriovac: www.oriovac.hr, ili u općini Oriovac.

Popunjene prijave, izjave i dokumentacija predaju se u općinu Oriovac poštom ili na urudžbeni zapisnik osobno s naznakom: „NATJEČAJ ZA STIPENDIJE“, na adresu:

OPĆINA ORIOVAC

TRG HRVATSKOG PREPORODA BR. 1

35250 ORIOVAC

Nepotpuno popunjene i ne potpisane prijave neće se uzeti u razmatranje.

VI.

 

Za ostvarivanje prava na stipendiju potrebno je dostaviti slijedeću dokumentaciju:

-          prijavu za dodjelu stipendije,

-          potvrdu fakulteta o upisu na fakultet, odnosno za studente viših godina studija potvrdu o upisu u višu godinu studija,

-          uvjerenje o prebivalištu izdanu od MUP-a,

-          presliku domovnice,

-          presliku osobne iskaznice,

-          izjavu ovjerenu kod Javnog bilježnika da se ne ostvaruje pravo na drugu stipendiju ili neku drugu vrstu potpore za stipendiranje,

-          presliku svjedodžbe o završetku srednjoškolskog obrazovanja (svjedodžba 4.razreda) za studente I.godine,

-          potvrda o prosjeku primanja članova zajedničkog domaćinstva u prethodna 3 mjeseca izdana i ovjerena od strane poslodavca ili nadležne službe Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje

-          potvrda o broju članova zajedničkog domaćinstva

-          uvjerenje nadležnog ureda za obranu o statusu hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata

-          presliku indeksa, potvrdu o tijeku studiranja ili drugi odgovarajući dokument iz kojeg je vidljiv tijek studiranja, odnosno redovan upis u višu godinu studija.

VII.

 

Student koji je ostvario pravo na stipendiju obvezan je općini prijaviti svaku promjenu činjenica temeljem kojih je ostvario pravo na stipendiju.

Ukoliko se utvrdi da korisnik stipendije nije prijavio promjene iz prethodnog stavka, a promjene su takve naravi da bi mu pravo na stipendiju trebalo prestati. Korisnik je dužan vratiti iznos stipendije koji je primio, a na koji nije imao pravo.

VIII.

 

Rok za prijavu na natječaj je zaključno sa 12.lipnjem 2015.godine.

IX.

 

Nakon isteka roka za podnošenje prijave Komisija za stipendiranje studenata u skladu s Odlukom i Izmjenom Odluke o stipendiranju studenata s područja općine Oriovac utvrdit će prijedlog liste za dodjelu stipendija. Prijedlog liste objavit će se na web stranici općine Oriovac.

Načelnik općine Oriovac

Antun Pavetić


 Obrasci za prijavu:

pdf Prijava za dodjelu stipendija
pdf Izjava o broju članova zajedničkog domaćinstva

Frankovka Zvonka Katavića iz Zoljana, šampionsko vino Oriovite 2015.

ocjenjivanje vina 1Frankovka Zvonka Katavića iz Zoljana, berba 2012, godine – šampionsko je vino ovogodišnje Oriovite, međužupanijske manifestacije u ocjenjivanju vina. Odlučila je tako prosudbena komisija na čelu s predsjednikom komisije Ivicom Perakom. Osvajači Zlatne boce Oriovite 2015. su Vinarija Stupnički Dvori za Chardonnay, Graševinu i Muškat žuti, Matanić Franjo iz Brodskog Stupnika za Cuvee, Jukić Damir iz Brodskog Stupnika za Cabernet Sauvignon i Cuvee, Dragica Vučković za Cabernet Sauvignon, Ivan Kralj, Mirko Kralj i Martin Grozdanović iz Oriovca za graševinu, te OPG Margite Aladrović za Cabernet Franc i Merlot. Na natjecanje je zaprimljeno 94 uzorka, a opći dojam komisije je da su ovogodišnja vina vrlo kvalitetna. Dodjela priznanja i nagrada bit će u subotu u 19 sati u okviru programa Oriovite. Kompletne rezultate ocjenjivanja pogledajte u prilogu. (izvor: www.radioslavonija.hr)

pdfRezultati - Oriovita 2015.

ocjenjivanje vina 2

OGLASI


INFORMACIJE


PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalna redarica:
Josipa Gavran Ećimović
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Zamjenica načelnika:
Željka Čorak
Mob. 099-379-7960
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png