Održan Božićni koncert u Slavonskom Kobašu

bozicni koncert kobas 201526. prosinca u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Slavonskom Kobašu mještani su imali priliku uživati u Božićnom koncertu na kojem su, svojim nastupom, članovi KUD-a Matija Gubec nazočne obradovali svojim izvedbama. Pripremili su bogat program tradicionalnih i novijih Božićnih pjesama. Izvođači su bili mješoviti pjevački zbor i tamburaški orkestar pod ravnanjem Antuna Baćo.
Prije koncerta s nekoliko se riječi obratio načelnik općine Oriovac gosp. Antun Pavetić te zaželio prisutnima sretan Božić i novu godinu. Isto je zaželio i predsjednik KUD-a Antun Baćo te nadodao kako Božić na mnogim jezicima označava riječ rođenje. Rođenje Spasitelja, Isusa Krista, koji će spasiti svijet od zla. Rođenje ljubavi i smrt grijeha. Zato nas Isus u ovim božićnim danima poziva na zajedništvo. Trebali bismo blagdane provesti s obitelji i najmilijima pokazujući im koliko ih volimo. I zato nije bitno niti ono što smo dobili pod bor, niti što jedemo i pijemo. Bitno je ono što osjećamo u svojim srcima. Bitno je da smo okruženi nama dragim ljudima. Bitno je da oprostimo, da prijeđemo granice i da ljubav pobijedi zlo u nama. Zbog toga ponesimo Isusu svoje srce i pustimo da nas obraduje.

Postavljena dva reklamna display-a na području Općine

reklamni panel oriovac 2015Na zgradi osnovne škole u središtu Lužana i u središtu Oriovca pored crkve postavljena su dva velika reklamna displaya. Oba su hrvatski proizvod visoke kvalitete, dimenzija 3,60 × 1,20 m. Proizvod je to tvrtke Ardea electronic iz Slavonskog Broda koja je ovakve i veće panele instalirala u Zagrebu, Sesvetama, u Slavonskom Brodu na korzu, Osijeku, Zadru i ostalim mjestima u Hrvatskoj. Ovi bi reklamni prostori 24 sata dnevno prikazivali datum i vrijeme, a glavna će svrha biti oglašavanje. Ovim će se putem, dakle, sve važne obavijesti i informacije izmjenjivati na display-u, a tvrtke i obrti s područja Općine i šire, imat će mogućnost reklamiranja svojih proizvoda i usluga u reklamnim spotovima koji će se emitirati u blokovima od nekoliko minuta. To jamči minimalno 288 emitiranja dnevno, odnosno preko 105 tisuća emitiranja godišnje. Mogućnosti oglašavanja, reklamiranja i najave određenih događaja su široke, npr. mogu se najaviti termini sportskih događanja, nogometnih i košarkaških utakmica, određenih kulturnih i folklornih priredbi i svega onoga što može biti korisno za naše mještane i prolaznike. Najave raznih događanja i informacije s područja općine bit će besplatne kao i oglašavanje udruga, a reklamiranje tvrtki i obrtnika uz minimalnu i simboličnu naknadu kako bi se pokrili osnovni troškovi održavanja. Također je omogućen prostor za besplatno reklamiranje do kraja tekuće godine.

Održan godišnji koncert KUD-a Luka Ilić Oriovčanin

bozicni koncert oriovac 2015Pred prepunom dvoranom mjesnog doma u Oriovcu, članovi KUD-a Luka Ilić Oriovčanin održali su izvrstan godišnji koncert, a sjajan nastup odradili su i gosti, članovi KUD-a Obreška iz Donje Obreške, općina Kloštar Ivanić. Riječ je o društvu koje je osnovano 1999. g. s ciljem očuvanja tradicije, pjesme, plesa, običaja, nošnji i svega što uz to ide! Društvo broji osamdesetak članova,  a od važnijih nastupa izdvajaju sudjelovanje na županijskim smotrama u Velikoj Gorici te u Sv. Ivanu Zelini; državnim smotrama kao što su Vinkovačke jeseni, Đakovački vezovi, Međunarodna smotra folklora u Zagrebu, Smotra folklora u Metkoviću! Predstavili su se koreografijom iz Like, točnije običajem prela, pjesama i kola iz Ličkog Lešća, skupom plesova i pjesama iz Obreške, te izvornom koreografijom sa pjesmama i plesovima iz Obreške pod nazivom “Studena me kiša bije”, koju je za scenu priredila Valentina Šepak Molnar a glazbom se također pozabavio Vladimir Fugaš! Ovo je pobjednička koreografija sa državne smotre izvornog folklora u Koprivnici.

Domaćini su predstavili dječju skupinu koja je izvela dječje igre i pjevana kola uz tambure, te školu tambure koju vodi Krunoslav Dražić, a zasvirao je i tamburaški sastav KUD-a. No, posebno dojmljive bile su tri ‘svatovske’ koreografije koje je pripremila nova umjetnička voditeljica KUD-a Branka Peh. Riječ je o ‘djevojačkoj i momačkoj’ večeri, te svatovskim običajima (dolazak po mladu, šetnja kroz selo, „Sava“, blagoslov mlade, kićenje peškirima, odigravanje, uz obavezno šokačko kolo).

Predsjednica KUD-a Luka Ilić Oriovčanin Željka Čorak zahvalila je posebno donedavnoj umjetničkoj voditeljici Snježani Missoni, te novoj voditeljici Branki Peh. Istaknula je da je ovaj koncert – Vrhunac našeg cjelogodišnjeg rada, jer uvijek je najteže nastupati pred svojom publikom. Drago mi je da je ovaj novi program, svatovi u tri čina, koji publika dosad nije vidjela, izazvao toliko lijepih emocija i u njima i u nama. Inače, moram izraziti zadovoljstvo što je Ministarstvo kulture prepoznalo naše projekte kao kvalitetne, stalno radimo s mladima, kroz te projekte pojačali smo svoj fond tambura, tako da naša ‘Škola tambura’ ima sad potporu i u novim instrumentima.- 

Načelnik općine Oriovac Antun Pavetić iznimno je zadovoljan radom KUD-a Luka Ilić Oriovčanin – Jako sam sretan i ponosan kad vidim ove prekrasne običaje i ovakve izvedbe. Inače moram pohvaliti sva tri KUD-a koji rade na području općine, nastojimo im pomoći, a kako i ne bi kad ovako kvalitetno i dobro rade.- 

Na koncertu je bio i Davor Vlaović, zamjenik župana Brodsko-posavske županije – Naša županija je stvarno bogata po pitanju KUD-ova, a oriovački je jedan od najboljih, istinski sam uživao. Vidjeli smo splet običaja vezanih i uz Božić ali i uz svatove, pa se nadam da će ovo biti dobar poticaj mladima i da će u idućoj godini biti što više svatova. (izvor: www.radioslavonija.hr)

UVDDR „OTROVI“ održao božićni domjenak

uvddr domjenak 2015Dana 12.12.2015.g. u mjesnom domu u Radovanju zbor UVDDR „OTROVI“  održao je  božićni domjenak Udruge koji ima identitet i na kojemu su nadahnute molitvene i  izričajne nakane posvećene dušama palih i preminulih heroja, članovima Udruge i domovini s porukama: „Prevladajmo ravnodušnost, rastimo i  izgarajmo u vatri dobra i davanja kroz put životni". Ta oluja neka nas stavlja u situaciju da smo duhovno budni u svakom području svoga života, da smo budni kao da nam je to zadnja životna sekunda, poruka je predsjednika ove vrijedne Udruge, Ivana Didakovića. Božić je živ Isus u vjeri i  životu,  i mir naš u znoju i trpljenju, u ljubavi, istini, u krepostima našim koje iznova brusimo, riječi su koje su se na ovom domjenku mogle više puta čuti, a upravo je ta vjera i ljubavuvddr domjenak 2015 2 ono što vraća ove heroje iz svakodnevnih životnih nedaća natrag u životu.  Neka nam Božić bude brat i sestra, naši bližnji za koje dajem sebe i u koje vjerujem i koje poštujem.
Kao i svake godine, svi članovi Udruge potpisuju božične čestitke koje šalju rodbini svojih poginulih prijatelja. To je čin hvale vrijedan jer na taj način ne zaboravljamo one koji su dali život za našu domovinu. 
„Što je god istinito, što god časno, što god pravedno, što god čisto, što god ljubazno, što god na dobru glasu; je li što krepost, je li što hvale vrijedno – to nek vam je na srcu!"

Sretan Božić i blagoslovljenu 2016.godinu!

 

UVDDR „OTROVI“

14. sjednica Općinskog vijeća

opcina oriovacPoziv kojim Vas pozivamo na 14. sjednicu Općinskog vijeća općine Oriovac koja će se održati  15.12.2015. godine (utorak) s početkom u 17,30 sati u vijećnici općine Oriovac sa sljedećim DNEVNIM REDOM:

pdf Dnevni red

Novi natječaj iz vinske omotnice za sufinanciranje promidžbe

logo apprrrU sklopu „Vinske omotnice“ – bespovratnih sredstava EU kojima je cilj povećanje konkurentnosti hrvatskih vinara i vinogradara kroz mjere restrukturiranja i konverzije vinograda, izgradnje i opremanje vinarija te projekte marketinga i promocije vina, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je u Narodnim novinama 131/15 novi natječaj za mjeru Promidžba na tržištima trećih zemalja.

Korisnici ove mjere su proizvođači vina (fizičke ili pravne osobe) upisani u Vinogradarski registar, javna tijela utemeljena zakonom koja predstavljaju proizvođače vina (osim korisnika Državnog proračuna) te udruge proizvođača vina i zadružni savezi (čije su članice barem tri zadruge koje se bave proizvodnjom vina). Dozvoljena ulaganja unutar mjere su objavljivanje reklama u medijima trećih zemalja (tisak, televizija, radio, internet), ulaganja u odnose s javnošću, promociju i marketing, uključujući organizaciju informativnih putovanja… (izvor:www.apprrr.hr)

Opširnije o natječaju...

Stručno predavanje na temu Razvoj ruralnog turizma

opcina oriovacLokalno partnerstvo za zapošljavanje BPŽ zajedno s Pučkim otvorenim učilištem Obris organizira stručno predavanje na temu Razvoj ruralnog turizma. Stručno predavanje će se održati 11. prosinca 2015. (petak) s početkom u 10 sati u prostorijama srednje škole Matija Antun Reljković, Slavonski Brod, Ivana Cankara 76, 35000 Slavonski Brod (amfiteatar Škole).

Rok za prijavu za sudjelovanje na stručno predavanje je 09. prosinac 2015.

Sveti Nikola poklonima obradovao najmlađe

nikola 2015 1Danas 4. prosinca, sveti je Nikola već tradicionalno obradovao mnoge mališane Općine Oriovac. Krenuvši iz samog središta Oriovca s najmlađim uzrastima, ovaj je zaštitnik djece i pomoraca obradovao najmlađe u dječjem vrtiću "Ivančica". Veseli doček svetom Nikoli pripremili su mališani ovog dječjeg vrtića, a pjesmicama, recitacijom i molitvama iznenadili prisutne. Nakon poruke i primjera kako djeca moraju biti dobra i slušati roditelje pa će biti nagrađeni, sveti se Nikola uputio u osnovne škole i društvene domove s područja Općine.
Pokrovitelj ovog događaja bila je Općina Oriovac.

nikola 2015 2

Županija provodi projekt „Program aktivnog razvoja cjeloživotne zapošljivosti"

leadBrodsko-posavska županija provodi projekt „Program aktivnog razvoja cjeloživotne zapošljivosti" financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program"Razvoj ljudskih potencijala",programa dodjele bespovratnih sredstava „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II”. Projekt ima za cilj povećati zapošljivost definiranih ciljanih skupina (nezaposlenih mladih, nezaposlenih žena, volontera udruga, te studenata) putem prilagođenih usluga i mjera te predstaviti inovativni pristup i diseminaciju primjera dobre prakse.

U tijeku je prijava za Program razvoja poduzetničkih vještina – edukativnu aktivnost namijenjenu nezaposlenim osobama u Novoj Gradiški.

Edukacija namijenjena nezaposlenim mladima i ženama simulira poslovna iskustva iz stvarnog života i polaznicima pruža nužno znanje, vještine i stavove potrebne kako bi se samo-zaposlili ili postali odlični zaposlenici u drugim organizacijama. Program je konstruiran poput mini MBA programa i sastoji se od tri cjeline – upravljanje ljudima, upravljanje tvrtkom i upravljanje sobom.

Polaznici će naučiti primjenjiva znanja iz područja marketinga, prodaje, strategije, računovodstva, upravljanja ljudima, javnog nastupa, komunikacijskih vještina i mnogih drugih područja putem kojih će praktičnim radom na stvarnim poslovnim slučajevima steći iskustvo, znanja i vještine primjenjive na stvarne poslovne situacije.

 

Želite postati profesionalac sposoban samostalno voditi tvrtku

ili biti odličan zaposlenik u drugoj organizaciji?

Prijavite se na Program razvoja poduzetničkih vještina

i ostvarite osobni i profesionalni uspjeh!

 Ukoliko ste:

- nezaposlena mlada osoba (15-29 godina) ili nezaposlena žena (25-49 godina) sa završenom najmanje srednjom školom

putem prijavnice na web stranici www.bpz.hr, koju je potrebno poslati na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 07. prosinca 2015. godine. Početak održavanja programa: prosinac 2015. g.

Za više informacija:

Gordana Šimić, voditeljica projekta

Tel. 035/405-250, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

wordPrijavnica LEAD Poduzetništvo

DIP objavio službene rezultate izbora zastupnika u Hrvatski sabor

parlamentarni izbori 2015Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske u sastavu Branko Hrvatin, dipl. iur., predsjednik, Vesna Fabijančić-Križanić, dipl. iur., potpredsjednica, Ana Lovrin, dipl. iur., potpredsjednica, Jakob Miletić, dipl. iur., potpredsjednik, Renata Šantek, dipl. iur., potpredsjednica, Slaven Hojski, dipl. iur., član, Janja Horvat Drobnjak, dipl. iur., članica, Emil Tomljanović, dipl. iur., član i Josip Vresk, dipl. iur., član, na osnovi članka 56. točke 9. i članka 94. stavka 2. Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor ("Narodne novine", broj 66/15 - pročišćeni tekst i 104/15-Odluka i Rješenje Ustavnog suda Republike Hrvatske, broj: U-I-1397/2015 od 24. rujna 2015.), objavilo je službene rezultate  izbora zastupnika u Hrvatski sabor provedenih 7., 8. i 15. studenog 2015. godine

pdfSlužbeni rezultati

Javni poziv za prijavu projektnih ideja za razvoj ljudskih potencijala

suradnja za uspjeh 2015U okviru projekta „Suradnja za uspjeh 2″, sufinanciranog od strane Europske unije kroz program „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja, faza 2″ u okviru Europskog socijalnog fonda, u svrhu izrade baze projekata, Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Brodsko-posavske županije raspisuje Drugi Javni poziv za prijavu projektnih prijedloga usmjerenih na razvoj ljudskih potencijala, a koje su u skladu s Operativnim program Učinkoviti ljudski potencijali. Predmet javnog poziva je prijava projektnih ideja od strane institucija, organizacija i poslovnih subjekata u cilju uspostavljanja baze projekata buduće Strategije razvoja ljudskih potencijala Brodsko-posavske županije 2015.-2020.

Svrha javnog poziva je identificiranje projektnih ideja s područja Brodsko-posavske županije, a koje će se prijavljivati za program bespovratnih potpora u okviru Europskog socijalnog fonda i ostalih dostupnih fondova u razdoblju 2015.-2020.Projektne ideje će se razmatrati u odnosu na njihovu usklađenost s Operativnim programom Učinkoviti ljudski potencijali te uvrstiti u bazu projekata buduće Strategije razvoja ljudskih potencijala Brodsko-posavske županije. Baza podataka služit će kao izvor projektnih ideja i projekata koji će se prijavljivati na dostupne EU fondove u razdoblju 2015.-2020.

Poziv je otvoren do 30. studenog 2015. godine.

Pozivamo sve potencijalne prijavitelje da prijave svoje projektne ideje na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., putem faxa na broj 035/400-130 ili osobno na adresu CTR – Razvojne agencije Brodsko-posavske županije d.o.o. (Tajništvo Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Brodsko-posavske županije), Trg pobjede 26a, 35000 Slavonski Brod (4. kat).

pdfPoziv za prijavu projektnih prijedloga

OGLASI


INFORMACIJE


PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalna redarica:
Josipa Gavran Ećimović
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Zamjenica načelnika:
Željka Čorak
Mob. 099-379-7960
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png