Dan poginulih branitelja s područja Općine Oriovac

Dana 30. rujna 2013. godine održati će se 21. komemorativni skup povodom obilježavanja Dana poginulih branitelja s područja Općine Oriovac.

Obilježavanje će započeti u 9.30 h svetom misom za poginule hrvatske branitelje u Župnoj crkvi sv. Emerika u Oriovcu. Poslije svete mise, obitelji poginulih branitelja i ostali sudionici će u povorci krenuti do spomen obilježja palim braniteljima gdje će položiti vijence i zapaliti svijeće, nakon čega će uslijediti komemorativna sjednica u kino dvorani Oriovac, te polaganje vijenaca po mjesnim grobljima.

Obilježavanjem ove obljetnice Općina Oriovac izražava zahvalnost svim braniteljima koji su žrtvovali vlastite živote za domovinu te time osigurali slobodu i suverenitet Republike Hrvatske.

Strategija razvoja ruralnog turizma Općine Oriovac – JAVNI UVID

Na web stranici Općine Oriovac, na javni uvid, objavljena je nacrtna verzija Strategije razvoja ruralnog turizma Općine Oriovac.

Do danas, plansko promišljanje o razvoju turizma na ovom području gotovo da i nije postojalo. Stoga izrada turističke strategije razvoja za Općinu Oriovac ima ključnu važnost u daljnjem upravljanju turističkim razvojem budući da implicira i inicira pojedinačne razvojne projekte s jasno utvrđenim aktivnostima, nositeljima, rokovima i prioritetima.

Vođenjem promišljenom strategijom i realizacijom planskih aktivnosti, ponajprije izgradnjom potrebne turističke infrastrukture, iskorištavanjem komparativnih prednosti u turizmu, optimalnim tržišnim pozicioniranjem i profiliranjem turističkog proizvoda, Općina Oriovac može postati atraktivna i prepoznatljiva destinacija ruralnog turizma.

Strategiju razvoja ruralnog turizma možete pogledati klikom na ovaj LINK ili u rubrici „strategija razvoja ruralnog turizma Općine Oriovac – JAVNI UVID“, a svoje komentare možete poslati na slijedeće e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

„Razigrani lipicanci“ u Slavonskom Kobašu

Pod pokroviteljstvom Općine Oriovac i Brodsko-posavske županije, a u organizaciji „Prve kobaške udruge ratara i stočara", u nedjelju 25. kolovoza ljubitelji konjičkog sporta uživali su u konjičkim utrkama kraj Save u Slavonskom Kobašu.

Sve je započelo defileom zaprega kroz ulice i dolazak na zaista prekrasan teren za takmičenje. Ni kišno nedjeljno popodne nije spriječilo gledatelje da uživaju u prekrasnim grlima i vrlo spretnim jahačima i jahačicama.

Vrijedi napomenuti važnu činjenicu, kako je povećan interes za ovaj sport kod mladih naraštaja, što smo mogli i ovdje vidjeti. Po našoj ocjeni svi su pobjednici zajedno s gledateljima koji su zdušno bodrili takmičare. Za najljepšu zapregu proglašena je ona Igora Čuletića.

Službeni rezultati:

UTRKA PRECIZNOSTI SENIORI:
1. Tandarić Mihael
2. Matijević Željko
3. Krolo Ivan

UTRKA BRZINE SENIORI:
1. Tandarić Mihael
2. Matijević Željko
3. Sekulić Marko

JUNIORI UTRKA PRECIZNOSTI:
1. Vuksanović Stjepan
2. Martić Ivan
3. Balen Lidija

TEKLIĆKO JAHANJE:
1. Jelić Luka
2. Vukšić Matija
3. Balen Zlatko
izvor: www.slavonskikobas-kudmg.com

„Razigrani lipicanci“

U organizaciji Prve Kobaške udruge ratara i stočara i KUD-a „Matija Gubec“ u nedjelju 25. kolovoza 2013. godine u Slavonskom Kobašu održat će se športsko zabavni spektakli „Razigrani lipicanci“.

Program manifestacije počet će u 13.00 sati povorkom zaprega kroz mjesto, u 14.00 sati slijedi otvaranje manifestacije, te kulturno umjetnički program. Konjički program najavljen je za 14.30 sati u okviru kojega će biti održana vožnja preciznosti, brzinska vožnja, vožnja unatrag, te galopska utrka. Po završetku svečanog dijela programa slijedi zajedničko druženje.

Kao i dosadašnjih godina, glavni pokrovitelj spomenute manifestacije je Općina Oriovac, a supokrovitelj Županija Brodsko-posavska.

ZABRANA LOŽENJA VATRE NA OTVORENIM PROSTORIMA

Dobrovoljno vatrogasno društvo „Oriovac“ kao stožerno društvo Vatrogasne zajednice Općine Oriovac obavještava sve građane Općine Oriovac da je u vremenskom razdoblju od 01. lipnja do 31. listopada, zabrana loženja vatre na otvorenim prostorima.

S obzirom da je sve učestalije izbijanje požara zbog spaljivanja biljnog i drugog otpada, na obradivim i neobradivim poljoprivrednim površinama, ZAMOLJAVAJU se svi građani Općine Oriovac, da u gore naznačenom vremenskom periodu, ne spaljuju biljni i drugi otpad.

Prilikom spaljivanja otpada, učestalo se događa da zapaljena vatra izmakne kontroli te se ista proširi na susjedne poljoprivredne površine, gospodarske, stambene i druge objekte. Takvim širenjem ne kontrolirane vatre, dolazi do većih požara i velike materijalne štete, a ne daj bože i ugrožavanja ljudskih života (razne ozljede ili nastupanja smrti).

Još jednom apeliramo na Vašu savjest i humanost, kako bi izbjegli štete koje nastaju prilikom ovakvih požara, a također ćemo svi zajedno izbjeći ugroze ljudskih života i nastajanje bilo kakve materijalne štete. OPŠIRNIJE…

Ribarska večer u Slavonskom Kobašu

Pokraj Save pod „bajerom" u organizaciji NK „Slavonca“, a pod pokroviteljstvom Općine Oriovac, u subotu 20.srpnja održana je šesta po redu Ribarska večer, gdje su gosti uživali u ribljim specijalitetima - fišu, prženom somu i šaranu na ražnju.

Pod velikim šatorom razlijegali su se zvuci tamburaškog sastava „Varoških bećara", a i Sava koja je mirno tekla pridonijela je jako lijepom ugođaju u Kobašu.

Poželimo još ovakvih događaja i očekujmo i slijedeće godine uspješnu realizaciju manifestacije kao što su bile i prethodnih godina.

izvor: http://slavonskikobas-kudmg.com

2. sjednica Općinskog vijeća

U ponedjeljak 15. srpnja 2013. godine s početkom u 20.00 sati u vijećnici Općine Oriovac, održat će se 2. sjednica Općinskog vijeća Općine Oriovac sa sljedećim dnevnim redom:

1. Usvajanje zapisnika sa 1. Konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća općine Oriovac
2. Aktualan sat
3. Donošenje Odluke o raspolaganju novčanim sredstvima općine Oriovac – izvjestitelj pročelnica Anica Hemen
4. Donošenje Odluke o osnivanju i imenovanju članova Stožera zaštite i spašavanja općine Oriovac – izvjestitelj pročelnica Anica Hemen
5. Donošenje Odluke o visini naknade za nazočnost na sjednicama Općinskog vijeća općine Oriovac – izvjestitelj pročelnica Anica Hemen
6. Rješenje o imenovanju Općinskog povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda – izvjestitelj pročelnica Anica Hemen
7. Izbor radnih tijela:
a) Predsjednika i članova Odbora za Statut i Poslovnik
b) Predsjednika i članova Odbora za financije i proračun
- Izvjestitelj pročelnica Anica Hemen
8. Donošenje Odluke o određivanju službenika za informacije – izvjestitelj pročelnica Anica Hemen
9. Donošenje Odluke o stambenom zbrinjavanju hrvatskog branitelja, HRVI Ivana Vrhovec – izvjestitelj načelnik Antun Pavetić

„Oriovačke žetvene svečanosti 2013.“

U nedjelju 30. lipnja 2013. u organizaciji Kulturno umjetničkog društva „luka Ilić Oriovčanin“, 12. godinu za redom, održati će se folklorna manifestacija „Oriovačke žetvene svečanosti“.

Program manifestacije započet će u 18.00 sati svečanim mimohodom članova kulturno umjetničkih društava i konjogojskih zaprega od OŠ "Dr. Stjepan Ilijašević" do centra Oriovca.

Program će se nastaviti u parku gdje će nastupiti mnogobrojni KUD-ovi iz Hrvatske i susjednih zemalja. Nakon dvosatnog folklornog programa, u večernjim satima priprema se zabava za sve sudionike, mještane i goste uz nastup Tamburaški sastava „Šokački cvit“.

U prijepodnevnim satima „Oriovačkih žetvenih svečanosti“ u crkvi sv. Emerika služi se misa (u 11.00 sati), a nakon nje članice KUD-a, uz pomoć mještanki izlažu i prodaju domaće kolače. Članovi društva u prostoru KUD-a pripremaju uvijek novu i zanimljivu izložbu kojom prikazuju stare običaje, s posebnim naglaskom na žetvu i žetvene običaje oriovačkog kraja.

Uz bogatu gastronomsku ponudu osigurana je dobra zabava u prekrasnom ambijentu oriovačkog parka. Organizatori manifestacije pozivaju sve ljubitelje folklornog izričaja, dobre gastronomije i vrhunskih vina da posjete 12. Oriovačke žetvene svečanosti.

Održana regata „Kobaš 2013.“

U nedjelju 09. lipnja U Slavonskom Kobašu održana je tradicionalna regata "Oriolik 2013". U organizaciji K K K „Oriolik" iz Slavonskog Kobaša. Kajakaši i kanuisti iz pet klubova natjecali su se za odličja i što bolji poredak.

Nastupilo je nešto manje od 100 natjecatelja, a veslano je ukupno 16 utrka. Iz utrke u utrku bila je sve zanimljivija i napetija borba za pobjednički pehar.

Poslije dvanaest održanih utrka ekipni poredak je :

1. „Marsonia" Slav. Brod" ..............152 boda
2. „Olimpik" Slav. Brod ................151 bod
3. „Oriolik" Slav. Kobaš ............... 143 boda
4. „Belišće" Belišće ...................... 56 bodova
5. „Ilok" Ilok ................................. 10 bodova

Iz gore navedenog se vidi da je „Marsonia" samo za bod osvojila prvo mjesto ispred „Olimpika" dok su domaćini zadovoljni trećim mjestom.
Poslije natjecanja podijeljena su odličja i majice najuspješnijim, kao i pehari za ekipni poredak.

Organizatorima pohvala za realizaciju i srdačan doček u Slavonskom Kobašu.

Više fotografija s regate možete pogledati ovdje.

Regata „Kobaš 2013."

Kajak kanu klub "Oriolik" iz Slavonskog Kobaša i ove godine, tradicionalno, organizira međunarodno natjecanje u veslanju na rijeci Savi.

Kajak – kanu regata „Kobaš 2013." održat će se 09. lipnja 2013. godine. s početkom u 10.00 sati.

Na spomenutoj regati nastupiti će klubovi iz cijele Hrvatske i inozemstva (približno 100 natjecatelja).

Vino Ivice Horvatina šampion „Oriovite 2013.“

U subotu 01. lipnja 2013. godine u Oriovcu je održana završna svečanost „Oriovite 2013.“, festivala vina Brodsko-posavske županije.

Ocjenjeno je ukupno stotinjak vina iz RH, a priznanja su dobili najbolji vinari među kojima su vodeća mjesta zauzeli upravo vinari i vinogradari iz Oriovca.

Oriovčani se nakon ocjene vina mogu pohvaliti zlatnim plaketama za Graševinu, Cabernet Sauvignon i Chardonnay čime nastavljaju vinarsku i podrumarsku tradiciju. Šampionsko vino ove godine je graševina Ivice Horvatina iz Oriovca.

Oriovitu gotovo od prvih dana prati i Fišijada koju vrijedno organizira domaće Športsko ribolovno društvo, a na kojoj je fiš pripremalo 30 pobjednika dosadašnjih fišijada diljem Slavonije.

U okviru ovogodišnje Oriovite u Društvenom domu u Oriovcu održan je gospodarski sajam gdje se okupio velik broj izlagača koji su predstavili autohtone, prehrambene i tradicijske proizvode.

Kao i prijašnjih godina „Oriovita 2013.“ održana je pod pokroviteljstvom Općine Oriovac.

FOTOGALERIJA

VIDEO PRILOG

REZULTATI OCJENJIVANJA VINA

OGLASI


INFORMACIJE


PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalna redarica:
Josipa Gavran Ećimović
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Zamjenica načelnika:
Željka Čorak
Mob. 099-379-7960
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png