Osnovana Turistička zajednica Općine Oriovac

U utorak 14. prosinca 2010. godine u općinskoj vijećnici održana je osnivačka skupština Turističke zajednice Općine Oriovac. Na skupštini su izabrani članovi Turističkog vijeća, Nadzornog odbora, kao i predstavnici oriovačke turističke zajednice u županijskoj turističkoj zajednici. Za predsjednika Turističke zajednice Općine Oriovac izabran je načelnik Općine Antun Pavetić.

Nakon završenog izbornog dijela skupštine govorilo se o resursima i mogućnostima razvoja kontinentalnog turizma na području Općine Oriovac. Tako je, između ostalog, najviše govora bilo o ornitološkom rezervatu u kojem borave vrlo rijetke vrste ptica močvarica, te o mogućnostima razvoja vinskih cesta. Nadalje, spomenuta je mogućnost turističkog spajanja sa susjednom Općinom Brodski Stupnik kako bi se ujedinila cjelokupna ponuda dobrih vina i vinskih cesta.

Navedeni potencijali, uz gastronomiju, lov i ribolov, zasigurno mogu biti temelj daljnjeg razvijanja turizma na ovome području.

Svečana primopredaja novog vatrogasnog vozila DVD „Oriovac“

Dana 03. prosinca 2010. godine u 13,00 sati od strane proizvođača poduzeća "Flammifer" d.o.o. iz Ozlja, izvršena je isporuka novog vatrogasnog vozila za potrebe stožernog vatrogasnog društva Vatrogasne zajednice Općine Oriovac, DVD „Oriovac“ i to vozilo marke "Mercedes Benz 1622 K ATEGO", pogon 4 x 2, posada 1+2.

Na svečanoj primopredaji nazočili su predstavnici poduzeća "Flammifer" d.o.o. iz Ozlja, dožupan Brodsko-posavske Županije, gospodin Davor Vlaović, načelnik Općine Oriovac, gospodin Antun Pavetić, zamjenik načelnika Općine Oriovac, gospodin Ivan Kuzmić, zapovjednik JVP Grada Slavonskog Broda, gospodin Ivan Vuleta, zamjenik zapovjednika JVP Grada Slavonskog Broda, gospodin Željko Vlk, predsjednik VZŽ Brodsko-posavske, gospodin Milan Šulter, predsjednik VZO Oriovac, gospodin Stjepan Milašin, zapovjednik VZO Oriovac, gospodin Damir Milašin, članovi predsjedništva i zapovjedništva VZO Oriovac, pročelnik DUZS Slavonski Brod, gospodin Pavo Baričić. Nazočan je bio i župnik Župe Sv. Emerika iz Oriovca, velečasni gospodin Zvonimir Marjanović.

Nakon pozdravne riječi predsjednika DVD „Oriovac“, gospodina Antuna Jošića, s par riječi se obratio gospodin Krešimi Košec, direktor poduzeća "Flammifer" d.o.o., kojom prilikom je investitoru načelniku Općine Oriovac, gospodinu Antunu Pavetić predao ključeve novog vozila. Zatim se okupljenima obratio i načelnik Općine Oriovac, gospodin Antun Pavetić, koji je istaknuo da je ovo veliki dan za cijelu Općinu Oriovac, a nadasve za vatrogasce DVD „Oriovac“, koji će koristiti novo vozilo u zaštiti i spašavanju života i imovine građana Općine, u kojoj je stručno rečeno velika požarna opterećenost zbog kemijske i drvne industrije. Zatim je ključeve od vozila predao predsjedniku DVD „Oriovac“, gospodinu Antunu Jošić.

Predsjednik DVD „Oriovac“, riječ je predao dožupanu gospodinu Davoru Vlaović koji je istaknuo da je ovo zaista veliki događaj za Općinu Oriovac i dobrovoljne vatrogasce, jer na području ove Općine je zaista velika požarna opterećenost, a to je više nego dovoljan razlog za nabavku ovakvog vozila.

Nakon pozdravnih riječi župnik župe Sv. Emerika u Oriovcu, velečasni gospodin Zvonimir Marjanović je blagoslovio novo vatrogasno vozilo, uz želju da ga se što manje koristi.

Poslije blagoslova, predsjednik DVD „Oriovac“ se još jednom zahvalio svima koji su omogućili nabavku vozila te ključeve predao zapovjedniku DVD „Oriovac“, gospodinu Dagmaru Kratofil, koji se također zahvalio svima koji su omogućili nabavku vozila te istaknuo da će pripadnici Vatrogasne postrojbe DVD „Oriovac“, nastojati opravdati ukazano povjerenje nabavkom novog vozila. Zatim je ključeve vozila predao vatrogascu – strojaru gospodinu Dejanu Šimunović, koji je pokrenuo vozilo i otvorio sve pretince na vozilu kako bi se moglo vidjeti što se sve nalazi u vozilu i što je sve potrebno jednoj suvremenoj vatrogasnoj postrojbi za osnovnu djelatnost.

Za istaknuti je dio opreme vozila, a to je spremnik vode od 5000 l, spremnik pjenila od 500 l, motorna pila, razni ručni alati, agregat za el. energiju snage 5 kW, rasvjetni stup koji se podiže do visine od 5 m, kombinirani hidraulični alat za spašavanje "Holmatro Core" i još puno, puno više razne osnovne vatrogasne opreme, najboljih proizvođača vatrogasne opreme.Nakon prikaza vozila i opreme, priređen je i domjenak u vatrogasnom domu DVD „Oriovac“.

Članovi DVD-a koriste ovu prigodu da se još jednom zahvale svima koji su omogućili nabavku ovog vozila, osobito načelniku Općine Oriovac, gospodinu Antunu Pavetiću i Općinskom vijeću Općine Oriovac, što su podržali projekt nabavke gore navedenog vozila te u ovim teškim vremenima financirali ovaj projekt.

Također se zahvaljujemo djelatnicima poduzeća "Flammifer" d.o.o. iz Ozlja, što su krajnje profesionalno i stručno izvršili sve radove na vozilu i poštivali sve iz dokumentacije za nabavku ovog zaista dragocjenog vozila.FOTOGALERIJA...

Zakup poljoprivrednog zemljišta

Na temelju Zakona o poljoprivrednom zemljištu Općina Oriovac raspisala je Javni natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Oriovac u k.o. Radovanje, k.o. Oriovac, k.o. Kujnik, k.o. Bečic, k.o. Lužani, k.o. Malino, k.o. Živike, k.o. Ciglenik Lužanski, k.o. Slavonski Kobaš, blok Bubnjare k.o. Lužani i k.o. Slavonskim Kobaš i blok Grlić k.o. Slavonski Kobaš.

Ponude u pisanom obliku sastavljaju se isključivo na obrascu Ponude za kupnju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području Općine Oriovac. Obrazac ponude može se preuzeti u Općini Oriovac, radnim danom od 7.00 do 15.00 sati ili na internet stranici: www.oriovac.hr. Ponude se dostavljaju poštom, preporučenom pošiljkom u zatvorenim omotnicama, s naznakom: „Ponuda za zakup poljoprivrednog zemljišta - ne otvaraj“, na adresu: Općina Oriovac, Trg hrvatskog preporoda 1, 35250 Oriovac, u roku 15 dana od dana objave u tjedniku „Posavska Hrvatska“.

Javno otvaranje ponuda bit će 20. prosinca 2010. godine u vijećnici Općine Oriovac s početkom u 12,00 sati.
Više informacija o ovom natječaju možete naći u rubrici Natječaji ili klikom na ovaj link.

Obilježavanje blagdana Svetog Nikole

Mjesec prosinac donosi mnogo dana radosti i veselja, ali i jednu posebnu noć. U toj noći čizmice, cipele, i papuče moraju biti čiste i uredne. Jer u toj noći, dok svi spavaju sveti Nikola stavit će u njih darove za djecu.

Za svoje najmlađe stanovnike pobrinula se i Općina Oriovac osiguravši 900 darova koje će Sveti Nikola 06. prosinca podijeliti na području Općine.

Program:
Vrtić u 9.15 sati,
OŠ „Dr.Stjepan Ilijašević“ od 1. do 4. razreda 9.30 sati,
Dom Oriovac 0 - 7 god. u 10.00 sati,
Slavonski Kobaš 0 - 10 god. u 10.30 sati,
Lužani 0 - 10 god. u 11.00 sati,
Živike i Pričac 0 - 10 god. u 11.15 sati,
Ciglenik i Bečic 0 - 10 god. u 11.45 sati,
Malino 0 - 7 god. u 12.00 sati.

Zimske službe spremne

Sukladno najavama meteorologa idući nas tjedan očekuju prve snježne padaline. I dok će snijeg najmlađe sugrađane razveseliti, mnogim vozačima i nije baš drag. No kako nam javljaju iz Zimske službe za ceste, koja na području Brodsko-posavske županije skrbi o 805 kilometara državnih, županijskih i lokalnih cesta, razloga za brigu nema.

Naime, popravljen je i obnovljen vozni park, koji broji 14 voznih jedinica opremljenih plugovima i rasipačima. Vodeći se prošlogodišnjim iskustvima ove godine naručeno je 15% više soli nego lani. Trenutno se na skladištu nalazi 1200 tona soli, što predstavlja 40% količine, koja će biti utrošena ove zime, predviđaju iz zimske službe.

Iz županijske Zimske službe za ceste poručuju kako su spremni za sve zimske uvjete na cesti koji nas očekuju, te kako nema razloga za zabrinutost vozača.

Visoka pobjeda NK „Oriolika“

U subotu je u predzadnjem kolu jesenskog dijela prvenstva 4. Hrvatske nogometne lige NK „Oriolik“ postigao vrlo visoku pobjedu od 5 : 0 protiv NK „Hajduka“ iz Pakraca. U odličnoj igri „Oriolika“ najviše se istaknuo Goran Jurić koji je postigao hat-trick i time potvrdio kako je trenutno u vrhunskoj formi. Uz Jurića su se još u listu strijelaca upisali i Josip Caban, te Dominik Milanković.

U zadnjem kolu ovog dijela prvenstva „Oriolik“ ide na gostovanje kod NK „Valpovke“ gdje će pokušati osvojiti nova tri boda i time osigurati 2. mjesto na tablici. Pobjedom u zadnjem kolu u Valpovu nogometaši „Oriolika“ zadržali bi izvrsno raspoloženje i pobjednički mentalitet s kojim bi u nastavku natjecanja krenuli u osvajanje novih bodova, te osigurali ulazak u 3. Hrvatsku nogometnu ligu.

Nogometaši „Oriolika“ uz 100 % - tni učinak na svom terenu, što se nije dogodilo u povijesti kluba, u ovoj su polusezoni postigli više golova nego u cijelom prošlogodišnjem natjecanju. Ekipa iz Oriovca ima i izvrsne statističke podatke, tako je Goran Jurić drugi strijelac lige, Dominik Milinković treći, a napad i obrana „Oriolika“ drugi su po učinku u 4. Hrvatskoj nogometnoj ligi.

Popravljeni satovi na crkvi u Slavonskom Kobašu

Ovih dana završeni su radovi na popravku satova na tornju crkve u Slavonskom Kobašu. Naime, na inicijativu župnika gosp. Mije Lasovića i članova crkvenog odbora nedavno se krenulo u rekonstrukciju i popravak kazaljki na crkvenom satu koje je prije dosta godina zaustavila dotrajalost i korozija.

Kako su radovi završeni na vrijeme, mještani župe Slavonski Kobaš opet mogu čuti otkucaje sata s tornja, što kod starijih generacija budi sjećanje na neka prošla vremena. Financijska sredstva koja su bila potrebna za navedenu rekonstrukciju i popravak osigurali su sami župljani na što su posebno ponosni.

Derbi kola pripao „Orioliku“

U Oriovcu je odigrano 14. kolo 4. Hrvatske nogometne lige između drugoplasiranog „Oriolika“ i trećeplasiranog „Metalca“ iz Osijeka. Navedeni derbi je opravdao sva očekivanja, naime gledatelji su vidjeli 5 golova, te važnu pobjedu Oriovčana od 3:2.

Domaći su golovima Živanića i Mličevića u prvih 50. minuta imali vodstvo s 2:0, da bi u 66. minuti Radić smanjio na 2:1. Vrlo brzo Caban povećava vodstvo Oriolika na 3:1, a do kraja je Meter uspio samo ublažiti poraz Osječana u Oriovcu kod vrlo dobrog „Oriolika“.

Ovom pobjedom ekipa „Oriolika“ učvrstila se na drugom mjestu na tablici, s četiri boda više u odnosu na „Metalac“.

Policija provodi akciju „Jesenski radovi“

Policijski službenici prometne policije Slavonski Brod provode preventivnu akciju pod nazivom „Jesenski radovi“.

Cilj akcije je poboljšanje stanja sigurnosti u oblasti prometa, smanjenje broja stradalih u prometnim nesrećama. Policija na ovakav način apelira na vozače traktora, upozoravajući ih na poštivanje zakonske odredbe u vezi iznošenja blata sa poljoprivrednih površina na kolnik, kako bi na takav način dali svoj doprinos sigurnosti cestovnog prometa.

Osim toga, policija je traktoriste upozoravala da u prometu koriste isključivo registrirana i osigurana vozila.

Blagdan Svih svetih

1. studenoga - Na blagdan Svih svetih prisjećamo se naših najmilijih koji više nisu među nama. Groblja i posljednja počivališta postaju mjesta naše zahvale i prisjećanja.

Svi sveti su svetkovina koja je, bez obzira na vjersku pripadnost, prihvaćena kao zajednička civilizacijska vrijednost. Stoga je to i državni praznik u svim zemljama zapadne kulture. Dan kada se, uz svijeće podno križeva i kapelica, prisjećamo onih koji više nisu s nama, s nadom da su svi oni u svjetlu vjere pronašli svoj mir. Svi sveti su u kršćanskom kalendaru posvećeni svima svetima, ali ne samo onima koje znamo, koje je Crkva proglasila svetima i uzdigla na čast oltara, nego i onom anonimnom mnoštvu pokojnika koji su se spasili i čija su imena kako se vjeruje upisana u Božjoj knjizi života.

U petak 29. listopada povodom blagdana Svih svetih čelnici Općine Oriovac, te predstavnici županijske Udruge branitelja položit će vijence i zapaliti svijeće na grobovima 19 poginulih branitelja u Domovinskom ratu.

Izaslanstvo DVD „Oriovac“ u pogonima poduzeća Flammifer d.o.o.

Dana 28. listopada 2010. godine predsjednik DVD „Oriovac“ gospodin Antun Jošić, predsjednik Povjerenstva za nabavku vozila gospodin Željko Vlk, zapovjednik VP DVD „Oriovac“ gospodin Dagmar Kratofil i tajnik DVD „Oriovac“ gospodin Ivica Terzić, posjetili su pogonske hale poduzeća Flammifer d.o.o. iz Ozlja.
Nakon srdačnog prijema od strane uprave poduzeća, izvršen je obilazak pogonskih hala i uvid u trenutno stanje izrade vozila koje je u završnoj montaži, odnosno ostaje još samo montaža vatrogasne opreme i alata. Izaslanstvo DVD „Oriovac“ vrlo je zadovoljno kvalitetom i dinamikom radova, te može izraziti samo riječi pohvale upravi i djelatnicima poduzeća Fammifer d.o.o. na stručnom radu i angažmanu pri izradi ovog vozila, jer su u dogovorenim rokovima izvršili sve ugovorne obveze. FOTOGALERIJA...

NAJAVE

2023 pokladno jahanje

INFORMACIJE


icon projekti

icon zastita zivotinja

reciklazno

komunalno

 dimnjacarske usluge

PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

meridiana slavonica logo 2

Službenik za informiranje:
Ana Bićanić Margetić
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 099/712-1349
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalni redar:
Dubravko Kolundžić
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Reciklažno dvorište
Mob. 099-490-3009


bpz.jpgfond-za-zastitu.jpglogo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-ora.jpglogo-uvvoo.pngmin-kulture.jpgmin-pro-ured.jpgmin-reg-razvoja.jpgslagalica.jpgsreddrzuredzademografiju.png