37. smotra tamburaških sastava Brodsko-posavske županije

37 smotra tamburaskih sastava 2019 1Danas je u Slavonskom Kobašu bio pravi praznik tambure jer je održana 37. smotra tamburaških sastava Brodsko-posavske županije. U vrlo raznolikom i bogatom programu mještani i gosti posjetom su potvrdili svoju naklonost i ljubav prema glazbenoj pučkoj tradiciji.
U 9.00 sati otvorena je etnografska izložba pod nazivom „Oj, žito žela“. Autor izložbe je Manda Mitrović a koautor Ankica Rendić. Svi koji su pogledali izložbu bili su zadivljeni postavom gdje je u detalje pokazan stari običaj žetve. Posebno su se isticali odjevni predmeti koji su se tom prilikom nosili a obučene lutke bile su vjerne kopije tadašnjih žetelaca.
Popodne u 16.30 h u mjesnoj crkvi održan je koncert na kojem su sudjelovali učenici Glazbene škole iz Slav. Broda točnije Josip Matanović na braču i Nikola Vincek na bisernici (mentorica Gorana Jagarinec) uz korepetitora prof. Hrvoja Aušića. I ovim nastupom su potvrdili da su pobjednici državnih prvenstava u svojim kategorijama.
Na koncertu nas je oduševila ženska pjevačka skupina KUD-a „M. A. Relković“ iz Davora sa izvedbama duhovnih pučkih pjesama. Čisto troglasno pjevanje s karakterističim načinima izvedbe njihovog kraja i lakoća pjevanja glavna su obilježja ove skupine.
Glavni program započeo je u 17.30 h u Domu kulture. U uvodnom dijelu domaćine, goste i izvođače pozdravili su predsjednik KUD-a Antun Baćo, načelnik Općine Oriovac Antun Pavetić a Smotru je u ime Županije otvorila pročelnica Klara Šćuka. Zatim je voditeljica Kristina Nikičić redom najavljivala tamburaške sastave: KUD-a „Graničar“ iz Stupničkih Kuta, KUD-a „Matija Gubec“ iz Slav. Kobaša, KUD-a „Podvinje“ iz Podvinja, KUD-a „Drežnik“ iz Drežnika, Folklornog ansambla „Broda“, TS „AIS“ iz Slav. Broda i tamburaški orkestar KUD-a „Tamburica“ iz Starog Petrovog Sela. Kao gosti nastupili su i učenici Glazbene škole iz Slav. Broda i Gareš'ki kulturni centar točnije pjevačka grupa uz tradicijske instrumente. Ocjenjivački sud u sastavu Krunoslav Dražić, Damir Butković i Tihomir Ivanetić izabrao je TS KUD-a „Drežnik“ za nastup na Brodskom kolu a na Državnoj smotri će našu županiju predstavljati TS FA „Broda“. U kategoriji orkestara na Državnu smotru ide TO KUD-a "Tamburica" iz St. Petrovog Sela.
Na Okruglom stolu sa voditeljima članovi Ocjenjivačkog suda su pohvalili sve sastave koji su nastupili i time dokazali vrijednost tamburaške glazbe.
Poslije službenog dijela programa nastavilo se svirati i pjevati sve do jutarnjih sati.
Spomenimo da je pokrovitelj ove priredbe Ministarstvo kulture R H a supokrovitelji Brodsko-posavska županija i Općina Oriovac.
Mi organizatori zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji ove glazbene priredbe. (izvor: www.www.slavonskikobas-kudmg.com)

OGLASI


1.

Jakob Becker d.o.o.  11.11.2019.


Dana 25.11.2019. (ponedjeljak) odvozi se glomazni otpad iz Općine Oriovac.
Građevinski otpad, opasni otpad, traktorske gume, elektronski otpad NE ODVOZIMO!.

 

INFORMACIJE


PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-155, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png