Održana "27. smotra tamburaških sastava Brodsko-posavske županije"

U Slav.Kobašu u nedjelju 04.listopada održana 27. smotra tamburaških sastava Brodsko-posavske županije u organizaciji KUD „M.Gubec“. Smotra je započela već u 9.00 sati otvaranjem etnografske izložbe pod nazivom „U šokačkoj sobi“. Izloženi su ukrasni predmeti i ručni radovi koji su krasili sobe naših starih.Autori izložbe su Elizabeta Orić i Manda Mitrović.

U crkvi sv. Ivana Krstitelja održan je koncert na kojem su bili izvođači: muška pjevačka grupa KUD-a „Lovor“ Trnjani,tamburaški sastav „Slavonska duša“ iz Strizivojne i ženski crkveni pjevački zbor iz Kobaša uz pratnju časne sestre Lucije. Iz crkve se išlo u šokačko kolo na placu a zatim je u 17.30 sati započeo program tamburaških sastava.Poslije intoniranja Lijepe naše gledatelje su pozdravili predsjednik domaćina Antun Baćo i načelnik Općine Oriovac Antun Pavetić a službeno je Smotru otvorio pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu prof. Valdimir Štefanek. Sudjelovali su: S KUD-a „Lovor“ iz Trnjana,“Lađari“ iz Davora,T S KUD „Kolo“ iz Donje Bebrine,T S KUD-a „Tamburica“ iz Slav. Šamca,T S KUD-a „M.Gubec“ iz Slav.Kobaša,T S KUD „I.Filipović“ iz Vel. Kopanice,T S „Ais“ iz Starog Slatinika, T S KUD „I.G.Kovačić“ iz Beravaca, T S „Slavonska duša“ iz Strizivojne,T S F A Broda,T S „Evergreen“ iz Slav. Broda i T S „Šokački cvit“.

Izvedbe je pratio Ocjenjivački sud u sastavu : Mihael Ferić, Ivan Lekić i Marko Sekulić.Zaključak suda je bio da sve impresionira volja i htjenje za čuvanjem tradicije ali je i nagalašeno sviračko umijeće skoro svih sastava a pogotovo onih koji su skoro poluprofesionalci.Dobro je riješenje što se uz tambure našle dvojnice, samica i violine. Svi su uživali u izvedbi prve zadane točke a to je bećarac.Smotra nije imala praznog hoda niti razvlačenja jer su se sastavi pridržavali zadanih propozicija. Za najboljeg berdaša po prosudbi ocjenjivačkog suda proglašen je Bruno Lemešić iz T S F A Broda. Poslije programa održan je okrugli stol gdje su svi voditelji mogli čuti što o njihovim izvedbama misli Ocjenjivački sud. Izraženo je mišljenje da su svi sastavi vidno uznapredovali u umijeću sviranja na tamburi i da polako stasava nova generacija tamburaša. Ona linija između sastava koji sviraju u K U D-ima i profesionalaca što se tiče kvalitete je sve manja.

Iza službenog dijela nastavilo se uz zakusku i svirku do jutarnjih sati uz poziv domaćina na iduću 28.Smotru koja će biti 03. listopada 2009. Još da naglasimo da su program uspješno vodile članice KUD-a Mihaela Klasnić i Barbara Tandarić a pokrovitelj je bila Brodsko-posavska županija a supokrovitelj Općina Oriovac.

Više fotografija možete pogledati ovdje...

OGLASI


1.

Jakob Becker d.o.o.  29.4.2020.


Dana 1.5.2020.god. (petak) nećemo vršiti odvoz miješanog komunalnog otpada na području općine Oriovac.
Sav višak otpada možete odložiti u vreću pokraj kante i isti će biti pokupljen  8.5.2020. prilikom redovnog pražnjenja.

INFORMACIJE


PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-155, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png