Održana 30. smotra tamburaša „Kobaš 2012“

Ovogodišnja smotra započela je otvaranjem etnografske izložbe „Polutak u zlatu" u predvorju Osnovne škole. Sva raskoš, sjaj i ljepota izvirala je iz ženskih polutaka vezenim zlatom i zadivila brojne posjetitelje. Autori i ove godine su gospođe Manda Mitrović i Elizabeta Orić.

Koncert u crkvi bio je također hvalevrijedan glazbeni doživljaj a dočarale su ga članice vokalne skupine „Ad Astra" iz Slavonskog Broda s odličnim izborom programa. U prvom dijelu pjevale su crkvene pjesme a u drugom pučke, većinom u obradi njihove voditeljice Jasne Stajić.

Poslije koncerta na placu je zaigralo šokačko kolo dok su se istovremeno vozale kobaške zaprege s gizdavim lipicancima i ponosnim vlasnicima.

Glavni događaj bio je u dvorani Doma kulture gdje je trinaest sastava pokazalo svoje umijeće sviranja na tamburi. Prije toga u ime domaćina, predsjednik K U D „M. Gubec" Antun Baćo pozdravio je sve nazočne. Načelnik Općine Oriovac gosp. Antun Pavetić predao je zlatnu plaketu organizatorima smotre, a otvorili su je zamjenici župana gđa. Ružica Vidaković i gosp. Davor Vlaović koji su uručili priznanja Brodsko-posavske županije društvima i pojedincima za razvoj i očuvanje tamburaške glazbe, a vezano za dosad održane priredbe. Priznanja su dobili: K U D „M.Gubec" iz Slav. Kobaša, F A Broda, K U D „I. G. Kovačić" iz Beravaca i T S „Šokački cvit" te Mihael Ferić, Antun Baćo, Nikola Novosel i Ivo Matasović.

Da naša Županija ima vrsnih mladih tamburaša, vokalnih solista i grupa pokazali su: T S K U D „KOLO" D. Bebrina, T S „ŠOKCI ZA PET" Brodsko Vinogorje, T S K U D „M. GUBEC" Slav. Kobaš, T S K U D „I. FILIPOVIĆ" Vel. Kopanica, T S „AIS" Stari Slatinik, T S K U D „TAMBURICA" Staro Petrovo Selo, T S K U D „L.I. ORIOVČANIN" Oriovac, T S SLAVONSKI VEZ V. Kopanica, T S „SOKOL" Brodski Varoš, T S K U D „I.G.KOVAČIĆ" Beravci, T S „BEHAR" Slav. Brod, T S F A „BRODA" Slav. Brod, T S „ŠOKAČKI CVIT Slav. Brod.

Ocjenjivački sud Mihael Ferić i Krunoslav Dražić pratili su izvedbe i svoja zapažanja iznijeli na Okruglom stolu svakom voditelju tamburaškog sastava. Zaključak je bio da je na Smotri opet bio veliki broj mladih glazbenika i da Smotra opravdava svoje postojanje. Domaćini su dobili visoku ocjenu za realizaciju svih programa što ih obvezuje da tako nastave i u buduće. Izvor: http://slavonskikobas-kudmg.com/

OGLASI


1.

Jakob Becker d.o.o.  11.11.2019.


Dana 25.11.2019. (ponedjeljak) odvozi se glomazni otpad iz Općine Oriovac.
Građevinski otpad, opasni otpad, traktorske gume, elektronski otpad NE ODVOZIMO!.

 

INFORMACIJE


PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-155, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png